Nieuws en actualiteit

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants 

categorieën

TERUG NAAR:
Voorpagina

LAATSTE NIEUWS:
touringcarteam>

OUD NIEUWS:
touringcarteam archief 
bus-idee nieuwsarchief

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties
inhoudsopgave
inlogpagina's

BUITENLAND:
grensgebied België
grensgebied Duitsland
reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten

TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

BUSFOTO'S:
Fotopagina's van Marcel


Fotopagina's van Bertie

Fotopagina's van Nick

Fotopagina's van Steven

TERUG NAAR:

Voorpagina
Inhoudsopgave
 


 

 

Met 'De Slingertocht' door Amsterdam

AMSTERDAM (NH): Rederij 't Smidtje doet wat ons betreft de leukste en meest originele rondvaart door Amsterdam: 'De Slingertocht'.  Harry Slinger, de bekende zanger van Drukwerk vertelt over zijn Amsterdam en zingt gezellige liedjes onderweg.  We gingen onlangs zelf mee.....

Harry is een echte 'Jordanees' en daarom heeft hij tijdens de vaart overal wel een sappig verhaal bij, doorspekt met Amsterdamse humor.  Deze verhalen wisselt hij af met liedjes over Amsterdam en de hits uit zijn Drukwerk tijd zoals natuurlijk ook het bekende: 'Je loog tegen mij'.....

Rederij 't Smidtje is voor rondvaarten onderscheidend door haar prachtige schepen en de flexibiliteit van een kleine en betrokken organisatie. De vloot is zeer divers door o.a. unieke elektrische rondvaartschepen met een klassieke uitstraling.

Het zijn allemaal perfect onderhouden schepen, ieder jaar worden ze van top tot teen nagelopen.  Voor busgroepen zijn er diverse goede opstapplaatsen, zoals de Smidtjessteiger op hoek Albert Cuypstraat & Hobbemakade. Hier zijn drie touringcarhaltes. 

Maar ook bij het Anne Frankhuis kan worden opgestapt aan de Westermarkt, hier mogen touringcars groepen in- en uit laten stappen. Voor 'De Slingertocht' is de opstapplaats bij Theater Carré.  Dit rondvaartbedrijf kun je het beste bellen als het écht goed moet zijn !

Amsterdam: Rederij 't Smidtje, met prachtige schepen, waaronder elektrische. UNIEK: 'De Slingertocht', 2 uur varen met Harry Slinger van Drukwerk als gids, Ruysdaelkade 174, 1072 AT, telefoon: 020-6706067 infopagina>  Internetsite>

Busstops bij 'Ome Cees aan de Vecht'

NIEUWERSLUIS (UT): Zo gezellig als het klinkt is het ook ! Ome Cees is een heel gezellige tent met ouderwetse inrichting.  En het ligt maar 5 minuten van de A-2, kan niet mooier als leuke busstop vlakbij de snelweg A-2, de doorgaande route tussen Amsterdam en Utrecht.

Een gevoel van thuiskomen, het huiskamergevoel, beter kunnen we het niet omschrijven.  Alle inrichting is tweedehands, gekregen of van de kringloop.  Zo heeft men bijvoorbeeld allemaal verschillend grappig ouderwets servies, maar ook tafels stoelen en ander meubilair. 

En natuurlijk is Ome Cees er ook altijd zelf ! 

Terras aan het water, eigen aanlegsteiger en in misschien wel één van de mooiste streken van Nederland.  We zijn super enthousiast, een toppertje voor busstops en in dagtochten !  Op deze handige plek op 5 minuten van de A-2, zo'n leuk busrestaurant, dat zochten we al jaren !

Restaurant 'Ome Cees aan de Vecht', Rijksstraatweg 35, 3631 AA, Nieuwersluis telefoon: 0294-231496  Infopagina>  Internetsite>

Supergoedkoop Ibis Budget hotel bij Aken

RAEREN (B): Dit is zonder twijfel het meest betaalbare groepshotel dat we hebben bij Bus-idee, simpel en netjes. Eenvoudige maar moderne kamers met douche, toilet, extra bed en kleuren tv en gratis WIFI.  Om te slapen een prima hotel met alle moderne gemakken. 

24 uurs receptie en handig gelegen langs de E40 Aachen-Luik, direct bij de grensovergang.  Binnen een uur rijden van (Airport) Maastricht, Keulen, het circuit van Francorchamps, de Ardennen, Snowworld in Landgraaf, De Eiffel, Monschau en natuurlijk Aken.....

