Nieuws en actualiteit

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants 

categorieën

TERUG NAAR:
Voorpagina

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties
inhoudsopgave
inlogpagina's

BUITENLAND:
infopagina's Andorra
infopagina's België
infopagina's Duitsland

infopagina's Oostenrijk
infopagina's Engeland
reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten

TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

TERUG NAAR:
Voorpagina
Inhoudsopgave
 


 

 

Tussen Kaag & Braassem, eten en drinken

NIEUWE WETERING (NH): Dit is wat ons betreft een geweldige nieuwkomer net onder Amsterdam en Schiphol in de splitsing tussen A-4 en A-44 met alles wat we maar kunnen wensen !  Schitterend mooi gelegen aan het water, met eigen aanlegsteiger, rolstoeltoilet .......

........ grote personenlift, fantastische inrichting, uit het zicht van de snelweg, maar amper drie minuten van de afrit en goed bereikbaar voor bussen.   En dan komt altijd de grote vraag natuurlijk als het dan zo mooi en geweldig is....

....   is het ook nog wel een beetje betaalbaar ?  Ja, ze hebben hier uitstekende busprijzen voor touringcarbedrijven, dus voor wat je ergens anders ook betaald, zit je hier op een superlocatie met een topkok in de keuken want ondernemer Wim Klerks won als kok al vele prijzen zoals o.a. in 2010 de Gouden Koksmuts !  Meer weten ?

Nieuwe Wetering: Tussen Kaag & Braassem, eten en drinken, waar de A-4 & A-44 splitsen onder Schiphol, ligt buiten het zicht van de snelweg dit restaurant aan het water, Regenboogweg 102, 2376 BH, telefoon: 071-3311007 Infopagina>  Internetsite>

Groepen GRATIS naar Tingieterij Holland

PURMEREND (NH):   Hier kun je met groepen GRATIS naar toe !  Je betaald alleen maar voor koffie & thee met eventueel gebak als je dat wilt, de presentatie en demonstratie kosten helemaal niets ! 

En het zijn niet zomaar tingieters, ze doen dit al drie generaties lang.  Ze zijn zelfs officieel uitgeroepen als 'Het beste ambacht ter wereld'  tijdens de presentatie die Tingieterij Holland deed tijdens de Internationale Expositie van Ambachten en Volkscultuur in China in 2014. Hoewel ze zelf vrij bescheiden doen, vinden wij dat je daar best trots op mag zijn ! 

Tingieterij Holland is goed bereikbaar, zitten in een groot ruim pand. Alles is gelijkvloers en toegankelijk voor minder validen met zelfs een invalidentoilet.  Door camera's en beeldschermen die op meerdere plaatsen hangen is alles heel goed te volgen voor iedereen. 

Er is uitleg met film en beeldpresentatie, een leuk winkeltje met tin en ze hebben zelfs hun eigen ' Tingieterij Holland' koekjes bj de koffie..... 

Meer weten ? Tingieterij Holland, Van IJssendijkstraat 381, 1442 LB, Purmerend, telefoon: 0299-666630   Infopagina>  Internetsite>

Zonnetrein Schoorl en strandpaviljoen Struin

CAMPERDUIN (NH): Dit is een geweldige dagtocht naar strand, zee en duinen !  Strandpaviljoen Struin is een modern en fris ingericht strandpaviljoen met uitzicht op zee en groot terras.  De touringcar kan hier tot vlakbij het terras komen en het Zonnetreintje ook.

Zonder veel te hoeven lopen kunnen groepen senioren en minder validen dus naar strand en duinen. Is dat niet heerlijk !   Het zonnetreintje maakt een prachtige tocht over kleine paadjes en weggetjes door het Nationaal Park.

De Schoorlse Duinen zijn de hoogste en grootste duinen van Nederland. Hier komen normaal gesproken alleen fietsers en wandelaars, maar met dit stille zonnetreintje kunnen ook ouderen er nog steeds heerlijk van genieten.  In het paviljoen is een invalidentoilet en rolstoelen kunnen met de trein mee.  Meer weten ? klik op: Infopagina>

Direct tegenover Ahoy en droog uitstappen !

ROTTERDAM (ZH): Als je vanaf de hoofdingang van Ahoy lopend de straat oversteekt over de voetgangersbrug naar Zuidplein, sta je voor restaurant The Cat !  Daar kun je, slechts 250 meter van Ahoy, voor de deur groepen in- en uit laten stappen.  Kijk dat is nog eens handig !

