Nieuws en actualiteit

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants 

categorieën

TERUG NAAR:
Voorpagina

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties
inhoudsopgave
inlogpagina's

BUITENLAND:
infopagina's Andorra
infopagina's België
infopagina's Duitsland

infopagina's Oostenrijk
infopagina's Engeland
reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten

TOURINGCARFOTO'S:
bussen Bertie Willemsen

modelbussen B. Tieben

BUS-IDEE-DAG
foto's bus-idee-dag 2016
deelnemerslijst 2016

TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

TERUG NAAR:
Voorpagina
Inhoudsopgave
 


 

 

Zeilen met busgroepen op driemasters !

LELYSTAD / ENKHUIZEN: Bij Naupar kun je met 1, 2 of 3 touringcargroepen tegelijk zeilen op grote driemaster zeilschepen, betaalbaar en zo leuk dat eigenlijk iedereen dat op z'n 'bucketlist' zou moeten zetten, want als de zeilen worden gehesen wordt het ineens stil.

LelystadNauparAbelTasman-2016-5

LelystadNauparWillemBarentz-2016-1

....niet alleen omdat de motor niet meer draait, maar ook omdat iedereen gewoon stopt met praten, wat is dit indrukwekkend zeg !  Er zijn drie schepen met capaciteiten van 160 / 120 / 100 personen.

FS120611_02

FS120611_04

Je kunt vertrekken uit Lelystad of Enkhuizen naar bijvoorbeeld Urk, Volendam of het eiland Pampus.  Aan boord mag op aanwijzingen van de schipper en matrozen worden meegeholpen met het zeilen en er kan natuurlijk ook gegeten worden, van stamppot tot lunch- en dinerbuffetten of barbecues.  Echt leuk !  Meer weten ?  Infopagina>

Daar is ie dan: De Historische Modeshow !

Krimpen aan de Lek (ZH): We zijn er een jaar mee bezig geweest totdat we het zover hadden dat het wat ons betreft op Bus-idee kon: locatie moest goed, rolstoeltoilet moest goed, prijs moest goed.....

Modeshow 950 jaar Krimpen 26 maart 2014 213

Maar nu is het zover, we hebben na een geweldig leuke introductie op de Bus-idee-dag nu de infopagina over 'De Historische Modeshow' voor jullie klaar met alle informatie en mogelijkheden voor busgroepen.

Modeshow 950 jaar Krimpen 26 maart 2014 222

De 'doe-het-zelf' modeshow over 2000 jaar mode begint met ontvangst met koffie/thee en gebak en een beeldpresentatie met live uitleg over de ontwikkeling van mode in de periode van middeleeuwen tot aan 1950.

Modeshow 950 jaar Krimpen 26 maart 2014 249

Daarna is er een korte rondleiding door het naaiatelier waar alle kleding door vrijwilligsters wordt gemaakt, hier hangt de kleding van vele historische figuren zoals bijvoorbeeld Willem van Oranje, Erasmus, Anna van Buren, Maxima.....

1-presentatie

Dan volgt de grote verkleedpartij en mogen mensen uit de groep meedoen aan de grote modeshow over de catwalk waarbij uitleg wordt gegeven.  Is dat niet leuk ?  Na afloop wordt er zelfs nog een leuke groepsfoto gemaakt in een schilderijlijst: meer weten, klik hier>

Bedankt voor een geweldige Bus-idee-dag !

BOSKOOP (ZH): Hierbij willen we iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de gezelligste dag van het jaar, wat hebben we weer genoten van de Bus-idee-dag en al het enthousiasme van iedereen !

Voor alle foto's:  klik hier>    Voor alle 237 deelnemers: klik hier>
Voor foto's van bezoekers in Volendammer klederdracht klik hier> 

Wat had iedereen er weer wat leuks van gemaakt ! Kosten nog moeite waren gespaard om het zo leuk mogelijk aan te kleden allemaal en het de bezoekers naar de zin te maken. De kraampjes zagen er fantastisch uit, er werd door iedereen met lekkere hapjes en drankjes gesleept en het entertainment door Johnny Valentino van Rondvaart Europoort en Kees Haak van Rederij Magnifique wisten de sfeer enorm te verhogen.

En wat was de Historische Modeshow uit Krimpen aan de Lek ook een succes ! Hele rijen mensen stonden zich te verkleden, ook bij de fotograaf uit Volendam van de 3D Experience in Volendammer klederdracht en daarvan werden ook de prachtigste foto's gemaakt.


Voor foto's van bezoekers in Volendammer klederdracht klik hier>

Er werd zelfs in de grote hal een demonstratie gegeven met uilen en roofvogels door de roofvogelshow van Brasserie Kriebelz, wat was dat prachtig om te zien en leerzaam vanwege de ontzettend leuke uitleg. 

Buiten ontvingen we de touringcars met beslissende klanten van een groot aantal enthousiaste touringcarbedrijven zonder wie wij deze Bus-idee-dagen niet zouden kunnen organiseren en we bedanken dan ook iedereen die ervoor gezorgd heeft dat het weer zo'n succes was !!

Misschien zijn jullie benieuwd naar alle foto's, we hebben ze hoor !  klik hier>  En de lijst met alle 237 deelnemers met een kraampje: klik hier>

Laatste voorbereidingen voor 3 november !

BOSKOOP (ZH): De laatste loodjes voordat we op 3 november weer zo'n supergezellige Bus-idee-dag voor jullie organiseren, afgelopen week werden al veel dozen met keycords naar busbedrijven verstuurd die met touringcars vol beslissende klanten naar ons toe gaan komen...

Toch altijd weer verrassend wat je in zo'n klein Bus-idee Smartje kunt meenemen, we verslepen er van alles in en dat levert vaak veel lachende gezichten en opgestoken duimen op als ze je zo voorbij zien rijden.