Er is een net restaurant, direct naast het hotel voor busstops en half pension gasten.  Ibis Budget Aachen Raeren is zeer geschikt voor groepen die twee of meer dagen iets willen ondernemen en het toch betaalbaar willen houden.   Er wordt Nederlands gesproken en men is hier erg gastvrij en sympathiek.

Aken (D) / Raeren (B): Ibis Hotel Aachen Raeren Grenze, goedkoop hotel bij de grens van Limburg, Duitsland en België, Aire de repos de Lichtenbusch, Autoroute E40 n°4, B-4731, Eynatten (B), telefoon: 0032(0)87851100 Infopagina>  Internetsite> 

Gratis gidsen voor Gent, Brugge & Kust

ASSENEDE (B): Dit is een hartstikke leuk verhaal, bij het Vlaamse Touringcarbedrijf Diederik Reizen heeft men een eigen restaurant en beschikt men over gidsen voor dagtochten en meerdaagse reizen in Noord-West Vlaanderen naar o.a. Gent, Brugge en de Belgische Kust.

Dus een dagtocht begint met koffie en appelgebak in de Brasserie, daarna gaat de groep met een gids op de bus een leuk dag(deel)programma naar keuze doen. 's Middags is er een lunch of koffietafel en 's avonds een diner. 

Doordat dit een collega busbedrijf is, snappen ze precies wat er gezocht en gewenst wordt.  Zo kunnen deze dagprogramma's ook niet met touringcars van Diederik Reizen gedaan worden, want iemands klant blijft iemands klant.  Want dat is daar ook een 'gentlemen's code'.

Brasserie 't Schuttershof, nét over de grens in België onder Terneuzen, leuk restaurant met GRATIS gidsen voor Meetjesland, Gent, Brugge en de Belgische Kust, Kloosterstraat 7, B-9960, Assenede (B) telefoon: 0032 (0) 93445752  Infopagina>  Internetsite>

Oad met klanten naar Bus-idee-dag 2014 !

GOOR (OV): Hier zijn we superblij mee ! Onlangs hebben gesprekken van Bus-idee met de directie van 'het nieuwe Oad' ertoe geleid dat deze heeft besloten om in 2014 voor het eerst met haar beslissende relaties van groepsdagtochten naar de Bus-idee-dag in Boskoop te komen.

Dat is ook voor al onze Bus-idee dagtochtbestemmingen geweldig goed nieuws. Algemeen Directeur Frans Schuitemaker (r) van Oad is erg enthousiast over het concept om klanten zelf te laten kennis maken met alle mogelijkheden in Nederland en omgeving voor leuke busuitstapjes. 

Zo neem je enerzijds je klant gezellig mee voor een leuk dagje uit en geeft hem anderzijds de kans om zelf dagtochtideeën op te doen en dat samen met iemand van het touringcarbedrijf nader uit te werken tot een geslaagd dagtochtprogramma op maat.  De Bus-idee-dag zal dit jaar weer gaan plaatsvinden in Boskoop op donderdag 27 november 2014.

Jaaaa... Klok & Peel Museum wint prijs !

ASTEN (NB): Afgelopen maand hebben we op deze pagina al eerder laten weten dat een Bus-idee Museum als kleinere nieuwkomer was genomineerd voor de Museumprijs 2014, ze hebben gewonnen !!

Het Klok & Peel Museum had om stemmen te krijgen ook een banner op onze voorpagina staan.  Of het de doorslag heeft gegeven weten we natuurlijk niet, maar het museum kreeg 49% van de 34.000 stemmen.

Hieraan is een geldprijs van € 100.000,- verbonden door de BankGiro Loterij, die kunnen ze daar zeker goed gebruiken.  We zijn er reuze trots op dat ze het hebben gehaald en feliciteren ze dan ook van harte.

Reden genoeg ook voor jullie om er een touringcardagtocht naar te gaan organiseren natuurlijk, bezoek het prijswinnend museum van 2014.  Wil je meer weten of meteen voor een busgroep reserveren in Asten, dan hebben wij natuurlijk een informatieve Bus-idee infopagina voor je.

Asten: Nationaal Klok- en Peel Museum, twee musea onder één dak, o.a. zelf klokken luiden, natuurdiorama's uit De Peel bekijken en met gids op de bus een mooie rondrit maken, Ostaderstraat 23, 5721 WC, telefoon: 0493-691865  Infopagina>  Internetsite>

 Jan Hol en Krol Reizen worden één bedrijf

TIEL / GELDERMALSEN (GLD): Ja, eerlijk gezegd zal het voor velen geen verrassing zijn, want uit één van de mooiste 'Love Stories' ooit in de touringcarbranche was dit wel een keer te verwachten natuurlijk....