Er is plaats voor wel 150 personen in de zaal, die qua zicht en geluid helemaal is afgescheiden van de bowlingbaan.  Bedrijfsleider Jan van Dijk heeft bij voorheen Dansschool Jaap van der Graaf in Ridderkerk gewerkt en daardoor veel ervaring met grote touringcargroepen. 

Dit restaurant is dan ook een goede combinatie met Chocolade Atelier van Noppen omdat ze allebei dezelfde capaciteit aan zitplaatsen hebben. (150)  Maar ook als je met een groep naar Ahoy gaat en vooraf of achteraf wat wilt eten, dan omzeil je vaak ook alle drukte.

Restaurant The Cat, Sallandweg 101 (direct tegenover Ahoy),
3083 BC, Rotterdam-Zuid, telefoon: 010-4808323 / 06-29791261 
Infopagina>  Internetsite>

Alpaca Flevoland, aanrader in de polder !

RUTTEN (FL): "Het zal me toch zo benieuwen wanneer de eerste bus belt" mailt Jelly Dingemans ons afgelopen week.  Het zal ons ook benieuwen, want we voorspellen dat daarna het hek van de dam zal zijn.

Deze dagtocht bestemming heeft alles in zich om een 'hit' te worden, Alpaca's zijn een leuk onderwerp dat zich gemakkelijk aan busgroepen verkoopt en deze mensen hebben het helemaal.  Ze zijn beregezellig en doen het echt voor de lol.  Ze hebben een prachtige ontvangstruimte met keurige toiletgroep en doen een verzorgde doch gezellige presentatie.

En dan die schattige wollige beestjes, sommige zijn nog wat schuw, maar andere erg nieuwsgierig en als je ze mag voeren ben je helemaal gelukkig, dan eten ze gewoon uit je hand.  Alpaca Flevoland ligt handig en verkeersluw gelegen in noordelijk Flevoland, dus filevrij aanrijden !

Wij denken dat als jullie dat eenmaal ontdekt hebben, dat ze daar dan heel erg druk gaan worden de komende jaren !  Echt leuke en lieve mensen met een heerlijke dagtochtbestemming waar iedere groep tevreden over zal zijn, daar zijn we van overtuigd.   Dus Jelly, geniet nog maar even van de rust, want als die telefoon eenmaal gaat rinkelen......

Meer weten over Alpaca Flevoland ?  Klik dan op: Infopagina>

Toiletten in aanbouw bij Eendenboerderij !

HELVOIRT (NB): Zoals jullie weten bezoeken we vanuit Bus-idee altijd eerst alles voordat we iets met een infopagina op www.bus-idee.nl en op de Bus-idee-dag toelaten, want we willen wel weten of iets geschikt is...

Afgelopen najaar waren we op bedrijfsbezoek bij de Eendenboerderij Helvoirt omdat ons dat erg leuk leek als dagtochtbestemming en ze daar enorm enthousiast waren om zich bij ons aan te sluiten.  Tijdens het bezoek bleek dat het zeker erg leuk was daar en dat Robert en Suzan van de eendenboerderij erg sympathiek, enthousiast en gastvrij waren.

Het enige waar we tegenaan liepen was het tekort aan toiletten. Je kunt natuurlijk geen bus met 50 of 60 mensen ontvangen en die allemaal naar het toilet laten gaan in de bijkeuken van je woning.   Lief bedoeld, maar dat zien we echt niet zitten.  We keken daarom samen eens verder....

Al pratend kwamen we erop dat voor deze bestemming 3 toiletten waarvan 1 een invalidentoilet bij de ontvangstruimte wel het meest ideale zou zijn. En wat denk je......    precies dat zijn ze nu aan het bouwen !

Voordat het seizoen gaat beginnen zal alles klaar zijn, want er wordt voortvarend te werk gegaan. Dat vinden we zo geweldig dat we hierbij de Eendenboerderij Helvoirt willen complimenteren met hun motivatie.

Nu hebben we ze nog een leuk idee voor ze, op internet zagen we dit filmpje en omdat we nu weten dat ze daar in Helvoirt handig zijn en gemotiveerd, zal het ons benieuwen of ze ook nog een 'eenden-kuiken- glijbaan' gaan bouwen.  Want dat zou toch wel helemaal te gek zijn !!