Ook drukke voorbereidingen bij alle deelnemers, dagelijks krijgen we veel vragen en helpen we mensen aan leuke tips om hun kraam nog beter tot zijn recht te laten komen en dat ze ook vooral veel lekkere hapjes en drankjes mee moeten nemen voor de bezoekers, heerlijk !!

Ook het entertainment is al druk aan het voorbereiden en dit jaar hebben we wel een heel leuk thema, namelijk: verkleden !!!   Naast optredende artiesten hebben we een catwalk en daarop gaat van alles gebeuren die dag.  Maar zoals we al eerder hebben verklapt kun je ook in klederdracht en historische kleding op de foto op 3 november.

Je krijgt de foto na afloop ook meteen mee en/of bent natuurlijk de volgende dag te zien op www.bus-idee.nl..... dus dat wordt leuk !

Druk bezig voor de Bus-idee-dag !

BOSKOOP (ZH): Met veel plezier zijn we bij Bus-idee bezig om weer een hele leuke Bus-idee-dag voor te bereiden, zoals de meeste van jullie wel weten doen we dat met z'n tweetjes. Ik (Steven) doe alle bedrijfsbezoeken en mijn zus (Sita) doet alle beurs voorbereidingen...

We vinden het superleuk als we merken hoe blij en enthousiast iedereen alweer is, zowel deelnemers als bezoekers.  Ook busbedrijven melden zich nog steeds aan, ook weer nieuwe die met hun klanten willen komen. Het kan ook nog steeds, deze week kun je nog een mailing naar je klanten sturen en je beslissers uitnodigen voor een leuk dagje vol inspiratie. We hebben uitnodigingsteksten beschikbaar voor wie wil.

Ondertussen hebben we achter de schermen ook alweer een hele rij nieuwkomers aan dagtochtbestemmingen, rondvaartbedrijven en restaurants klaar staan om rondom de Bus-idee-dag te publiceren.  Hun primeur zal ook op de Bus-idee-dag op 3 november zijn, hier kun je ze voor het eerst ontmoeten. Daarna komen ze ook meteen op de site....

En tussen alle drukte door zijn we ook pagina's aan het updaten, mails aan het beantwoorden, virussen van de site aan het verwijderen en de nieuwe prijzen voor 2017 op aan het vragen bij iedereen, Daarnaast gaat er onderweg ook nog wel een iets kapot natuurlijk.......

....maar dat is dan met de juiste mensen erbij ook alweer snel opgelost. 

Want nu moeten we de nieuwkomers bezoeken, we zetten namelijk niemand op de de beurs waar we niet geweest zijn en waarvan we het product met prijs en aanbod eerst hebben bekeken en eventueel aangepast om het in de praktijk ook werkbaar te maken voor jullie.

Als iets naar ons idee niet gaat werken, dan komt het ook niet op de website en op de beurs.  Dus alles wat je daar gaat zien, dat is naar ons idee praktisch uitgewerkt en afgestemd op de markt. Prijzen zijn haalbaar, bereikbaarheid en faciliteiten zijn voldoende en alle verdere bijzonderheden hebben we benoemd op de infopagina.   We hebben ook veel aan jullie tips en feedback.  Zo houden we iedereen scherp en krijgen we ook weer goede leads naar leuke dagtochtbestemmingen.

Komende Bus-idee-dag hebben we een paar leuke verrassingen en ook aan entertainment is alles weer nieuw en anders dan voorgaande jaren. Uiteraard verklappen we nog niet hoe en wat, maar het gaat weer superleuk worden !  We zijn er druk mee, maar hebben er echt zin in.   

Dit is de grote dag waar we jullie graag weer zien en laten zien wat we voor 2017 bij elkaar hebben gebracht.  Op dit moment hebben zich al 212 deelnemers ingeschreven en daar komen er absoluut nog wel een aantal bij, dus weer keuze en gezelligheid genoeg op 3 november. 

Graag tot dan ! 

Mocht je nog gratis entreekaarten willen reserveren: klik hier> 

MAN met wielrenbus op Bus-idee-dag !

LEUSDEN (U): Deze week ontvingen wij van Ron Elderhorst van MAN Truck & Bus het geweldige nieuws dat ze de wielrenbus van Team Dimension Data zullen presenteren op de Bus-idee-dag 2016 !

Dat vinden we superleuk, want deze MAN Lion’s Coach is uitgerust met luxueuze inrichting voor de verzorging van de renners. Team Dimension Data is een bekende naam in de wereld van de internationale wielersport.  Op 3 november mag je deze touringcar ook echt in....

Normaal gesproken is dat alleen voorbehouden aan de renners en hun begeleiders en verzorgers, maar MAN wilde graag laten zien wat voor mogelijkheden er allemaal  zijn bij het inrichten van hun voertuigen....

Aan de buitenzijde is over de volledige lengte een zonnescherm aangebracht. Een extra TV-scherm biedt de mogelijkheid om ook tijdens de koers buiten onder het zonnescherm de renners te volgen. Uiteraard is de wielerbus ook voorzien van WIFI, SAT TV en een beamer. Is er geen mogelijkheid om de voorzieningen op het net aan te sluiten, dan voorziet een generator in alle mogelijke stand alone-functies.

Binnen heeft de dubbele rij met stoelen deels plaats gemaakt voor 11 luxueuze stoelen, ieder voorzien van een opbergunit en aansluiting voor telefoon en tablet. In het achterste deel van de Lion’s Coach bevinden zich een grote keuken met 2 koelkasten, vriezer en magnetron en een douchecabine met 2 douches, een separaat toilet met urinoir en wasbak

De touringcar is tevens uitgerust met een stapelbed en ruime opbergmogelijkheden. Onder in de bagageruimte bevindt zich de was-droogcombinatie.  Wil je meer weten, lees het gehele artikel hier>>>

Bus-idee-dag iedereen GRATIS op de foto !