Toen bijna 10 jaar geleden de vonk oversloeg tussen Chantal Krol en Patrick Hol werd de basis gelegd voor het bedrijf dat nu ontstaat door het samenvoegen van Jan Hol Personenvervoer uit Geldermalsen en Krol Reizen uit Tiel.  Want in 2007 trouwden Chantal en Patrick met elkaar en ontstond er een leuk gezin met twee kinderen.  Dat dit voorbestemd was, is voor ons zo klaar als een klontje, zelf de namen Krol en Hol lijken op elkaar !  Hiermee valt alles op zijn plaats....

Door het werk te combineren en efficiënt te verdelen over het wagenpark en chauffeurs, wordt een beter rendement verwacht. Uiteindelijk zullen de werkzaamheden vanuit Krol Reizen Tiel aangestuurd gaan worden. Dit neemt niet weg, dat de regio Geldermalsen een belangrijk werkgebied blijft.  In de nieuwe situatie vanaf april 2014 beschikt men over circa 150 medewerkers, 40 taxi’s en rolstoel- & taxibussen en 20 touringcars (van 15 tot 78 personen).

Bus-idee feliciteert Patrick, Chantal en hun beider familie met de samenvoeging van deze bedrijven en wenst ze veel succes samen !

Studiereis Waterloo & Bastogne 2014

Het bureau Toerisme België voor Wallonië & Brussel heeft van 22-24 maart 2014 een studiereis gedaan met reisorganisaties, touroperators en touringcarbedrijven.  Waterloo werd bezocht omdat het volgend jaar precies 200 jaar geleden is dat de Slag van Waterloo plaats vond....

Er zal in juni 2015 dan ook de grootste reconstructie van deze slag ooit plaatsvinden, hieraan doen 5000 soldaten en figuranten mee en worden vanaf 15 mei 2014 de entreekaarten al verkocht, maar liefst 50.000 !

Bij de studiereis waren een aantal touringcarbedrijven vertegenwoordigd zoals o.a. Leo Ringelberg Touringcars, Moenen Reizen, Het Zuiden, Litax Reizen, De Kock Tours, Muys Scaldis en Boerhof Reizen. Wij mochten ook twee dagen mee om contacten te leggen met de bestemmingen.

Bij de slagvelden van Waterloo wordt er vanwege de herdenkingen een geheel nieuw museum / bezoekerscentrum gebouwd.  Vanaf de Butte-de-Lion hadden we een goed uitzicht op de bouwwerkzaamheden die in volle gang zijn.  Ook wordt er een groepsrestaurant met meerdere etages gebouwd, direct hier tegenover. De busparkeerplaats wordt fors uitgebreid en er komen touringcar-haltes direct voor de ingangen. 

Het 360° panorama schilderij over de slag bij Waterloo zal worden gerestaureerd en de studiereis mocht als verrassing al een kijkje nemen achter de schermen van dit unieke kunstwerk van wel 100 meter lengte.

Het splinternieuwe Bastogne War Museum

Vanwege een bliksem inslag in mei 2012 werd het Bastogne Historical Center verwoest, afgelopen vrijdag 21 maart 2014 werd er daarom een splinternieuw en spectaculair museum, geopend op dezelfde plek: Het Bastogne War Museum !  Twee dagen na de opening mochten we het bezoeken omdat dit een fantastische dagtochtbestemming is geworden.

Met 4 virtuele figuren uit die tijd ga je mee door het museum, door de multimediapresentaties en volg je aan de hand van hun verhalen de route door het museum. Hun stemmen hoor je in je eigen taal via de koptelefoon.  Deze begeleiding is er door het gehele museum, deze zogenaamde audiofoon reageert op de dingen die je ziet en meemaakt. 

Het museum gebruikte oude en nieuwe presentatie methoden, waardoor een bezoek een regelrechte belevenis wordt waar zelfs de aandacht van de minder geïnteresseerde bezoeker makkelijk 3 á 4 uur kan worden vast gehouden.  Zoveel tijd moet je er ook echt voor uittrekken...