Meer weten over deze leuke dagtochtbestemming in de omgeving van Den Bosch ? Eendenboerderij Helvoirt, Udenhoutseweg 8, 5268 GC, Helvoirt telefoon: 0411-644140  Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: Dinnershow bij Studio's Aalsmeer !

AALSMEER (NH): Zaterdagavond 7 februari waren we met Bus-idee een complete avond te gast bij Brooklyn Nights, de spectaculaire en allernieuwste dinner experience van Frank Wentink en Marc Forno.....

Een complete avond uit van 18:00 tot 24:00 uur met een viergangen diner en entertainment van het allerhoogste niveau.  Te boeken voor busmaatschappijen onder zeer goede voorwaarden.  Tijdens het diner is er al entertainment naast, tussen en op de tafels in het thema restaurant. 

Dan verplaatst het gezelschap zich naar het Broadway Theater voor de muziek & dansshow. Dit inpandige theater van Studio's Aalsmeer is uitgerust met Nederlands grootste bewegende LED decors, die spectaculaire visuele effecten geven. Met wervelende optredens van o.a. LA The Voices en gastartiest Stanley Burleson, een absolute aanrader !

Na afloop van de theatershow is er nog een bruisende afterparty met alle optredende artiesten die eindigd in een 'Grande Finale' om 24:00 uur.  Frank Wentink en Marc Forno hebben zichzelf met deze dinnershow weer overtroffen, een geweldige belevenis die we van harte aanbevelen !

Meer weten ? Informatie voor busbedrijven:
Dinnershow Brooklyn Nights, p/a Studio's Aalsmeer
Van Cleefkade 15 1431 BA, Aalsmeer, telefoon: 0297-753691 
Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: Het Bastogne War Museum !

BASTOGNE (B): Wat een geweldig museum dit !  Hier hebben we in een dag meer geleerd over WWII, dan in alle jaren geschiedenisles op school.  Dit is het allerbeste museum over het Ardennen offensief ooit !

Je moet er minstens 3 of 4 uur voor uit trekken, anders kom je echt tijd tekort. Het museum wisselt af tussen authentieke museumstukken, ervaringen van fictieve personen via een meertalig audiosysteem en drie verschillende realistische belevenissen waar landschappen of plekken uit de slag zijn nagebouwd en je het 'als het ware' zelf allemaal meemaakt.

Decors, foto's, geluid, documenten, 3-D ervaringen en alles op de echte plek waar de slag plaats vond, in- en rond Bastogne.  Het museum is gebouwd op de plek van het voormalige bezoekerscentrum bij het Monument Mardasson.   En.........voor NL busbedrijven / touroperators regelde Bus-idee ook nog een zeer aantrekkelijke commissie regeling !

Bastogne (B): Bastogne War Museum, spectaculair nieuw oorlogsmuseum met de modernste audiovisuele technieken over de beroemde slag om de Ardennen, aanrader !  Colline du Mardasson 5, 6600, telefoon: 0032 (0) 61210220 Infopagina>  Internetsite>

Twee schepen bij Rederij Stichtse Vecht !

MAARSSEN (U): Rederij Stichtse Vecht is het rondvaartbedrijf van Wim Kleine, bij velen reeds een bekende naam omdat hij al jarenlang met rondvaartboten in het gebied van De Utrechtse Vecht actief is....

Sinds vorig jaar beschikt Wim over 2 schepen, als eerste een 54 persoons schip, M.P.S. Vecht Cloud en een 82 persoons schip, M.P.S. River Cloud.  Dit laatste schip heeft hij helemaal aangepast en voorzien van een invalidenlift naar salon en bovendek en heeft een invalidentoilet.

De schippers van beide schepen zijn tevens gids aan boord en vertellen tijdens de rondvaart wetenswaardigheden via de microfoon.  De vaarroute voert langs het mooiste stukje van de Utrechtse Vecht met statige buitenhuizen, mooie bruggetjes en romantische theekoepels.

Maarssen: Rederij Stichtse Vecht, Diependaalsedijk 1b,
3601 GH, telefoon:
0346-569896 Infopagina>  Internetsite>

De lekkerste vlaai van Noord-Limburg !

BROEKHUIZEN (L): Dit is een klein paradijsje in Noord Limburg ! Midden tussen 50 hectare blauwe bessen velden ligt dit supergezellige paviljoen van Blue Berrie Hill, hier hebben ze alles van blauwe bessen.