VOLENDAM (NH): Leuk nieuws, de Volendam 3D Experience is sinds kort een samenwerking aangegaan met fotograaf Zwarthoed en heeft voor busgroepen een geweldig combinatie arrangement gemaakt.

In een Volendams decor op de foto in Volendammer klederdracht, prachtig gemaakte kleding en absolute topfoto's.  En omdat we dat een geweldige leuke combinatie vinden hebben we ze gevraagd of ze die hele fotostudio niet mee konden nemen naar de Bus-idee-dag op 3 november zodat iedereen daar gratis zo'n foto kan laten maken..... en dat gaan ze dus doen, wat een ontzettend leuke activiteit, echt lachen !

Omdat we altijd eerst alles zelf testen zijn we daarom vorige week even naar Stephan Beersma van de Volendam 3D experience en het Team van fotograaf Zwarthoed in Volendam gereden om eens te zien hoe dat nou gaat in de praktijk.  En echt..... wat is dat een leuke activiteit zeg !

Dus wil je als busbedrijf eens met je collega's op de foto in Volendamse stijl, dan mag je dit kraampje op 3 november zeker niet missen.  Na afloop krijg je de foto meteen afgedrukt mee, hoe leuk is dat ?  Stephan en zijn team nemen ook 3D brillen mee naar Boskoop, dus je kunt ook meteen een keer ervaren hoe de 3D belevenis aanvoelt, levensecht !

TIP: Gratis bussen parkeren kun je bij Marina Park, van daaruit loop je in 10 minuten (750 meter) naar de 3D Experience.  Voor jullie groepen zijn hier gratis toiletten incl. minder validen toilet.

Heb je binnenkort al eens een aanvraag naar Volendam, bel dan Stephan Beersma, want de combinatiekorting voor 3D Experience en foto is nu al van kracht.  Voor meer informatie, klik op: Infopagina> 

Donderdag 3 november: Bus-idee-dag 2016

BOSKOOP (ZH): Zoals jullie weten, bezoeken we het hele jaar door bedrijven om te zien of ze geschikt zijn als bus-dagtocht-bestemming.  We kijken dan naar faciliteiten, prijzen, onderwerp,  busparkeerplaats, rolstoelgeschiktheid, houding en enthousiasme van de uitbaters en of je er als busbedrijf voor je groepen ook iets mee kunt in de praktijk..... 

Pas als we het er samen over eens zijn, dan kun je met je bedrijf lid worden van Bus-idee en eventueel meedoen met de Bus-idee-dag.  Daar staan dan ook allemaal bedrijven die door ons en jullie geschikt worden geacht en vaak ook al heel veel ervaring hebben met bussen.

Het hele jaar door hebben we onze database website www.bus-idee.nl met informatie online waarop je alles handig en overzichtelijk kunt opzoeken.  Maar 1 x per jaar gaan we met Bus-idee een dagje 'live'...  Dit jaar is dat op donderdag 3 november van 11:00 tot 15:30 uur in het Plantariumgebouw in Boskoop, toegang is gratis voor medewerkers van touringcarbedrijven, touroperators en groepsreis-organisatoren.  

Hier kun je even persoonlijk met de restaurants, rondvaartbedrijven en dagtochtbestemmingen kennis maken of bijkletsen. Dan kun je ook de nieuwkomers ontmoeten, die ook weer enthousiast staan te popelen om volgend jaar jullie busgroepen te ontvangen.  En eerlijk gezegd zijn we altijd weer verbaasd hoeveel leuke nieuwe dingen we jaarlijks weer mogen presenteren.....   adressen die we vaak via jullie binnen krijgen.

De Bus-idee-dag is een grote vakbeurs waarvoor je je van tevoren kunt aanmelden en we alleen bezoekers uit de eerder genoemde doelgroepen toelaten.  Aanbieders kunnen niet als bezoeker naar binnen en alleen deelnemen als exposant als ze door ons zijn bezocht, geschikt zijn bevonden, lid zijn en daardoor ook aan al onze eerder genoemde criteria van een kwalitatief goede dagtochtbestemming voldoen. 

In 2016 hopen we weer meer dan 250 bedrijven bij elkaar te brengen, een dag waarbij zoveel informatie wordt uitgewisseld, dat je als busverhuurder voor het komende jaar weer heel veel inspiratie hebt en weet dat je overal met een gerust hart heen kunt gaan.   Deze bedrijven zijn namelijk niet alleen zelf enthousiast over wat ze doen, maar wij zijn het ook.  Dus dan weet je dat je er ook echt wat mee kunt in de praktijk, want met je kostbare klanten moet je geen risico's nemen.

Mocht je je als dagtochtbestemming, groepshotel, groepsrestaurant of rondvaartbedrijf nog willen presenteren tijdens de Bus-idee-dag 2016, neem dan contact met ons op via busidee@gmail.com , want dan kunnen we eventueel nog een bedrijfsbezoek plannen de komende tijd.

Mocht je je als (vak)bezoeker willen aanmelden, klik dan hier>

Zeehondenopvang en Expo Stellendam

STELLENDAM (ZH): Iedereen kent wel de Zeehondencreche in Pieterburen, maar ook bij Zeehondenopvang 'A Seal' worden zieke en verzwakte zeehonden opgevangen die gevonden zijn aan de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust, hier kun je dat allemaal komen bekijken.....

Amper een half uurtje onder Rotterdam kunnen bezoekers door glazen wanden zien hoe de zeehonden weer langzaam beter worden. Meer dan honderd vrijwilligers zorgen er voor dat de zeehonden na drie maanden intensieve verzorging weer vrijgelaten kunnen worden.

De vrijwilligers geven ook rondleidingen en vertellen enthousiast over de dieren en de verzorging die ze nodig hebben. Voor het opvangcentrum is een grote parkeerplaats met ruim plaats voor bussen en auto's.

