Nieuws en actualiteit

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants 

TERUG NAAR:
Voorpagina

LAATSTE NIEUWS:
touringcarteam>

NEDERLAND:
tip van de week !!
n
ieuwste infopagina's
grote restaurants
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties
inhoudsopgave
inlogpagina's

BUITENLAND:
grensgebied België
grensgebied Duitsland
reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten

TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

BUSFOTO'S:
Fotopagina's van Marcel


Fotopagina's van Bertie

Fotopagina's van Nick

Fotopagina's van Steven

BUS-IDEE-DAG 2006:
Filmreportage  Anton
Fotoreportage Marcel
Fotoreportage Bertie

Fotoreportage Nick
Fotoreportage Kees

Fotoreportage Mijnders
De 123 standhouders

BUS-IDEE-TV:

Wat doet u als één van uw passagiers in de touringcar plotseling een hartstilstand krijgt ?  Klik hier voor film>
Meer informatie: klik hier>

TERUG NAAR:

Voorpagina
Inhoudsopgave
 


 

 

Bus-idee op bedrijventour 2011 naar België

HANK (NB): Noem het maar gerust een werkvakantie, een gezellige tour door België waarbij we het nuttige met het aangename combineren.  Deze zomer waren we onderweg met het lichtblauwe oldtimer campertje en tegenwoordig ook een lichtblauwe oldtimer caravan (!) om bedrijven in België te bezoeken. Lees hier ons verslag:

Op dinsdag 19 juli zijn we vertrokken en hebben eerst een koffiestop gemaakt bij onze allereerste klant van Bus-idee, bij Anny en Bert van der Meer met hun Cactus Oase in Ruurlo Gelderland.

Daar was weer zoveel nieuws bijgekomen dat het hoog tijd werd voor een bezoek en wat nieuwe foto's.  Anny liet ons hoogstpersoonlijk alles zien, vooral het rolstoeltoegankelijke straatje langs de ouderwetse woonkamertjes was erg leuk.  Maar natuurlijk ook weer meer Cactussen ! Het blijft echt 'top' daar.

Daarna een flinke rit naar Rotterdam, in een unieke passage gingen we daar op zoek naar 'Het Best Bewaarde Geheim van Rotterdam', een geweldig restaurant in de buurt van de Erasmusbrug.  Daar gaan ze beginnen met bussen en alle eerste groepen betalen maar 50% !  Daarover horen jullie binnenkort meer !  En toen naar Hank....

Op de camping bij onze Bus-idee-dag DJ Andries, die had ons uitgenodigd voor BBQ en een heerlijk ontbijt.  Tsjonge wat is die Andries gek !  Natuurlijk draait ie binnenkort ook zelf weer op camping, Kurenpolder, daar kennen ze hem dan ook echt allemaal.

We zijn hier twee nachten gebleven en gaan vandaag (donderdag) naar een Belgisch restaurant bij de Nederlands Belgische grens, naar Boehlé Reizen in Zeeuws Vlaanderen en eindigen op de camping in Blankenberghe waar we morgen een nieuw leuk groepshotel bezoeken. 

Als dat niet gezellig wordt !  Als we weer internet WIFI hebben krijg je weer verslag van onze belevenissen in België, volg ons de komende drie weken on tour.  En zie je ons rijden onderweg.... toeteren natuurlijk !  

Bus-idee bezoekt hotel in Blankenberge (B)

BLANKENBERGE (B): Met onze bedrijventour in België zijn we deze week aangekomen in Blankenberghe waar we van Triomf Tours een hele goede tip kregen voor een goed familiehotel met prima busprijzen. Ze waren meteen enthousiast om meer Nederlandse busgroepen te mogen ontvangen en gaan daarom ook meedoen met Bus-idee....

Blankenberge ligt aan de Belgische kust, nét onder Zeeuws Vlaanderen, dus natuurlijk gingen we ook even aan bij één van de weinige Nederlandse touringcarbedrijven ten zuiden van de Westerschelde: Boehlé Reizen in St. Jansteen.  Denise vroeg ons werkelijk al jaren om een keer langs te komen en een infopagina over hen te maken op onze site.  En dit keer lukte het, met de camper gingen we even langs.....

"Wij zijn eigenlijk een soort reserve Belgen" aldus Denise. "Het gaat hier prima en ik ben echt trots op al mijn chauffeurs, sommige werken hier al meer dan 25 jaar.  Eigenlijk hebben we heel weinig verloop.  Ik hoop in de nabije toekomst een nieuw bedrijfspand te kunnen neerzetten op deze plek.  Ik woon ernaast, dus dat is helemaal ideaal !"

In de camper is het gezellig onderweg, in de cockpit wordt de route bepaald en draaien we gezellige muziek.  Af en toe even sleutelen, want ja het is een oldtimer natuurlijk.  Op de eerste camping moesten de achterremmen al uit elkaar omdat de handrem het had begeven.  Bleek een losgeschten borgringetje te zijn in de remtrommel.  Maar alles weer OK. Handrem afgesteld en hij doet het weer als nooit tevoren.  Loes ligt er achterin weer relaxed bij, ja zo hou je het wel vol natuurlijk !

Achter het industrieterrein van Meer-Hoogstraten bij de Belgisch-Nederlandse grens ligt een recreatiegebied waar volgens het Belgische touringcarbedrijf Van Bogget Reizen een goed restaurant moest zitten met een jonge Nederlandse eigenaar Mark.  Dus daar gingen we op hun aanraden natuurlijk ook even aan....... leuk parkeren zo in het bos !

Mark heeft hier de concessie voor de horeca, maar in de toekomst wil de gemeente het gebied gaan commercialiseren en dan weet hij niet of hij er mag blijven.  Ook moet hij zich nog even verdiepen in onze Nederlandse busprijzen om te zien of hij daarin mee kan komen.  Dus dat horen we nog van hem.  Maar je verwacht het niet een restaurantje aan het water midden in het groen zo vlak achter die douanezone van de grens, superhandig hoor.  Dus we hopen maar dat ie mee gaat doen.

De volgende zaken op onze tournee zijn een leuk restaurantje aan de Belgisch-Franse grens en maandag de scheepsliften van Henegouwen.  Daarna maken we een kort uitstapje buiten België naar o.a. Valkenburg en de RDA workshops in Keulen, waarna we vrijdag terugkeren naar België en diep in de mijnen van Blegny zullen afdalen.....oei spannend !

Naar de scheepsliften van Henegouwen (B)

MONS(B): In België hebben we met onze Bus-idee werkvakantie een bezoek gebracht aan de scheepsliften, gigantische bouwwerken waarmee schepen vele tientallen meters hoger kunnen worden getakeld om een groot hoogteverschil in een kanaal te kunnen overwinnen.....

Het was ons niet duidelijk wat er nu precies allemaal te zien en te doen was voor busgroepen.  Er zijn meerdere liften binnen een straal van ca. 10 km van elkaar, het gebied ligt op ca. 150 km afstand van Breda en ook van Maastricht.  Dat kan leuk zijn voor een dagtocht, maar dan moet je wel goed weten wat je wel en niet gaat doen want wij deden alles en dan is er genoeg te zien en te beleven voor wel twee dagen ! 

Het komt erop neer dat er een oud kanaal is dat vroeger werd bevaren met schepen tot 300 ton en waar vier prachtige oude scheepsliften van gietijzer in zitten.  En dat er daarnaast nu een nieuw en veel breder kanaal is gegraven voor schepen tot 1350 ton waar twee hele grote scheepsliften in zitten, één die recht omhoog hijst (de grootste ter wereld) en één waarbij schepen in een bak over een hellend vlak omhoog worden getrokken.  Overal zijn boottochtjes mogelijk, maar sommige onderdelen duren meer dan twee uur en dat red je niet met een dagtocht.  Daarom gaan we met de scheepsliften kijken naar een haalbaar programma dat te doen is vanuit Nederland.  Daarin willen we een goed lunchadres opnemen en eventueel een gids mee op de bus.

Vanuit de toren bij het hellend vlak van Ronquières heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en over het systeem met de rollende bakken waarin de schepen omhoog worden getrokken over het hellend vlak.

Zo zie je maar weer, goed dat we altijd zelf gaan kijken, want nu snappen we veel beter wat er allemaal te doen is en kunnen we er een overzichtelijke en praktische infopagina over gaan samenstellen.  We beleefden ook een dag uit het leven van een binnenschipper in een leuke attractie met allemaal verschillende scenes met beeld, geluid en figuren. 

Koptelefoon op en dan wandelend van scene naar scene, maar voor senioren is het wel erg lang staan en lopen en daarnaast slokt het teveel tijd op in een dagtocht.  Gelukkig konden we in de café-scene even zitten en uitpuffen.  Maar wel erg leuk gedaan allemaal, zeker zelf een keer doen of bijv. opnemen in een meerdaags touringcarprogramma ! 

Op de camping van Mons werd het die avond echt gezellig met oldtimer Citroën campertjes en heel veel lelijke eendje die allemaal op doorreis waren naar de Citroën-World-Meeting in Centraal Frankrijk.  Wij gaan ook weer op pad naar Valkenburg á GoGo en een busrestaurant vrijwel aan de snelweg Maastricht-Eindhoven bij Sittard. 

Bootje geregeld voor busbedrijven op RDA

KEULEN (D): Kijk, die meneer linksvoor op de foto heeft het nog niet door, maar die meneer in het midden erachter wel..... want dat is Rob Achten van Hotel Holst in Hamburg en die weet langzamerhand al wel hoe we te werk gaan bij Bus-idee.  Wij willen natuurlijk altijd wel een goedkoop bootreisje maken met Nederlandse touringcarbedrijven....

.....dus dat wordt vast weer gezellig in november !  Want we hebben voor jullie hoogstwaarschijnlijk een bijna gratis bootreisje geregeld omdat die meneer linksvoor directeur is van een bedrijf met Rijncruise arrangementen en graag met Nederlandse busbedrijven in contact wil komen.  Nou, dan moeten we eens praten zeiden we.   Op onze werkvakantie waren we donderdag op de RDA in Keulen, Bertie en Marcel maakten al eerder foto's van de touringcars en Steven en Rob gingen met dit bedrijf om de tafel.  Daar hoor je binnenkort meer van !

Op de RDA troffen we ook de man met de meest saaie baan van heel Keulen, kijk goed op de foto want hij zit de hele dag eenzaam achter zijn balie in deze lege hal bij ingang Zuid.  (zie het stipje onder de pijl)

Op onze werkvakantie gingen wij kijken bij Valkenburg Á GoGo en mochten alles zelf uitproberen.  Van lasergamen in de grotten tot tokkelen van de Wilhelminatoren oftwel langs een touw glijdend van de toren afspringen. Loes en Juliet waren zo moedig en daarmee hebben zij dan weer absoluut géén saai werk bij Bus-idee......  en veel moed !Zelf vonden we de kabelbaan al spannend genoeg !  Uiteraard bekeken we ook het restaurant boven, wat een schitterend uitzicht heb je daar.  Daarnaast keken we samen met Valkenburg Á GoGo naar de busparkeerplaats.  Als de groep met de kabelbaan naar het restaurant gaat, kan de touringcar met eventuele mensen die niet met de stoeltjeslift durven naar de busparkeerplaats boven bij het restaurant rijden, maar dat is nogal een krappe route via smalle straatjes en weggetjes.

Maar het kan wel concludeerden wij.  Daarom adviseerden wij Valkenburg Á GoGo om altijd even iemand mee te sturen met de touringcar die de weg kan wijzen door de nauwe straatjes zodat de chauffeur zeker weet dat hij goed rijdt.  Dat vonden ze een prima idee, dus dat scheelt weer een hoop stress voor de touringcarchauffeurs. In december gaan ze hier in de grotten van Valkenburg Á GoGo de grootste Kerststal van Nederland in Zandsculpturen bouwen, dus dat gaan we natuurlijk volgen voor jullie, superleuk met de kerstdagen !

Ondertussen kamperen wij voort met ons lichtblauwe Bus-idee campertje en bezoeken we vrijdag Blegny.  Daarna een paar dagen rust want we hebben natuurlijk ook vakantie, net zoals vele anderen die weer met busladingen naar de Spaanse zon vertrekken.  Bertie stuurde ons nog een leuke foto van de vloot vertrekkende dubbeldekkers !

Afdaling in de steenkoolmijnen van Blegny

BLEGNY (B): Onze Bus-idee werkvakantie in België heeft onlangs haar dieptepunt bereikt toen we 60 meter afdaalden in een echte mijnschacht.  Al jarenlang hebben we deze dagtochtbestemming in België vlak over de grens bij Maastricht op ons verlanglijstje staan....

Een humoristisch oud mijnwerker laat ons hier kennis maken met het keiharde leven van de steenkoolmijn, waarbij je net als hijzelf met de mijnlift de donkere dieptes van de aarde in gaat. Voordien is er een mooie film over de mijnen, haar mijnwerkers en wordt iedereen voorzien van helm en jas, want het is beneden donker en... spannend !

Als je met de lift zo knus opeengepakt in het stikkedonker naar beneden gaat leer je elkaar als groep wel wat beter kennen zeg !

Bus-idee vraagt: "Maar heeft u hier in de mijn ook mogelijkheden voor rolstoelgebruikers ?"  Geert Wouters van de Mijn van Blegny laat ons weten: "Jazeker, als we het van tevoren weten krijgen rolstoelgebruikers begeleiding en kunnen ze het eerste gedeelte van de excursie in de mijngang op 30 meter diepte meemaken.  Als de groep dan met een trap verder afdaalt naar 60 meter neemt de begeleider de minder valide weer mee terug met de lift naar boven, zo hebben ook zij helemaal de beleving van een echte steenkoolmijn meegemaakt.

Verder hebben we bij de entree ook een rolstoeltoilet en een voor rolstoelgebruikers grotendeels toegankelijk Mijnmuseum.  Daarnaast beschikken we ook nog over een rolstoelgeschikt treintje voor een excursie door de omgeving.  Dus wees welkom, ook minder validen !"

"En Loes..... hoe heb jij het gehad daar beneden ?"  "Ja, leuk !  Wel erg interessant om ook die herrie eens te horen die vroeger het pneumatische gereedschap van de mijnwerkers maakte. Oorverdovend, ik heb mijn handen voor mijn oren gehouden."  En als we aan de oud mijnwerker vragen of hij daar nooit geen gehoorschade van heeft opgelopen is zijn antwoord.....  "Wablief.?"  Hahahahahaha

Het restaurant is voor busgroepen een aanrader ! Het is ook een heel goed stopadres voor touringcars tussen Luik en Maastricht, goede prijzen, goede parkeerplaats, prima keuken en je hoeft niet persé de steenkoolmijn van Blegny te bezoeken om hier toch te kunnen eten.  Restaurant Le Chalet kan groepen tot wel 175 personen herbergen

En in zo'n toeristentreintje zie je nog de vreemdste dingen onderweg in België.....  wat dacht je van een volautomatische bakker oftewel een 'broodautomaat' waar je 24 uur per dag vers brood kunt halen..... !

Naast het treintje heeft de Steenkoolmijn van Blegny nu ook haar eigen rondvaartboot die met groepen kan varen tussen Luik en Visé of ook een leuke rondvaart door de imposante stad Luik kan maken. We bedenken met Geert Wouters en Jacques Krul van Blegny dat als ze daar nog een Vlaamstalige gids voor op de touringcar bij kunnen regelen we toch wel een heel mooie dagtochtbestemming hebben hier. 

Dat zou toch helemaal geweldig zijn, we gaan het uitwerken en proosten met een écht Blegny biertje en een Luikse gehaktbal met Geert en Jacques opdat er maar veel Nederlandse busgroepen deze kant op mogen komen.   Wij gaan nu een paar dagen uitblazen in Coo !

Varen langs de achtertuin van Gerard Joling

ROELOFARENDSVEEN (ZH) : Hebt u zich dat ook al eens afgevraagd toen u onder het aquaduct in de A-4 bij Roelofarendsveen doorreed: "Wat is dat voor een schip dat daar boven de weg ligt ?"

 

Let er maar eens op als u onder de ringvaart doorrijdt.  Hier ligt de MPS Koningin Juliana, kan het nog makkelijker ??  Varen over de Kaag, de Kagerplassen, maar ook de Westeinderplassen.  Dit schip is qua ligging en grootte één van de weinigen die in de Bovenlanden van de Haarlemmermeer vaart. Hier vaart u tussen de Seringentuinen, rietvelden, woonarkjes...  en superleuk stuk om doorheen te varen, het gaat allemaal nét.  Hier wonen ook bekende Nederlanders zoals Gerard Joling, tijdens de vaartocht varen we echt vlak langs zijn achtertuin.

Rederij van der Meer is persoonlijk en flexibel en opstappen kan bijvoorbeeld ook bij het busrestaurant De Hanepoel of Stoomgemaal De Cruquius.  Er wordt onderweg 'live' verteld door de kapitein.  Het is binnen en buiten te horen.  De MPS Koningin Juliana is een prachtig breed en groot schip met zelfs twee rolstoelliften en een rolstoeltoilet.

Rederij van der Meer, vertrek vanaf einde van Sotaweg, 2371 GD, Roelofarendsveen, telefoon: 071-5018528 Infopagina> Internetsite>

TIP: Kaasboerderij De Kaag is alléén met dit schip te bereiken !

Goede nieuwkomer bij grens 's-Heerenberg

NETTERDEN (GLD) Op korte afstand van grensovergang 's-Heerenberg ligt het pittoreske dorpje Netterden.  Direct bij de kerk midden in het dorp ligt Partycentrum Terhorst, een sfeervol bedrijf met diverse mooie zalen met samen een grote capaciteit tot 280 personen.

De gast is hier nog steeds het meest belangrijk en alle busgroepen worden na afloop dan ook steevast uitgezwaaid door het personeel. Men hecht hier aan een sfeervolle seizoensaankleding van het bedrijf.  De sfeer is gemoedelijk, en rustiek.  De grote zaal is in een prachtig voormalig schoolgebouw uit 1820. 

Jan Terhorst, de eigenaar van het partycentrum, is iemand die weet waar hij over praat want hij is een bekende cateraar in deze streek en weet dus alles van groepen en improviseren.  Bussen kunnen direct bij het bedrijf parkeren. Meer weten: Infopagina>  Internetsite>

Goede nieuwkomer bij de grens tussen Arnhem en Oberhausen !

Grootmoeders spullen.... van Soester Oma's

SOEST (U): Hier vind je superveel dingen uit grootmoeders tijd, maar dan wél van de grootmoeders die in Soest woonden....  want museum Oud Soest heeft werkelijk heel veel dingen van vroeger verzameld......

De gastvrouwen en gastheren die hier rondleiden zijn zelf allemaal oud Soesters en kunnen daarom overal leuke verhalen bij vertellen.  Enorm herkenbaar voor oudere bezoekers, het zijn allemaal spullen van vroeger.  Hier vind je bijvoorbeeld oude ambachten, het spreukenhuisje, een ouderwets schoolklasje, koetsen, oude apparaten..... allemaal tentoongesteld in een prachtig klooster uit 1868.  De nonnen verzorgden hier ooit bejaarde mensen, in 1962 vertrokken ze echter en werd het dit schitterende museum.

De oude kelder is nog exact zoals vroeger in het klooster, hier in het depot van het museum met nog de oude gewelven kunnen bezoekers zelf heerlijk rondneuzen tussen de spullen uit grootmoeders tijd. Waar zie je dat nog ??  Er is hier zoveel te zien, je kunt voor een bezoek rustig 2 uur uittrekken.  De vrijwilligers zijn zeer gedreven en met name seniorengroepen zijn altijd razend enthousiast na afloop. Er is een goede ontvangstruimte voor groepen.   Meer weten: Infopagina>  Internetsite>

Goos kookt en Piet stookt...... sterke drank !

FLEVOLAND: Met de lente en het touringcarseizoen op komst zijn er ook in Flevoland weer allerlei grappige ideeën en leuke arrangementen opgeborreld.  Zo hebben Goos Prins en Piet Verhage iets nieuws.....

Goos nam afgelopen jaar het restaurant Bremerbergse Hoek met uitzicht over jachthaven en Veluwemeer over waar hij al jaren als bedrijfsleider werkt, hij mag nu zelf ondernemen en heeft daarom maar meteen contact gezocht met Fruitteler Piet Verhage uit Luttelgeest omdat die tegenwoordig zelf zijn sterke drank stookt in het schuurtje.

We gingen met z'n allen even het eerste resultaat proeven natuurlijk bij Piet in het schuurtje en ja, het mag gezegd worden..... dat smaakt opperbest allemaal.  Piet leidt rond en vertelt spannende sexverhalen over vlinders en draait voor alle groepen zijn spectaculaire film met een 1000 x vergroot lieveheersbeestje dat een hele kudde luizen opvreet. 

Nou Piet, als we dat gezien hebben dan kunnen we wel een borrel gebruiken. Maar heb je van dat destilleren nu ook al verstand Piet ?? Nederland wordt ook steeds wijzer met de L.O.I........  het is echt interessant wat er allemaal nog te vertellen is over het stoken van sterke drank uit fruit. Piet blijkt een kleurrijk spreker met kennis van zaken.

Goos heeft ook nog wel een geweldig idee in zijn arrangement met Piet: "Als we tussen de middag nou eens een diner serveren bij ons en de lunch laten vervallen, dan kan het hele arrangement nog wel een tientje per persoon goedkoper voor groepen.  Iedereen kan na zo'n diner van ons 's avonds wel met een broodje toe, dan zitten ze er nog vol van en zijn ze allang weer thuis......."  Tja, dat is slim bedacht natuurlijk !

Meer weten over mogelijkheden ??  infopagina Goos>  infopagina Piet>

Het Belgisch Verkeersbureau is verhuisd !

AMSTERDAM (NH): Alle dames van het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië & Brussel zijn van Haarlem verhuisd naar de Prins Hendrikkade in Amsterdam, dat moesten we natuurlijk even bekijken.

Ze zitten supergemakkelijk in een modern kantoorgebouw met uitzicht op de IJ-tunnel, dus dat is makkelijk te vinden voor iedereen die daar moet zijn voor folders, informatie of om reisprogramma's te bespreken.

Dit enthousiaste verkeersbureau is altijd erg actief met hulp en informatie voor touroperators en touringcarbedrijven die reizen en specials naar Brussel en/of Wallonië willen organiseren.  Dit wordt ondersteund met studiereizen, persoonlijk contact en regelmatig goede workshops met Belgische groepsbestemmingen.  Zo is er maandag 28 maart ook weer zo'n dag gepland in het Mercure Hotel aan den Amstel.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.00-13.00 uur: Workshop
13.00-13:30 uur: Netwerkborrel (Belgisch bier)
13.30-15.30 uur Warme lunch in buffetvorm
16.00 uur Einde bijeenkomst

Ruim 50 vertegenwoordigers uit Brussel en Wallonië komen naar Nederland om jullie te informeren betreffende de mogelijkheden voor dagtochten, meerdaagse reizen, groepen, teambuilding en incentives.