Variërend van likeur, jam en bessensap tot de lekkerste blauwe bessen vlaai die je ooit hebt gehad.....    mmmmmmm.  Je kunt hier een koffiestop houden met groepen of natuurlijk meteen een excursie doen.

De 'achteruit lopende gids' Ceciel Aerts vertelt dan met veel humor en kennis van zaken alles over het familie bedrijf waar zomers wel 300 plukkers de heerlijke vruchtjes verzamelen.  Zo zijn er eigen bijenvolken voor de bestuiving en is er iemand op een quad die de hele dag rondrijdt om de vogels te verjagen.

Busgroepen krijgen na de ontvangst met koffie en BB-vlaai een rondleiding door de velden. Er is een kortere route voor senioren en een wat langere voor de meer sportievere groepen.  Na afloop krijgt de chauffeur een CD single mee van Fats Domino's hit Blueberry Hill om gezellig in de bus te draaien....  is dat geen leuk 'Bus-idee?'

Zingend en zwaaiend zal iedere touringcargroep dan weer vrolijk aan de horizon verdwijnen.... I've found my freedom, on Blueberry Hill.......  Meer weten over Blue Berrie Hill ?  Klik dan hier op de infopagina>

Bekijk hier foto's van de Bus-idee-dag 2014 !

BOSKOOP (ZH): Met 37 touringcars vol met beslissers en het nooit eerder vertoonde aantal van 265 Bus-idee dagtochtbestemmingen die zich 'live' presenteerden, was de Bus-idee-dag 2014 de grootste ooit.

Bekijk onze fotoreportage van de Bus-idee-dag 2014 hier>

Desondanks verliep alles eigenlijk vlekkeloos, de meeste touringcars waren voor 12 uur binnen en bleven ook tot vrijwel het einde van de beurs. Het grote aantal bezoekers zorgde echter wel voor nogal wat filevorming voor de toiletten en vroeg het uiterste van de horeca capaciteit. Meer dan 300 vakbezoekers & medewerkers van touringcarbedrijven maakten gebruik van de gratis Bus-idee lunch.

Ook het uitgiftepunt van de lunchpakketten voor de standhouders had het erg druk, (al zou je dat van deze foto hieronder niet zeggen) maar een kortere aanvoerroute van de pakketten vanaf de cateringkeuken achter de schermen zorgde dat de distributie beter verliep dan ooit.

Op het podium waren optredens die door het publiek zeer werden gewaardeerd, veel belangstelling was er voor het Toverbal Theater van Moeke Mooren uit Appeltern en voor De Jantjes en liedjes van vroeger die werden aangeboden door Restaurant Partycentrum De IJsselhoeve uit Doesburg en restaurant de Twee Gebroeders uit Etten-Leur.

De motivatie onder vrijwel alle standhouders, de onderling zeer familiaire sfeer en het ongelooflijke enthousiasme van onze standhouders maakten de sfeer weer ontzettend goed.  Op het aantal van 265 exposanten was er echter toch een bedrijf dat wij niet meer vonden passen bij Bus-idee door herhaaldelijk oncollegiaal gedrag, storende houding en het te vroeg opbreken van de stand op de Bus-idee-dag.  Van dit bedrijf hebben wij dan ook afscheid genomen bij Bus-idee....

Van alle andere bedrijven die deelnamen aan de Bus-idee-dag willen wij zeggen dat we er ongelooflijk trots op zijn dat we hen mogen vertegenwoordigen en dat ze samen weer gezorgd hebben voor een evenement dat zijn weerga in sfeer en gezelligheid niet kent. 

Wij bedanken dan ook iedereen voor zijn / haar bijdrage en alle touringcarbedrijven die wij hebben mogen begroeten, met en zonder klanten, voor hun steun en vertrouwen.  Zonder al jullie geweldige support zouden wij dit nooit kunnen organiseren, bedankt daarvoor !

Bekijk onze fotoreportage van de Bus-idee-dag 2014 hier>

Veel leuk nieuws op Bus-idee-dag 2014 !

BOSKOOP (ZH): Wil je weten wat onze nieuwste 'bus-ideeën' zijn voor 2015, kom dan vooral naar de Bus-idee-dag op 27 november.  We hebben de afgelopen tijd weer heel veel nieuwe bestemmingen bezocht en gekeken of ze echt geschikt zijn voor touringcargroepen....