Rolstoelen kunnen niet tot vlak voor alle ramen komen, maar de vrijwilligers die de rondleiding doen gaan vaak met deze mensen 'achter de schermen' als het kan, waardoor ze soms nog een veel beter zicht hebben op de dieren.  Het direct naastgelegen restaurant 'Zoet of Zout' heeft naast een grote toiletgroep ook een invalidentoilet. 

Zeehonden van heel dichtbij zien, amper 30 minuten onder Rotterdam ! Heel bijzonder is de dag dat een zeehond weer wordt vrij gelaten in zee.....   Meer weten, klik dan op: Infopagina>

Bezoek aan echt klooster in Zuid-Limburg

WITTEM (L): Bezoek eens een typisch Limburgs Klooster waar nog daadwerkelijk kloosterlingen wonen, erg indrukwekkend !  Klooster Wittem is nog steeds het spiritueel centrum van de gehele regio en heet groepen van harte welkom om eens binnen te komen kijken. Maak kennis met o.a. barokke Kloosterkerk en Kapellen, maar je komt ook op plaatsen waar je als individuele bezoeker niet kunt komen.  Geweldige gidsen leiden in 75 tot 90 minuten rond en vertellen over heden en verleden van het klooster en zijn bewoners, de paters Redemptoristen.  En ze hebben hun eigen biermerk: Gerardus !

Jaarlijks bezoeken meer dan 150.000 bezoekers dit bedevaartsoord en in het klooster woont nog altijd een kloostergemeenschap van de  Redemptoristen Orde.  Zeer bezienswaardig is ook de de Grafkelder en Kloosterbibliotheek !  Wittem is sinds 1732 al één van de grootste bedevaartsplaatsen van Nederland !  Meer weten ? klik op Infopagina>

Zoals ze hier zelf zeggen: 'Klooster Wittem is een bezoek waard !'

Windmolenpark en belevingscentrum bij Urk

NAGELE (FL): Bij Urk staan de grootste windmolens van Europa, hier kun je normaal gesproken niet dichtbij komen, maar de familie Renne kan dat wel ! Zij hebben een boerderijwinkel en belevingscentrum met sfeervolle ontvangstruimte, invalidentoilet en rondritten met gids over de dienstwegen van het waterschap onder de windmolens.....

Moeder Renne schreef zich ooit in voor de wedstrijd om het windmolen informatiecentrum in de Noord-Oost Polder te mogen gaan realiseren, en hun plan is het geworden.  Een belevingscentrum met film, windkracht experience, interactieve presentaties, fietsen met tegenwind en heel veel leuke informatie.

Daarnaast hebben ze een unieke tocht langs de draaiende molens, hijsende kranen, waarbij je de onderdelen zoals de megagrote wieken, van dichtbij kunt zien. Hier staan 86 windmolens waarvan 38 op het land en 48 op het water, iedere windmolen is ca. 200 meter hoog. Hoor het geluid, zie deze megagrote windmolens eens van heel dichtbij.

Superleuk dat we nu een dagtochtbestemming hebben met dit onderwerp!   Meer weten ?  Klik dan maar eens op:  Infopagina>

Museum Buren & Oranje

BUREN GLD): In het kleine en pittoreske stadje Buren dat een lange geschiedenis kent met ons Koninklijk Huis is een heel leuk museum over de Oranjes en hun relatie met dit prachtige Gelderse plaatsje.

Jan Thijssen heeft er zijn levenswerk van gemaakt.  Het museum is gevestigd in het monumentale oude stadhuis, de touringcar kan hier voor de deur stoppen en de passagiers laten uitstappen. Officieel mag dat eigenlijk niet, maar het museum betaald een eventuele bekeuring....

De groep krijgt een bevlogen rondleiding van Jan Thijssen of één van zijn enthousiaste vrijwillige gidsen en ziet in dit leuke museum o.a. het trouwpak van Willem-Alexander, het speelgoed van Koningin Wilhelmina en de kinderwagen van kleine Juliana ! Maar ook bijvoorbeeld modellen van Paleis Soestdijk en Huis Ten Bosch.... 

Superleuk museum voor iedereen die trappen kan lopen, voor anderen is de collectie op de begane grond te bezoeken en wordt er film vertoond.   Voor meer informatie, klik op de Infopagina>

Siroopwafelbakkerij Van den Berg in Gouda

GOUDA (ZH): Denk je aan Gouda, dan denk je ook gelijk aan stroopwafels. Zelf zeggen ze hier siroopwafels. Wat is er leuker dan met een groep koffie drinken met een oer Hollandse siroopwafel bij de enige echte Siroopwafelbakkerij in het gezellige centrum van Gouda....

Van maandag t/m vrijdag kunnen groepen hier ook nog een rondleiding krijgen in de bakkerij in een oud Hollandse ambiance, maar je kunt het siroopwafels bakken ook zelf proberen in een siroopwafelworkshop.

In de Tearoom kunnen ook lunches worden geserveerd, zelf buffetten zijn mogelijk. Ook hebben ze iets bedacht om de groep van de touringcar naar de Tearoom te krijgen, ze worden bij de bus opgehaald door een medewerker.  Wil je meer weten ?  Bel Mike Van den Berg of kijk op onze infopagina over deze leuke dagtochtbestemming.

Siroopwafelbakkerij & Tearoom Van den Berg, Lange Groenendaal 32, 2801 LT, Gouda, tel: 0182-529975  Infopagina> 

Hajé Nieuwegein, je moet het even weten...

NIEUWEGEIN (UT): Als je het niet weet, rijd je er zo voorbij, want het ligt niet aan de snelweg maar een paar honderd meter er vanaf.  Hier zit je schitterend en verrassend aan het water met mooi uitzicht.