Zo is er een 3D presentatie, zit je op boomstronken in het bos rond Bastogne tijdens een multimediabelevenis waarbij je meemaakt wat er zich allemaal afspeelde in die bossen tijdens de gevechten en waarom.  Er is rook, het is er koud, het sneeuwt af en toe, er zijn bewegende beelden, historische, geanimeerde en nagespeelde.  Op je koptelefoon hoor je precies wat er gebeurt en ook nog eens in je eigen taal....

Er zijn naast diorama's, echte voorwerpen en documenten, drie verschillende multimedia voorstellingen met delen uit het verhaal van de personages. Wat ons betreft het beste oorlogsmuseum dat we ooit zagen, in 1 bezoek werd ons meer duidelijk over de 2e wereldoorlog dan in alle jaren op school bij elkaar.  Het maakt het verhaal duidelijk, persoonlijk, boeiend en indringend op een unieke manier.....

Na het bezoek aan dit nieuwe museum werd er met de studiereis gegeten bij de Brasserie van Wagon Leo in het centrum van Bastogne, de verzorging was werkelijk voortreffelijk.  In de middag was er een stadswandeling met gids en een bezoek aan de barakken van Bastogne met het ondergrondse commandocentrum van Generaal Patton. 

In de barakken was ook plek waar Patton met zijn staf het kerstdiner at tijdens het Ardennen offensief, die plaats vond in december 1944.  Hier werd de beroemde foto genomen waar niemand op mocht glimlachen omdat dat niet passend zou zijn voor alle soldaten die op dat moment in de bossen onder vuur lagen. De fotosituatie was hier exact nagemaakt.

Als afsluiting werd de hal met een verzameling voertuigen uit de tweede wereldoorlog bezocht bij de barakken, hier is een regiment van 40 militairen nog dagelijks mee bezig om al deze voertuigen te restaureren en rijdend te houden.  De restauratie werkplaats kan ook op door-de-weekse dagen bezocht worden. Bezoek aan deze barakken is gratis.....

We bedanken Helène Visser en Nicoline van der Werf en het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië & Brussel voor de uitnodiging en deze studiereis.  Op termijn zullen we alle informatie en contactgegevens publiceren in nieuwe infopagina's over Waterloo en Bastogne War Museum, inclusief alle mogelijkheden bij deze dagtochtbestemmingen.

Landesgartenschau 2014 in Papenburg

RHEDE (D): Flinke opwinding bij onze grote vriend Hermann Prangen, hij heeft dit jaar de 'Duitse Floriade' in zijn achtertuin.  Dus bussen kunnen op de heen- en terugweg geweldig een busstop bij hem maken.

Het thema voor de land- & tuinbouw tentoonstelling is 'Bont en Vrolijk', dus dat lijkt daan een vrolijke boel te worden.  Papenburg is sowieso al een leuk stadje, het ligt op korte afstand van de grens bij Winschoten.

Nu worden er deze zomer ca. 500.000 bezoekers verwacht, dus Hermann vroeg ons om nog even zijn 2-gangen lopend buffet, de koffietafel met Duitse Braadworst en de koffiestops met zelfgebakken koek onder de aandacht te brengen.....  Nou Hermann bij deze !

Meer weten ?  Gasthof Café Prangen, Kirchstrasse 25-27, 26899, Rhede-Ems (D) telefoon: 0049-4964215  Infopagina>  Internetsite>

Bremerbergse Hoek in nieuw jasje

BIDDINGHUIZEN (FL): Die grappige Goos Prins is afgelopen winter hartstikke druk geweest om zijn restaurant in de polder weer eens lekker op te frissen met een lekker verfje en allemaal nieuw meubilair...

Ja, soms moet je er weer eens even flink tegenaan met zo'n restyling om de zaak up-to-date te houden.  Ondertussen loopt hij met een smile van oor tot oor want het is werkelijk hartstikke mooi geworden daar. 

Restaurant Bremerbergse Hoek is al jaren een goed Bus-idee en gevestigd op de jachthaven van het Aquacentrum te Biddinghuizen en heeft daardoor ook een prachtig uitzicht over de vele schepen en alle watersport op het Veluwemeer.  Meer weten ?  Bel Goos Prins:

Biddinghuizen: Restaurant Bremerbergse Hoek, Bremerbergdijk 35, 8256 RD, telefoon: 0321-321335  Infopagina>  Internetsite>

De Japanse Aaikoeien

WANROIJ: (NB): In het dorpje Wanroij in Oost Brabant hebben ze de meest bijzondere koeien ter wereld, Japanse Aaikoeien oftewel het Keizerlijke Wagyu Rund.  In het oude Japan werd dit koeienras exclusief voor de Japanse Keizer gefokt als hemelse delicatesse.