Natuurlijk zullen wij daar ook een kijkje gaan nemen, heb je ook interesse om je op groepsbestemmingen in Wallonië en/of Brussel te orienteren, dan is dit een gelegenheid die je niet voorbij mag laten gaan.

Meer info bij Heléne Visser, van het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië & Brussel, Prins Hendrikkade 186, 1011 TD Amsterdam

Tel. : 020-524 43 45 (Trade) Gsm : 06 - 205.44.392 (direct)
E-mail: h.visser@belgie-toerisme.nl  www.belgie-toerisme.nl 

Maas & Waals jam koken en likeur proeven

AFFERDEN (GLD) Het geanimeerde echtpaar Chris en Christel van der Zandt hebben een geweldig leuke 'fruitbeleving' in het Land van Maas van Waal. Het bedrijf en de ontvangstruimte is gezellig, verzorgd en sfeervol ingericht. Ook is er een heerlijk zonneterras in de kersentuin.

Maak een leerzame fruitwandeling met de goedlachse fruitteler Chris die met veel enthousiasme over het kweken van de acht verschillende fruitsoorten kan vertellen. Ze kweken hier appels, peren, kersen, pruimen, aardbeien, kiwibessen, kruisbessen en rode bessen.... mmmm.

Groepen worden meestal gesplitst, de ene helft gaat mee met de rondleiding door de tuin, de andere helft krijgt een leuke demonstratie jam koken in de fruitkeuken en een proeverij met streekproducten zoals pruimenchutney, zoete- en minder zoete fruitjamsoorten, biologische kaas en natuurlijk 'Het Zandroosje', kersenlikeur waar de Zandroos wijd en zijd bekend om is ! Daarna wordt er natuurlijk gewisseld zodat iedereen alles meemaakt !   Meer weten, kijk snel op de infopagina:

Fruittuin De Zandroos, Van Heemstraweg 48B, 6654 KE, Afferden (GLD): tel: 0487-514102 / 06-22255593  Infopagina>  Internetsite>

Vlotte Limburgse meiden en champignons !

GRUBBENVORST (L): Een stel leuke vlotte meiden met hun typische Limburgse gezelligheid runnen nét buiten Horst een uniek bedrijf, het is hier allemaal zeer laagdrempelig qua prijs al zou je het aan de mooie inrichting niet zeggen...... maar wat kun je hier smullen zeg ! Een groepsbezoek begint met koffie en heerlijk hartig champignongebak, ze hebben hier zelfs onlangs de eindfinale mee bereikt van een in Limburg toonaangevende culinaire wedstrijd. Nu kan het bezoek al niet meer stuk.  Dan volgt een film van ca. 20 minuten over de groei en het gebruik van de champignon. Na afloop gaat één van de dames met de groep naar de plukcel waar alles wordt uitgelegd aan de hand van een champignonbed. Maar ook zijn er voorbeelden van o.a. oesterzwammen- & Shiitake-bedjes.

Tenslotte is er als hoogtepunt een heerlijke proeverij van iedere keer weer andere heerlijke champignongerechtjes zoals bijvoorbeeld champignonballetjes, tartelletjes, de champisaucijs, de champiburger, wokgroenten met champignons...  iedere week hebben ze er weer wat anders bij zitten. Met leuke shop, invalidentoilet en busparkeerplaats !

Wil je meer weten ? De Paddestoelerij, Horsterweg 80, 5971 NG, Grubbenvorst, telefoon: 077-3661708   Infopagina>  Internetsite>

Wilhelminatoren Vaals totaal vernieuwd !

VAALS (L): Sinds mensenheugnis is het drielandenpunt bij Vaals in het zuidelijkste puntje van Limburg een dagtochtbestemming.  Door daar rond een paaltje te lopen heb je toch een buitenlandse reis gemaakt.....

Om van die ervaring een beetje bij te komen en een beetje te genieten van het uitzicht over de omgeving eindigen de meeste busgroepen bij Restaurant De Wilhelminatoren op 321 meter boven N.A.P., vrijwel het hoogste punt van Nederland.  De familie Bos heeft dit jaar echter de inrichting van het restaurant totaal vernieuwd en dat mag toch wel even gezien worden !  Meer weten over alle groepsmogelijkheden: klik hier>

NIEUW: 'Zweven' boven de Duitse Alpen

Bron: De Telegraaf | Foto's: De Telegraaf

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (D): In Garmisch-Partenkirchen is een bijzonder panoramisch uitkijkpunt over de Beierse Alpen geopend. De AlpspiX bestaat uit twee platforms van een 'X' die ruim 13 meter over de rotswand uitsteken. De twee enorme armen hangen over een kloof. Je kijkt hierdoor bijna 1.000 meter de diepte in.

De armen hebben roostervloeren in plaats van glas omdat de roosters moeten verkomen dat in de winter te veel sneeuw op de armen blijft liggen en te grote krachten veroorzaken. Aan het eind van de 3 meter brede armen kunnen bezoekers genieten van een prachtig uitzicht op de Zügspitze, met 2.962 meter de hoogste berg van Duitsland, en de beneden gelegen vallei.  Je moet toch geen hoogtevrees hebben........ 

Busbedrijven naar Slag bij Waterloo 2010

Het is op 20 juni 2015 exact 200 jaar geleden is dat de beroemde slag om Waterloo plaats vond, om dat te vieren is een mega reconstructie van deze gebeurtenis gepland die dit jaar al werd gerepeteerd met ca. 3000 acteurs en een aantal touringcarbedrijven mocht dat meemaken...

Het evenement is een geweldige belevenis waarbij kosten nog moeite zijn gespaard om de sfeer van weleer op te roepen.  Zo zijn er acteurs uit meer dan 15 landen in authentieke kledij die de verschillende legers vorm geven.  Op verschillende plaatsen zijn tevoren de tentenkampen opgeslagen waar de soldaten zich voorbereiden.  Kanonnen, paarden, bannieren, kruitdampen, brand en veel geschreeuw....  de sfeer tijdens de slag bij Waterloo wordt vrijwel tot in de perfectie nagebootst. 

Napoleon Bonaparte (r) had na afloop van Slag bij Waterloo voor het eerst in zijn leven een 'meet and greet' met touringcarondernemer Rudi Boosten (l) van touringcarbedrijf Boosten uit Hoensbroek in Limburg.  Ondanks het dramatische verlies van de Slag bij Waterloo werd hierdoor toch nog veel goedgemaakt voor de aangeslagen veldheer.

Het werkbezoek aan deze reconstructie werd georganiseerd door het Belgisch Verkeersbureau Wallonië en Brussel en was tot in perfectie georganiseerd.  Hieruit concludeerden de touringcarbedrijven en touroperators dat het een geweldige groepsbestemming is voor 2015 waarbij het verkeersbureau alle benodigde kennis ruimschoots in huis heeft om te begeleiden bij het opstellen van de groepsprogramma's.

Voor meer informatie:

Belgisch Verkeersbureau Wallonië en Brussel
Postbus 2324 - 2002 CH - Haarlem - Nederland
Consument antwoordapp: 0900-2020107 (0,45 p/m)
Tel. : 023-534.27.82 (trade)  Gsm : 06-205.44.392 (direct)

 

Bus-idee-Brussel Tour 2010

door Steven Korf | Belgisch Verkeersbureau voor Brussel en Wallonië

BRUSSEL (B): Om met een touringcargroep naar Brussel te gaan voor een dagtocht of meerdaagse stedenreis heb je natuurlijk een keur aan ingrediënten en accommodatieverschaffers nodig.  Daarom gingen we met het Belgisch Verkeersbureau voor Brussel en Wallonië op zoek....

Door het verkeersbureau werd op ons verzoek een lijst samengesteld met geschikte groepshotels, groepsrestaurants, busparkeerplaatsen, attracties, stadsgidsen, leuke groepsactiviteiten om te doen en boeiende zaken om te gaan zien.  De lijst werd dus gemaakt aan de hand van de onderdelen die we voor een goed touringcarprogramma dachten nodig te hebben.  Dat vond het verkeersbureau wel een hele leuke uitdaging !

In ons verlanglijstje zaten boeiende musea, brouwerijen, goedkopere en duurdere groepshotels in centrum en daarbuiten.  Maar natuurlijk mochten chocolade- en bonbonateliers met proeverijen niet ontbreken.

Groot probleem in stedenreizen zijn vaak de stadsgidsen die een rode draad vormen in het programma en vaak alleen maar te boeken zijn via de plaatstelijke VVV met alle omslachtige en vertragende procedures die daar vaak bij komen kijken.  Daarom spraken we met alle organisaties van stadswandelingen, fietstochten en bustours in de stad.

Een museum alléén is tegenwoordig niet altijd genoeg meer om een busgroep te interesseren, daar moet je vaak een iets leuker en completer aanbod van maken waardoor het meer 'beleving' wordt.  

Daarom bezochten we het Brussels Stripverhaalmuseum en hebben ze gevraagd om een arrangement te maken waarbij de groep eerst in een stripverhaalcafé begint met koffie en iets lekkers, vervolgens met een gespecialiseerde stadsgids langs de bekende stripverhaalmuren en meest markante- en bekende gebouwen in de stad Brussel wandelt.

Daarna een lunch doet in de Jugendstil brasserie in het stripverhaalmuseum en als klap op de vuurpijl zelf nog een kijkje in het museum en de stripverhaalshop kan nemen.... waarna iedereen wordt uitgezwaaid door Kuifje en zijn vrienden.  Kijk, dat vinden wij nou leuk en is vaak wat makkelijker te verkopen aan jullie groepen !!

En hebben jullie hier ook een invalidentoilet ?  Waar parkeren we de touringcar hier in de buurt ?  Allemaal vragen die we ook in Brussel voor jullie stelden.  Brussel is echt een fantastisch leuke bruisende stad !

Omdat we weten dat jullie iedereen ook graag eens persoonlijk zouden spreken werd iedereen die werd bezocht ook uitgenodigd om deel te nemen aan de Bus-idee-dag op dinsdag 2 november 2010.  Daar willen we dan een hele afdeling met mogelijkheden in- en om Brussel inrichten dit jaar zodat je als touroperator iedereen eens lekker bij elkaar hebt.  

Want als klap op de vuurpijl vonden we in Brussel nog een splinternieuwe dinershow met allemaal liedjes uit bekende musicals....

Binnenkort komen er ook allemaal infopagina's van.   De aanbiedingen naar de Brusselse relaties die we bezocht hebben zijn hier al de deur uit, dus die pagina's zullen jullie de komende weken wel zien verschijnen.....

Parkeren in Brussel voor touringcars

door Steven Korf | Belgisch Verkeersbureau voor Brussel en Wallonië

BRUSSEL (B): Hoe zit het eigenlijk met parkeren van touringcars in Brussel vroegen we aan jullie. We kregen vele reacties en spraken met het Ministerie van Mobiliteit van de stad Brussel en laten we nu precies op tijd zijn gekomen.  Ze gaan daar nét een nieuw parkeerplan maken !

In dat plan gaat het niet alleen over touringcars, maar ook over alle andere vervoermiddelen. En omdat alles eerst onderzocht moet worden en er vervolgens nog 19 deelgemeenten meepraten kan het wel even duren, maar we mogen jullie tips en adviezen indienen.  Één veel voorkomende opmerking konden we echter niet op de agenda krijgen, het veelvuldig verkeerd parkeren van personenauto's op busparkings.

Dit is ook een grote ergernis van het Ministerie van Mobiliteit, maar het is helaas een zaak van de politie en die geven geen prioriteit aan parkeerproblemen en slechts bekeuringen van ca. € 50,- bij dit soort overtredingen van automobilisten.  En ja hoor, we zagen het helaas zelf te veel gebeuren.  Soms is echt álles volgezet met personenauto's.....

Maar ook gesproken met een ondernemer, de Brusselse vroegmarkt MaBru die veel parkeerplaatsen beschikbaar stelt voor touringcars.  Voor € 15,00 per 24 uur is er een bewaakte in- en uitgang met slagbomen, 's nachts altijd veel activiteit op het terrein, een restaurant, toiletten en heel veel plaats, met name overdag en in het weekend.

We bezochten de parking van MaBru en zullen hierover binnenkort een aparte pagina met informatie maken.  Deze wordt dan gekoppeld aan de infopagina's die binnenkort verschijnen van bestemmingen in Brussel. 

Hoera! “De Ruggestee” 1 Jaar!

HOENDERLOO (GLD): Hier laten we jullie maar weer even zien dat ze bij restaurant 'De Ruggestee' in het Gelderse Hoenderloo nog steeds weten hoe ze met het parkeren van touringcars om moeten gaan.....

Dat wisten ze vroeger al, maar nadat het restaurant een aantal jaren geheel afgebrand is en opnieuw werd opgebouwd is het alweer een jaar actief.  En ja hoor.... ze snappen het nog steeds, kijk maar eens hoe ze dat regelen met een hek en een speciale 'busbaan' als parkeerplaats.

Deze week stuurden ze ons dan ook een een leuk bericht voor jullie:

Hallo allemaal !

“De Ruggestee” weer op de kaart zetten is zeker gelukt, veel gasten van vroeger hebben de weg weer gevonden, maar ook nieuwe gasten hebben zich daaraan toegevoegd.  Een jaar waarin veel is gebeurd, iedereen moest zijn/haar plekje vinden, maar langzamerhand is er een zekere routine gekomen en staan wij weer als vanouds voor u klaar !  

Uw gastvrouwen Ina Soetendaal en Alette Willems

Bus-idee feliciteert 'De Ruggestee', een bedrijf dat altijd goed luistert naar haar klanten en probeert met alle tips wat te doen.  We zijn dan ook blij dat er vorig jaar alsnog een lift is gekomen....  klasse !!  We wensen ze nog vele jaren succes in de busmarkt. Meer info: klik hier>

SKTB op LifestyleXperience TV

ALBLASSERDAM (ZH): Afgelopen zondag is touringcarbedrijf Snelle Vliet in het kader van het Keurmerk bij RTL-5 op televisie geweest.  Starring o.a.: Nico Zethof van SKTB en Ruud van de Marel van SV...

Sanne en Arno vanLifestyleXperience TV gingen kijken bij de Stichting Keurmerk Touringcar Bedrijf om te zien waaraan een touringcar, het touringcarbedrijf en het personeel allemaal moeten voldoen.

Rederij Wolthuis weet van bussen en bollen!

door Steven Korf | meer informatie: klik hier>

DEN BOSCH (NB): Op 22 april j.l. waren busbedrijven uitgenodigd in Den Bosch door Rederij Wolthuis, voornamelijk omdat Dirk Wolthuis tijdens de Bus-idee-dag veel tips had gehad van touringcarbedrijven over bestaande problemen in Den Bosch voor de touringcargroepen.Daarnaast was het ook een prima gelegenheid om de nieuwe 'Ouwe Dirk' wilde voorstellen.....  een supermooi rondvaartschip voor busgroepen die Den Bosch eens van het water willen beleven.  Maar het probleem zat volgens veel touringcarbedrijven in het moeizame communiceren met de VVV als het gaat om het reserveren van gidsen en andere zaken.  Niet flexibel genoeg met het wijzigen van aantallen op het laatste moment en telkens weer andere medewerkers aan de lijn.

Hoewel ze het goed bedoelen bij de VVV wilde Dirk Wolthuis dat dit probleem toch snel de wereld uit zou worden geholpen.  Hij heeft daarom besloten in overleg met de VVV dat hij alles voor de busbedrijven gaat regelen met deze organisatie.  Dus 1 telefoontje en alles wordt door Wolthuis geregeld, van gidsen, tot fietsen, tot restaurant met het juiste merk 'Bossche Bollen' zodat alles lekker gestroomlijnd wordt en optimaal gaat verlopen voor groepen. Ook geen extra kosten of commissies waardoor het ook economisch interessant blijft voor touringcarbedrijven om te kiezen voor Den Bosch.

Wolthuis heeft daarnaast deze winter ook het perfecte schip voor Den Bosch ontworpen en laten bouwen.  De 'Ouwe Dirk' (vernoemd naar zijn vader -red.) heeft een capaciteit van 80 á 100 personen die zeer ruim kunnen zitten en een vernuftige constructie om onder de 'Bosche Bruggen' door te kunnen varen. Het is werkelijk formidabel, want op het dak heeft Wolthuis een constructie laten maken waardoor de railing geheel naar beneden geklapt kan worden.  

Speciaal voor vaardagtochten in het gebied rond 's Hertogenbosch kan het bovendek erbij betrokken worden zodat de passagiers daar optimaal van ruimte en vergezichten kunnen genieten.  En het invalidentoilet heeft Wolthuis ook flink opgewaardeerd aan boord, het is met recht bijna een balzaal !  Meer weten over Wolthuis: klik hier>

NIEUW: Goed busrestaurant bij Hazeldonk!

Door Steven Korf | Meer info: klik hier>

GALDER (NB): Café-Zaal Knooppunt Galder ligt voor touringcars wel heel strategisch dicht bij grensovergang Hazeldonk, het is binnendoor perfect vanaf de A-16 Breda-Antwerpen bereikbaar, maar ook zeer snel vanaf de A-58 en A-27.  We denken dat het een ontdekking is !

Wat ons betreft heeft men hier de juiste instelling om een grote nieuwkomer te worden. In de zalen is de sfeer het beste 'luxe met een sjiek tintje' te noemen.  In 2010 werd de verbouwing afgerond en is alles optimaal gemoderniseerd.  De bus kan tot vlak voor de deur worden gereden, hier is meteen o.a. een mooie garderobe en een uiterst modern invalidentoilet.  Knooppunt Galder ligt dus ideaal voor routes van- en naar het zuiden en heeft 100 zitplaatsen.  Meer info: klik hier>

Even een berichtje uit Oterleek van Bianca

ALKMAAR / OTERLEEK (NH): Ondertussen beginnen bij mij de touringcars binnen te stromen, mede door de enthousiasme van jullie Bus-idee team.  Er werd zelfs gevraagd of ik niet een dagprogramma in elkaar kon zetten zodat ze eerst bij mij om de koffie konden komen en daarna gebruik konden maken van de lunch.Natuurlijk ben ik daar onmiddelijk mee aan de slag gegaan en heb ik een aantal dagprogramma's in elkaar gezet.  De bussen die ik tot nu toe heb gehad gaan enthousiast en met volle tevredenheid de deur weer uit.En oh ja, als er een tourngcar komt heb ik ook een vrouw erbij die leuke zelfgemaakte Delfts blauwe oerhollandse kaarten, kalenders etc. verkoopt. En het kleinste snoepwinkeltje van West-Grafdijk komt met zijn huifkar ouderwetse Hollandse snoepjes verkopen of een geitenboertje hier uit de buurt die ook met zijn huifkar weer zelfgemaakte geitenkaasjes verkoopt. Allemaal leuke bijkomstigheidjes voor de gasten van de bus.Dit is weer gekomen door een touringcarchauffeur die de Delfstblauwe kaarten zag en mega-enthousiast was over de kaarten. In een uurtje tijd hadden alle buspassagiers wel een kaart of een kalender op zak. Echt zoveel leuke reacties dat ik dacht daar moet ik meer werk van maken.

Nou alvast bedankt en hopelijk tot gauw, groetjes Bianca  Klik hier>

Droomwens nieuwe show in Dolfinarium !

HARDERWIJK: Zondag 28 maart waren vele touringcarbedrijven uitgenodigd voor een VIP premiere van de nieuwste Dolfijnenshow 'De Droomwens' in het Dolfinarium in Harderwijk, het was echt geweldig !


 

Samen met veel touringcarondernemers bezochten het Touringcarteam en het Bus-Idee team op speciale uitnodiging de nieuwe dolfijnenshow. Met dank aan Saskia IJzer & Miranda van der Wolf voor de uitnodiging en proficiat met de nieuwe geweldige show ! Meer foto's>

Zonnige open dag in Fries Earnewâld

EERNEWOUDE (FR) Met prachtig weer werd de kennismaking op de open dag op 9 maart j.l. met het combinatiearrangement van Rondvaardij Princenhof in samenwerking met het Fries Landbouwmuseum een geweldig leerzame ervaring...... 

Rondvaardij Princenhof heeft een fantastische vloot van 10 luxe partyschepen voor prachtige tochten over de Friese meren en in het bijzonder door het Nationaal Park de 'Alde Faenen'  Hier was twee weken geleden nog sprake van een dikke ijslaag waar zelfs met auto's over kon worden gereden, maar op 9 maart was alles weer ijsvrij......

Tijdens de rondvaart werd het lunchbuffet gepresenteerd dat vanuit de vloer omhoog kwam.  Na het afmeren bij het Fries Landbouwmuseum was er een uur om kennis te maken met het prachtig nieuwe museum en haar multimediale presentaties.  Na afloop was er het zonnige terras met grandioos uitzicht over het water, een heerlijke dagtochtbestemming !

Meer informatie over Rondvaardij Princenhof: klik hier>
Meer info over het Fries Landbouwmuseum: klik hier>

Museum Vaals wint Innovatieprijs

VAALS: VVV Zuid-Limburg organiseerde afgelopen jaar voor de tweede keer de verkiezing voor de meest innovatieve toeristische ondernemer van het jaar. Museum Vaals won uiteindelijk glansrijk ...

Museum Vaals is vernieuwend doordat een unieke verzameling van ruim 200 heiligenbeelden met een hoogte van minimaal 1 meter tot 3,5 meter afkomstig uit katholieke kerken en kloosters wisselend gecombineerd wordt met hedendaagse schilderkunst van bekende kunstenaars. Daarnaast ontvangen alle bezoekers informatie over hun persoonlijke naamheilige, een unieke service in Zuid Limburg.

Ook in het bijbehorende kloosterpark zijn oude en hedendaagse heiligenbeelden te bewonderen. Daarnaast is ook het ruim opgezette museumcafé ‘De Zwarte Madonna’ een bezienswaardigheid omdat dit geheel is ingericht met kerk- en kloostermeubilair. Men kan hier genieten van onder andere een heerlijk kopje koffie met luxe Limburgse vlaai en een verzorgde koffiemaaltijd.  Meer informatie>

Sneeuwfoto's van Hotel Holst Hamburg

HAMBURG-ROSENGARTEN: Zoveel sneeuw hebben ze daar in de afgelopen 13 jaar niet rond Hotel Holst gehad, we kregen mooie foto's van Rob Achten, de Nederlandse hotelier die vorig jaar onze studiereis en het Bus-idee-bedrijfsuitje sponsorde met hotelkamers en verzorging...

