Unesco Werelderfgoed Kinderdijk

__________________________________________________________________________

 

Ga met je muis over de foto en klik op de pijltjes om meer foto's te kunnen zien van deze bestemming

                    Bedrijfsomschrijving:


Dit moet je, ook als Hollander, echt een keer gezien hebben in je leven !

Om het Werelderfgoed Kinderdijk te bezoeken met touringcargroepen zijn er een paar dingen handig om te weten voor busbedrijven en touroperators:

In 2019 zijn er een paar belangrijke wijzigingen voor in- en uitstappen en parkeren van touringcars en het allerbelangrijkste misschien nog wel: Dat groepen niet meer kunnen bezoeken zonder vooraf entree te boeken.   Daarnaast wordt er ook dit jaar druk gebouwd aan nieuwe bezoeklocaties, ontwikkelingen zijn te volgen op: https://www.kinderdijk.nl/bouw

Voor de meeste arrangementen en de bezichtiging van de molens moet je als groep een stuk kunnen lopen of even de tijd hebben. Er zijn arrangementen waarmee je met een boot bij de molens kunt komen.

Dan geniet de groep van een heerlijk boottochtje met prachtig uitzicht over de 19 molens van het Werelderfgoed Kinderdijk vanaf het water. Niet voor niets n van Hollands meest populaire dagtochtbestemmingen

                    Adresgegevens:

Naam bedrijf: Stichting Werelderfgoed Kinderdijk
Adres: Nederwaard 1
Postcode: 2961 AS
Plaats: Kinderdijk

Contactgegevens:

Telefoonnummer:

078-6912830

Faxnummer:

--

E-mail adres:

info@kinderdijk.nl

Internetadres:

www.kinderdijk.nl

Contactpersoon:

Afdeling Sales, Boekingen en Steigers

Capaciteitsgegevens:

Max. groepsgrootte: 50 of meer (bij meer personen opsplitsen)
Max. per gids:  Kinderdijk beschikt niet over headsets voor rondleidingen. Heeft een groep deze zelf bij zich, dan maken onze gidsen hier graag gebruik van en is de groepsgrootte maximaal 50 personen. Zonder audio versterking is de groepsgrootte per gids maximaal 20-25 personen.
LET OP: een gids is alleen vooraf te reserveren !
Capaciteitsgegevens:
Filmzaal:  50 personen / Rondvaartboot: 50 personen (niet rolstoeltoegankelijk) /
Molenwerkplaats: 50 personen (alleen te reserveren in arrangementen Stormeind en Rondvol) / In en om de museummolens: tot in totaal ca. 50 personen mogelijk

Het Werelderfgoed Kinderdijk heeft zelf nog geen groepsrestaurant, wel een shop met broodjes, soep, drankjes etc. Beperkt aantal zitplaatsen, bij mooi weer terras buiten. Op loopafstand (300 meter) ligt restaurant Buena Vista en de Panoramazaal (250 meter) boven de souvenirshop bij de inrit voor auto's,  In het dorp ligt restaurant De Klok (650 meter)
 
Capaciteit toiletten: Op meerdere locaties in het gebied zijn voldoende toiletten aanwezig, er is 1 minder validen toilet aanwezig in het Bezoekerscentrum Wisboomgemaal.

Bereikbaarheid / ligging

Waar ligt locatie:
Het Werelderfgoed Kinderdijk ligt in de gemeenten Molenwaard en Alblasserdam, nabij Ridderkerk, Rotterdam, Dordrecht.
Busparkeerplaats: Bezoekers stappen uit bij uit- en instapzone bij de molens van Kinderdijk. Doorrijden naar Bus Parkeerplaats in Nieuw-Lekkerland, beheerd door Gemeente Molenwaard. Voor meer info kijk op: www.kinderdijk.nl/tourbus
Afstand parking/bedrijf afstand uit-en instapzone tot groepenentree, 250 meter
Kosten parkeren: Touringcars gratis
Routebeschrijving / plattegrond

 

Diversen:

invalidentoiletten: er is 1 minder validen toilet aanwezig in het Bezoekerscentrum Wisboomgemaal.
Overige faciliteiten: Bezoekerscentrum, souvenirshops, terrassen, Molenaarswerkplaats, rondvaartboten en twee museummolens. (niet al deze locaties zijn te bezoeken zonder gereserveerd arrangement!)
Bijzonderheden: TIPS EN BELANGRIJKE INFORMATIE:

1: Met name in april is het dagelijks vaak erg druk met buitenlandse toeristen.

2: Bezoekers stappen uit bij uit- en instapzone bij de molens van Kinderdijk. Doorrijden naar Bus Parkeerplaats in Nieuw-Lekkerland, beheerd door Gemeente Molenwaard. Voor meer info kijk op: www.kinderdijk.nl/tourbus

3: Bij de twee museummolens is te zien hoe de molen werkt en hoe de molenaars leefden in en om de molen.