Voor touringcars is er een inrit waarbij de bus tot vlakbij de voordeur kan rijden, deze kan hier blijven staan om te parkeren en er is een rolstoelhelling. De gasten zullen verrast zijn door dit restaurant en haar natuurlijke ligging.  Voor het restaurant is een afdaling spiraal voor personenauto's, maar voor touringcars is er een aparte busroute.  In hetzelfde gebouw is ook een Hajé streeksupermarkt met producten van de lokale boer, echt bijzonder leuk.  Voor meer informatie: klik hier>

Nieuwegein: Hajé Restaurant Nieuwegein, nieuwste Hajé vestiging aan de rand van de natuur, met terras aan het water en toch vlakbij de A-27 met speciale busroute en ingang, Waterliniedok 1, 3433 NV, telefoon: 030-3035335 Infopagina>  Internetsite>

Andere Bus-idee Hajé restaurants:
Joure>
 Heerenveen> Lelystad>

Vernieuwd: Hotel 'De Hoeve van Nunspeet'

NUNSPEET (GLD)  Per 21 maart is Hotel Dennenhoeve in Nunspeet overgegaan op een nieuwe naam, De Hoeve van Nunspeet. Sindsdien is er veel gebeurd. Het hotel heeft een grondige opknapbeurt gekregen.

Zo is het volgende de afgelopen maanden vernieuwd: · 47 hotelkamers zijn vernieuwd · Wifi in het gehele hotel · Brasserie 14 is geopend · De Beautyhoeve is geopend · Pannenkoekenhuis De Boskabouter (open per augustus 2016) · Nieuwe website: www.dehoevevannunspeet.nl

De hotelkamers zijn stijlvol ingericht met een knipoog naar de natuur. De Veluwe landschappen staan centraal. De kamers zijn voorzien van nieuwe bedden, nieuwe meubels e.d. Daarnaast hebben alle hotelkamers een flatscreen en een nieuwe badkamerinrichting.

Hotel De Hoeve van Nunspeet is ook bekend om haar uitstekende koffiestops, koffietafels en menu's tegen concurrerende prijzen voor touringcarbedrijven.  Meer weten ?  Klik dan eens op: Infopagina> 

Rondvaart Europoort met theater aan boord

HOEK VAN HOLLAND (ZH): Wat veel mensen zich vaak niet realiseren, de allergrootste zeeschepen ter wereld komen niet meer in de stad Rotterdam en zeehonden natuurlijk ook niet.  Met Rondvaart Europoort kom je zo dichtbij dat je ze eigenlijk bijna kunt aanraken.....

Ondernemer Johan van der Linde nam vorig jaar Rondvaart Europoort over en is een sociale enthousiaste doorzetter, zijn hele bedrijf bestaat al 33 jaar en kenmerkt zich doordat ze dingen oppakken en er wat van weten te maken. Ze zijn met deze rondvaarten dus geen eendagsvlieg.

Vaartochten kunnen worden gedaan vanaf de Maeslantkering in Hoek van Holland of vanaf de Parkhaven in Rotterdam (bij de Euromast)Uitleg tijdens de rondvaart wordt live met de microfoon of voor internationale groepen met een meertalig systeem gedaan.

Maar het meest verrassende is dat het schip, De Ameland, een groot theater aan boord heeft met leuke seniorenshows zoals de meezingshow: Het......... REISJE LANGS DE RIJN, RIJN, RIJN !

Meer weten ?  Kijk dan eens op de nieuwe infopagina en klik hier>

Rederij De Vecht doopt nieuwste schip !

MAARSSEN (UT): Maandag 20 juni 2016 was een belangrijke dag voor Wim Kleine en zijn team van Rederij De Vecht in Maarssen, met vele genodigden werd hun nieuwste aanwinst 'Silver Cloud' gedoopt en de nieuwe aanlegsteigers met (touringcar)parkeerplaatsen geopend...

De vertrekplaats is heel erg goed bereikbaar voor touringcars, je hoeft het dorp Maarssen niet meer in, het ligt eigenlijk vrijwel direct aan een afslag van de Noord-Ring van Utrecht.  Vanaf A-2 en A-27 rijdt je er zo naar toe en heb je je touringcargroep in een oogwenk aan boord.

Met de komst van de Silver Cloud (v/h Isis van Rederij Veluwemeer) is de totale capaciteit van Rederij De Vecht aanzienlijk vergroot.  De aanlegplaats is vanaf de busparkeerplaats bereikbaar via een duidelijk zebrapad en in de nabije toekomst zijn bij de parkeerplaats ook nog twee extra toiletten voorzien, het bestemmingsplan is reeds aangepast.

De dochter van Wim Kleine mocht de doop verrichten en gooide voor het oog van de genodigden de fles champagne tegen de boot, waarmee deze officieel aan de vloot werd toegevoegd. Meer weten ?  klik hier>

Met de Biesbosch-express door de natuur !

WERKENDAM (NB): We kennen hem al vele jaren, Jacco Damen is touringcarchauffeur en Biesbosch Specialist en heeft altijd zijn praatje klaar.  Omdat hij vaak precies weet wat mensen met een dagtocht leuk vinden heeft hij nu samen met Govert Koek iets voor busgroepen ontwikkeld........  De Biesbosch Schuur met de Biesbosch-express !

De Biesbosch Schuur is een goede plek, met veel parkeerruimte voor bussen, waar groepen kunnen worden ontvangen en even van het toilet gebruik kunnen maken. Koffie met iets lekkers voor een schappelijke prijs en daarna is het een prachtig beginpunt om een tocht te maken met een fluisterstil treintje door de nieuwe Noordwaard in de Biesbosch.

Onderweg is er uitleg én zien we waterbuffels, Koninkspaarden, Schotse Hooglanders en soms zelfs bevers, vis- en/of zeearenden. Daarna is er tijd voor een koffietafel met gehaktbal in de sfeervolle Biesbosch Schuur, ingericht met 100 zitplaatsen, toiletten en allerlei authentieke attributen en oude gebruiksvoorwerpen uit het dagelijkse werken en leven van mensen in de Biesbosch vroeger en nu. 