Ja, dit soort plaatjes zou je misschien eerder verwachten in Beieren of Oostenrijk, maar dat het deze winter ook rond Hamburg-Rosengarten zo prachtig wit werd, dat had vrijwel niemand voor mogelijk gehouden.   Deze winterfoto's werden genomen op 2 februari 2010, de volgende worden pas weer over 13 jaar verwacht !  Meer informatie: klik hier>

Van Kempen / OTC reismarkt succesvol !

OVERDINKEL (O): Zondag 31 januari, heeft Van Kempen Reizen en OTC Tours haar meerdaagse busvakantiesprogramma gepresenteerd tijdens haar reismarkt 2010 bij Saksenstal Gerrit in Overdinkel.

Ondanks het winterse weer was de opkomt geweldig met een hele goede sfeer!  Reismarkten zijn de laatste jaren een groeiend fenomeen dat een erg positief effect heeft op het verkopen van touringcarreizen.

NIEUW: "De Passiflorahoeve" in Harskamp

HARSKAMP GLD): Van de Passiflorahoeve denken we bij Bus-idee dat het een zéér grote touringcar dagtochtbestemming gaat worden, een geweldige en overdekte accommodatie met automatische deuren en de grootste collectie Passiebloemen van Europa: wel 450 soorten !

Er is daarnaast een overdekte vlindertuin een kwekerij waar groepen voor het eerst zelf kunnen zien hoe tropische vlinders worden gekweekt van eitje, rups, pop tot een prachtige kleurige vlinder.   Het complex ligt centraal in Nederland is ook nog eens helemaal rolstoelvriendelijk !

Verrassend mooi is het verhaal van deze ondernemer Piet Moerman. Nadat hij in 1990 zwaar overspannen werd en aan den lijve ondervond hoe weinig begrip er is voor burn-out en overspannenheid in het bedrijfsleven heeft hij van zijn ervaringen en passiebloemenhobby een zorgboerderij gemaakt.  Piet helpt hier dus mensen die ook in de problemen zijn geraakt en hij weet precies hoe zij zich voelen.   De Passiflorahoeve doet dit belangrijke werk ongesubsidieerd en hoofdzakelijk door de inkomsten van uw bezoekers !

De Passiflorahoeve heeft ook de grootste Aristobochia collectie ter wereld (120 unieke en prachtige soorten) Meer informatie: klik hier>

De Spoordonkse Watermolen bij Oirschot

OIRSCHOT (NB): Toen we de Spoordonkse Watermolen met een Bus-idee bedrijfsbezoek bezochten en we hadden rondgekeken, vroegen we: "Komen hier dan nog helemaal geen touringcarbedrijven met groepen lunchen of excursies doen ?"   Zeiden ze: "Jawel, maar die rijden altijd langzaam voorbij over die weg daar, ze stoppen hier nooit !

Dat ze langzaam rijden om het allemaal eens te bekijken dat begrijpen we bij Bus-idee, maar waarom jullie hier niet stoppen is ons wel een raadsel !   Dit is in deze streek absoluut één van de mooiste accommodaties die we kennen en het is nog een geweldige bezoekwaardigheid ook.... verborgen juweeltje !

Door veel glas lijkt het of je buiten bent, terwijl je binnen zit: je beleeft de natuur.  Met prachtig uitzicht op een riviertje met soms IJsvogeltjes en een werkende watermolen anno 1453 waar de groep een prachtige rondleiding en demonstratie kan meemaken. 10 minuten van de weg Eindhoven-Tilburg.  Meer weten (adres, telefoon en prijzen): klik hier>

Japanese Watergarden GRATIS (di t/m za)

NAALDWIJK (ZH): Bij het updaten van alle prijzen op de infopagina's voor 2010 vallen ons soms wel eens leuke dingen op.   Zo heeft men bij The Japanese Watergardens in Naaldwijk besloten om de entree op alle dagen (behalve zon- en feestdagen) GRATIS te maken........

Nou, dat lijkt ons toch niet tegen dovemansoren gezegd, want het is een erg leuke, rolstoelvriendelijke en geheel overdekte busbestemming richting Hoek van Holland.  Je kunt er ook met groepen lunchen, koffie drinken of gewoon lekker rondwandelen.   Meer weten: klik hier>

Uniek Oranjemuseum in Twente!

DIEPENHEIM (OV) Twente heeft een grote verrassing, het nieuwste van de drie Oranjemusea in Nederland met de enige en daarmee ook grootste bordencollectie van Het Huis van Oranje in Nederland........ Ze hebben er hier ruim 1000 verzameld !  Een pronkstuk in het museum is ook de Koninklijk gedekte tafel waar tijdens de rondleiding uitgebreid bij stilgestaan wordt.  De Rondleiding is zeer persoonlijk en enthousiast, met oog voor detail en allerlei leuke anekdotes.Het museum heeft een traplift, invalidentoilet, busparkeerplaats en een schitterende ontvangstruimte.  Hier staat bij aankomst het Oranjegebak met rood wit blauwe vlaggetjes al feestelijk op de groep te wachten, geweldig !  Meer informatie over dit museum in de infopagina: klik hier

Franse collectie klompen in Eelde !

EELDE (DR): Klompenmuseum Gebr. Wietzes is een verrassend leuk museum, ook voor busgroepen. De meeste bezoekers zeggen na afloop meestal dat ze het al veel eerder hadden moeten bezoeken en daar sluiten we ons graag bij aan......  maar dit jaar is er wel iets héél bijzonders te zien, de meest bijzondere Franse klompen ooit !

Het museum stelt in 2010 een deel van de in 2009 aangekochte collectie unieke Franse sabots en galoches tentoon. Tot deze verzameling behoren zeer bijzondere souvenir-, kinder-, vrouwen-, bruids- en kunstklompen.

 

Daarnaast zijn er ook zogenaamde ‘enseignements’, grote klompen die dienst hebben gedaan als uithangbord. Het museum exposeert ook Nederlandse en andere internationale klompen.  Dit Klompenmuseum is beroemd in de hele wereld en absoluut erg leuk voor busgroepen.  Voor meer informatie, klik hier>

Zandsculpturen bij Kasteel Hoensbroek !

HOENSBROEK (L): In het zonnige zuiden van Nederland is groot nieuws te melden van onze infopaginahouder met het mooiste rolstoeltoegankelijke kasteel van Nederland:  Deze zomer hebben ze het grootste Zandsculpturenfestival van Nederland te gast, superleuk !

Kasteel Hoensbroek zal van 14 juni t/m 31 oktober 2010 dus extra interessant zijn om met een dagtocht te bezoeken. We hebben leuke inkoopprijzen voor jullie weten te regelen bij combinatietickets.  En je kunt er ook prima met groepen koffie drinken, lunchen of zelfs met supergrote groepen eten in één van de kasteelzalen. Meer info: klik hier

Nieuw schip Wolthuis heet "Ouwe Dirk"

DEN BOSCH (NB): Een beetje verwarrend is het misschien wel om een nieuw schip 'Ouwe Dirk' te noemen, maar Rederij Wolthuis is in mei 2010 helemaal klaar voor de touringcargroepen.  Met het nieuwe schip erbij heeft men  nu al twee grote rolstoeltoegankelijke schepen....

Er wordt deze winter dus flink doorgeklust en al dat gehamer, gezaag en geslijp zorgt ervoor dat duizenden mensen komend seizoen weer kunnen genieten van prachtige rondvaarten in- en om Den Bosch.   We wensen Wolthuis daar veel succes mee en feliciteren ze met deze prachtige nieuwe aanwinst van 'onze ouwe'....... Meer info: klik hier>

NIEUW: Rolstoelvriendelijk hybrideschip !

STRIJENSAS (ZH): Vaardiensten De Zwart in het Zuid Hollandse Strijensas heeft een prachtige open hybride rondvaartboot, waarmee een schitterende tocht van ca. 1 uur naar Strijen kan worden gevaren. 

Het schip vaart elektrisch, maar kan dus ook op diesel overschakelen.  Als het schip fluisterstil langs tuintjes, watervogels, rietkragen en vergezichten vaart verteld de schipper allerlei leuke regionale verhalen.


Dit is ook meteen de meest rolstoeltoegankelijke rondvaartboot die we ooit gezien hebben, alle soorten kunnen aan boord.  De schipper heeft hem zelf gebouwd en daarbij nog rekening gehouden met de wens van veel rolstoel gebruikers om zélf aan boord te kunnen rijden met de rolstoel....... geweldig !  Wat ons betreft krijgt Schipper De Zwart een nominatie bij 'Het Beste Idee van Nederland'   Meer weten: klik hier>

Bier en groep staat er lekker koud bij !

OIJEN/OSS (NB): Dat je zelfs in de sneeuw een fantastische middag kunt hebben bij de Speciaalbierbrouwerij in Oijen, dat blijkt wel uit de onderstaande foto: eerst doen we een lekker potje 'Boerensneeuwgolf'

maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om.......  uiteindelijk gaan we een heerlijk biertje proeven dat ze daar zelf hebben gebrouwen in de schuur.  Nou, dat bier mag er zijn !   Lekker koud en supersmakelijk.  Deze week is de Speciaalbierbrouwerij Oijen onze 'Tip van de week!'

BUS-IDEE-COMPLIMENT: deze touringcarbestemming heeft afgelopen jaar een nieuwe grote toiletgroep laten bouwen met
4 x herentoilet / 4 x damestoilet / 1 x invalidentoilet:  HULDE !

Funtickets.nl presenteert Jever Skihal Neuss

NEUSS (D) Wát een ongelooflijk mooie skihal ligt er net over de grens tussen Dusseldorf en Keulen bij Neuss.  Mark van der Sande van Funtickets nodigde ons uit om het samen met klanten en relaties van Besseling eens een dagje te komen bekijken......we waren al snel 'om' !Met de VIP-touringcar waren we amper 45 minuten nadat we de grens in de A-77 waren gepasseerd bij de overdekte sneeuwwereld en werden er buitengewoon gastvrij ontvangen.  De aankleding en inrichting van de horeca is zeer gedetailleerd en sfeervol, je waant je écht in Oostenrijk.   Zelfs de bediening is in Oostenrijkse kleding, met deze aanpak is voor bezoekers de wintersportbeleving is compleet....

Een uniek gepatenteerd en geautomatiseerd systeem van meten en wegen maakt het aanmeten van ski's, schoenen, snowboards en het afstellen van de bindingen een 'fluitje van een cent' en worden grote groepen in korte tijd verwerkt.   De Duitse touringcarbedrijven hebben deze prachtige skihal allang ontdekt en met jaarlijks 1,2 miljoen Duitse bezoekers is het toch vreemd dat er hier nog steeds geen Nederlandse touringcars voor de deur staan !  Maar dat kan veranderen........

Sinds dit winterseizoen heeft namelijk de Nederlandse ondernemer Mark van der Sande zich opgeworpen als degene die dit product in de Nederlandse (touringcar)markt wil gaan zetten.   Daarvoor heeft hij goede prijsafspraken gemaakt met de Jever skihal voor jullie als touringcarbedrijven.   Dat kun je zelf gewoon nooit goedkoper !  

Dus wil je er meer van weten, neem dan contact op met Marc, zijn bedrijf heet is www.funtickets.nl en zal binnenkort ook met website en een infopagina op www.bus-idee.nl te vinden zijn. Voor foto's van ons dagje Neuss, klik hier.   Met dank aan Funtickets en Besseling Travel.

Drentse Oerbacterie & Vergeten Groenten

WAPSERVEEN (DR): Één van de meest spraakmakende nieuwe dagtochtbestemmingen tijdens de Bus-idee-dag 2009 op 3 november  zijn de leukste en meest vreemde groentenkwekers van Nederland.....

Piet en Frodo zijn de uitvinders van de 'Drentse Oerbacterie', waarmee ze hun groenten en zichzelf supergezond houden.  Piet is blind, maar dat vormt voor hem geen enkele belemmering, samen met zijn zoon Frodo kweekt hij groentensoorten die je vrijwel nergens meer tegenkomt.....

Tijdens de Bus-idee-dag 2009 gaan ze daar 'live' een heerlijke 'Vergeten Groentesoep' van maken die iedereen vervolgens mag proeven.  Samen met een geweldig groepsrestaurant ontwikkelden ze een dagprogramma waar we erg enthousiast over zijn.   De primeur zullen deze arrangementen op 3 november hebben......  dus mis het niet en kom langs, nog één week en dan is het zover !   Graag tot dan !!!

Nieuwe ontvangstruimte bij Orchid's

ZEELAND (NB): Aan de rand van het Brabantse dorpje Zeeland ligt Orchid's Paardenmelkerij. Hier lopen 280 dieren in kuddes vrij rond, waarvan een groot aantal veulentjes. Deze worden het hele jaar door geboren.  Recentelijk is een nieuwe groepsruimte in gebruik genomen...

De gezellige boerenzaal is volledig gelijkvloers en geschikt voor rolstoelen en mindervalide bezoekers.  Je proeft de sfeer van een ouderwetse huiskamer in een  boerderij en hebt uitzicht op de paarden. 

In de zaal is plaats voor 110 personen. Deze worden ontvangen met koffie en cake. Daarna volgt een interessante videofilm waarin o.a. het melken van de paarden en een geboorte te zien is.   Meer informatie>

NIEUW: 'De Boerderij van de Toekomst'

OSPEL (L): De boer hoeft bijna niet meer te werken, de koeien liggen heerlijk te relaxen in 'loungeboxen' en robots voeren de beesten terwijl er een klein rood rondrijdend robotje alle koeiepoep door de kiertjes in de vloer veegt.  Hier werken schijnbaar alléén de (gast)vrouwen.....

Ze leiden touringcargroepen over de 'Skywalk' door de stal, geven een beeldpresentatie in de ontvangstruimte en zorgen dat iedereen 'z'n natje en z'n droogje' krijgt.  Nog nooit zag u zo'n moderne melkveehouderij.  Één van de leuke nieuwkomers op de Bus-idee-dag 2009: klik hier>

Bert van Oosterom met de V.U.T.

ALBLASSERDAM: Zoals hij zelf zegt: "Met mijn afscheid verdwijnt er weer één van de grote 'coniferen' van de touringcarbranche voorgoed van het toneel".   Op vrijdag 5 september nam de dagtochtenman van De Snelle Vliet afscheid van vele bekenden uit de touringcarwereld...

Restaurants, rederijen, dagtochtbestemmingen, klanten en vele collega touringcarbedrijven kwamen afscheid nemen van Bert van Oosterom die vele jaren de dagtochten organiseerde voor duizenden mensen.  De gasten werden feestelijk onthaald door een doedelzakspeler en genoten van een perfect georganiseerde middag.  Lianne van Vliet sprak namens de directie Bert en zijn vrouw toe met lovende woorden, leuke herinneringen en vertelde over Bert zijn unieke gewoontes zoals muziek draaien op kantoor.......  ze zullen hem nog missen met al zijn geregel.

Want, zo vertrouwde Ruud van de Marel ons toe, hij heeft ons zelfs laatst nog van alles gevraagd om te zien of we deze receptie wel goed georganiseerd hadden........  echt een perfectionist tot de laatste dag.   Bert het ga je goed samen met je vrouw en je familie !  Je was voor ons inderdaad één der laatste 'coniferen' van de touringcarbranche......

Het nieuwe Water-Orgel van Ameide

AMEIDE: Natuurlijk komt het op zo'n klein prutsfilmpje absoluut niet zo mooi over als in werkelijkheid, maar restaurant 'In 't Wapen van Ameide' heeft een geniaal bedachte en gebouwde nieuwe attractie....

Met jaarlijks zo tussen de 1000 en 1500 touringcars met gasten heeft dit restaurant natuurlijk bewezen dat het precies begrijpt wat het dagtochtpubliek zoekt, we waren dan ook erg benieuwd of het Gerrit de Boom en zijn team zou lukken weer eens met iets nieuws te komen.

Daarom heeft Dick Botter maandenlang aan een Water-Orgel gebouwd.  Het Water-Orgel , "de Bottelier" genaamd, is ingebouwd in de Wapenzaal en kan als arrangement of onderdeel van een arrangement geboekt worden. Op muziek van o.a. Andre Rieu en Straus bewegen de Waterstralen en d.m.v. gekleurde lampen ontstaat er dan een waar spektakel.  Om dit nieuwe arrangement te promoten is er op vrijdag 11 september een inloop avond voor medewerkers van touringcarbedrijven van 20.00 tm 22.00 uur.  Tijdens deze avond is er een non-stop Water-Orgel show en de toegang is uiteraard gratis.

Met dit nieuwste waterorgel heeft 'In 't Wapen van Ameide' weer een 'schot in de roos' want alleen de eerste mailing die ze daar deden zorgde al ongezien voor zo'n 45 groepsboekingen. Naar infopagina>

Wildpark & restaurant bij Hamburg (D)

ROSENGARTEN-SIEVERSEN (D): Wolven, beren, lynxen, wilde zwijnen en nog veel meer dieren die in deze omgeving leven of geleefd hebben kunt u met groepen zien in het Wildpark Schwarze Berge.  Het park is prachtig aangelegd met brede vaste paden door de prachtige glooiende natuur in de groene zone aan de rand van Hamburg.

Voor touringcargroepen zijn er speciale rondleidingen, vaak met voederen van de dieren en altijd met boeiende uitleg.  Voor mensen die wat minder goed ter been zijn beschikt het wildpark over een elektrische kar waarin maximaal vijf personen mee kunnen rijden.

Er is ook van alles te doen, zo kunnen de herten en hangbuikzwijntjes door de mensen zelf gevoerd en geaaid worden, deze zijn zeer tam.  Ook is er een vliegshow met roofvogels en een uitzichttoren, met panorama op Hamburg.  Er zijn prima touringcar parkeerplaatsen.

TIP: Het groepsrestaurant ligt direct bij de ingang en is werkelijk verbazend goed, ook voor busgroepen als busstop zónder parkbezoek te reserveren. ( op enkele minuten van de snelweg en buiten alle drukte )    Meer weten over dit Wildpark, klik hier>

Even de hotelkamer opruimen voor de foto

FEHMARN (D): Natuurlijk willen we bij Bus-idee dat de door ons gepresenteerde accomodaties echt optimaal in beeld komen op onze website.  Dat we bijna nergens voor terugdeinzen zie je hieronder.....

Effe de stofzuiger door de kamer, want dit hotel - vakantiepark moest echt even goed in beeld komen.  Het beschikt namelijk over 422 (!) prachtige grote kamers en die hebben allemaal zeezicht !   Dit hotel ligt op zo'n 4 uur rijden vanuit Nederland op een heerlijk eiland met zon, zee, strand en tolvrije brug om er met bussen op te komen.  klik hier>

De Locht introduceert 'De Troebaboer'

MELDERSLO (L): In Noord Limburg is Streekmuseum, Nationaal Asperge- en Champignonmuseum De Locht al jarenlang een 'hit' bij busdagtochtprogramma's, maar nu hebben ze helemaal iets leuks........

Terwijl het publiek scharrelt tussen de oude boerenspulletjes en in de authentieke bedsteden, kan er ineens iemand opduiken die over dat onderwerp uit volle borst een liedje begint te zingen: "Kom uit de bedstee mijn liefste", "Er hangt een paardenhoofdstel aan de muur.."

Natuurlijk zal menigeen spontaan mee gaan zingen en dat is ook de bedoeling zodat de groep de stembanden vast een beetje opwarmt, want na de rondleiding wordt er met de hele groep nog even een gezellige meezingmiddag georganiseerd.   En ben je even de tekst vergeten, er zijn wel 100 gratis tekstboekjes (ook met grote letters) !

We zijn razend enthousiast over deze combinatie die 'De Locht' heeft met de Limburgse Troubadour Math Craenmehr in het arrangement 'De Troebaboer', daar zit muziek in !   Meer weten: klik hier> of hier>

We wish you a 'Marlie Chrismas'....gezellig!

VALKENBURG (L): Terwijl we nog midden in de zomer zitten en we busladingen mensen naar Spanje zien vertrekken wordt het voor een touringcarbedrijf vaak alweer tijd om over kerst (!) na te gaan denken.

Onlangs waren we in Hotel Schaepkens van St. Fyth te gast en spraken over de nieuwe kerstarrangementen die men daar aanbiedt rond de kerstmarkt in de grotten. Om alvast een beetje in de stemming te komen haalde Marlie Goossens meteen even glühwein, kerstboom en de welbekende 'schaepkes' van zolder. Bus-idee plofte ook nog op schoot en het kerstplaatje was compleet.  Ja, die Marlie heeft wel wat over voor wat extra promotie van de kerstarrangementen !  Klik hier>

Christmas Shopping, Dickens, January Sale!

VLISSINGEN: Nu we deze week toch bezig zijn over de kerstdagen, kwam 'House of Britain' ook nog met wat leuke reissuggesties voor touringcarbedrijven die kerstreisjes naar Engeland willen organiseren...

House of Britain heeft vele kant en klare arrangementen die je als touringcarbedrijf alleen maar hoeft in te kopen, busje erbij en klaar !  Natuurlijk vroegen ze bij House of Britain of we ook bij hen eens op schoot kwamen zitten, maar we hebben ook onze grenzen:  klik hier>

In Duitsland 'Kerstmarkthotels' reserveren

John van den Meerendonk is dan weer een leuke agent voor diverse luxe hotelketens in Duitsland en kan tegen zeer concurrerende prijzen leuke 'Kerstmarkthotels' reserveren in vele sfeervolle Duitse steden.

Mocht je dus richting Duitsland op iets willen doen met groepen is John misschien een leuke contactpersoon om eens wat prijzen op te vragen.  Maar natuurlijk hebben we nog veel meer agenten die in het buitenland actief zijn en vaak scherpe aanbiedingen kunnen doen:  Kijk maar eens in onze rubriek: 'Reserveren Buitenland', voor John: klik hier>

Railz Miniworld opent 'Mini Rotterdam'

ROTTERDAM: De Euromast, de Erasmusbrug, het stadhuis op de Coolsingel en Ahoy. Het zijn maar een paar voorbeelden van markante Rotterdamse gebouwen die sindskort ook in het miniatuur te bewonderen zijn bij Railzminiworld. Daarmee is deze unieke attractie  een nóg leukere dagtochtbestemming geworden dan het al was......