De malsheid van het Wagyu-vlees werd in het oude Japan vooral verkregen door de dieren dagelijks 8 uur te masseren, klassieke muziek te laten beluisteren en bier te laten drinken. Hiervan krijgt de groep na de ontvangst een leuke film te zien.

Bij de Japanse Aaikoeien Farm in Wanroij is een prachtige ontvangstruimte in Japanse sfeer. Hier leggen de gastvrouwen in Geisha kleding alles uit over het masseren en is er een demonstratie koe masseren en zelfs een korte cursus.  Daarna worden de Wagyu koeien in de Japanse massagestal bezocht en na afloop is er een klein proeverijtje en gelegenheid het winkeltje te bezoeken.

De Japanse Aaikoeien: een elg leuke en splaakmakende exculsie  !

Wanroij: De Japanse Aaikoeien, Lamperen 14, 5446 PT, telefoon: 0485-371390 / 06-50203978  infopagina>    Internetsite>

Heerlijk uitwaaien in Bergen aan Zee

BERGEN AAN ZEE (NH): Dit is een geweldig hotel zeg ! Duinen, zee, bos en natuurreservaat, alles in de buurt en slechts 75 meter van het strand.  Hotel Meyer heeft 37 kamers, van standaard tot suite en is het enige hotel met een lift in Bergen aan Zee..... 

Voor busgroepen zijn er diverse zalen gratis ter beschikking voor gezellige avonden of activiteiten.  Je kunt de bus parkeren direct tegenover het hotel. Deze hotelier is zo flexibel mogelijk in het vasthouden van opties in nauw overleg met het touringcarbedrijf zodat deze optimaal de gelegenheid heeft om voldoende deelnemers bij elkaar te krijgen.   Kijk, dat moeten we hebben !!

Koffiestops, lunches en diners zijn leuk uit te breiden met een beetje vrije tijd voor strand, duinen, winkelen of het zee-aquarium, schuin tegenover Hotel Meyer.  Dit is al 3 generaties een gezellig en betrouwbaar familiehotel !   Voor meer informatie, zie de infopagina:

Bergen aan Zee: Hotel Meyer, Jacob Kalffweg 4, 1865 AR, telefoon: 072-5812488 / fax: 072-5896192 Infopagina>    Internetsite>

'Van Gogh in Brabant' arrangement

NUENEN (NB): Het Touringcar Arrangement: 'Van Gogh in Brabant' bestaat uit welkom met koffie of thee en gebak, een prachtige korte film over Van Gogh's tijd in Nuenen, ca. 45 minuten gelegenheid om het Vincentre te bezoeken en aansluitend een leuke rondrit met gids....

Op de DVD schermen in de touringcar worden dan onderweg werken van Van Gogh getoond, terwijl de bus op dat moment langs de locaties rijdt waar ze zijn gemaakt, zo ziet de groep bijvoorbeeld het huisje van Van Gogh's schilderij 'De Aardappeleters', het kerkje en de molen.

Deze gidstocht is erg leuk, duurt ca. 45 minuten en eindigt bij de Opwettense Watermolen, waarvan Van Gogh ook een schilderij maakte.  Nu is dit een restaurant waar je het binnenwerk van de watermolen ziet door een glaswand. Bij deze gerestaureerde watermolen serveert men voor de busgroepen koffietafels & diners.

Nuenen: "Van Gogh in Brabant", Berg 29, 5671 CA.
telefoon: 040-7878431   infopagina>  Internetsite>

Dierenpark met molen en streekmuseum

TUITJENHORN (NH): Van Blanckendaell Dierenpark is een leuke compacte en goed verzorgde dierentuin tussen Alkmaar en Schagen met een prachtige molen, een ophaalbruggetje, een restaurant en daarin een streekmuseum met ouderwetse werktuigen en gebruiksmaterialen.

Voor seniorengroepen zijn er goede voorzieningen, direct bij de ingang van het park is al een invalidentoilet en staan er leenrolstoelen klaar.

Maar ook bij de horeca en het bijbehorende streekmuseum is een prachtig ruim invalidentoilet. Er is een klein kleurig treintje en een golfkarretje beschikbaar waarmee minder goed ter been zijnde mensen kunnen worden rondgereden of gebracht van de parkeerplaats bij de ingang naar het restaurant & museum voor de ontvangst.  Een mooi dierenpark en streekmuseum voor één vriendelijke prijs !