Deze bestemmingen zijn kritisch bekeken en pas na de Bus-idee-dag in de maanden december, januari en februari worden deze infopagina's gepubliceerd op www.bus-idee.nl  Dus kom ze eerst persoonlijk ontmoeten in Boskoop, dan kun je alvast je eerste contacten leggen.

Draaiende machines en motoren, heerlijke blauwe bessen taart, leuke rondvaarten en gastvrije betaalbare hotels voor groepen, we hebben weer van alles bezocht en uitgetest.  Ook van jullie zelf kwamen veel tips, van wijnkelders met 1 miljoen flessen wijn tot de wederopstanding van 'kookwonder Carolina' op een verrassend mooie nieuwe locatie ...Kun je je nieuwsgierigheid nog bedwingen ?  Het zal nog even moeten, want het duurt nog ca. 4 weken, maar dan is ie er weer, onze enigste dag van het jaar dat je Bus-idee 'live' kunt gaan meemaken in Boskoop !

Rondleiding, film & koffie met taart: € 3,50

LANGEVEEN (OV): De Haarakker is een zeer verzorgde en super betaalbare bosbessenkwekerij in het mooie stuk Twente ten noorden van Almelo. Erg leuk om met jullie touringcargroepen te bezoeken....

De groepen wordt ontvangen in een prachtig en sfeervol ingericht gedeelte van de landelijke Twentse boerderij.  Voor amper de prijs van de koffie met Haarakker blauwe bessen gebak is de hele excursie inbegrepen, die kost dus eigenlijk niets.  Kijk, daar kunnen we wat mee !

Het bezoek begint na de koffie of thee met gebak met een erg leuke en  boeiende film van ca. 25 min. waarna een rondwandeling met uitleg langs het bosbessenveld en door de schuur met opslag van bosbessen volgt. 

Bus-idee Arrangement: Welkom, ontvangst met drankje, koffie / thee met Haarakkertaart met slagroom + film (ca. 25 minuten boeiende en ondertitelde film) + korte rondwandeling met uitleg langs veld en door de opslag van bosbessen: € 3,50 per persoon

Bosbessenkwekerij De Haarakker, Vermolenweg 55, 7679 TW, Langeveen telefoon: 06-42109013  Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: Mergelsculpturen in Valkenburg !

VALKENBURG (L): Dit is een prachtige nieuwe attractie !  Alles over mergel en wat daarmee te maken heeft in één grote presentatie, onder de grond in een mergelgrot.  Het gaat over Valkenburg, fossielen, champignons kweken, onderduikers.....  alles in Mergelsculpturen !!

Zelfs de Nachtwacht van Rembrandt is er uit Mergel uitgehouwen.  En als je wilt mag je zelf ook proberen een klein kunstwerkje te maken in een gratis mini workshop. 

Alles is binnen, er is horeca en groepsbezoek wordt begonnen met een film in de trouwzaal van de grot.  Daarna wordt de groep boeiend rondgeleid langs alle schitterende Mergelsculpturen, waarbij alles professioneel is uitgelicht.   Een leuke dagtochtbestemming, compact en superboeiend !   Bekijk ook eens dit filmpje hieronder over Mergelrijk:

Valkenburg: Mergelrijk, nieuwste grotattractie met adembenemende mergelsculpturen, waaronder 'De Nachtwacht' !  Met gratis mini workshop.  Daalhemerweg 31A, 6301 BJ, telefoon: 043-6013186   Infopagina>  Internetsite>

Handig: De Wingerd Horeca in Sevenum

SEVENUM (L): Dit  is weer een goed adres voor busgroepen met een eerlijke prijs / kwaliteits verhouding, persoonlijke aandacht en een grote capaciteit in toch een huiselijke sfeer. Het bedrijf is best handig gelegen.

Het ligt in de punt precies tussen de A-73 en A-67.  Marcel, de jonge enthousiaste bedrijfsleider, doet zijn uiterste best om het met zijn team alle busgroepen perfect naar de zin te maken.  De Wingerd beschikt over alle moderne faciliteiten waaronder twee moderne rolstoeltoiletten. 

De verschillende zalen zijn bereikbaar vanaf een aparte groepsingang met automatische deuren en samenvoegbaar door flexibele wanden in passende capaciteiten voor touringcargroepen tot wel 400 personen. 

De Wingerd Horeca, Maasbreeseweg 2, 5975 BN,
Sevenum telefoon: 077-4671264 / 06-15519652  
Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: De Lantaern in Nieuwegein !