De Rotterdamse wethouder Vervat verrichtte vrijdag 10 juli de officiële opening van het Rotterdamse gedeelte van Europa's grootste overdekte modelspoorbaan. Het totale oppervlakte van de maquette is daarmee bijna verdubbeld en de grootste modelspoorwereld van Nederland.


foto hierboven: enige weken voor de opening wordt er nog flink doorgewerkt !

Een deel van de Rotterdamse haven was al opgenomen in deze miniwereld, maar het "echte" Rotterdam ontbrak nog. Na bijna twee jaar werken is dat hiaat nu opgevuld. Vele markante Rotterdamse gebouwen zijn nu in het klein te bewonderen, terwijl modeltreinen en auto's er langs zoeven. De nieuwe maquette is een mengeling van oud en nieuw Rotterdam. Zo is er de moderne rechtbank te zien, maar ook de oude Willemsbrug. Bovendien Rotterdams oudste station de Delftse Poort (gebouwd in 1840, gesloopt 1847) te zien. Andere voorbeelden zijn de Doelen, Hotel New York en het Blaakse Bos.   Meer info>

Veel leuke nieuwe infopagina's online !

We zitten midden in de 'afleveringen' van nieuwe infopagina's met leuke dagtochtbestemmingen en groepsrestaurants.  We hebben hieronder wat foto's van onze allernieuwste aanwinsten geplaatst waarop je kunt klikken en direct eens kijken naar wat er daar wordt aangeboden......

We bedanken alle nieuwkomers voor hun enthousiasme en de goede busprijzen die ze aan touringcarbedrijven hebben willen aanbieden.  Start de touringcars maar voor het 2e deel van het dagtochtenseizoen !

Alpenspektakel, Brook Duo & Die Zwei

ALMEN (GLD): Wat een leuk muziekprogramma hebben Gert en Gea Compagne van de Nieuwe Aanleg ervan gemaakt in november, op 14 & 15 november hebben ze supergezellige concerten in Almen.

Naast het beroemde Auner Alpenspektakel, hebben ze in Almen (bij Zutphen) nog twee superleuke acts weten te contracteren en bieden ze dat aan voor een superscherpe busprijs.  Natuurlijk is het optioneel uit te breiden met een buffet of boottocht, wil je meer weten: klik hier>

Mini Mundi opent feestelijk haar deuren

MIDDELBURG: Edgar Angelini (l) en Sven van Rijswijk van Mini Mundi doen alsof ze Adje, bekend van de tv-show van Paul de Leeuw, in een waterpartij van het nieuwe familiepretpark willen gooien.

Met een flinke verhuizing van Miniatuur Walcheren naar een nieuwe locatie in Middelburg en de uitbreiding met een pretparkgedeelte is Mini Mundi afgelopen vrijdag 15 mei feestelijk en officieel geopend.....

Om 19:00 uur verrichtte burgemeester Schouwenaar samen met Adje de opening: met een grote hamer sloegen ze op een oude maquette van Miniatuur Walcheren, met als resultaat een knal en vuurwerk.

Voor touringcargroepen heeft Mini Mundi speciale prijzen.  Leuk zijn hierbij de seniorenarrangementen waarbij alleen het gedeelte met het miniatuurpark, dat direct achter het entreepaviljoen is gesitueerd,  tegen sterk gereduceerde prijzen voor touroperators kan worden bezocht.


Leuke nieuwe attractie in Mini Mundi: "De Schommelschuit"

Het miniatuurgedeelte is in samenwerking met Madurodam compleet nieuw aangelegd en uitgebreid met 30 nieuwe modellen.  Het park heeft de exacte contouren van Walcheren. Uniek is ook dat de wandelpaden 40 cm zijn verlaagd waardoor de bezoeker minder door de knieën moet.  Meer weten over (senioren)groepsbezoek: klik hier>

Waar gaan deze blindegeleidehonden heen ?

NIJMEGEN: Naar de leukste excursie in het donker waar je maar liefst een heel uur wordt rondgeleid en na afloop niets hebt gezien....... Onze 'TIP van de week', want we hadden nog nooit zo'n boeiende excursie als in dit muZIEum dat absoluut jullie aandacht verdiend. Hier zal een touringcargroep niet snel over uitgepraat raken.  Klop hier>

NIEUW: Verkade Paviljoen.... grandioos !

 ZAANDAM (NH): Wie kent niet de Verkade plaatjes, de prachtige blikken, de heerlijke koekjes en 'De Meisjes van Verkade'.  Sindskort is direct naast de Zaanse Schans het Verkade Paviljoen geopend, met draaiende machines, duizenden foto's en prachtige presentaties.......

Zelden zagen we zo'n doordachte inrichting met een beleving van het onderwerp.  De nostalgische sfeer is perfect nagebootst, van de originele kledingkastjes van de Verkade meisjes tot ieder kwartier een stukje klassieke muziek in de hal dat speciaal is gecomponeerd voor de fabrieksbeleving. De instrumenten zijn geïnspireerd door de geluiden uit de fabriek en benaderen het originele fabrieksgeluid zo goed dat het soms amper opvalt dat het niet om de geluiden van de machines gaat. 

Waar de oude draaiende machines eindigen in een lopende band gaat het over in touchscreen computer schermen waarbij de bezoeker zelf mag proberen de doos met koekjes of chocolaatjes te vullen.  Niet gemakkelijk want gebroken en/of te donkere exemplaren mogen niet worden ingepakt en ben je te langzaam dan valt het hele zaakje van de band af....... niet gemakkelijk dus !  Voor meer informatie: klik hier>

Anny Cactus gaat nu ook in modeltreintjes

RUURLO (GLD): Dat de bekende 'Anny Cactus' steeds weer leuke nieuwe dingen toevoegd aan haar dagtochtbestemming met duizenden cactussen is ons wel duidelijk, zo verzon ze al een cactuspyramide, een tentoonstelling van oude landbouwwerktuigen en een vogelverzameling.

Maar 28 & 29 maart was er ook een groot modelspoorweekend, dat is niet zo verwonderlijk want Anny en Bert zijn samen met de modelspoorvereniging uit het dorp een permanente modelbaan met een Wildwest thema aan het bouwen.  Leuk en zeer toepasselijk tussen al die cactussen.  Bert laat dagelijks zijn handjes flink wapperen en dat heeft al veel moois opgeleverd.   De nieuwste trots van de Cactus Oase is de vernieuwde oprit.  Perfect voor de touringcars, ook de parkeerplaats is vernieuwd.  Ga zo door !   Meer weten: klik hier>

Mercure Haren doet 'tikkie terug'.......

HAREN: We zien dagelijks dat bedrijven voor het nieuwe seizoen de prijzen weer een klein beetje naar boven moeten bijstellen, maar vanuit het Groningse Haren kregen we onlangs prijsverlagingen (!) door......

Vooral in de diners is het daar allemaal zéér prijsvriendelijk geworden zo één afrit voor de stad Groningen.  Best fijn want vanuit die hoek kun je leuk de stad bezoeken, lekker varen op het Paterwolder meer, de meest waanzinnige klompen bekijken in het Klompenmuseum in Eelde of een boeiend groepsbezoekje brengen aan de prijswinnende Orchideeënkweker op enkele minuten afstand. Meer weten: klik hier>

'Tulpen-touringcar-routes' door Flevoland

FLEVOLAND: Met de komst van de eerste lentedagen komen de data waarop de tulpenroutes door de diverse streken weer worden gereden ras dichterbij, zo ook in de rustige en verkeersluwe polders...

In Flevoland hebben we een paar leuke aanbieders met Tulpenroute arrangementen zoals o.a.: Partycentrum De Voorst in Kraggenburg, Jos Beckers met zijn wijnproeverij Groot Vertroue en het Tulpen informatiecentrum met Tulpen showtuin in Creil en NIEUW: De Goldhoorn Gardens in Bant met een heerlijke Engelse sfeer en leuke gidsen op de touringcar.   Dus laat nu dat lentezonnetje maar komen !

'Das Sommerfest der Volksmusik'

GLANE (OV): Dagelijks komen er bij ons leuke aanbiedingen voorbij die speciaal voor touringcarbedrijven zijn, maar dit is echt niet te geloven en toch waar: 'Das Sommerfest der Volksmusik' op 27 juni....Samuel van Volksmuziekcafé Dinkelsweide, heeft op deze zaterdag eind juni een Oostenrijkse volksmuziekmiddag waarbij hij speciaal uit Oostenrijk en Brabant een aantal bands laat komen: uit het Brixental 'Die Brixental Buam', uit het Zillertal: 'Das Original Zillertal Sound', uit Brabant 'Oberkraïner Ensemble Marink' en natuurlijk zijn ook de accordeonisten van de Dinkelsweideband 'Die Steiermens' er weer bij.

Het programma is als volgt: 10:30 uur, aankomst met 2 x koffie met Oostenrijkse Apfelstrudel, rondrit naar Duitsland met prachtig uitzichten over het Münsterland en muziek van een accordeonist van Die Steiermens.  Daarna driegangen diner Schnitzel bij Dinkelsweide en van 14:15 uur tot 16:30 uur de Oostenrijkse Volksmuziekmiddag.

Tijdens het diner en het volksmuziekprogramma op 27 juni zijn alle drankjes onbeperkt inbegrepen, zowel Nederlands als buitenlands gedistilleerd.  Nu is dit alles alléén en speciaal voor touringcarbedrijven en vragen wij jullie wat je denkt dat dit gaat kosten per persoon.........  Bel ons of mail ons want je gaat het écht niet geloven ! Mail ons maar eens op info@bus-idee.nl of bel ons op telefoonnummer 06-47663977

Voor meer informatie over Dinkelsweide, klik op Infopagina>

Koningin Beatrix opent Keukenhof

LISSE (ZH): Vanaf donderdag 19 maart kan het publiek weer met busladingen een bezoek brengen aan de Keukenhof, afgelopen woensdag werd het lentepark geopend door Koningin Beatrix.....

Keukenhof viert dit jaar haar 60 jarig jubileum en staat geheel in het thema: ‘USA, New Amsterdam - New York, 400′.   Het is 400 jaar geleden dat New Amsterdam, het huidige New York werd gesticht. Keukenhof schenkt daar dit jaar aandacht aan, met een Amerikaanse tuin, een bloembollenmozaïek van het Vrijheidsbeeld en activiteiten.

Het komende weekend van 21 en 22 maart is omgedoopt tot USA Weekend, met linedancers, cheerleaders en countrydancers. Er zijn roofvogeldemonstraties en op zaterdag staan living statues in het park.

In de afgelopen maanden zijn in het park weer miljoenen bollen de grond ingegaan, om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven. Het park is de meest gefotografeerde plek ter wereld.  Voor meer informatie en actuele (groeps)prijzen: klik hier>

Wat is de Rotterdam Port Experience ?

ROTTERDAM (ZH): Het was ons eigenlijk helemaal niet duidelijk wat nou eigenlijk de Rotterdam Port Experience voor een attractie was.  Wat kun je daar precies beleven ?  We reden naar Rotterdam en......

......kregen een rondleiding van Rob Bijl van Spido zelf. Dit rondvaartbedrijf doet de exploitatie voor het Havenbedrijf en dat is erg fijn want die weten daar alles van touringcarbedrijven en busgroepen.

Bovendien zitten ze pal naast elkaar tegen de Erasmusbrug, dus dat is handig, niet alleen omdat je het makkelijk kunt combineren met een rondvaart, maar ook omdat er een grote gratis busparkeerplaats voor de deur ligt.  We namen een piepklein cameraatje mee en maakten een kort filmpje, want het is echt hartstikke leuk, zeer leerzaam, verrassend spectaculair en bijna niet met foto's te vertellen !   Meer weten>

NIEUW: Wadden & Zeehonden !

LAUWERSOOG: Veel busgroepen vinden Wadlopen wel leuk, maar de meeste mensen vinden het wel iets teveel van het goede om dan meteen op 'expeditie' van het vasteland naar een Waddeneiland te lopen, dan is 'Wadden en Zeehonden' misschien een leuke oplossing.

Varen, zeehonden kijken en eventueel kort wandelen met een natuurgids op de bodem van de zee, wie niet wil of durft kan gewoon aan boord blijven.  De Heffesant beschikt over veilige trappen om de groep van boord te laten op een zandplaat.  Men komt daarbij maximaal tot aan de knieën in het water. 

In overleg kan een mini-wadloop-excursie vanaf 15 minuten tot bijvoorbeeld één uur gedaan worden. Wie dat wil proberen kan wel het beste een korte broek en lage oude schoenen meenemen.  Een onvergetelijke belevenis !  Met het schip kunt u ook verder naar Schiermonnikoog varen, een bezoek brengen aan de vogelwachter van Engelsmanplaat of alleen een rondvaart langs de Zeehondjes doen.  Koffietafels, lunches, buffetten en stamppotten aan boord, alles is mogelijk. De horeca- en consumptie prijzen zijn billijk: Meer weten>

Hamburg, Hotel Holst en Rob Achten

HAMBURG (D): Rijzende ster aan de noordelijke horizon is dit jaar onze paginahouder Rob Achten (NL) met het prachtige Hotel Holst & Vitalis Therme.  In de nieuwste Tourmagazine worden Hamburg, Hotel Holst en de Nederlandstalige stadsgids Desiree uitvoerig belicht....

Niet voor niks, want het is vanuit Nederland slechts zo'n vier uur rijden naar bruizend Hamburg, reden voor Bus-idee om er dit jaar op 2,3,4, & 5 april een studiereis voor touringcarbedrijven heen te organiseren, mede omdat het ook fantastisch te combineren is met een uitstapje naar Zweden en Denemarken met de luxe cruiseschepen van TT-Line.

De studiereis is al helemaal volgeboekt en wordt gesponsord door TT-line, Hotel Holst, Delta Coach (Marcopolo & Irisbus) en Emsflower. Natuurlijk zullen we er weer uitgebreid verslag van doen op de website, maar natuurlijk is het ook al leuk om de infopagina's en prijzen eens te bekijken, Hamburg en TT-Line een aanrader voor groepen !

Voor Hotel Holst: klik hier>  TT-line: klik hier>  Emsflower: klik hier>

Paprika's eruit, Hortensia's erin !

STRIJBEEK (NB): Marja en Jack Bekers die ondernemen het toch maar, vorige week kregen we bericht dat ze daar de Paprikakwekerij hebben omgebouwd naar een Hortensiakwekerij !   Veel mooier om te bezoeken, maar ook leuk zijn Marja's Hortensia decoratie demo's !

Hoewel de paprika's zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor vele duizenden kleurige Hortensia's is de wereldberoemde lunch met Paprikasoep van Marja gelukkig gebleven........ dat is erg fijn, want een kop Hortensiasoep leek ons ook niet echt een succes !  Meer weten>

Industrion wordt Discovery Centrum

KERKRADE (L): Het Industrion krijgt een nieuwe naam. De attractie aan het Museumplein te Kerkrade, waar bezoekers vanaf juni 2009 wetenschap, industrie en samenleving in verleden, heden en toekomst kunnen ontdekken, krijgt de naam Discovery Center Continium.

De nieuwe naam Continium verwoordt volgens Hans Gubbels, directeur van het voormalige Industrion, de continue ontwikkeling van onze samenleving in relatie met wetenschap en industrie. Door het laten varen van de term museum en de naam Industrion, markeert het voormalige Industrion een nieuwe start.

Bij het begrip museum hebben veel mensen nog de associatie met statische opstellingen, waar bezoekers naar kunnen kijken. In het Continium worden bezoekers juist uitgedaagd zelf te experimenteren en te ontdekken, zoals bij een science center. Het Continium beschikt nog wel over een uitgebreide collectie museale objecten.  Meer weten>

Ein prosit, ein prohosit... ein proohoooosit !

LÜNNE (D): Deze gezellige Duitse bierbrouwer is Ewald Schmidt en hij heeft een prachtige ambachtelijke bierbrouwerij in de Duitse grensstreek op maar 35 km over de grens bij Oldenzaal, sfeervol ingericht met veel eikenhout en glimmend koper.  Daarnaast is een.....

 ..groepsbezoek zo betaalbaar, normaal gesproken heb je daar nét een biertje voor. Maar hier is het een Brouwerij bezoek met rondleiding, ontvangst met bierlikeur en zelfs een bierproeverij.....  niet te geloven !

Heerlijke lunches, maaltijden, buffetten en barbecues van ouderwets Duitse kwaliteit.  Daarbij kun je desgewenst ook nog kruisboog schieten of met een goed gevulde mobiele minibar gaan klootschieten in de omgeving. Bij hoge nood is er zelfs nog het 'Dorstlesvoertuig' dat met zwaailicht en sirene het probleem snel kan verhelpen.  Klik hier>

Nu ook varen op het Paterswolder Meer

HAREN (Gr) Met de komst van Party Ships & Trips naar het Paterswolder Meer met 2 schepen, kunnen touringcargroepen tot 110 personen rondvaarten doen vanaf restaurant 'De Twee Provincieën'....

's Zomers een prachtige belevenis met al die zeilbootjes en terrassen aan het water.  We complimenteren Roos Renting, de ondernemer met deze leuke mogelijkheid om met groepen op dit prachtige meer tussen Eelde, Haren en Groningen te varen, voor meer informatie: klik hier>

De Ruurhoeve is oké...... olé, olé !!

HOOGELOON (NB): Voor alle touringcarbedrijven en chauffeurs die wel eens bij Kaasboerderij de Ruurhoeve in het Brabantse Hoogeloon komen hebben we een berichtje: het bedrijf is genomineerd voor de 'Beter voeren trofee'... en dan hebben we het niet over de koffietafels !Ze zijn namelijk speciaal genomineerd omdat ze op innovatief, duurzaam en maatschappelijk verantwoorde wijze ondernemen.  Daarom zouden ze het erg leuk vinden als jullie op ze zouden stemmen, want zoals ze in Hoogeloon zeggen:  'Meedoen is leuk, maar winnen is leuker !'  Voor het filmpje en de stemknop: klik hier>  Meer: klik hier>

Met touringcar of Smart naar Indonesie

STEENWIJK (DR) Bezoek nu met de touringcar een piepklein stukje Indonesie in Drenthe: 'Dierenpark Taman Indonesia'. Een exotische vogeltuin, waar de natuur en de cultuur van Indonesië centraal staan....

De groep loopt tussen het bamboe, eet een Indisch hapje bij de Pasar of bekijkt een echt traditionele Mentawai paalwoning !  De cultuur van de Indonesische eilanden is overal in het park te zien, net als de flora en fauna zoals tropische vogels-, planten en kleine Aziatische dieren.

In de Saksische boerderij uit 1807 is een eethuisje gevestigd waar  heerlijke Indonesische hapjes en drankjes geserveerd worden. Ook is er een Pasar, een Aziatische markt, met batik-artikelen, beeldjes en leuke oosterse hebbe-dingetjes !  Voor meer informatie: klik hier>

Langs molens in rijdend 'koetsenmuseum'

ALBLASSERDAM( ZH) Verdoorn gelegenheidskoetsen doet voor touringcargroepen prachtige rondritten in authentiek nagebouwde  paardentrams door de polder en langs de vele molens van Kinderdijk.

Verdoorn gelegenheidskoetsen heeft meerdere Janpleziers, waar rondritten mee gemaakt kunnen worden. Ze worden getrokken door prachtige Friese en zwarte Groninger paarden.  De rijtuigen zijn in de eigen werkplaats helemaal gerestaureerd of nagebouwd. Ze zien er echt prachtig uit alsof ze zo uit een rijtuigmuseum komen !Ook de koetsier en de bijrijder zijn helemaal in stijl in hun mooie kostuums. Speciaal voor alle touringcarbedrijven zijn er leuke en zeer betaalbare arrangementen samengesteld.  Meer weten: klik hier

Drukbezochte Open Huisdagen Ter Beek

DIDAM / TUBBERGEN: "Door persoonlijk contact en korte lijnen met je klanten sta je sterker in de markt" Jordi Somers van Robinson Scandinavië werkt dagelijks met vele touringcarbedrijven uit heel Europa en is als 'Noorwegen specialist' te gast bij Ter Beek Reizen....

Tijdens de Open Huisdagen in het Overijsselse Tubbergen is Jordi erg te spreken over de aanpak van dit soort touringcarbedrijven die hun reisprogramma zéér persoonlijk aan hun klanten aanbieden.   De familie Ter Beek is daar een sprekend voorbeeld van, ze kennen werkelijk iedereen die komt binnenlopen tijdens het driedaagse evenement en hebben na twee dagen al ruim 600 boekingen binnen... .. fantastisch !

Hoe gastvrij het is blijkt als we meteen aan tafel mogen schuiven bij de brunch. Mevrouw Ter beek komt nét met de toetjes binnen.  Chauffeur Gerard is helemaal blij dat hij in het laatste jaar voor zijn pensioen met de nieuwste Jonckheere touringcar de Noorwegen Reis mag rijden.

'Heb je trouwens mijn Eos nog zien staan bij het gemeentehuis ?  Die is helemaal beplakt voor de carnaval. Ja dat loopt er hier ook gewoon tussendoor en bij de garage kon ik hem helemaal niet kwijt want het staat tot drie straten ver helemaal vol met de auto's van onze klanten'.

Jordi Somers, de Noorwegen Specialist van Robinson Scandinavia is ervan overtuigd, met persoonlijk contact en kwaliteit scoor je het best ! "Maar nu moet ik even de film van Frans Bauer in Noorwegen gaan starten hoor want de zaal loopt alweer aardig vol met belangstellenden"

De nieuwe Ter Beek reisgids 2009 heeft dit jaar een nieuwe 10-daagse reis naar St. Petersburg & Scandinavië en een speciale 6-daagse Jubileumreis naar de Romantische Taunus vanwege het 80-jarige bestaan van Ter Beek Reizen. Het wordt vast weer een prima seizoen !

Restaurant Boswachter Liesbosch bij Breda

BREDA (NB) Ja, het is in het echt nét zo mooi als dat het er uitziet op de website.  Prachtig gelegen, midden in het Liesbosch bij Breda en toch supersnel bereikbaar op slechts 2 minuten van de A-16 & A-58.

Het beschikt over een prima busparkeerplaats, een ruime eigen ingang en toiletgroep voor touringcargroepen. Hoewel het er misschien erg duur uitziet hanteert dit prachtige bedrijf zeer vriendelijke busprijzen.

Restaurant Boswachter Liesbosch heeft al meerdere generaties lang een geschiedenis met touringcarbedrijven.  Het restaurant is gevestigd in het meer dan 300 jaar oude jachtopzienershuis van Prins Frederik Hendrik van Oranje........ ongelooflijk !    Meer weten: klik hier> 

Prijswinnaars bij reismarkt OTC Reizen

DIDAM (GLD): De immer enthousiaste Bart Wanders en zijn team van het Doetinchemse OTC reizen had voor een aantal vaste klanten een leuke verrassing, ze wonnen hun reissom van afgelopen jaar terug.