Tuitjenhorn: Dierenpark Van Blanckendaell,
Veilingweg 9, telefoon: 0226-332910 
infopagina>   
Internetsite>

Zeeuwse mosseltochten vanuit Yerseke

YERSEKE (ZLD) Met busgroepen mosseltochten maken, of zelfs zeehonden kijken.  Rederij Marstrand beschikt over m.p.s. ADRIANA een groot, stabiel schip, dat goed toegankelijk is voor minder validen. 

De groep volgt het verhaal van mosselzaad tot consumptiemossel, alles wordt live uitgelegd door de kapitein die zelf ook ooit mossel- en kokkel visser is geweest.  Er wordt afhankelijk van het tij, ook bij de mosselvissers gekeken. Leuk om die van dichtbij aan het werk te zien.

Gratis en ruim parkeren voor touringcars, vrijwel direct bij de loopbrug.  Het achterdek is overdekt en weersafhankelijk afsluitbaar en verwarmd.  Bij mooi weer kan alles dus helemaal open en zit iedereen heerlijk in het zonnetje.  Er is een ruim rolstoeltoilet aan boord. 

TIP: bekijk onderaan de infopagina ook het filmpje van Stichting Hulp Gehandicapten over hun uitstapje met Marstrand in 2013

Yerseke: Marstrand Rondvaarten,  Kantooradres: De Stenge 2, 4401 ER, telefoon: 06-22089393   Infopagina>    Internetsite>

Onze 'Ambassadeurs van Appingedam'

Appingedam (GR) is een verrassend leuk en schattig stadje, met allemaal scheve huisjes, de beroemde hangkeukens en water waarover je lekker kunt varen.  Voor dit stadje kregen we een tip van Arriva....

Restaurant De Oude Rechtbank, een prachtige monumentaal pand waar je lekker kunt eten en waar ze een heel team van eigen stadsgidsen hebben.  Omdat het historische stadje maar piepklein is, is alles op korte loopafstand te zien. Zoals de beroemde Nicolaï kerk, waar de gidsen binnen rondleiden, ligt al meteen naast het restaurant, evenals de stadshaven waar ook een rondvaart kan vertrekken.  Touringcars kunnen tot direct voor de deur van het restaurant komen.

Misschien weer een leuke nieuwe dagtochtbestemming in het noorden voor jullie busgroepen, voor referenties kun je bellen met Harry de Jong bij Arriva Touring op de nieuwe bedrijfslocatie aan de Bornholmweg in Groningen: telefoon: 050-5260268  Voor de infopagina en alle informatie over De Oude Rechtbank en Appingedam: klik hier>

Railbus perfect voor touringcargroepen

GOES (ZLD): De Stoomtrein Goes-Borsele heeft tegenwoordig voor groepen ook een betaalbare railbus voor 50 of 90 personen in de verhuur.  Met deze nostalgische trein kun je een mooie rit maken door het Zeeuwse landschap en uitstappen bij leuke toeristische attracties.

De extra wagen die te huur is bij de railbus is ook rolstoeltoegankelijk.  Op de perrons zijn speciale verhogingen zodat de rolstoelen snel en makkelijk in- en uit de trein kunnen worden gerold. 

De stoomtrein is zelfs voorzien van een rolstoellift.  De route door Zuid-Beveland is mooi, leuke stopmogelijkheden zijn er bij de Tropical Zoo in Kwadendamme of op het eindpunt in Hoedekenskerke, hier is horeca met modelspoortreinen en klederdrachtenvereniging 'Mooi Zeeland'  Er is horeca op het begin- en eindpunt voor groepen tot 150 personen. Voor meer informatie: klik hier>

NIEUW: Het Roozenhuys in Haps !

HAPS (NB): Midden tussen de rozenvelden ligt in Haps Het Roozenhuys, een zeer sfeervol huis met een prachtige oud Hollands nostalgische ontvangstruimte, keuken, rozentuin, veranda en een oud kruidenierswinkeltje met leuke rozenproducten.  In deze gezellige sfeer wordt voor groepen de koffie, thee en het rozengebak geserveerd.....

Hier beleef je de Hapse rozengeschiedenis, want de familie Verschuren is Koninklijke kwekerij van tuinrozen sinds 1875 en alweer de 4e generatie.  Gastvrouw José en haar man Marc maken van een bezoek een geweldig gepassioneerde belevenis met veel informatie, grappige anekdotes en de leukste rozenweetjes.