NIEUWEGEIN (U): Dit is echt een verrassende ontdekking, in het hart van Nederland, vlak onder Utrecht, tussen de belangrijke doorgaande snelwegen A-2, A-12 & A-27 ligt De Lantaern.  Een voormalig klooster met een prachtige eigen rondvaartboot direct voor de deur.....

Bussen kunnen restaurantbezoek en rondvaart geweldig combineren, het schip ligt direct voor de deur, de groep hoeft alleen maar de straat over te steken.  Ook heeft De Lantaern eigen gidsen voor mooie rondritten door de omgeving.

Naast het klooster staat op hetzelfde terrein een bezienswaardige oude kerk. Het partycentrum zelf heeft een grote moderne lift, alles is rolstoeltoegankelijk en ondanks de supermooie en sfeervolle locatie zijn de busprijzen echt prima !   We bedanken namens iedereen Martinus Tours voor deze geweldige tip.

Nieuwegein: Partycentrum & Rederij De Lantaern,  Utrechtsestraatweg 4, 3438 AK, telefoon: 030-6031866   
Infopagina>
  Internetsite>

Herberg Brouwerij De Gouden Leeuw

VESSEM (NB): Dit is een adres dat wordt gebruikt in de busexcursies van Streekmuseum 'De Acht Zaligheden', bij rondritten in de streek wordt hier vaak een lunchstop gehouden.  De touringcargasten zijn dan altijd heel erg enthousiast en dat sloeg over op dit restaurant....

Die vonden het buspubliek zo leuk en gezellig, dat ze hebben besloten ook zelf  contact te gaan zoeken met busmaatschappijen. We zijn er blij mee, zo'n leuk restaurant op een paar kilometer van de snelweg Eindhoven-Turnhout.  De Gouden Leeuw is gevestigd in een voormalige bierbrouwerij en ademt nog steeds die sfeer.

Zo staat de fabrieksschoorsteen er nog en heeft men een groot terras voor de deur en achter op de sfeervolle, beschutte binnenplaats.  Touringcargroepen hebben een eigen ingang en stappen uit voor de deur

Vessem: Herberg Brouwerij De Gouden Leeuw, ten westen van Eindhoven, vlot bereikbaar vanaf de Randweg A-2 , A-58 & A-67, in voormalige bierbrouwerij, Jan Smuldersstraat 24, 5512 AZ, telefoon: 0497-591252  Infopagina>  Internetsite>

Restaurant De 7Bergsche Hoeve

ZEVENBERGEN (NB): Boerderijrestaurant De 7Bergsche Hoeve is ruim 35 jaar voor busbedrijven al een bekend adres. Het is een hele sfeervolle locatie met een ongedwongen ambiance en mogelijkheden voor touringcargroepen tot wel 250 personen..... 

De hoeve beschikt over een grote parkeerplaats met uitstapmogelijkheid voor de gasten direct voor de restaurant ingang.  Er zijn verschillende zalen die kunnen worden aangepast aan de gewenste groepsgrootte. 

Dit restaurant ligt geheel los van het naastgelegen Golden Tulip Zevenbergen, is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een rolstoeltoilet.  Het ligt vlakbij de Moerdijkbrug, de A-16 Rotterdam-Breda en de A-17 richting Roosendaal.  De Brabantse gastvrijheid staat bij dit bedrijf nog hoog in het vaandel !

Restaurant De 7Bergsche Hoeve, Schansdijk 3, 4761 RH,
telefoon: 0168-324166  Infopagina>  Internetsite>

Experience Uniek Volendam met Jan Smit

VOLENDAM (NH): Sindskort is er iets nieuws om een bezoek aan Volendam mee te kunnen beginnen, De Volendam Experience !  Jan Smit is dan als het ware je virtuele gastheer en je wordt ontvangen met koffie en gebak in zijn eigen VIP Skybox bij FC Volendam...... 

Moet je je voorstellen, dan kun je eens zitten waar hij altijd zit als 'zijn' FC Volendam een wedstrijd speelt.  Daar wordt dan koffie met gebak geserveert, waarna je naar beneden gaat en een leuke presentatie krijgt door de virtuele versie van deze populaire zanger uit Volendam. 

Want begrijpen jullie nou eigenlijk waarom Volendammers zo succesvol zijn met van alles ?   Als ondernemers, als sporter en als zangers bijvoorbeeld, iedereen moet beamen dat er toch wel een heel hoog succesgehalte rust op deze bevolkingsgroep, maar waarom zijn ze toch zo succesvol ?   Dat is een vraag die veel mensen bezig houdt.....