's Middags is er de mogelijkheid voor een bezoek aan het nieuwe Biesbosch MuseumEiland en/of een leuke (fluister)rondvaart, ze hebben ideeën genoeg....  Meer weten ?  Klik dan maar eens op: Infopagina>

Filmpje De Koninck Brouwerij Antwerpen

ANTWERPEN (B): Kijk nou eens !   Afgelopen week kregen we een leuk filmpje binnen die een goed idee geeft wat je je bij de De Koninck brouwerijtour in Antwerpen moet voorstellen, want die is vorig jaar helemaal nieuw gebouwd en dat was echt een miljoenenproject.......

Uiteraard hebben we het filmpje en alle relevante informatie voor busbedrijven keurig op een rijtje in de infopagina: klik hier>>>

Jubileum Drie Dorpen / Wijdemeren Tours

ANKEVEEN (NH): Dubbel jubileum bij de familie Van Ter Mey, ze bestonden dit jaar 25 jaar met hun hotel/restaurant De Drie Dorpen en 12,5 jaar met hun busbedrijf Wijdemeren Tours.  En er was nog iets...

Ze hebben van de allereerste VDL Futura FDD 2 in Nederland de sleutel overhandigd gekregen en natuurlijk mochten we dat met z'n allen mee beleven en de touringcar van onder tot boven inspecteren.  Wim heeft zelf veel bijgedragen met tips en adviezen tijdens de ontwikkeling.

Bertie Wilemsen maakte natuurlijk een prachtige reportage: klik hier>

Bezoek aan het Paarden Rusthuis in Soest

SOEST (UT): Een leuke 'feel good' dagtochtbestemming is het Nationaal Paarden Rusthuis De Paardenkamp, midden in Nederland. Hier genieten zo'n 120 pony's en paarden van hun welverdiende oude dag, ze hoeven niet meer te werken. De verzorgers vertellen erover...

Je kunt met groepen het paardenrusthuis bezoeken en/of de bijbehorende authentieke oude belevingsboerderij van vroeger 'Het Gagelgat'  Deze ligt aan de andere kant van de weg, op ca. 240 meter loopafstand van De Paardenkamp.  Een prachtige combinatie....

Bezoek is GRATIS, je betaalt eigenlijk alleen voor de horeca. Er is een filmzaal, een prachtige groepsruimte met de grootste eettafel van Nederland. Er is een lift in de boerderij en bij De Paardenkamp zelfs een invalidentoilet.  Op beide locaties staan bejaarde pony's en paarden in de wei of de stal. Echt een leuke en betaalbare dagtochtbestemming.

De Paardenkamp / Het Gagelgat, Nationaal Paarden Rusthuis en 17e eeuwse belevingsboerderij, hier genieten pony's en paarden van hun welverdiende oude dag, Birkstraat 96 of 107, 3768 HL / 3768 HE, Soest, telefoon: 035-6012325  Infopagina>  Internetsite>

Touringcar bestemming..... Maasbracht !

MAASBRACHT (L): Hoewel we er een tijdje geleden nog helemaal nooit waren geweest, is volgens ons Maasbracht en omgeving een steeds meer opkomende bestemming voor leuke touringcardagtochten.

Vanaf seizoen 2016 liggen bijvoorbeeld de beide schepen van Rederij Cascade regelmatig aan de Cruise Terminal van Maasbracht, schuin tegenover het Maas Binnenvaartmuseum, een mooie combinatie !

De boulevard van Maasbracht is sinds dit jaar prachtig vernieuwd met terrassen aan het water, de historische Museum Tjalk 'Nooit Volmaakt' en sinds 2015 de mogelijkheid om met de fluisterboot 'De Gouverneur van Limburg' een keer door de grote sluizen van Maasbracht te varen.

Marc Rutte heeft in Stevensweert ondertussen zijn naam al bij veel busbedrijven gevestigd met Restaurant Int Brookx en is nu zelfs een tweede restaurant aan het bouwen aan de Boulevard van Maasbracht.

Op 5 km afstand van Maasbracht is het Museum van de Vrouw in Echt een leuke tip voor als bijvoorbeeld de dames nog graag eens iets meer over het leven van de vrouw vroeger en nu zouden willen weten.....  

Dan kunnen de heren ondertussen naar de modelschepen van het Maas Binnenvaartmuseum met het zogenaamde 'Scheidings-Arrangement'. Allemaal leuke combinatie mogelijkheden rondom Maasbracht, een erg leuke touringcar dagtochtbestemming in Limburg, voor meer informatie:

Echt: Het Museum van de Vrouw, ook met speciale rondleidingen voor mannen ! Alles wat u altijd al wilde weten over de vrouw van vroeger en nu...... Van schoonmaakspullen tot lingerie ! Plats 1, 6101 AP, telefoon: 0475-550095  Infopagina>  Internetsite>

Maasbracht: Maas Binnenvaartmuseum, oud schippers vertellen over vroeger, met modellen, foto's en maquettes + fluisterrondvaart met 'De Gouverneur van Limburg', Havenstraat 12, 6051 CR, telefoon: 0475-465873  infopagina>    Internetsite>

Maasbracht: Rederij Cascade, vaart vanaf o.a. de Cruise Terminal aan de boulevard van Maasbracht door het vaargebied van Maas en Maasplassen, kantooradres: Achter de Biënberg 18, 6019 CZ, Wessem, tel: 0475-461574 Infopagina>  Internetsite>

Stevensweert: Restaurant Int Brookx, superhandig gelegen, op de plek waar de A-2 vanaf Eindhoven en de A-73 vanaf Venlo samenkomen, je moet het nét even weten,  In het Broek 1, 6107 BG, telefoon: 0475-551292   Infopagina>   Internetsite>

Hertenboerderij bij Apeldoorn/Deventer

NIJBROEK (GLD): Beleef het boerenleven, de familie De Weerd maakt er een belevenis van !  Bij de Hertenboerderij doen ze alles op z'n 'boerenbest', met eenvoudige middelen maakten ze hier een ontzettend leuke beleving voor groepen.