Tijdens de jaarlijkse presentatie van de reisgids op de reismarkt bij Partycentrum Boschzicht in Nieuw Dijk werden vele belangstellenden geïnformeerd over alle reisbestemmingen voor het komende jaar en de prijswinnaars gehuldigd door Bart Wanders en Koen Ziemerink. 

Fotografe Karin werd door de chauffeurs getooid met een naamplaatje 'Karin van Tellingen' omdat ze alles altijd zo goed op de foto vastlegt en dat was nu ook weer het geval: klik hier>  Evenals onze Ben Tieben, hij was ook ter plaatse: voor zijn fotoreportage klik hier>

Brizo vaart nu ook vanuit Gorinchem

GORINCHEM: Rederij Brizo uit Geldermalsen heeft er een nieuwe locatie bij; er kan nu ook gevaren worden vanuit Gorinchem. Dit is de vaste ligplaats geworden van het schip "Eiland Marken".Vanuit Gorinchem is er een prachtig vaargebied, de mogelijkheden zijn legio: over o.a. de Linge, de Merwede en het Merwedekanaal. Tevens zijn er leuke bezoekmogelijkheden, bijvoorbeeld: Slot Loevestein, Fort Vuren, Hollandse Biesbosch. 
M.P.S. Eiland Marken beschikt over 50 zitplaatsen in de salon en heeft een fraai bovendek (max. 30 personen). Het schip is zeer sfeervol en knus.  Meer weten: klik hier>

Nieuwe 'Mini dierentuin' entree € 1,50 p.p.

NIEUWE TONGE (ZH): Doordat we alle dagtochtbestemmingen en restaurants die we op onze site presenteren altijd eerst zelf bezoeken kennen we onderhand onze 'pappenheimers' wel.  Sommigen hebben eigenlijk niets te bieden en vragen ook nog de hoofdprijs aan entree...

Daar doen we dan ook niks mee natuurlijk, maar dat soort grote praatjesmakers blijven we natuurlijk wel eens tegenkomen onderweg. Maar anderszijds komen we ook wel eens bij bescheiden mensen met een GEWELDIGE dagtochtbestemming, die zich dan ook nog gaan verontschuldigen omdat ze er € 1,50 p.p. entree voor moeten vragen !

 

We zouden willen zeggen dat we dat dus onlangs meemaakten in Nieuwe Tonge (ZH) en we willen dan ook ieder touringcarbedrijf in de zuidelijke helft van Nederland die nog iets leuks zoekt willen vragen om Faunapark Flakkee te vereren met een groepsbezoek, daar zullen jullie geen spijt van krijgen !  De uilenverzameling alléén is al groter dan die van Blijdorp...... ach wat moeten we er nog meer over zeggen.    Zelden zo iets leuks gezien voor zo weinig geld ! Meer info: klik hier>

Bevrijdingsmuseum: ‘Liefde in oorlogstijd’

Vlinders in de buik van de jaren ‘40

GROESBEEK (GLD): De Tweede Wereldoorlog beïnvloedde het liefdesleven van een hele generatie mensen. Ze kregen - zoals altijd - vlinders in hun buik. In deze  prachtige tijdelijke tentoonstelling "Liefde in oorlogstijd” maakt u een tocht door de geschiedenis, die laat zien hoe liefdesgevoelens alles kunnen doorbreken: op straat, in de onderduik, in de kampen en aan het front.

Ook beleeft u de liefdes met de Bevrijders en Duitse soldaten, de roze liefde en zelfs de grootschalige prostitutie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een intieme expositie in het Bevrijdingsmuseum, die je hart sneller doet kloppen!  Te zien tot en met 30 september 2009.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek, tel. 024-3974404,  Infopagina>  Internetsite>

Doesburg per ouderwetse stoomtram !

DOESBURG: Vele ouderen kunnen zich nog herinneren als de dag van gisteren dat er kleine stoomtrammetjes door Doesburg reden.  Ger Bosmann is in 2005 begonnen om de 'Silvolde 13' na te bouwen........
 

In 1957 had deze “Silvolde 13” haar laatste rit van Doesburg naar Doetinchem. (zie ook de beelden in het filmpje hierboven) De originele stoomtram werd in 1900 gebouwd door Backer &  Rueb te Breda.

De tramlijn liep eerder van Velp-Doesburg-Doetinchem-Terborg , later in de richting van Gendringen-Isselburg/Anholt.  Bij die verlenging kwam de tramlijn ook door de plaats Silvolde, vandaar de naam. 

Sinds vorig jaar kunnen groepen met de replica mee.  Ger is machinist en zijn vrouw Mia de conductrice, compleet met uniform, pet, fluit en kniptang. 'Alles is hetzelfde, er wordt alleen niet meer op stoom gereden en we rijden er niet meer mee over de rails' zegt Bosmann.

Onze Bus-idee paginahouder Kees van Doorn heeft er een compleet busarrangement mee gemaakt waarbij u natuurlijk ook zijn geweldige Elvis Café en Elvis museum 'Kings Place' bezoekt: klik hier>

Studio 21 middagshow op zondag 15 maart

HILVERSUM: We zijn er bij Bus-idee toch wel erg trots op dat Frank Wentink opnieuw een matineeshow heeft georganiseerd van zijn wervelende show in Studio 21, wij moedigen dit concept van harte aan omdat het zo geschikt en betaalbaar is voor touringcargroepen.....Tijdens de vorige matineeshow werd het gehele Bus-idee-team door Frank Wentink persoonlijk uitgenodigd. We gingen natuurlijk wel in stijl met de 'Studio 21 VIP bus' compleet met muziek, DJ, lasershow en rookkanonnen.  Frank Wentink was zo onder de indruk dat hij de  'Studio 21 VIP' nu opneemt in de arrangementen van zijn dinnershow.

Zondag 15 maart is er voor touringcarbedrijven die willen komen met  groepen een speciale aanbieding. De show is werkelijk grandioos met o.a. Hans Klok, Bastiaan Ragas, Floortje e.v.a.  Dus schrijf snel je bedrijven, clubs en verenigingen aan, deze show mogen ze niet missen !

Programma: 15 maart: 14:30   Ontvangst Theatergasten, 15:00   Hans Klok, 15:25   Pauze met dansworkshop, 16:00   Aanvang hoofdshow Dreams, 17:45   Einde van de middag.

Natuurlijk hadden we ook een fotograaf bij ons, dus wil je vast een kleine indruk van de show: klik hier>  Meer weten over Studio 21 in Hilversum of alvast wat zitplaatsen (in optie) reserveren: klik hier>

Voor de speciale aanbieding voor touringcarbedrijven: Log in> 

Klaas de Vries neemt Cats Reizen over

TER AAR: Wie kent niet die beroemde melkboer Arie Cats uit Ter Aar die vroeger zijn klanten met zegeltjes liet sparen voor dagtochtjes die hij daarna zelf ging uitvoeren......  een prachtig verhaal vinden wij !

De reisjes wonnen het zelfs van de melkkar want iedereen vond dat Arie superleuke dagtochten kon organiseren en het werd zijn lust en zijn leven.   Als iemand overal leuke adresjes wist te vinden was hij het, nog steeds als we als Bus-idee iets leuks denken te hebben gevonden is hij er altijd al geweest !  "Ja, de enige die hier nog wel eens komt is Arie Cats" horen we dan weer, verdraaid hij was ons weer voor !
 

Nu is Arie al een paar jaar de pensioengrens gepasseerd en wilde toch echt graag een stapje terug doen, maar durfde dit niet, omdat er geen goede opvolger was. Verkopen wilde hij het ook niet, maar zijn vaste klanten hadden wel een goed idee want chauffeur Klaas de Vries was zijn vaste chauffeur en is erg geliefd bij de passagiers. Dus heeft Arie Cats aan de Vries gevraagd of hij zijn bedrijf zou willen voorzetten.

En dat is nu per 1 januari gelukt, het bedrijf gaat door! Arie kan wat rustiger aan doen en alle klanten zijn blij. Arie blijft voorlopig nog wel het aanspreek punt van Cats reizen. Hij zal ook regelmatig nog een ritje doen en de Vries met raad en daad bij staan, maar niet meer zoveel als de laatste jaren.  Wij feliciteren de beide heren en alle klanten van Cats Reizen met dit goede nieuws en Arie kan nu heerlijk met pensioen!

Dalstra-Reis-Info-Dag zéér succesvol !

DRACHTEN: Terwijl het één van de mooiste dagen van de afgelopen jaren was om te schaatsen in Friesland en het EK in Heerenveen in volle gang was heeft Dalstra Reizen haar meest succesvolle reismarkt ooit meegemaakt op zaterdag 10 januari met bijna 1400 bezoekers !

Er was een presentatie van het nieuwe zomerprogramma, muziek, entertainment, een vakantiemarkt met actuele informatie, een reünie van de zomerreizen 2008 en een verloting van een 5 daagse reis naar Praag en zelfs een 8 daagse fiets of excursiereis reis naar Oostenrijk / Tirol.

In de grote zaal sprak directeur Sietze Dalstra zijn klanten enthousiast toe en signaleerde tot dusverre een uitstekend aantal boekingen voor vakantiereizen van komende zomer ondanks de economische malaise.

Sketches en muziek wisselden de presentaties af over de diverse Dalstra vakantiebestemmingen die tegenwoordig tot Zuid Afrika en Nieuw Zeeland toe reiken.  Een gemotiveerd team van chauffeurs en medewerkers presenteerden aan diverse kraampjes hun specialistische bestemmingen.  Op de eerste verdieping van het Fries Congrescentrum was een doorlopende videopresentatie van het fietsbusprogramma. 

Bouke Hiemstra toonde ons één van de vier fietsaanhangers, waarbij het publiek zelf kon zien dat de fietsen er met zorg in worden vastgezet om beschadigingen te voorkomen.  Dalstra constateert een flinke groei in de fietsreizen voor senioren, mede door de komst van de elektrische fietsen voor deze doelgroep.   De busaanhangers zijn ook voor deze fietsen geschikt en vormen een groeimarkt.   Meer foto's: klik hier>

Bröcker SOLD OUT Entertainment

ROTTERDAM: Van Zwaluw Reizen kregen we een tijdje geleden een enorm leuke tip over een prima bedrijf dat geweldige theatershows vertegenwoordigd in Nederland, volgens Henk van Loon echt een aanrader voor touringcarbedrijven die veel zakelijke klanten hebben.

Bröcker SOLD OUT Entertainment is voor touringcarbedrijven een erg interessante aanbieder.  Vooral als je voor je zakelijke klanten op zoek bent naar een toptheatershow die nog niet iedereen kent.....

Bijvoorbeeld: Dinnershow Palazzo, Kerstcircus Ahoy, Mayumana, The Soul of Motown, The Bar at Buena Vista, African Footprint en vele andere (kinder)shows. Deze onderscheidende shows zijn vaak nieuw voor je klant, waardoor er een unieke belevenis wordt aangeboden.

Scherpe inkoopprijzen voor touringcarbedrijven en touroperators die bemiddelen voor hun groepen.  Daarnaast een perfect product waarvan je zeker weet dat zelfs je beste klant na afloop méér dan tevreden zal zijn !   Voor de infopagina van Bröcker: klik hier>

Bekijk ook eens het zeer grappige filmpje van de kartonshow van ENNIO: 'The one-man-living-cartoon-factory' bij Bröcker SOLD OUT Entertainment op de website.  Voor touringcarbedrijven is er zelfs nog een mogelijkheid om de show van ENNIO uit te kopen voor groepen tot 300 personen op de volgende data: 15, 16, 19 en 20 april 2009. Bekijk het filmpje, héél erg leuk gedaan !  klik hier>

Proeflokaal 'La Trappe' in de sneeuw !

BERKEL-ENSCHOT (NB):  Zijn jullie al met groepen op bezoek geweest in het nieuwe prachtige proeflokaal van Bierbrouwerij 'De Koningshoeven' in Berkel Enschot ?   We kregen deze week van Toon Gloudemans een sfeervolle foto van het proeflokaal in de sneeuw....

Net is een mega leuke bestemming, zelfs tijdens de koude winterdagen een heerlijke plek om te bezoeken.  Met de komst van de nieuwbouw is de capaciteit van het proeflokaal vergroot naar 150 personen en in de filmzaal kan precies 1 touringcar (50 persoons) tegelijk een film bekijken over het leven van de 'Brouwende Kloosterlingen'.  Meer>

'Van 7 gangen tot Bingo' in Friesland

LIPPENHUIZEN (Fr): 'Van 7 gangen tot Bingo, van Stamppot tot Kreeft' is de slogan van  Restaurant Loevestein.  Het ligt slechts op korte afstand van de A-7 bij Drachten, is gemakkelijk bereikbaar en beschikt over een grote eigen busparkeerplaats achter de zaak.

Je gelooft haast niet dat zo'n prachtig en splinternieuw restaurant met een klasse uitstraling en schitterend eigentijds interieur ook nog goede busprijzen hanteert, maar geloof het maar gerust, die zijn in orde !

Men beschikt over ruim 100 zitplaatsen, een open keuken, prachtige serre, verse gerechten, open haard, automatische schuifdeuren en een groot modern invalidentoilet.    Een  spectaculaire nieuwkomer in dit deel van Friesland !   Meer informatie voor busgroepen, klik hier>

Auner Alpenspektakel in Almen geweldig !

ALMEN: Het personeel van zalencentrum de Nieuwe Aanleg in Almen bij Zutphen was op 28 & 30 november voor de gelegenheid in Oostenrijkse lederhosen gekleed, want daar vond het finale optreden van de Holland Tournee 2008 van het Auner Alpenspektakel  plaats.

Met optredens, op de Bus-idee-dag, bij Ema Tours in Tegelen, voor de fanclubdag in De Lutte en twee optredens in Almen was de tour zeer succesvol te noemen.  Het publiek (foto's) deed spontaan mee !

De fanclub bood de muzikanten een leuke kerststal aan waarin ze zelf in miniatuur waren weergegeven.  Komend seizoen zullen ze zeker weer terugkomen naar Nederland waarbij 'De Nieuwe Aanleg' het Spektakel alweer voor twee data heeft gereserveerd: zaterdag 14 & zondag 15 november 2009.  Ook de fanclubdag zal hier plaats vinden.

Voor touringcarbedrijven misschien iets om in het reisaanbod voor 2009 op te nemen want deze concerten zijn gegarandeerd een succes !
Meer weten over Het Auner Alpenspektakel of reserveren:  Klik hier>

Opknapbeurt voor de Hoge Veluwe

Bron: ANP,  november 2008

OTTERLO: Nationaal park De Hoge Veluwe ondergaat de komende jaren een flinke opknapbeurt. In het centrum van het park verdwijnt de verouderde bebouwing om plaats te maken voor een modern restaurant, speelplaats en parkeerplaats voor de witte (leen)fietsen.

Er is 20 miljoen euro uitgetrokken voor de renovatie. Naast de bebouwing van het centrum worden ook de wegen in het park aangepakt. Andere gebouwen in het natuurgebied krijgen onderhoud.

Extra subsidie voor molens Kinderdijk

KINDERDIJK: Het Werelderfgoed Kinderdijk krijgt naast een subsidie voor de noodzakelijke restauratie van de molens nu ook subsidie voor het verbeteren van de attractiviteit en de uitbreiding met enkele nieuwe onderdelen. Zo krijgt 'Kinderdijk' een kleine scheepswerf waar historische scheepjes worden gebouwd en een nieuw bezoekerscentrum in het Wisboom Gemaal met een mediashow, maquette en horecagelegenheid.

De mediashow geeft op een spectaculaire wijze het waterbeheer weer en de maquette laat zien wat het betekent om zo'n vijf meter onder NAP te wonen. Er is tevens een evenemententerrein in aanbouw.Onze 'Bus-ideeën' voor dagtochten naar Kinderdijk zijn o.a.: Busstops bij restaurant De Klok of De Krom en varen met de Glasshopper

NIEUW: Volksmuziekcafé Dinkelsweide

GLANE: Speciaal voor touringcargroepen worden er regelmatig volksmuziekmiddagen georganiseerd in Volksmuziekcafé Dinkelsweide. De groep wordt bij het uitstappen van de bus al muzikaal onthaald met de gezellige muziek van Die Steireman's.Dit zijn de vaste artiesten van Dinkelsweide en ze verzorgen een leuk optreden waarbij ze er voor zullen zorgen dat de dansvloer vol is!! Aan het einde van de middag worden er nog een paar rondjes bingo gedaan, met leuke prijzen.  Er is een capaciteit tot wel 800 zitplaatsen.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht; ontvangst met koffie met een koekje en verder zijn alle consumpties inbegrepen, zowel Nederlands als buitenlands gedestilleerd. De volksmuziekmiddag is uit te breiden met een diner.   Meer weten over Dinkelsweide: klik hier>

Paardenmelkerij Orchids in Zeeland (NB)

Aan de rand van het Brabantse dorpje Zeeland ligt Orchid's Paardenmelkerij. Hier lopen 300 paarden in kuddes vrij rond, waarvan een groot aantal veulentjes. Deze worden het hele jaar door geboren.

Deze winter gaat paardenmelkerij Orchid's flink verbouwen. De ontvangstruimte wordt van de hooizolder verplaatst naar de begane grond. Ook wordt de ruimte wat groter, zodat er meer mensen ontvangen kunnen worden en er meer plek is voor het winkeltje.

In april moet alles klaar zijn, zodat er weer rondleidingen en excursies gegeven kunnen worden. De eigenaren Paul en Carla van der Laar hebben er in ieder geval al zin in!    Meer weten: klik hier>

Fluisterstille 'Glasshopper' naar Kinderdijk

OUD ALBLAS: De Graafstroom en de Alblas bekijken met een milieuvriendelijke rondvaartboot? Dat kan met de fluisterstille Glasshopper!  Dit schip wordt aangedreven door groene stroom......

De unieke Glasshopper heeft een compleet glazen opbouw, waardoor er overal een geweldig panoramisch uitzicht is. Bij ieder tafeltje komt zelfs een touch-screen uit de vensterbank, waarop toeristische informatie over de vaarroute verschijnt.....  is dat niet geweldig ?


De Glasshopper is goed rolstoeltoegankelijk, er is een in hoogte verstelbare oprijplank en een groot invalidentoilet. En wat ook niet onbelangrijk is; de Glasshopper vaart naar één van de mooiste plekjes van Nederland, de molens van Kinderdijk !   Meer weten: klik hier>

Ontdekking: "Klein Limburg op Zolder"

BOCHOLTZ: Soms stuiten we op dagtochtbestemmingen die zo leuk zijn dat we nu al weten dat het de komende jaren een 'hit' gaat worden.  We beoordelen altijd op vele punten en er is altijd wel iets aan te merken, bij deze nieuwkomer konden we echt niks bedenken.

Op de zolder van een Limburgse hoeve ontdekten we een soort 'Limburgs Madurodam', een verzameling beroemde gebouwtjes uit het Zuiden, hartstikke leuk !  Er is een moderne lift naar deze zolder en men is goed ingesteld op rolstoelen, De familie Simons is een voorbeeld van Limburgse gastvrijheid en hanteert prijzen waar we erg enthousiast over zijn...... je krijgt na afloop zelfs nog een ijsje, heerlijk !

Gezellige sfeer, muziek, een heerlijke terras, decoratie en delicatessenshop en het zelfgemaakte ijs, maken dit een dagtochtbestemming van grote klasse. Nu maar hopen dat jullie niet te ver van Limburg zitten voor deze bestemming! Meer weten: klik hier>

Leuke nieuwtjes van onze 'Bus-ideeën'

Uitbreidingen, verbouwingen, nieuwe passagiersschepen, voorgevels en limousines.... het blijkt goed te gaan met veel van onze 'Bus-ideeën' en daarom hebben we maar even wat leuke nieuwtjes op een rij gezet....

VALKENBURG (L) Bij Hotel Schaepkens werd deze winter de grote zaal uitgebreid met een lichtkoepel en een nieuwe serre, in de achtertuin werden een paar gezellige zitjes en fonteinen aangelegd.... erg leuk.

BLIJHAM (GR) In Noord-Oost Groningen gaan bij de Consumenten-boerderij de zaken blijkbaar zo goed dat we onlangs met een limousine werden opgehaald (!) en aan boord een videopresentatie kregen van alle mogelijkheden op dit bedrijf.  Er is tegenwoordig zelfs  een rondvaartboot voor tochtjes door 'De Blauwe Stad'

EPE (GLD): Bij Bertus Stijf kruipt het bloed ook nog steeds waar het niet gaan kan.  Want toen hij op doktersadvies een paar jaar geleden wat kalmer aan moest doen en zijn restaurant 'De Stern' verkocht kwam er alweer gauw een klein pannekoekenhuisje voor in de plaats. 

Maar ja, een busgroepje af en toe was toch wel erg leuk..... en de busbedrijven wisten Bertus nog altijd wel te vinden.....en ja toch nog maar weer een stukje er bij aan, want die mensen moeten natuurlijk wel ergens kunnen zitten.  Dan maar een kort en goed leven dokter !

ALMEN (GLD): In Almen bij Zutphen hebben Ger en Gea Compagne afgelopen jaar (tijdens de Bus-idee-dag 2007) een passagiersschip gekocht waar een complete busgroep een rondvaart mee kan maken. 

Nou, dat is helemaal te gek want ze hebben direct achter hun restaurant zelf een gezellig haventje.  Dus binnen de kortste keren hadden ze al 75 groepen geboekt.....   wat een geweldige aanwinst !

EMMERERFSCHEIDENVEEN (DR): Accordeonisten Nelis en Lenie de Boer uit Emmererfscheidenveen verhuisden laatste winter naar een groter pand want het werd steeds drukker met de bussen.... nu zitten ze al tot december volgeboekt en dat hebben ze nog nooit eerder meegemaakt in hun geschiedenis.....

Met hun ouderwetse spulletjes en rolstoelltoiletten zijn ze nu een ongelovelijke 'hit' in Drenthe voor busgroepen en komen ze dit jaar natuurlijk ook weer met het accordeonorkest naar de Bus-idee-dag.

Het loopt echt als een trein met de accordeonmiddagen.  In het nieuwe bedrijf met een capaciteit van 150 mensen en de gezellige  naam: 'De Woonboot van Nelis en Leentje' verkopen ze nu zelfs ouderwets 'Woonbootjesdrop' en zingen ze hele gezellige woonbootliedjes !