4: De Museummolen Nederwaard ligt op 610 meter (ca 15 minuten lopen) en de Museummolen Blokweer op 1430 meter (ca 35 minuten lopen) vanaf de ingang.  Houd hier rekening mee in je tijdsplanning en informatie.

5: In de arrangementen Duiker en Rondvol zit een rondvaart inbegrepen, deze boot is niet rolstoeltoegankelijk. De 2 continue-rondvaartboten Cruiser en Hopper zijn wel toegankelijk voor enkele rolstoelen, maar niet bestemd voor groepen

6: Er is een bezoekerscentrum met souvenir verkoop en een 12 minuten durende Multiscreen film (naar keuze te ondertitelen) in vier talen: Engels, Frans, Duits of Japans.

7: Een gids om uw groep rond te laten leiden is alleen in combinatie met een arrangement te boeken, bij voldoende beschikbaarheid

8: Voor de bezoekers geldt: pinnen voor aankopen is mogelijk, Creditcard Mastercard/Visa, geen geldautomaat (ATM) aanwezig !

9: Alle reserveringen worden vooraf gefactureerd en dienen via bankoverschrijving betaald te zijn vijf werkdagen vr de datum van bezoek. Betaling ter plekke is niet mogelijk. De algemene voorwaarden zijn in te zien op de website

Openingstijden
2019:


Kijk hiervoor op: https://www.kinderdijk.nl/openingstijden/

Natuurlijk kunt u tijdens sluitingstijden wel altijd op de Middelkade langs de molens lopen en de molens van dichtbij zien.

Groepsprijzen (vanaf 15 personen) p/p 2019:    


LET OP: alle arrangementen en gidsen dienen altijd gereserveerd te worden, minimaal 5 werkdagen van tevoren, betalen geschiedt uitsluitend vooraf per factuur, niet ter plaatse.

Bezoekers stappen uit bij uit- en instapzone bij de molens van Kinderdijk. Doorrijden naar Bus Parkeerplaats in Nieuw-Lekkerland, (3 km) beheerd door Gemeente Molenwaard. Voor alle info kijk op: www.kinderdijk.nl/tourbus  GRATIS

LET OP: Bezoek is vanaf maart 2019 enkel nog mogelijk als de groep vooraf boekt.
 
 
Arrangement Hoge Lijn

Hulpgemaal met film (11 min) + entree bij beide museummolens + Bezoekerscentrum (in totaal ca. 2,5 uur) Altijd reserveren !

7,50
Arrangement Duiker

Hulpgemaal met film (11 min) + boottocht 30 minuten (deze 50 persoons boot wordt in dit arrangement voor de groep gereserveerd) + entree museummolen (in totaal ca. 1,5 uur) + Bezoekerscentrum  Altijd reserveren !
 

14,00
Arrangement Stormeind

Hulpgemaal met film (11 min) + entree museummolen Nederwaard + bezoek Molenaars Werkplaats + gids tijdens het gehele bezoek (in totaal ca. 1,5 uur) Altijd reserveren !
 

15,00
Arrangement Rondvol

Hulpgemaal met film (11 min) + entree bij beide museummolens + boottocht 30 minuten (deze 50 persoons boot wordt in dit arrangement voor de groep gereserveerd) + bezoek aan Molenaars Werkplaats + gids tijdens het gehele bezoek (in totaal ca. 2,5 uur)

 AANRADER: Dit is Kinderdijk compleet!
 

25,00
Rondleiding met gids (60 minuten) prijs per persoon, min.15, max 25 personen 4,25
Rondleiding met gids (90 minuten) prijs per persoon, min.15, max 25 personen 5,50
Rondleiding met gids (120 minuten) prijs per persoon, min.15, max 25 personen 6,75

LET OP: Genoemde prijzen kunnen afwijken, voor een prijsopgave altijd contact opnemen met de paginahouder

                        Combinatietips:

afstand 1 km (pont) De Historische modeshow waar je groep zelf aan mag deelnemen ! Infopagina>
afstand ca.  3  km Met koets of paardentram langs de molens van Kinderdijk  Infopagina>
afstand ca. 650 mtr Voor koffie- lunch- of dinerstops naar De Klok in Kinderdijk Infopagina>
afstand ca. 250 mtr Souvenirshop en panoramarestaurant Kinderdijk op loopafstand Infopagina>
afstand ca. 15 km Elektrisch treintje door het prachtige oude centrum van Dordrecht Infopagina>
afstand ca. 23 km Rondritten met rolstoelvriendelijke paardentrams Stal Vonk Infopagina>
afstand ca. 23 km Kaas- en Zuivelboerderij Kuiper, rondleidingen met passie Infopagina>

KinderdijkMolens-9

Terug naar de rubrieken:

index:
ideen
restaurants
bezoekwaardigheden
activiteiten en rondvaarten