Naast herten zijn er ook alpaca's en allerlei andere leuke en kleine boerderijdieren.  Een superhartelijke ontvangst in een mooie groepsruimte met beeldpresentatie en een gezellig kwebbelende Annie. 

Bij de beelden is persoonlijke uitleg en kan de groep het leven op de Hertenboerderij gedurende het hele jaar zien. Het bezoek is rolstoelvriendelijk en er is een minder validen toilet aanwezig, bussen kunnen op het terrein draaien. Annie heeft een kick als de groep blij is na afloop, zij heeft geen drugs nodig, stuur haar maar een bus !

Voer herten, aai konijntjes, alpaca's en bewonder pauw Jeroen ! 

De Hertenboerderij, Middendijk 22, 7397 NB, Nijbroek,
telefoon: 0571-291996  Infopagina>  Internetsite>

Kleinste stadje van Nederland is Bronkhorst

BRONKHORST (GLD): Echt een leuk 'Bus-idee' is een busstop bij Herberg De Gouden Leeuw in het kleinste stadje van Nederland vlak bij Zutphen. Het pand bestaat uit een burgemeesterswoning uit 1575, een oude rosmolen uit 1680 en een echte stadsboerderij uit 1600. 

Het is allemaal sfeervol, gezellig, romantisch en Bronkhorst heeft genoeg te zien voor nog een uurtje vrije tijd. Er zijn tien leuke winkeltjes en ateliers, de oude slotkapel uit 1300 is vrijwel altijd open en er is het Dickens Museum.   Wil je het bezoek aan Bronkhorst nog uitbreiden, dan is er nog de Dickens stadwandeling met verkleed Dickens figuur, hoe leuk is dat ? Er is aan de rand van het stadje een busparkeerplaats en de herberg heeft de koffie altijd klaar !

'Het pittoreske stadje Bronkhorst met haar ca. 150 inwoners, werd onder supervisie van monumentenzorg in de 60-er jaren geheel gerestaureerd en weer terug gebracht in haar oorspronkelijke Middeleeuwse staat'    Meer weten, klik dan eens op:  Infopagina>

Ambachtelijk Gouda, een pracht project !

GOUDA (ZH): Wat een vader met zijn twee zoons in Gouda voor busdagtochten hebben gebouwd is echt geweldig !  Zes oude Goudse ambachten onder één dak: Bierbrouwer, Pijpenmaker, Kaarsenmaker, Kaasmaker, Stroopwafelbakker en Delfts Blauw.....  hoe leuk is dat ?

Voor groepen is er altijd een demonstratie of zijn er meerdere van oude ambachten die de groep live kan meemaken. Dingen zoals het bakken van stroopwafels, Delfts Blauw schilderen, Goudse pijpen maken..... 

Ambachtelijk Gouda is een groot opgezet bedrijf met alle gemakken zoals traplift, invalidentoilet, prachtige decors, moderne videoschermen, oude materialen en originele attributen. Bussen parkeren direct voor de deur, op amper drie minuten van de snelweg.  Wil je meer weten ? 

Ambachtelijk Gouda, zes oude Goudse ambachten onder één dak: Bierbrouwer, Pijpenmaker, Kaarsenmaker, Kaasmaker, Stroopwafelbakker en Delfts Blauw. Stavorenweg 5, 2803 PT, telefoon: 0182-516494  Infopagina>    Internetsite>

Brabantse Kluis: boeren- en kloosterleven

AARLE-RIXTEL (NB): Dit is een unieke drie-eenheid om eens te bezoeken: Klooster, Herberg, Kloosterboerderij, alles is echt !

De Brabantse Kluis is een geweldige monumentale herberg met boerderij die hoort bij het naastgelegen klooster, in Brabant noemen ze een klooster ook wel een kluis. Voor touringcargroepen is er dus werkelijk op één plek van alles te zien en te beleven.....

Je kunt als touringcargroep kiezen uit twee opties: een presentatie met lichtbeelden door een zuster over het Kloosterleven of bijvoorbeeld een rondleiding door Boer Geert over zijn kloosterboerderij in combinatie met een huifkartocht met oldtimer trekkers.

De herberg anno 1850 is echt prachtig, de kalfjes kun je gewoon zien vanuit het restaurant !  In de kloostertuin is zelfs een Maria Grot, hier kan iedereen, die wil en kan, naar toe wandelen en een moment bezinnen of bijvoorbeeld een kaarsje aan steken.

Een ontzettend leuke dagtochtbestemming, ten oosten van Eindshoven, om de authentieke sfeer van Brabant te proeven. 

Meer weten ?  Herberg De Brabantse Kluis, Kloosterdreef 8, 5753 SJ, Aarle-Rixtel, telefoon: 0492-468110  Infopagina>  Internetsite>

Lucas Hooijer loopt stage bij Bus-idee

DEVENTER (OV): Deze maand kijkt Lucas Hooijer een paar dagen mee in de keuken van Bus-idee, hij is student bij de opleiding EEGA. Zijn interesse en talent liggen op het gebied van webteksten schrijven...

Om een goede indruk te krijgen ging Lucas afgelopen week mee op bedrijfsbezoek bij het IJsselpaviljoen in Zutphen en maakte daarna een  opzet voor de infopagina.  Van zijn eerste ervaringen, wat Bus-idee is en van het bedrijfsbezoek maakte hij een kort verslag: klik hier>

Voor de infopagina van het IJsselpaviljoen in Zutphen: klik hier>

Supertrots op de Japanse Aaikoeien !

WANROIJ (NB): Bij Bus-idee zijn we best wel stiekem heel erg trots op de Japanse Aaikoeien in het Brabantse Wanroij, toen we daar op aanraden van Conny van den Besselaar van Aalshof uit Haps ooit gingen kijken, troffen we een spontaan stel met heel veel enthousiasme..