DEN HAAG: (ZH) Ook in Den Haag gaan de zaken goed, bij Paviljoen Malieveld werd een flinke investering gedaan in het pand en werd het grotendeels vernieuwd zonder aan sfeer te verliezen.  We gingen even kijken nog voor de zaak helemaal af was: 'Ja, alleen de naam moet er nog op gezet worden' aldus een trotse Ruud Louwerens.

Zo zien jullie maar weer, we zijn als Bus-idee iedere dag drukker met het bijhouden van alle verbouwingen en uitbreidingen..... gelukkig maar want dan gaat het dus schijnbaar goed met alle busgroepen.........

Het 'Madurodam by Light' arrangement

DEN HAAG: Het kleinste stadje van Nederland heeft tegenwoordig een lichtshow die zijn gelijke niet kent in Europa: 'Madurodam by Light'  In het dinerarrangement dat we onlangs mochten uitproberen was ook een unieke rondleiding achter de schermen opgenomen......

De lichtshow wordt opgebouwd uit verschillende onderdelen, te weten: videoprojectie op een groot scherm en een waterscherm, laseranimatie, projectie van laseranimatie op een groot projectiescherm, de dijkrand en een waterscherm, laser- en lichteffecten, voor het toevoegen van de juiste sfeer, watereffecten, door middel van onder aangelichte fonteinen, muziek, passend bij het verhaal (via koptelefoon)

Voor 'Madurodam by Light' is veel techniek gebruikt, die voornamelijk in de dijken en onder het stadje verborgen zit. Enkele gegevens: totaal 13 km kabel, 250 m mantelbuis, 5 lasers, 2 projectoren, 8 fonteinen, 1 waterscherm, 2 projectieschermen en in totaal 5 rookmachines. 

Voor de eerste 25 reserveringen van het dinerarrangement was een rondleiding achter de schermen als extraatje toegevoegd.  We keken onze ogen uit in de modelateliers en werkplaatsen en spraken met de directeur van Madurodam......  hij gaf persoonlijk de rondleiding ! 

De directeur was erg enthousiast om dit eens met busmaatschappijen te gaan organiseren, we gaan dan ook proberen om hier ook voor jullie touringcargroepen een leuk arrangement van te maken.  Het dinerbuffet was ronduit voortreffelijk en de horecaruimte van grote klasse.

Meer weten over Madurodam, voor onze infopagina: klik hier>

NIEUW: Het Baantjer arrangement !

AMSTERDAM: Deze zomer werd in de Amsterdams Warmoesstraat het Baantjer Museumcafé geopend.  Natuurlijk dachten wij meteen dat daar een leuke touringcarbestemming van te maken moest zijn.......

In Amsterdam hebben wij een heel leuk contact met Raoul Serree, hij bedenkt met zijn bedrijf Van Aemstel Produkties de meest leuke arrangementen in het oude centrum van Amsterdam.   Hij is ook de initiatiefnemer van het Baantjer Museum en maakte een leuk en betaalbaar Baantjer Arrangement speciaal voor busgroepen: klik hier>

 

Hier kan uw touringcar (1:87) ook staan !

 

ROTTERDAM: Zo te zien niks bijzonders toch ? Een touringcar van touringcarbedrijf Van den Broeke uit Wierden die geparkeerd staat bij een station vlakbij het strand, maar kijk nog maar eens even goed.......

 

 

Het is een 1:87 schaalmodel dat we tegenkwamen in het landschap van Railz Miniworld in Rotterdam, Nederlands grootste overdekte miniatuurwereld. Een superleuke dagtochtbestemming en we hebben wat leuks met ze afgesproken: als jullie daar een keer met een groep naar toe gaan kun je een paar dagen ervoor een 1:87 schaalmodel van één van je eigen touringcars naar ze opsturen.  Deze wordt dan voorafgaande aan het bezoek ergens in de Miniworld geplaatst !

 

 

Lachen natuurlijk als de groep het model dan ineens ontdekt !  'Nou, dat is ook toevallig......'  Ook is er voor de allereerste groep van ieder touringcarbedrijf een gratis consumptie p/p. Railz Miniworld is een levendige  modelwereld, van 280 m²,  met karakteristieke beelden uit het Nederlandse landschap, leuk voor jong en oud, man en vrouw.....

 

Er rijden meer dan 90 modeltreinen over zo'n 1,3 kilometer rails. Ook rijden er modelauto's en bussen tussen de honderden modelgebouwen. Elke 24 minuten dimt het zaallicht, waarbij duizenden lampjes aangaan in de huisjes en straten en er een adembenemend schouwspel ontstaat. 

 Erg leuk is ook de speciale rondleiding "achter de schermen", waar een toelichting gegeven wordt op de achtergronden van Miniworld, hoe de miniatuurwereld is gebouwd en hoe deze wordt bestuurd.  Nieuw gebouwd wordt de "Wereldstad Rotterdam" met de Erasmusbrug, het nieuwe station Rotterdam CS en Rotterdam Airport. Meer: klik hier>

 

TIP: voor meer leuke filmpjes van en over Railz Miniworld: klik hier>

 

Uitbreiding grote zaal bij Gasthof Prangen !

 

RHEDE-EMS (D): Omdat het bij veel van onze paginahouders goed loopt met busgroepen, ontvangen we hier regelmatig berichten van uitbreidingen en verbouwingen.  Zo werd er bij de Gasthof van Hermann Prangen in Rhede-Ems(D), vlakbij Autobahn A-31 ter hoogte van Groningen, flink geïnvesteerd en daar zijn we erg blij mee...

 


 

De grote zaal werd vergroot naar een capaciteit van 130 personen, waardoor het nu helemaal perfect is voor touringcarstops van- en naar Noord Duitsland.  Hermann is een zeer vriendelijke ondernemer die met zijn gezin hard werkt om er iets geweldigs van te maken daar !

 

 

 

Wij zijn er zeer van onder de indruk en de touringcarbedrijven die daar komen ook, 'Schnitzels als kettingkasten' is waar ze beroemd om zijn, maar ook lunches, koffiestops of leuke arrangementen met de Meyer Werf in Papenburg waar cruiseschepen worden gebouwd.  klik hier>

 

Kasteel Hoensbroek rolstoelvriendelijk !


HOENSBROEK: Kasteel Hoensbroek in het prachtige Zuid-Limburg heeft als enige in Nederland een grote lift en is daarmee rolstoeltoegankelijk! Één van de grootste en mooiste kastelen van Nederland is daarmee een busdagtocht bestemming bij uitstek........

 


Dit twee na drukst bezochte kasteel van Nederland is prachtig gerestaureerd en er zijn meer dan veertig authentiek ingerichte vertrekken, daterend van de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw.   U kunt als groep geweldig worden rondgeleid, maar ook zonder rondleiding is een bezoek zeer de moeite waard!Het kasteel beschikt over een invalidentoilet, goede busparkeerplaatsen en verbazend leuke horeca met terras bij 'Tot Slot'.  Ook zeer geschikt wanneer u voor grote groepen een originele zaalaccommodatie in Zuid Limburg zoekt !  Meer weten: klik hier>

Themapark 'De Westlandse Druif'

MONSTER (ZH): Het Westland is vroeger groot geworden door de druiventeelt, deze prachtige teelt onder glas stond aan de oorsprong van de glastuinbouw in dit gebied.  Om dit verhaal levend te houden heeft het Westland nu het themapark 'De Westlandse Druif'..........

Dit is de grootste overdekte tafeldruiventeelt ter wereld, Het themapark bestaat uit een rolstoeltoegankelijke druiventuin met blauwe en witte tafeldruiven, een prachtige filmzaal, schitterende horeca gelegenheid, rondvaarten vanaf een eigen aanlegsteiger en een rondleiding door de kassen met ervaren gidsen.....

Van juli t/m december ontvangt iedere bezoeker een klein mandje druiven, zo kan iedereen zelf proeven en ervaren waarom deze druif zo beroemd is.  Met drie busparkeerplaatsen, invalidentoiletten, een winkel met streekproducten en natuurlijk héérlijke tafeldruiven.....een dagtochtbestemming van jewelste, die zich ook zal presenteren op de Bus-idee-dag 2008 !   Meer over 'De Westlandse Druif':  klik hier>

NIEUW: Lavendelboerderij Ruitenborgh

NIEUWEDIEP: Op de provinciegrens tussen Drenthe en Groningen bij Stadskanaal ligt de Lavendelboerderij Ruitenborgh.  Een prachtige 19e eeuwse Oldambtster boerderij is omgetoverd tot een Engels Bed & Breakfast en een ouderwetse zeepmakerij uit Zuid Frankrijk.

De basis voor de meeste produkten is Lavendel. Het ruikt er dan ook heerlijk!! Er worden demonstraties zeep maken gegeven en er is een leuke winkel met allerlei zeepjes en aanverwante producten. Voor de heren is er natuurlijk een uitgebreide collectie met scheer producten.Er is een luxe ontvangstruimte in Engels / Franse sfeer waar koffie en thee met wat lekkers genuttigd kan worden. Gastheer Theo en gastvrouw Adri zijn dit jaar begonnen met hun bedrijf en zijn vol enthousiasme. Een erg leuke dagtochtbestemming !  Meer informatie>

De Fantasietuin in 't Loo Oldebroek

OLDEBROEK (GLD): Deze zeer creatieve en kunstzinnige tuin is wel een bezoekje waard!  In de loop der jaren is de hobby van Beerd van de Put uit 't Loo Oldebroek uitgegroeid tot een fantastisch schouwspel van tropische en bijzondere planten, in een geweldige entourage.Het grootste gedeelte van de tuin ligt 3 meter onder het maaiveld, waar een prachtige Japanse tuin is gemaakt. Veel rotspartijen, waterloopjes en grotten. Ook is er een kasteelruïne met overzicht is over de tuin.

Ook met slecht weer de moeite waard voor een bezoek; er is een  gezellig koffiehuisje met binnen vijver, van waaruit ook een mooi uitzicht over de tuin. Ondergronds is er een expositie ruimte waar diverse kunstenaars hun kunstwerken exposeren.  Meer weten >

'Cactus Piramide' trekpleister in Ruurlo

RUURLO: Geraakt door hun schoonheid begonnen Anny en Bert van der Meer in 1979 met een nieuwe hobby, namelijk het kweken van cactussen. Al snel werd deze cactushobby hun nieuwe beroep.......

Ongeveer 15 jaar geleden ontdekten zij Ruurlo waar ze verder gingen met het kweken van cactussen. Al snel daarna groeide hun bedrijf uit tot een Cactus Familie Park met groot succes in touringcar-dagtochten.

Er zijn brede (rolstoeltoegankelijke) paden door een zandvlakte met duizenden verschillende soorten bizarre, kleurrijke cactussen en andere planten.  Er is gezang en geklets van de bontgekleurde vogels in de vogeltuin, er zijn oude landbouwwerktuigen en sinds vorig jaar pasen is een grote 'Cactus Piramide' de belangrijkste blikvanger geworden.

Deze piramide van 7 x 7 x 4 meter compleet met grafkelder is gebouwd door Bert van der Meer, hij was er maanden mee bezig en verwerkte ruim 2000 cactussen in het imposante bouwwerk.  Ruim een jaar na de bouw blijkt deze piramide een groot succes en heeft al erg veel bewondering bij de bezoekende touringcargroepen geoogst.

Voor meer informatie over de Cactus Oase: klik hier>

Promotiedagtocht Munckhof Reizen

HORST: Een door touringcarbedrijven veelgebruikt en zeer succesvol middel om klanten en relaties te inspireren met bestemmingen voor groepsdagtochten is de 'promotiedagtocht'.  Munckhof Reizen ging maandag 11 februari met 100 relaties langs louter Bus-idee adressen...

Natuurlijk kwamen wij ook even kijken hoe het allemaal ging en het bleek een geweldig succes.   Hoewel het promotiedagtochtprogramma aan het einde wel wat in de tijd was uitgelopen waren alle gasten zeer enthousiast over alles wat ze te zien en te horen hadden gekregen.

Het promotiedagtochtprogramma van Munckhof Reizen ging langs de volgende bestemmingen: (klik op de namen voor meer informatie):

1: Krakelingenshow & Bakkerijmuseum in Hattem
2: Expo Madrid & De Nachtwacht in Dalfsen
3: Lunch bij Restaurant Hollands Venetië in Giethoorn
4: Spannende belevenissen in de Sagenschuur in Hellendoorn
5: Natuurdiorama van Piet Bos & Restaurant Woody's in Holten

Uiteraard maakten wij onderweg nog een aantal leuke foto's: klik hier>

Accordeonmuziek klinkt weer in Drenthe

EMMEN: Onafgebroken, gedurende 7 dagen per week werkten Nelis en Lenie de Boer de afgelopen drie maanden om hun 'Oale Buurthuus' nog voor het nieuwe touringcarseizoen te verhuizen naar een grotere locatie in Emmererfscheidenveen met een klinkende nieuwe naam.......
Maar het is ze op tijd gelukt en er kan dus deze zomer weer volop meegezongen worden met Nelis zijn accordeonmuziek door nóg grotere groepen. De nieuwe locatie  heet: 'De woonboot van Nelis en Leentje' en de aanvragen van busgroepen stromen alweer binnen......

Het ongekende succes van hun eerste koffie en theeschenkerij met live accordeonmuziek en nostalgische winkeltjes  was de reden dat Nelis en Lenie op zoek gingen naar een grotere locatie: 'We konden eigenlijk altijd maar één flinke busgroep tegelijk aan en hadden ook geen invalidentoilet'   Dat is nu verleden tijd, want er is nu capaciteit voor wel 150 personen, een eigen busparkeerplaats, nóg meer nostalgische winkeltjes, een prachtig groot rolstoeltoilet en alle tafels staan zo dat de busgroepen weer heel gemakkelijk kunnen inhaken.....  Meer weten>

'Extreme make over' in Limburgs Sevenum

SEVENUM: Als je het Tulip Inn en AC Restaurant bij Sevenum aan de A-67 binnenkort een keer passeert, moet je daar toch eens binnen gaan kijken: je gelooft je ogen niet wat ze daar voor iets moois van hebben gemaakt.....  restaurant en hotel zijn compleet gerenoveerd !

Fred Hegt is al jarenlang onze favoriete AC Manager als het gaat om busgroepen, hij is zo enthousiast !  'Hoe meer bussen hoe beter' is zijn motto. Daarom organiseerde hij ook een geweldige opening op 23 januari compleet met Running Dinner, live muziek van René Schuman en speech door de in Limburg zeer beroemde humorist Pierre Knoops.

Uiteraard waren wij erbij, want waar muziek, eten en drank is....... maken wij graag een fotoreportage natuurlijk.   We feliciteren AC en Tulip Inn en wensen Fred Hegt met zijn team veel succes met het nieuwe concept: voor meer informatie: klik hier> voor foto's klik hier>

Demonstraties oude ambachten in Orvelte

ORVELTE: Oude tijden herleven in de Ambachtentuin van 't Stokertje in Orvelte. Er zijn drie ambachtelijke werkplaatsen; een smederij, houtzagerij en een klompenmakerij...... erg leuk voor busdagtochten !In de Ambachtentuin kun je letterlijk zien dat "je het ijzer moet smeden als het heet is" en men "van dik hout planken zaagt." De ambachtslieden verstaan hun vak en kunnen er levendig over vertellen.

Ook de inwendige mens wordt goed verzorgd met koffie en Drentse koek in de Ambachtenboerderij. Speciaal voor groepen heeft 't Stokertje een aantal leuke arrangementen samengesteld.   Klik hier>

Kipje, kipje, kipje....... advocaat proeven !

HAPS: Op het landhuis De Aalshof in het kleine Brabantse plaatsje Haps bij Nijmegen staat alles in het teken van ....eieren. In de gezellige ontvangstruimte worden groepen ontvangen met koffie en zelfgemaakte appeltaart en kan er van alle vier soorten advocaat geproefd worden !Dit leek ons echt weer een nieuwe touringcarbestemming van jewelste.  Haps is vanuit grote delen van Nederland goed bereikbaar en de grote verkeersdrukte heeft op het Brabantse platteland nog niet toegeslagen. 

Makkelijk parkeren voor touringcars, een gezellige advocaatproeverij en zo'n enthousiaste uitleg door Conny van den Besselaar... dit moet wel een megahit voor dagtochten gaan worden lijkt ons ! klik hier>

Vallen Vleuten via A-2 prima bereikbaar !

VLEUTEN: Met de komst van een superlaag spoorwegviaduct is de route naar restaurant Vallen in Vleuten (bij Utrecht) voor touringcars vanaf de A-12 nu veel lastiger geworden.  De busroute vanaf de snelweg A-2 (Utrecht-Amsterdam) is daarentegen supermakkelijk.....

Restaurant Vallen in Vleuten was natuurlijk niet blij met de komst van het lage viaduct (3,3 mtr), maar de gemeente compenseerde één en ander door een parkeerplaats voor touringcars aan te leggen.....  AAN DE VERKEERDE KANT VAN HET VIADUCT !!   Dus dan zou na het afzetten van de passagiers de bus nog 10 minuten om moeten rijden om daar te parkeren........   dat geloof je toch gewoon niet !

"Nou, dat hebben we even handig opgelost", aldus uitbaatster Marieke van der Pol, "De bus blijft hier gewoon voor de deur staan en een beste bromsnor die hem daar weg krijgt !' Zo mogen we dat horen Marieke ! Voor informatie, prijzen en aanbevolen busroute: klik hier

Even het smalspoor in Drenthe verkennen

ERICA (Dr): Zoals jullie weten bezoeken wij alle bedrijven die zich met een infopagina willen presenteren op Bus-idee persoonlijk om te zien of ze ook echt geschikt zijn voor busgroepen.  In het Drentse Erica namen we de spoorfiets om het traject van de treintjes te verkennen...Het gaat dwars door bossen, langs vennetjes, langs de remise en heeft een halte bij de Turfstrooiselfabriek uit 1910.   Maar ja soms gaat het ook een beetje heuvel-af en dan moet je toch even zien dat je zo'n spoorfiets weet af te remmen.  Meer weten over de excursies met de locomotiefjes en wagonnetjes bij het Smalspoorcentrum: klik hier>

Mag ik hier een keer de vloer aanvegen ?

UTRECHT: Recentelijk is in Utrecht het gebouw van de Rijksmunt omgebouwd tot een schitterend interactief multimediaal museum over het onderwerp: 'Wat doet geld met mensen en wat doen mensen met geld'.  Het onderwerp geld is op vele manieren in beeld gebracht..........

In delen van de vloer werden duizenden munten gegoten en door kogelvrij glas kun je 'live' het productieproces van de euro en andere munten aanschouwen.   Maar het leukste is natuurlijk dat je zelf van alles uit kunt proberen.  Bezoekers ontvangen een creditcard met een saldo van € 0,15.  Met deze creditcard kunnen allerlei spellen worden gespeeld waarmee dit saldo kan worden vermeerderd.   Verminderen kan ook....... een kwestie van goed met geld omgaan !   Meer weten>

Feestavond in Ameide zeer gezellig

AMEIDE: Doordat er 's ochtends rond Rotterdam een verkeerschaos was ontstaan omdat door een technische storing veel rijbanen rood waren afgekruisd had een groot deel van de genodigden vrijdag 23 november de promotiedag van 'In 't Wapen van Ameide' niet kunnen bereiken..........   er was gewoon helemaal geen doorkomen aan !

Vertegenwoordigers van touringcarbedrijven die het drukke verkeer wel hadden weten te trotseren werden door Gerrit de Boom en zijn team getracteerd op een informatief dagprogramma gevolgd door een gezellige feestavond met optredens van theatergroep Linquenda, Glasentertainer Willem Buijse, deejay  Andries de Swart en veel eten en drinken.   Het was beregezellig.   Voor iedereen die er geweest is maakte onze fotograaf Cees Tilman foto's die je hier kunt bekijken en eventueel zelf ook kunt downloaden.   Gerrit, bedankt voor alles !!

NIEUW: Auberge 'De Stoof' in Mill

MILL: We zijn superenthousiast over een prachtige nieuwkomer in Mill voor touringcargroepen: een klasse locatie in 'nachtclubstijl' met artiesten, entertainment en het modernste dansorgel van Europa.......Voor touringcargroepen heeft Auberge 'De Stoof' leuke en complete entertainmentmiddagen met o.a. Hans Kazan en zijn bekende 'Prijzenslag' of een heerlijke middag in de 'Danssalon' compleet met hilarische Bingo en gezellige presentator.    Meer weten: klik hier>

Chauffeurs van EMA Reizen 'live on stage'

TEGELEN: Stoere touringcarchauffeurs in schattige balletpakjes en Schotse kleding, dat zien we niet iedere dag !   De mannen van EMA Reizen uit Valkenswaard maakten er op 12 en 13 november in Tegelen bij Venlo een geweldig feest van met het Auner Alpenspektakel........

Met twee dagen lang ruim 400 gasten per dag was het arrangement helemaal uitverkocht en dat was echt geweldig want het was het tweede jaar op rij.  'Het is niet te geloven dat het dit jaar weer zo snel uitverkocht was' aldus John van Dinten van EMA Reizen.  'Groot succes is ook dat de gasten onze touringcarchauffeurs natuurlijk kennen van de reizen en ze dan enthousiast mee zien doen in deze Tiroler show' Voor meer foto's: klik hier>   Voor nóg meer foto's klik hier>

NIEUW: Paardentram en Partyboot

WINKEL: Partyboot 'De Koperen Hoorn' heeft onlangs zelf een gezellige paardentram gekocht genaamd: 'De Koperen Stijgbeugel'....... hoe kan het ook anders !  Zo kan het varen met de mooie partyboot nu goed gecombineerd worden met een leuke tramrit naar bijvoorbeeld het parfumflessenmuseum of de sfeerboerderij van Jan Cees Lont......

De paardentram is helemaal opgepoetst door Tiny en Theo en kan uiteraard worden voortbewogen door een span paarden maar ook door een trekker.  De passagiers zitten bij minder weer lekker droog.  Wij denken dat het varen met dwars door het prachtige Westfriesland met de partyboot en gids aan boord nu helemaal geweldig wordt in combinatie met deze nieuwe paardentram.  Meer weten:  klik hier>

Gordon te gast bij Van Dongen Reizen

Op dinsdag 18 september ging tv-bekendheid Gordon met Van Dongen Reizen mee met de dagtocht Maastricht-Luik & Bokrijk. Er werden deze dag opnames gemaakt voor het tv-programma ‘Gillend naar huis’. De bedoeling van het programma is Gordon zo gek te krijgen van andermans vakantiegeluk dat hij gillend naar huis wil!