Met een korte film gaat de groep terug in de tijd en komt alles te weten over de kwekerij en haar geschiedenis.  De rondleiding buiten gaat langs de vele rozensoorten van eigen familie die men hier kweekt. Deze bestemming is geheel rolstoelvriendelijk en beschikt ook over een prachtig invalidentoilet.  Rozen ruiken, zien en proeven.....   hier geuren de rozen nog als vroeger !  Meer informatie: klik hier>

Familiair en ontspannen: Badhotel Renesse

RENESSE (ZLD): Badhotel Renesse ligt tussen het gezellige badplaatsje en het strand in, beide zijn op wandelafstand.  Het hotel is erg enthousiast om groepen te ontvangen en hanteert voor meerdaagse reizen en busstops voor koffie, lunch of diner schappelijke (bus)prijzen.

De sfeer onder het personeel is ontspannen en familiair, men maakt er altijd iets gezelligs van.  Renesse is ook een prima uitvalsbasis voor leuke excursies in Nederland of naar Antwerpen, Gent of Brugge. 

Er is een gratis parkeerplaats voor meerdere bussen direct naast het hotel. Kofferservice is inbegrepen en men is goed ingesteld op rollators, rolstoelen en dieetmaaltijden. Het hotel beschikt over een ITS goedgekeurd invalidentoilet. TIP: Voor de gezellige uurtjes is er nog een echte Irish Pub in het hotel !   Meer weten ? klik hier>

Museum 'Soeth & Vermaeck'

HILVARENBEEK (NB):  Hier beleef je de kermis van 1920 met o.a. de kermisbioscoop, waarzegger, het Rad van Fortuin, Kop van Jut, ballengooien en een heuse schiettent.  Maar ook is er voor iedereen een suikerspin, poffertjes en alles wat erbij hoort.  Als bezoeker hoef je echter niet te lopen, je kunt als groep gewoon lekker blijven zitten....

Er is uitleg door een 'Boniseur' in origineel kostuum aan de hand van het rad van fortuin.  Daarmee worden bezoekers uitgeloot die dingen mogen gaan doen op de kermis zoals schieten in de schiettent, naar de waarzegger of ballen gooien.  De rest van de groep mag.......

......... aanmoedigen, klappen en juichen !  Lachen gieren brullen !  En er kan in de pauze gedanst worden in de carrousel en voor busgroepen is er zelfs lunch mogelijk. Ook voor minder validen zijn er prachtige voorzieningen zoals een stijlvolle lift met bijpassend invalidentoilet

Deze kermis uit 1920 is het leukste dagje van het jaar, net als vroeger !  Na het Museum Dansant is dit het tweede geniale museum van Chris van Laarhoven, een aanrader !  Meer info>

Meer foto's en film van de Bus-idee-dag !

BOSKOOP (ZH): We hebben nog meer foto's van de Bus-idee-dag op donderdag 21 november gepubliceerd, daarnaast ontvingen we ook nog een link naar een filmpje van mijnheer Kuijpers van Museum Oud Oosterhout over hun belevenissen op de Bus-idee-dag 2013.....

Ook werden er nog leuke foto's ingezonden door museum Joure en Workbus. Dus had je jezelf nog niet ontdekt tussen de foto's van afgelopen week, misschien sta je er nu wel tussen, kijk snel: klik hier>

Voor de lijst met deelnemers aan de Bus-idee-dag 2013: klik hier>

Touringcarfoto's Bus-idee-dag 2013

BOSKOOP (ZH): Bertie Willemsen maakte natuurlijk ook foto's van alle touringcars met klanten en beslissers van touringcarbedrijven en van fabrikanten die dit jaar aanwezig waren op de Bus-idee-dag....

De touringcars met beslissers worden door ons bij aankomst  opgevangen, we stappen dan even in de bus voor een welkomstpraatje en leggen nog wat praktische zaken uit.  Altijd een erg leuke ervaring !

Bijzonder was wel dat er dit jaar ook twee touringcars vol met beslissers uit België te gast waren: namelijk Diederik Reizen en Blue Lines Coaches.  We ontvingen een dag later de volgende leuke reacties van één van deze Belgische busbedrijven: Blue Lines Coaches schreef:

SUPERDAG !