Geschikte superhartelijke mensen, prachtige ontvangstruimte, perfecte toiletegroep, alleen een wat 'mager onderwerp', want ze deden een korte rondleiding over hun boerderij en dat vonden we nou niet echt iets wat volle bussen zou gaan trekken....  hebben jullie niet iets leukers ???

Al pratend vertelden we dat we met Bus-idee ooit in hun buurt een bedrijf met van die 'Japanse Aaikoeien' hadden bezocht, maar dat dat bedrijf en die ondernemer echt niet geschikt was voor het ontvangen van busgroepen.  Maar dat we het wel een heel erg leuk onderwerp vonden, waar je met een beetje fantasie wel iets superleuks van zou kunnen maken. Die koeien drinken namelijk bier, moeten gemasseerd worden en het vlees is superlekker en ontzettend duur en exclusief....

Om een lang verhaal kort te maken, we hebben er nog een paar keer over gebrainstormd en de wildste plannen gemaakt en weet je wat.......  'ZE HEBBEN HET GEWOON GEDAAN !'  Daarom zijn we bij Bus-idee supertrots op het succes van deze dagtochtbestemming, want het is ontstaan uit gezamenlijke ideeen en kijk eens naar de foto's en het filmpje van hoe leuk ze dat allemaal doen !  We zijn zijn echt heel trots op ze, want we denken graag mee, maar het succes komt van ze zelf !

Meer weten ? De Japanse Aaikoeien, het meest exclusieve rund dat alleen voor de Japanse Keizer werd gefokt, ze drinken bier en worden dagelijks gemasseerd !  Lamperen 14, 5446 PT, Wanroij, telefoon: 0485-371390 / 06-50203978  infopagina>   Internetsite> 

In Memoriam: André Bouwman

BIDDINGHUIZEN (FL): Begin dit jaar is een voor ons allen bekend persoon in stilte van ons heen gegaan, André Bouwman, voor een ieder bekend van Rederij Veluwemeer en Aquacentrum in Biddinghuizen.

Samen met zijn vrouw Jeanne heeft hij vele jaren lang ontelbaar veel van jullie touringcargroepen ontvangen en rondgevaren, zijn passie was om met busgroepen te werken. Toen we André jaren geleden voor het eerst leerden kennen, vertelde hij ook dat hij altijd al zijn zorgen van personeel, belasting, werk en wat dan ook, vergat als hij weer een bus zag aankomen vol met gezellige mensen die een dagtochtje maakten.....

'Daar word ik altijd weer vrolijk van' zei hij, 'daar kan ik zo intens van genieten, dat wil ik iedere dag wel'......  en dat klopte ook. Zijn vrouw Jeanne is na het overlijden van André gestopt met het rondvaartbedrijf. 

Wij willen hierbij ons medeleven aan haar en aan alle naasten, familie en vrienden betuigen bij het verwerken van dit enorme verlies. Voor de touringcarwereld is dit het afscheid van een icoon en een bijzonder mens !   Zijn bijzondere liefde voor de touringcargroepen zal ook nooit worden vergeten.  André Bouwman werd 81 jaar. 

NIEUW: Ontdekking in Luttenberg!

LUTTENBERG (OV): Waarom kent niemand in de buswereld Martin Dijkman nog ? Zo'n leuke klompenmaker zag je namelijk nog nooit, een moderne jonge vent met humor en creativiteit !  Echt een ontdekking...

Zijn kunstenaarschap gaat veel verder dan klompen maken, een aantal jaren geleden is hij begonnen met het maken van mozaiek van mini klompjes.  Zijn levenswerk is echt ongelofelijk: De Nachtwacht in 30.000 miniklompen !   Het enige probleem was dat de ontvangstruimte voor busgroepen te klein was.  Daar hebben we iets op gevonden....

We hebben nu een ontvangst bij Zaal Spoolder in het dorp, hier is koffie, gebak en zijn grote toiletgroepen met een invalidentoilet.  Daarna gaat de groep weer de bus in en kan de ene helft bij de Klompenmaker uitstappen en de andere helft maakt een mooie rondrit met gids op de bus.  Na een uurtje wordt er gewisseld bij het Klompen Atelier

Hier geeft klompenmaker Martin een humoristische demonstratie klompen maken en een beeldpresentatie over het tot stand komen van zijn levenswerk. Alles wordt door hem uitgelegd aan de hand van foto's, dan gaat het gordijn open...  en dan OOOH en AAAH als de groep de echte Klompen Nachtwacht ziet !   Echt, wat een leuke bestemming !

Dijkman Klompenatelier, verrassend moderne klompenmaker met humor en creativiteit ! Zijn levenswerk is echt ongelofelijk: De Nachtwacht in 30.000 miniklompen ! Lemelerweg 22, 8105 AD, Luttenberg, telefoon: 0572-301248 Infopagina>  Internetsite>

-----------------------------------------------------

Meer in het Nieuwsarchief 2019-2018>
Meer in het Nieuwsarchief 2016-2015>

Meer in het Nieuwsarchief 2015-2014>

Meer in het Nieuwsarchief 2014-2013>
Meer in het Nieuwsarchief 2013-2012>
Meer in het Nieuwsarchief 2011-2010>

terug naar boven >
terug naar voorpagina>

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

NIEUWS EN ACTUALITEIT:

In deze rubriek verzamelen wij leuke nieuwsberichtjes en voorpagina-artikelen die interessant zijn voor de touringcarbranche.

Onze redactie is altijd op zoek naar leuke nieuwtjes, dus mocht u op dat gebied iets te melden hebben komt hier een link naar onze e-mailbox: Contact >

  adreslijsten

touringcarbedrijven: klik op een provincie >

    

groepsrestaurants klik op een provincie >

bezoekwaardigheden klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie > 

vip & business class: klik op een provincie >

    

 


 

 

© Deze website is 06-08-19 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

's >