Wil je weten of dit gelukt is? Kijk dan op vrijdag 28 september of vrijdag 5 oktober (de exacte uitzenddatum is nog niet bekend) om 21.30 uur naar de uitzending op RTL 4. Ook wordt er nog een compilatie van alle afleveringen uitgezonden op vrijdag 12 oktober.

Aquapolis nieuwste attractie Neeltje Jans

BURGH HAAMSTEDE: In een groot amfitheater voor 220 mensen heeft Deltapark Neeltje Jans al voorzichtig het grootste zeeaquarium van Zeeland in gebruik genomen.  Door een grote ruit van 14 meter kan het publiek onder water kijken en zo de onderwaterwereld bewonderen.   Maar er is ook een paar maal per dag 'live' presentatie.Deze winter gaat Neeltje Jans ook experimenteren met op afstand bestuurbare onderwatercamera's waardoor het publiek op grote videoschermen als het ware mee wordt genomen in het aquarium tijdens de uitleg. In het interieur van de onderwaterwereld ziet u o.a. een mammoetschedel, Romeinse tempelresten, een palenrij, een scheepswrak en een stukje met basalt geplaveide dijk  Een spectaculaire nieuwe attractie dus in Zeeland.  Meer weten: klik hier>   

Aviodrome hoort ook graag busmotoren !

LELYSTAD: Het brullende motorgeluid van een startende Uiver terwijl de zon scheen over de replica van het vooroorlogse Schipholgebouw uit 1928 maakten ons bezoek onlangs aan Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome een unieke belevenis.   Het Aviodrome is bezig om haar product voor de touringcarmarkt nog wat te verbeteren.....We kijken op dit moment samen met de marketingafdeling van deze attractie naar de mogelijkheden voor de buswereld en waren daarom uitgenodigd voor een eerste kennismaking met het aanbod.   Maar dat is echt prachtig !   Uiteraard zullen we jullie in de nabije toekomst op de hoogte houden van alle ontwikkelingen die dit gaat opleveren in groepsprijzen en groepsarrangementen.  Alvast meer weten: klik hier>

NIEUW: Dutch workshops bij Simonehoeve

KATWOUDE: Met het steeds actiever worden van het publiek van busdagtochten is de Simonehoeve bij Volendam nu ook begonnen met workshops Paling roken, Klompen maken en Boerenkaas maken......

Isabella Klomp: 'We zijn dus begonnen met iets nieuws; Workshops!! Prijzen volgen binnenkort, maar we merken dat het toch vaak een programma op maat is, dus vandaar nog even op aanvraag. De prijs hangt af van het aantal personen.   Tot nu toe hebben we het op de particuliere markt toegepast omdat we regelmatig aanvragen kregen. Maar we willen het nu ook presenteren voor grotere groepen'

'Bij het paling roken kunnen ze echt zelf meewerken eraan en hele verse paling eten. Ook het kaasmaken en klompenmaken is ideaal voor familie uitjes en ook zeker voor de “oudere” markt.'   Meer weten>

'Bus-idee-effect' treft museumboerderij

OLDEBROEK: De successtory van museumboerderij De Bovenstreek in Oldebroek bij Elburg is gewoon te mooi om waar te zijn.  Mede door de bekendheid via onze website rijden de touringcars de laatste jaren af en aan bij deze museumboerderij en kwamen ze ruimte tekort.Daarom besloot men de stoute schoenen aan te trekken en subsidie aan te vragen voor uitbreiding bij gemeente, provincie en de Europese gemeenschap.  Deze subsidie werd mede door het groeiende aantal touringcargroepen toegekend en zo kon de museumboerderij een geheel nieuwe ruimte in ouderwetse stijl bijbouwen.   Deze nieuwe ontvangstruimte heeft een prachtige ingang met automatische deuren, een grote toiletgroep met invalidentoilet, een podium en een speciaal geconditioneerde etalage voor de prachtige oude klederdrachten. 

Door de komst van het podium en een piano zijn de vrijwilligers nu bezig een 'boerenklucht' in te studeren.   En onze contactpersoon Erika kreeg van de gemeente, als klap op de vuurpijl, ook nog een betaalde baan bij de museumboerderij.  Het 'Bus-idee-effect' had zelden zulke goede gevolgen als in Oldebroek.  Super !  Meer informatie: klik hier>

Griezelen in de kerkers van Amsterdam

AMSTERDAM: Mochten jullie nog groepen hebben met echte stalen zenuwen die wel eens af willen dalen in de bloederige kerkers van onze hoofdstad ten tijde van de zwarte pest en de Spaanse inquisitie........

Eigenlijk is het al helemaal geweldig dat er ook regelmatig mensen levend terugkeren van deze spannende trip door 'The Dungeons' die ook al te bezoeken zijn in Londen, York, Hamburg, Edinburgh en nu dus ook Amsterdam. Wij daalden af en wisten met gevaar voor eigen leven een flinke korting voor busbedrijven te regelen: klik hier> log in>

Amsterdam werkt aan haar bereikbaarheid

AMSTERDAM: Je kunt zeggen wat je wilt over Amsterdam, maar ze doen daar toch altijd wel heel erg hun best om touringcarbedrijven goed voor te lichten en te informeren.  Zo is er altijd de website www.bereikbaaramsterdam.nl en de route & parkeerplattegrond van Amsterdam voor touringcarchauffeurs.... maar nu is er ook een flyer.

In deze nieuwe flyer legt de gemeente Amsterdam uit waar ze toch in hemelsnaam allemaal mee bezig zijn daar met al die bouwputten en wegomleggingen.  Het kan natuurlijk ook niet zo zijn dat je zonder overlast een compleet Stationseiland en een Noord / Zuidlijn bouwt in zo'n miljoenen stad......  dat levert wel eens wat overlast op natuurlijk.

Maar uiteindelijk levert het wel een verbetering op voor alle partijen en het is geweldig goed dat men er alles aan doet om ons met z'n allen op de hoogte te houden.  We kregen de flyer in PDF, dus als je nog eens rustig wilt lezen wat er allemaal gebeurt in Amsterdam: Klik hier>

De Knuffelkoeien blijken ook 'kindproof'

VOORST: De aanhaligste koeien van Nederland blijken ook helemaal geschikt voor kinderfeestjes.  Het was even wennen toen we met een verjaardagspartijtje de stallen indoken om de kalfjes te gaan knuffelen, maar zelfs de wildste kinderen werden er rustig van..... héééééérlijk !


Nicolette beantwoorde alle vragen, die varieëren van kunstmatige inseminatie tot de maximale leeftijd van een koe.   De kleinsten heten kalfjes, iets groter zijn het pinken, hoe heten dan de tieners ?  "Middelvingers misschien ?" merkt een gevatte Thijs op.   En dan komt het weiland in zicht met de hardwerkende en uiterst aaibare dames.  

"Deze koe wordt altijd door groepen gemolken en dat weet ze.... kijk maar ze gaat er al helemaal voor staan.  Toen we een paar keer een andere koe molken, keek ze ons dagenlang niet meer aan." En dan nog een ritje met de boerentaxi en uitleven in de hooiberg.  Pannekoeken na afloop..... wat een feest !  Ja en met bussen gaat het ook goed verteld Marente Hupkes...  we gaan zelfs de toiletten uitbreiden.  Meer weten over 'De Knuffelkoeien' uit het Gelderse Voorst: klik hier>

SeedyksterToer naar de Dobbe paarden

MARRUM (Fr) Iedereen zat vorig jaar november op het puntje van zijn stoel voor het NOS journaal toen  ruim 200 dobbepaarden werden gered die waren ingesloten bij het Friese Marrum nadat de waddenzee kwelder door de herfststorm helemaal was ondergelopen.......

Heel Nederland was in rep en roer door de spectaculaire reddingsactie van een zestal moedige meisjes.  De foto van het witte paard dat de leiding had werd wereldberoemd en Pierre Kartner en Piet Paulusma maakten er zelfs een lied over !  Het witte paard 'Freya van de Dobbe' en dit prachtige buitendijkse natuurgebied kunt u nu bezoeken.De 'SeedyksterToer' brengt touringcargroepen in een speciale wagen met airco en verwarming naar het buitendijks kweldergebied aan de waddenzee waar zoveel over te vertellen is dat u er met 2 á 3 stops wel minimaal 90 minuten voor nodig heeft. Er is een toilet en bar met drankjes en koffie aan boord.   Maar er is nóg meer........ klik hier>

Klompenmakerij heeft topdrukte !

DUSSEN: Het is echt hélemaal te gek bij klompenmakerij Den Dekker in Dussen in Noord Brabant, ze moeten daar gewoon regelmatig melden dat ze totaal vol zitten met groepen.   Maar dat is ook niet zo vreemd natuurlijk als je ziet wat een geweldig leuke bestemming het is !

Met humor en leuke anekdotes weet Peter den Dekker de groepen helemaal in te pakken: "Wat zegt u.... u bent allemaal van een vrouwenvereniging ?  Nou dan wil ik toch wel eens weten wat die mannen er dan bij doen !  Kijk eens wat hier allemaal voor moois aan het plafond hangt." Ondertussen kunnen de groepen er lekker bij zitten.

Met een headset is Peter duidelijk te verstaan en weet hij iedere busgroep 'aan de gang te krijgen' zoals ze zeggen in Brabant.   En de buschauffeur van de groep is ook zeer tevreden, prima reacties en uitstekende parkeerplaats direct naast het gebouw.  Meer: klik hier>

Uilenvliegshow bij 'De Werklust'

LOSSER: Omdat uilen graag in kerktorens en oude fabrieken wonen vinden we het allernieuwste touringcararrangement van Steenfabriek De Werklust in Losser wel erg leuk: 'De Uilenvliegdemonstratie'Steenfabriek De Werklust is een zeer betaalbare en leuke bestemming waar ook nog een echt smalspoortreintje rondrijdt waarmee de groep een ritje maakt naar de nabijgelegen kleiput.  Meer weten: klik hier>

Groep in 'Bertus Bus truien' van de Breierij

GALDER: Kijk nou toch eens !   Na meerdere bezoekjes aan 'De Breierij' in het Gelderse Beneden Leeuwen heeft Bertus Domburg voor een hele wintersportgroep truien laten maken met zijn bedrijfslogo.....

Beneden Leeuwen is een touringcarbestemming van de bovenste plank geworden en nu maken ze daar bij 'De Breierij' voor verschillende busbedrijven ook al truien met logo's.   Meer weten: Klik hier>

Van de kippen, eieren en roomadvocaat

SPIER: Soms kom je wel heel erg leuke combinaties tegen voor een dagtocht: 's morgens 31.000 kippen kijken in Spier, lekker lunchen in Pesserhof en dan naar de roomadvocaatproeverij in Dwingeloo......

Ja, dat hadden ze daar in Drenthe zelf ook al bedacht dus hebben ze de handen ineen geslagen en er zelfs een paar leuke arrangementen aan gehangen.   Nog een leuk huifkartochtje door Nationaal Park Het Dwingelderveld en al zingend weer huiswaarts: klik hier, hier of  hier

Rondvliegen met Antonov-2 boven Teuge

TEUGE (GLD): Omdat we op dit moment van iedereen weer nieuwe prijzen en arrangementen doorkrijgen en op de infopagina's zetten krijgen we de laatste tijd weer de leukste nieuwe 'bus-ideeën' binnen...

Het vliegveldrestaurant van Vliegveld Teuge heeft voor busgroepen nu arrangementen met zweefvliegen, rondvluchten of zelfs met de groep in een klassieke Russische Antonov-2.   Maar ook met de voetjes op de grond is er genoeg te beleven aan rondleidingen en buffetten: klik hier>

Gezellige reismarkten touringcarbedrijven

LOENEN / WEHL: Voor touringcarbedrijven die een reisprogramma uitbrengen is het organiseren van een gezellige reismarkt een absolute aanrader, het publiek en Bus-idee komen er gegarandeerd op af.......

Terwijl het buiten regende was het op zondag 28 januari  beregezellig bij de reismarkten van OTC Doetinchem in het Partycentrum 'De Olde Beth' in Wehl en van Van den Berg Touring & Reizen in Loenen Gld. 

Muziek, drankjes, buffetten, prijzen en leuke presentaties van de nieuwe reisprogramma's voor 2007, het publiek kwam massaal opdraven en er werd al druk voor de busreizen ingeschreven.   We maakten er natuurlijk reportages: v/d Berg: klik hier>  OTC: klik hier>

NIEUW: "Het halve dag-arrangement !"

ARNHEM: Hier zijn we bij Bus-idee bijzonder trots op: bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem heeft men onze aanbeveling overgenomen: voor busgroepen is er nu het 'halve dag-arrangement'

Nu kunnen touringcarbedrijven dus het Openluchtmuseum bezoeken tegen een sterk gereduceerd tarief.   Ze betalen voor een dagdeel ook maar een deel van de entreeprijs !!   Dit is exclusief door touringcarbedrijven te reserveren: geweldig ! Meer weten, kijk dan op de infopagina en klik hier of bekijk meteen de prijzen en log hier in>

Restaurant Vliegveld Hilversum

HILVERSUM: Met een geselecteerd aantal touringcarbedrijven namen we onlangs deel aan een kennismaking met het vernieuwde Restaurant Vliegveld Hilversum....... tja, en ook de busprijslijst werd hier door de genodigden aan een grondige inspectie onderworpen......hmmmmmm

"Ja hiermee zit je wat hoog maar bij die andere prijs kan je best wat meer vragen want daar kom je anders niet mee uit", de tips en adviezen werden van harte gegeven door o.a. Milot Reizen, Oostenrijk Touringcars, Beentjes en De Bruyn en natuurlijk waren wij er ook.  Leuke cabaretprogramma's en prima nieuw busadres:  Meer weten>

Pannekoekenboot Zwolle in de vaart

ZWOLLE: We zijn echt super enthousiast over het nieuwe varende Pannenkoekenschip over IJssel en Zwarte Water langs Hanzesteden zoals Zwolle, Hasselt, Kampen, Hattem..... hij is echt prachtig !

Op woensdag, zaterdag en zondag zijn er vaste afvaartijden, maar op alle andere dagen kunt u alles regelen tegen dezelfde scherpe tarieven.  Twee uur varen inclusief onbeperkt pannenkoekenbuffet, ijsbuffet en Hanzeveilingspel: inkoopprijs: log hier in>   Meer weten, klik hier>

Landhuis in Ardennen voor kleine groepen

THEUX (B): Van onze paginahouder Ron Mulder van Ardennen Discovery is er leuk nieuws: voor kleinere groepen hebben ze nu een superlocatie beschikbaar: het schitterende Landhuis Domaine Polleur !

U kunt in het huis maximaal 20 personen onder brengen en ze laten genieten van al het goede wat de Ardennen te bieden heeft… Op geringe loopafstand van het landhuis bevind zich camping Polleur die vanaf 1 april tot 1 november al zijn faciliteiten beschikbaar stelt aan de bewoners van het landhuis, waaronder een mooi zwembad. 

Meer weten en huurprijzen klik hier> en leuke activiteiten zoals de Ronny Hood Games bij Ron's Ardennen Discovery: klik hier>

Met de Zonnetrein door de Ooijpolder

BEEK-UBBERGEN: Hadden we al op verschillende plaatsen de opkomst van de fluisterboot, in de Ooijpolder bij Nijmegen hebben we de Zonnetrein!  Fluisterstil dus je hoort alleen vogels, koeien en de gids

Op de Bus-Idee-Dag afgelopen jaar was hij bij ons te gast in Utrecht, (hoefden ze ook niet veel kosten voor te maken want hij loopt toch op zonne-energie) maar nu hebben we de trein bezocht in de prachtige natuur....... tsjonge wat een mooie rondrit voor busgroepen. Klik hier>

'Beleef Baantjer' nu zelf in Amsterdam !

AMSTERDAM: Wie leest ze niet, de boeken van Appie Baantjer over inspecteur De Cock die allerlei moorden oplost vanuit politiebureau Warmoesstraat in Amsterdam, nu kunnen groepen dat ook proberen.

Nu is er 'Beleef Baantjer', een voor grotere groepen (max. 150) ontwikkelde speurtocht door Oud Amsterdam. In teams van max. 5 personen moet men m.b.v. een koffer van de Technische Recherche een moord oplossen (´Het lijk tegen de kerkmuur´)  Meer weten>

Beeld en Geluid Media Experience

HILVERSUM:  Je kunt overal met je vingers aanzitten en dan gebeurt er ook werkelijk van alles....... op 12 december bezochten we samen met een aantal geïnteresseerde touringcarbedrijven de nieuwe Beeld en Geluid Experience op het Mediapark in Hilversum.

Nuttig en leuk aldus de bezoekers omdat het anders heel moeilijk is om te begrijpen wat er daar nu precies te zien en te beleven is.   Samen met aanwezige touringcarbedrijven namen we o.a. busparkeerplaatsen, toegankelijkheid en prijsstelling voor busgroepen onder de loep.

We gingen met de liften, gaven tips over de verstaanbaarheid van de rondleiders en bedachten samen een praktische oplossing voor de toegankelijkheid van de horeca.   Beeld en Geluid was erg blij met deze laatste aanwijzingen en tips. Bij vertrek was het alweer donker.. Voor de hele fotoreportage klik hier>    Voor alle informatie klik hier>

Lekker uitwaaien in Scheveningen

DEN HAAG: 'Frans, waar zit je dan precies met dat restaurant in Scheveningen ?..........    wat zeg je, precies vóór het Kurhaus ?   Ja, dat zal wel een grapje zijn zeker.......  en heb je ook nog busprijzen ?'

We zijn meteen gaan kijken, want de meeste restaurants die ons bellen zitten niet op zo'n mooie locatie mét ook nog zeezicht.   Wat hebben we toch een leuk werk !   Wil je weten wat je als busbedrijf betaald voor een koffietafel op de mooiste boulevard van Nederland, klik hier

'The Birds' in Middelburg

MIDDELBURG (ZLD): Ze zitten gewoon aan de poot van je bril te trekken als je met zo'n klein bakje honing midden tussen de kleurige vogels gaat staan in Tropische vogel- en plantentuin Utropia........

Leuke ontdekking voor busgroepen, de luxe broodtafel met soep en kroket kost daar maar EUR. 7,50 per persoon voor groepen vanaf 20 personen en dan zit je ook nog eens op een tropisch terras met overal vogels om je heen.... bukken de Toekan komt over !!  Meer: klik hier

Bus-Idee-Dag 2006: bekijk nu de film !

UTRECHT: Onze partnersite www.touringcarchauffeur.info heeft op de Bus-Idee-Dag in Utrecht een leuke filmreportage gemaakt en deze is nu online te bekijken voor iedereen die dat leuk vindt.........

Het camerawerk en de montage is gedaan door Anton van Rijn (op de foto links). We vinden het echt geweldig en bedanken hem dan ook voor al zijn werk, klasse !   Kom snel kijken en: klik hier 

Bus-Idee-Dag 2006: de fotoreportages !

UTRECHT: Dinsdag 7 november was de Bus-Idee-Dag, dit keer in het Spoorwegmuseum in Utrecht en natuurlijk hebben we weer leuke foto's !  Je kunt op één van de de gele rubrieken in de blauwe balk links klikken of  hier om ze alle 964 (!) eens rustig te bekijken.

Om foto's te bekijken klik je op de foto's hierboven, die worden dan groot geopend in een nieuw venster.  Als je dan weer op zo'n vergrote foto klikt komt de volgende. Mocht je een leuke foto willen downloaden, dan kun je gewoon op de kleine foto's klikken, ze worden dan vergroot en vervolgens kun je ze 'opslaan als' in een mapje op je computer met de rechtermuisknop.

TIP: Wil je ze allemaal zien met een kopje koffie in je hand, druk dan onder een grote geopende foto op 'slide-show' en ze komen automatisch één voor één voorbij vanaf de foto waar je bent begonnen.

Wil je nog wat meer weten over een bedrijf dat je hebt gezien op de Bus-Idee-Dag 2006, voor alle infopagina's, websites, contact- en adresgegevens van de deelnemende standhouders klik hier>

Kijk eens wat een leuke busbrochure !

HARSKAMP: We zijn diep ontroerd door de voorzijde van de nieuwe busbrochure 2007 van Partycentrum 'De Molen' in Harskamp op de Veluwe, moet je toch eens kijken wat een enthousiasme.........

Als één van onze allereerste paginahouders blijven ze ons op alle fronten ondersteunen en hebben dat nu zelfs op de voorkant van hun nieuwste busbrochure gezet die deze week naar alle bestaande klanten wordt verstuurd.  Jongens hartstikke bedankt !  Meer weten, klik hier

Herten, hazelnotencake en hazelnotenlikeur

OSPELDIJK (L): Bezoekers van Hertenhouderij 'De Peel' kunnen de komende weken 'vreemd geknor' uit de wei horen komen want het is de tijd dat daar de hertenbokken in de spectaculaire bronstijd zijn....

Door het grote aantal aanvragen van touringcargroepen hebben Henk en Ely Feijen de ontvangstruimte vergroot tot een capaciteit van ca.60 personen want het aantal buspassagiers was afgelopen jaar echt ver boven verwachting. Herten, hazelnotencake en hazelnotenlikeur zijn natuurlijk ook een geweldige combinatie. Meer weten: klik hier>

Restaurant Flintstones Hilversum

HILVERSUM: Onlangs ontvingen we de nieuwste foto's van het fantastische interieur van misschien wel één van de meest originele steengrillrestaurants van Nederland..... Restaurant 'Flintstones'

Eigenaar Sandy Deun vertelde ons dat men al vele busgroepen ontving sinds ze via Bus-Idee meer bekendheid kregen in de touringcarbranche en dat de groepen stuk voor stuk heel erg enthousiast waren. 

Alles is namelijk gebaseerd op de beroemde Flintstones tekenfilms, de menukaarten zijn uitgebeiteld, de stoelen en tafels niet te tillen, het servies is zelfs tot in de kleinste details perfect en het eten........ 'steengoed' !    Voor meer foto's en info: klik hier

Stukje 'Madurodam' in de koeienstal

RUURLO: Bewegende poppetjes, de ophaalbrug gaat open en dicht, er staat een huisje in brand waar ook rook uitkomt, er wordt bier gedronken, de trein wordt geladen en gelost, je kijkt je ogen uit.........


Je gelooft het niet maar het beweegt allemaal, boer Gerrit Hulshof heeft zijn eigen stukje 'Madurodam' in de schuur gebouwd.  Sinds de koeien de deur uit zijn ziet zijn vrouw hem vrijwel alleen met het eten want hij heeft de hele koeienstal volgebouwd met H0 modelspoorbanen.   En wij kunnen dat met touringcargroepen komen bekijken: klik hier>

Dat is nog eens een busparkeerplaats !