Dag mensen allemaal,

Dank voor de superleuke Bus-idee-dag !  Onze reisleiders vonden alles top en reuze gezellig (wat wij natuurlijk allang wisten  haha)  Veel inspiratie opgedaan voor onze groepsbrochure !  Het hoofdstuk NL zal ons eigen land overtreffen.  Hoe komt het toch dat we meer bij onze noorderburen zitten ?  Door jullie gave website natuurlijk.  Ook weer alle bekenden gedag gezegd, echt gezellig !  DANKDANKDANK

Manuela De Cock,

BLUE LINES COACHES
Wenigerstraat 72
2150 Borsbeek (B)

Van Diederik Reizen uit België kregen we de volgende reactie:

Dag Steven,

Bij deze wens ik jullie van harte te bedanken voor de fijne dag gisteren.  Onze klanten waren zeer enthousiast !  Wat een schitterende beurs en superenthousiaste medewerkers.  We hebben heel wat ideeën kunnen opdoen.

Met vriendelijke groeten,

Tilly Fordeyn,

Diederik Reizen
Hoogstraat 67-69
9960 Assenede (B)

Wat vinden we dat ontzettend leuk om te horen !  Daar doen we het voor. We bedanken dan ook alle busbedrijven die dit jaar weer met hun klanten bij ons te gast waren, zonder hen zouden wij dit niet kunnen doen. Wil je al Bertie's foto's zien van de touringcars, klik dan hier> 

Succesvolle Bus-idee-dag 2013

Op donderdag 21 november hebben we 242 van onze Bus-ideeën weer ontmoet tijdens de Bus-idee-dag in Boskoop.  Altijd weer goed om elkaar weer even te zien, internet is handig, maar persoonlijk contact is ook belangrijk.  Zo'n mega meeting was Boskoop zeker !

Van alle regio's waren er heel veel dagtochtbestemmingen, maar ook bezoekers en zeker touringcarbedrijven. Een gezellige sfeer, want wie met mensen werkt, moet er ook leuk mee om kunnen gaan.  Dus dat geldt voor zowel de touringcarbedrijven als de dagtochtbestemmingen.

Ons idee is dan ook dat dit een hele belangrijke reden is waarom deze dagen altijd zo gemoedelijk en gezellig verlopen.  En de opkomst was weer een beetje groter als vorig jaar.  Met zowel bezoekers als exposanten nemen we ieder jaar opnieuw een leuke groei waar.

Tijdens onze eerste Bus-idee-dag in 2005 hadden we 81 kraampjes, in 2013 is dit aantal al doorgestegen tot 241 ! Crisis of niet, de dagtochtbestemmingen gaan ervoor en dat enthousiasme straalde de beurs ook uit dit jaar.  Creatief, origineel en marktconform zijn de meesten op weg om volgend jaar weer volop volle agenda's te hebben.

Ook het grote aantal nieuwkomers werd erg gewaardeerd en ook waren het allemaal bestemmingen waar busbedrijven mee uit de voeten konden.  De deelnemerslijst van iedereen met een kraampje vind je hier, zo kun je alles van 21 november op één pagina terugvinden in de volgorde van inschrijving.  Van veel nieuwkomers is de infopagina nog in aanbouw, maar als je de folders hebt en de adresgegevens, kun je toch al contact opnemen. De pagina's worden in december gebouwd.

Ook was er aandacht voor bedrijven op de beurs die in 2013 en 2014, al tien jaar lid zijn van (de website) Bus-idee.  Op de Bus-idee-dag vonden ze een oorkonde op hun kraam bij binnenkomst en hadden we ze éénmalig een iets grotere kraam toebedeeld.  Een aantal van hen zie je op de foto, maar in totaal gaven wij 33 bedrijven een oorkonde.

-----------------------------------------------------

Meer in het Nieuwsarchief 2019-2018>
Meer in het Nieuwsarchief 2013-2012>
Meer in het Nieuwsarchief 2011-2010>

terug naar boven >
terug naar voorpagina>

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

NIEUWS EN ACTUALITEIT:

In deze rubriek verzamelen wij leuke nieuwsberichtjes en voorpagina-artikelen die interessant zijn voor de touringcarbranche.

Onze redactie is altijd op zoek naar leuke nieuwtjes, dus mocht u op dat gebied iets te melden hebben komt hier een link naar onze e-mailbox: Contact >

  adreslijsten

touringcarbedrijven: klik op een provincie >

    

groepsrestaurants klik op een provincie >

bezoekwaardigheden klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie > 

vip & business class: klik op een provincie >

    

 


 

 

© Deze website is 06-08-19 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

In samenwerking met:


's >