Daar maakten ze in Volendam een hele grappige experience over, die ingeleid wordt door een virtuele Jan Smit, hij legt dan van alles uit over Volendam en haar geschiedenis en helpt zoeken naar het antwoord op die veelgestelde vraag:   Daarna nemen gidsen, oud Volendammers, de groep mee naar beneden en vertellen van alles over wat er te zien is.  

Het is allemaal in het Stadion van FC Volendam, dus je kunt Jan Smit nog tegenkomen ook....   hij zit daar namelijk in het dagelijks bestuur.  En iedere dag trainen de spelers daar.  Is dat geen leuk begin van een bezoek aan Volendam ?  Desgewenst kunnen ze hier ook een goede lunch verzorgen.  Daarna nog een beetje vrije tijd om Volendam, de Dijk en haar haven te bezoeken en tadaaaaaah.....  Dagtocht compleet !

Experience Uniek Volendam,
Sportlaan 10, 1131 BK, Volendam
telefoon: 0299-809900  Infopagina>  Internetsite>

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Eten komt van boven bij Kamelenmelkerij

BERLICUM (NB): Bij groepsrestaurant 'De Bulthut' dat hoort bij de Kamelenmelkerij van Frank Smits bij Den Bosch, hebben ze nu wel zoiets ontzettends origineels bedacht: het eten komt daar uit de lucht !!

In het restaurant worden de bestellingen namelijk aan tafel bezorgd door een ingenieus systeem van 'Vliegende Tapijtjes', het is zo grappig dat er zelfs een cameraploeg van Telegraaf TV op bezoek ging om er opnamen te maken voor hun rubriek 'Opmerkelijk' ! Bekijk het filmpje hier>

Meer informatie: Kamelenmelkerij Smits, Werstkant 16, 5258 TC, Berlicum  tel: 073-7078087 / 06-50296709  Infopagina> Internetsite>

NIEUW: Café Lusthof bij Museumplein

AMSTERDAM: Kijk, dit zijn nou een stel gezellige Amsterdammers die graag busgroepen ontvangen in hun échte Amsterdamse kroeg.  Hun Café Lusthof ligt vlakbij het Museumplein en daardoor kan je je bus ook heel makkelijk parkeren in de parkeergarage daar......  GRATIS !

Bij Lusthof betalen ze namelijk de kosten voor de parkeergarage voor de tijd dat een touringcargroep bij hen binnen is voor een koffiestop, lunch of diner.  Ze sturen zelfs nog iemand mee om de weg te wijzen naar de ingang van de parkeergarage onder het Museumplein.

Kijk, daar zijn we nou blij mee, want in dit gedeelte van Amsterdam (bij onder andere het Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Concertgebouw) hadden we nog geen goed busadres mét ook nog een goed bereikbare gratis parkeerplaats voor de touringcar.

Maar deze toffe Amsterdammers gaan dat helemaal oplossen voor ons. Leuk voor alle touringcargroepen die graag eens in een onvervalst Amsterdamse bruine kroeg willen eten in een gezellige levendige buurt !

Café Lusthof, Van Baerlestraat 128, 1071 BD, A'dam, telefoon: 020-6628289 / 06-31494494 / 06-29065645  Infopagina>  Internetsite>

-----------------------------------------------------

Meer in het Nieuwsarchief 2019-2018>
Meer in het Nieuwsarchief 2017-2016>
Meer in het Nieuwsarchief 2016-2015>
Meer in het Nieuwsarchief 2014-2013>

Meer in het Nieuwsarchief 2013-2012>
Meer in het Nieuwsarchief 2011-2010>

terug naar boven >
terug naar voorpagina>

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

NIEUWS EN ACTUALITEIT:

In deze rubriek verzamelen wij leuke nieuwsberichtjes en voorpagina-artikelen die interessant zijn voor de touringcarbranche.

Onze redactie is altijd op zoek naar leuke nieuwtjes, dus mocht u op dat gebied iets te melden hebben komt hier een link naar onze e-mailbox: Contact >

  adreslijsten

touringcarbedrijven: klik op een provincie >

    

groepsrestaurants klik op een provincie >

bezoekwaardigheden klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie > 

vip & business class: klik op een provincie >

    

 


 

 

© Deze website is 06-08-19 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

's >