EMST: Onlangs waren we op visite bij het vernieuwde restaurant Schaveren bij Emst op de Veluwe en verbaasden ons over de enorme ruime parkeerplaats die men daar heeft voor touringcars.....

De nieuwe eigenaar René de Weerd heeft dan ook zijn volledige aandacht gericht op de touringcarbranche en wil graag laten zien wat hij voor busgroepen kan betekenen.   Meer weten: klik hier>

Héééééél apart aardewerk bij Cor Unum

DEN BOSCH: Bij een aardewerkfabriek denken we meestal meteen aan Royal Delft Koninklijk Porseleyne Fles of de Koninklijke Tichelaar in Makkum.   Maar nu hebben we nog iets vééééél bijzonderders !

Bij Cor Unum in Den Bosch kom je gewoon in een kunstgalerij waarbij menig museum voor moderne kunst verbleekt.   En ze maken het er allemaal zelf in de fabriek en willen dit graag aan groepen laten zien in een uitermate boeiende en zeer betaalbare excursie.   Als je echt iets nieuws en origineels zoekt als groepsbestemming: klik dan hier>

Kaasmarkt Alkmaar en rondvaart

ALKMAAR: Op veler verzoek is Woltheus Cruises ingegaan op de vele aanvragen die ze kregen van touringcarbedrijven om aansluitend aan de kaasmarkt in Alkmaar een leuke boottocht te organiseren.

Er is nu echt een geweldige opstartaanbieding voor een 2 uur durende boottocht vanaf Alkmaar op de vrijdagen in 2006 & 2007 om 12.00 uur naar de Zaanse Schans met en zonder koffietafel tegen zéééér lage tarieven ! Meer weten, bel Fred van Maanen: klik hier> en log in>

Met de huifkar door de Soesterduinen

SOEST: Onlangs deden we weer een prachtige ontdekking in het midden van het land: Nieuw Eldorado in Soest !   Dit bedrijf beschikt over een supermooie manege en ligt direct aan het natuurgebied Soesterduinen.  Geweldig om huifkartochten te doen met groepen !

Met de bussen kunnen we er goed bijkomen en prima parkeren. Alles is goed rolstoeltoegankelijk (ook de huifkar) en er is zelfs een prachtige moderne horeca met glaswand waar achter een leuke paardenshow kan worden gegeven.  Meer over deze 'Tip van de week': klik hier>

Bus-Idee gevloerd in touringcar !

GALDER: Dat we opgewonden raken van nieuwe touringcars is wel bekend onderhand, maar hier lijkt het toch wel even helemaal te zijn misgegaan voor Steven Korf van Bus-Idee........ 


Foto: Ton Schluter Fotografie

Kranten en televisie waren uitgerukt om iets bijzonders te verslaan en we boden ons natuurlijk meteen aan als proefkonijn voor een demonstratie met de eerste defibrillator die is ingebouwd in een touringcar, lees hierover meer in het artikel hieronder !

Bertus Busreizen eerste met defibrillator !

GALDER: De allereerste Nederlandse touringcar die officieel is uitgerust met een AED of defibrillator aan boord is de nieuwe Mercedes touringcar van Bertus Busreizen uit het Brabantse Galder.

"Ik heb het al twee keer bij de hand gehad dat er een passagier onwel werd en ik er eigenlijk weinig aan kon doen en ik rijd toch hoofdzakelijk met mensen van boven de 50." aldus Bertus, "ik maak me daar bijvoorbeeld veel drukker over dan of ik onderweg wel of geen koffie krijg of zo, dit vind ik persoonlijk véél belangrijker".

Omroep Brabant  maakte TV-opnamen voor haar regionale nieuws en ook diverse persfotografen waren direct ter plaatse.  Binnenkort gaat HCS Cardio, de leverancier van de defibrillator een film maken met de bus, passagiers, een slachtoffer over de inzet van de AED apparatuur in touringcars voor diverse regionale TV zenders. 

Ook Stichting Hartpatiënten Nederland is erg enthousiast over deze  ontwikkeling en gaat touringcarbedrijven met een AED aan boord certificeren en aanbevelen bij hun leden middels hun eigen magazine.   

EvoBus uit Nijkerk, de leverancier van de touringcar was eveneens erg positief over deze eerste inbouw van een AED en vind het een goede ontwikkeling in de categorie veiligheidsproducten voor de touringcar.

TIP: In de prijs van een nieuwe touringcar is het uitrusten met een defibrillator gemiddeld een meerprijs van ca. 0,6% en bijv. een brandblusinstallatie voor het motorcompartiment ca. 0,4% van het totaalbedrag.   Geen bedragen om van wakker te liggen dus, maar van de gevolgen van niet inbouwen misschien wel !

Voor een korte impressie van de aankomst van de nieuwe touringcar in Galder, een naaktfoto van Bus-Idee en de eerste proefrit, klik hier> Wilt u meer weten over aanschaf, prijzen, mogelijkheden en trainingen met een AED / defibrillator voor touringcarbedrijven, klik dan hier>    Wilt u lezen wat de plaatselijke pers erover schrijft, klik dan hier> 

Proeven en genieten in Fryslân!

BOLSWARD: Een kant en klare superleuke dagtocht Friesland, waar je als touringcarbedrijf alleen nog maar het busvervoer bij hoeft te doen.......... is dat niet waar we allemaal op zitten te wachten ? 

Partyrederij De Oorden, De Friese bierbrouwerij en een kaasboerderij in Workum sloegen de handen ineen en maakten samen een leuk en lekker betaalbaar arrangement.   Makkelijker kan het haast niet.....

Kaas proeven, met de nostalgisch Klifrak varen bij De Oorden compleet met lunch en een bezoek aan de enige echte Friese Bierbrouwerij en Whiskeystokerij 'Us Heit' in Bolsward voor slechts EUR. 21,50 per persoon, klik hier of hier voor meer informatie.

Ruim 60 soorten 'Vlinders aan de Vliet'

LEIDSCHENDAM: De kinderen van Prinses Maxima hebben de nieuwe tropische vlindertuin van Jan Kienjet al bezocht, wat een geweldige ervaring met méér dan 1000 fladderende vlinders in zo'n 60 soorten, kabbelende beekjes en een 800 m2 grote kas........

Leidschendam heeft er een attractie bij met 'Vlinders aan de Vliet', een tropische vlindertuin die direct in de top 5 van Europa kan met zoveel soorten. Een enorme aanwinst in Zuid Holland die erg leuk is om op te nemen in uw dagtochtprogramma's.    Meer weten, klik hier>

Lekker weertje op het vliegveldterras

TEUGE: Wat een geweldig lekker was het deze zomer om met een groep het vliegveldrestaurant 'Take Off Teuge' tussen Deventer en Apeldoorn te bezoeken...... met uitzicht op start- en landingsbaan !  

Goede busprijzen en een leuk jong ondernemersstel dat het bedrijf afgelopen jaar door de 'extreme-make-over' gooide waardoor alles er weer lekker fris bij staat.  Ontdekking !  Klik hier voor meer info.

Oproep voor de militaire piloten training

WEESE (D) Onlangs ontvingen we bij Bus-Idee een oproep om met twee personen deel te nemen aan de 'Military Pilot Training' van RLM Luchthavenrondleidingen op vliegveld Weese (D).......Natuurlijk reisde er direct een 'Bus-Idee test team' af om dat eens uit te gaan proberen !

Dit allernieuwste groepsarrangement van RLM is werkelijk uniek in Europa !    Een pilotentraining op een voormalige Engelse militaire luchtmacht basis, compleet met MIG 21 en Starfighter straaljagers.

Exercitie oefeningen van een speciaal ingevlogen authentieke Engelse 'drill sergeant' van Buckingham Palace, abseilen van de verkeerstoren, zelf eten koken in het veld, een stormbaan,  een uitleg over de geschiedenis van het voormalige militaire vliegveld......

Voor ieder onderdeel heeft RLM aparte instructeurs, voor alle deelnemers een speciale piloten overall en eten en drinken is de gehele dag inbegrepen...... het kan niet op!  We maakten een uitgebreide fotoreportage: klik hier>  Meer weten over aanbieder RLM: klik hier>

Henk Oost jubileert, de fotogeschiedenis !

Bussen, chauffeurs, oldtimer touringcars, reisbureau's, kantoren, alles kwam er uit de oude schoenendoos aan prachtige oude foto's die nog maar weinig mensen ooit zagen, Henk Oost jubileert dit jaar....

Precies 50 jaar geleden begon de geschiedenis die zich tot op de dag van vandaag voortschrijft.   Maar dat wij de schoenendoos met foto's zomaar meekregen dat vonden we toch wel héééél bijzonder.   Bertie heeft een mooie selectie voor jullie gemaakt maar waren ook te gast op het bedrijf voor een eigen reportage anno 2007, kortom: klik hier>

AAAAAH..... een spook in de schuur !!

HELLENDOORN: In een oude Saksische Sagenschuur uit 1727 op het landgoed Schuilenburg bij het Overijsselse Hellendoorn worden nog echte ouderwetse sagen en legenden uit de streek verteld...... en spannend dat dat is !   Ze hebben er zelfs nog echte 'witte wieven'....

Nog geen enkel touringcarbedrijf dorst het aan om er te gaan kijken.  "Durven jullie het wél ?" vroegen ze aan ons bij Bus-Idee.....uuuuh tuurlijk....  Nou dat hebben we geweten....... we sprongen soms een meter omhoog uit onze stoelen.  Maar het is ontzettend leuk voor touringcargroepen die wel eens wat willen beleven.   Klik hier>

Geweldige verhalen in het Juttersmuseum

TEXEL / DE KOOG: Er zijn twee juttersmusea op Texel.  Om een goed beeld te krijgen hebben we ze ook allebei bezocht en vonden het Juttersmuseum 'Flora' zeer geschikt voor touringcargroepen.

"Zeg Jan, wat is dat nou voor een leuke raket..... heb je die ook op het Texelse strand gevonden ?   En weet de NASA daar al van ?"

Het Juttersmuseum wordt namelijk gedreven door de strandjutters zelf en omdat deze ook zéér sappige verhalen bij alle voorwerpen kunnen vertellen is het allemaal uiterst vermakelijk.    Meer weten, klik hier>

Nieuwbouw tegenover Diorama Holterberg

HOLTEN: Vanaf het eerste weekend loopt het er als een trein.......  het nieuwe restaurant Woody's ligt recht tegenover de nog altijd imponerende natuurdiorama's van Piet Bos op de Holterberg.

Groot terras, prachtig interieur en een sympathieke bedrijfsleider met uitstekende busprijzen voor jullie groepen.   Zebra oversteken en je bent bij het Natuurdiorama, ook leuke huifkartochten !  Meer info>

Amsterdam met de touringcar

AMSTERDAM: Voor de start van het nieuwe toeristische seizoen heeft Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) een nieuwe brochure voor touringcarchauffeurs uitgebracht. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met Stadsdeel Amsterdam Centrum en Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer.

Doel van de brochure ‘Amsterdam met de touringcar 2006-2007’  is het informeren van touringcarchauffeurs over de bereikbaarheid van Amsterdam in de komende jaren. In de Amsterdamse binnenstad wordt hard gewerkt aan een aantal grote projecten zoals de aanleg van de Noord/Zuidlijn en de herinrichting van het Stationseiland. Het belang van up-to-date informatie voor touringcarchauffeurs is daarom extra groot.

De brochure – inclusief een grote plattegrond - verschijnt in een oplage van 100.000 exemplaren in het Nederlands, Duits en Engels en wordt gedistribueerd onder touringcarbedrijven in binnen- en buitenland.

Amsterdam met de touringcar bevat belangrijke informatie over het rijden en halteren in de binnenstad, de belangrijkste musea, geplande bouwwerkzaamheden, servicepunten van Stadstoezicht voor de chauffeurs en alle halteer- en parkeerplaatsen. Eén van de belangrijke wijzigingen is de nieuwe parkeerplaats P+R Zeeburg die speciaal is ingericht voor touringcarchauffeurs. Deze parkeerplaats is van extra faciliteiten voorzien zoals douche, toilet en voorzieningen voor het legen van chemische toiletten.

Het is voor touringcarchauffeurs een prima plek om te pauzeren voor of na het wegbrengen van passagiers. De lage parkeerkosten en uitstekende verbinding met het Centraal Station (5 minuten per tram) maken P+R Zeeburg een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Amsterdam.

ATCB verzendt de brochure aan reisbureaus en touringcarbedrijven in Nederland en de buurlanden. Daarnaast wordt de plattegrond gedistribueerd via de buitenlandse kantoren van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en als bijlage van busvakbladen. De nieuwste update van deze brochure is te vinden op www.bereikbaar.amsterdam.nl

Exemplaren van ‘Amsterdam met de touringcar 2006-2007’ zijn gratis te bestellen bij ATCB, Marketing & Development, tel 020 – 5 512 553 of per e-mail: m.odekerken@atcb.nl

Paardentram door recreatiegebied 't Twiske

DEN ILP: Na de videofilm over André van Duin die Anton Heijboer ontmoet heeft Wil kok van Café De Drie Zwanen in Den Ilp (NH) nu ook een leuk compleet arrangement met een authentieke paardentram.

De tram gaat met echte Friese paarden door recreatiegebied 't Twiske, net boven Amsterdam op ca. 5 km van de Zaanse Schans.  In het arrangement zit koffie en appelgebak met slagroom, paardentram en een koffietafel voor maar EUR. 16,75 p/p.  Meer info>

Beroemde palingroker Jan Smit op Bus-Idee

VOLENDAM: Vrijwel iedereen heet Jan Smit of Piet Veerman in het  bekende plaatsje Volendam.   Kijk maar eens in het telefoonboek.  

Maar als je daar vraagt naar de bekende Jan Smit wijst men je daar gegarandeerd naar de beroemde palingrokerij van Smit-Bokkum.....

Gordon en Joling en ook het SBS-6 programma 'De Groeten thuis' waren er al te gast, dus hoog tijd voor ons om er ook eens zo'n heerlijke gerookte paling te proeven op het zonnige IJsselmeerterras.  

Op zolder troffen we het eerste 'Palingsoundmuseum' waar o.a. de gouden platen van Cats, BZN en die andere Jan Smit hangen......   een regelrechte ontdekking voor busgroepen.  Meer weten ? klik hier>

Zwaar werk voor Johnny van Henk Oost

STEENWIJK: Hij is er toch maar druk mee....... Johnny van touringcarbedrijf Henk Oost uit Steenwijk heeft de hele fotogeschiedenis van het bedrijf uitgezocht en aan ons meegegeven.   Binnenkort is daar namelijk een jubileum en daar willen ze jullie graag van laten meegenieten via Bus-Idee....Wat een prachtige en unieke fotoverzameling kwam er daar uit de kast zeg, we zijn druk bezig om alles voor jullie te digitaliseren om ze binnenkort te publiceren.  Oldtimers, schadebussen, Henk Oost in zijn jonge jaren, het oude kantoor...alles zit ertussen.  klik hier>

Ondertussen gingen Johnny en Frans ook nog even met de Mercedes Tourismo naar Roemenië, klik hier voor hun persoonlijk reisverslag>

Sprookjeshof komt als beste uit de bus

ZUIDLAREN: In het ANWB maandblad Familietijd is onlangs door 6 testteam met kinderen een bezoek gebracht aan zes betaalbare 'sprookjesattracties' in Nederland en onze paginahouder Sprookjeshof uit ZuidLaren kwam als testwinnaar uit de bus met rapportcijfer 9 (!)

De pretfactor was volgens het testteam zowel voor ouders als voor kinderen zeer hoog, het sprookjesthema goed uitgewerkt, voor veel leeftijden geschikt, het was netjes en er hing een gemoedelijke sfeer.    Voor de horeca was het prijsniveau erg vriendelijk en men vond dit attractiepark dan ook een absolute aanrader voor een leuke dag.

Onze felicitaties aan Albert Tolner van de Sprookjeshof kwamen als een grote verrassing. Ze wisten daar niets van de ANWB test, dus we hebben ze direct het artikel toegestuurd.  Een zeer terechte beloning voor al dat harde werken lijkt ons, proficiat !  Meer weten: klik hier>

NIEUW: Chocolade Atelier in Ridderkerk !

RIDDERKERK: Chocolatier Frits van Noppen heeft de afgelopen maanden heel hard doorgewerkt om deze zomer zijn splinternieuwe bedrijf met ontvangstruimte / chocolade atelier klaar te kunnen hebben voor groepen ......... en het is werkelijk geweldig geworden !!

Doordat de gehele groep via de geluidsinstallatie en een groot videoscherm goed kan volgen wat er gebeurt is het natuurlijk lachen, knoeien, proeven, zelf proberen en het resultaat na afloop meenemen naar huis........   Zeer scherpe inkoopprijzen voor touringcarbedrijven die hier met groepen een bezoek willen brengen, klik hier>

NIEUW: Film bij bezoek galerie Heijboer

DEN ILP:  Het bezoek aan buurvrouw Wil Kok van wijlen Anton Heijboer in Den Ilp is sindskort nog leuker geworden...... op een groot videoscherm wordt nu ook de videofilm vertoond van het vermakelijke bezoek dat André van Duin bracht aan Heijboer en al zijn vrouwen....

Natuurlijk is het al zo leuk om bij Café de Drie Zwanen koffie te gaan drinken met groepen omdat vrijwel naast het café van Wil Kok de felgekleurde kunstgalerie van de vrouwen van Heijboer ligt die ook te bezoeken is in groepjes:  meer weten ?   Klik hier>

Nieuwe entree voor Zeeuwse Vlindertuin

KWADENDAMME: We zagen hem al bijna weer in rook opgaan toen de nieuwe entree van Vlindertuin Berkenhof in Langeweegje- Kwadedamme werd geopend met een eeuwenoud indiaans ritueel....

Donderdag 6 april was dan ook een bijzondere dag voor de familie Antes die ongetwijfeld de mooiste vlindertuin van Nederland heeft.  Nu is ook de entree geheel passend bij de kwaliteit van deze attractie in Zeeland.   Alleen kwam afgelopen donderdag 6 april bij de opening van het rookverbod weinig terecht.  Meer weten: klik hier>

Op zoek naar je eten met 'Dinner-hunt'

ROTTERDAM: Voor diegene die het veel te gemakkelijk vinden dat de touringcar je voor de deur van je restaurant afzet heeft Kicker Events in Rotterdam wel iets héééél origineels ontwikkeld.........

De 'Dinner-Hunt' laat groepen in teams met behulp van een GPS navigatie te voet door de stad trekken en middels ludieke opdrachten steeds dichter bij het uiteindelijke restaurant komen waar het bord al staat te dampen.  Je leert de stad en zijn bewoners er veel beter van kennen......  enne, je hebt na afloop wel wat te vertellen aan tafel lijkt ons zo !    Meer weten ?    Klik hier>

Met de hele groep op een oude Solex !

GEFFEN: Het is vooral lachen, tuffen, bijkletsen met je collega's en ontspannen terwijl je met een heleboel oude Solexen door de landerijen en langs de Maas rijdt.   Bij Partycentrum De Schans in Geffen (Oss) hebben ze Solex-arrangementen voor touringcargroepen.

Natuurlijk moesten we dat als Bus-Idee wel even testen allemaal....... wat hebben we toch een vervelend werk zeg !    Vliegenierspet op, jas goed dicht en starten maar........    Meer weten: klik hier>

Gratis entree bij Reinhart Orchideeën !

HAREN (Gr): Omdat veel groepen tegenwoordig een beetje op de kleintjes moeten letten is het leuk als er programma onderdelen in dagtochten kunnen worden opgenomen die niet teveel kosten......

Maar gratis is natuurlijk helemaal geweldig !  Bij Reinhart Orchideeën op amper 5 minuten van de stad Groningen is de entree vrij, maar kunt u voor een klein bedrag ook worden ontvangen met koffie/thee/koek en wordt u door de familie Reinhart zelf rondgeleid !  Meer info>

Bakken en braden boven de A-4

HOOFDDORP: Sindskort zit er een superleuk BBQ restaurant in het Brugrestaurant over de A-4 bij Schiphol.   Ideaal voor groepen in de omgeving van Amsterdam want er zijn leuke 'all in prijzen'.

Met 10 personen gezellig om een tafel met een ingebouwde barbeque, maar je kunt natuurlijk ook gewoon a la carte eten.   Speciaal voor busbedrijven zijn er ook leuke aanbiedingen.  Meer weten, klik hier>

Lachen en meedoen bij GlasEntertainer

LEERDAM: Willem Buyse is geen gewone glasblazer, hij is 'GlasEntertainer' en laat groepen op zeer humoristische wijze kennis maken met een prachtig ambacht uit de streek rond Leerdam dat bekend staat om haar glasindustrie.

Aanvankelijk dreigt er van alles fout te gaan tijdens het glasblazen, het publiek wordt betrokken in de show en valt van de ene verbazing in de andere.   Willem tovert echt met glas waarna aan het einde van zijn show alles toch nog blijkt goed te komen en er een prachtig glazen object ontstaat.  Meer weten, klik hier> 

Nieuw: 'Het Noorden' ook in Leeuwarden

LEEUWARDEN: Het blijft toch een moeilijke taal dat Fries, de nieuwste aanwinst van Partyrederij Het Noorden ligt in Leeuwarden bij de Achmeatoren en het VVV en deze salonboot heet:  'Wetternocht'

Met dit voormalige stoomschip (1901) kunt u dus leuke rondvaarten doen voor groepen tot 40 personen in de Friese hoofdstad voor de prijzen die ook gelden voor de andere schepen Klifrak en Nostalgie.

Voor meer informatie over Partyrederij Het Noorden en alle tarieven voor groepen: klik hier>   Oant Moarn !

Meer in het Nieuwsarchief 2019-2018>
Meer in het Nieuwsarchief 1014-2013>
Meer in het Nieuwsarchief 1013-2012>

terug naar voorpagina>

google
zoek op bus-idee
zoek op internet

NIEUWS EN ACTUALITEIT:

In deze rubriek verzamelen wij leuke nieuwsberichtjes en voorpagina-artikelen die interessant zijn voor de touringcarbranche.

Onze redactie is altijd op zoek naar leuke nieuwtjes, dus mocht u op dat gebied iets te melden hebben komt hier een link naar onze e-mailbox: Contact >

  adreslijsten

touringcarbedrijven: klik op een provincie >

    

groepsrestaurants klik op een provincie >

bezoekwaardigheden klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie > 

 

arrangementen: klik op een provincie >

vip & business class: klik op een provincie >

    

 


 

 

© Deze website is 06-08-19 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

In samenwerking met:


's >