Nieuws en actualiteit

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants 

categorieŽn

TERUG NAAR:
Voorpagina

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties

BUITENLAND:
infopagina's BelgiŽ
infopagina's Duitsland

infopagina's Oostenrijk
reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten

TOURINGCARFOTO'S:
bussen Bertie Willemsen

modelbussen B. Tieben

TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

TERUG NAAR:
Voorpagina
Inhoudsopgave
 


 

 

NIEUW: De Grebbelounge & Grebbelinie !

RENSWOUDE (U): Dit is een typisch Nederlands stukje geschiedenis en een prachtig nieuw restaurant.  Restaurant Grebbelounge is een combinatie van een prachtige gelegen horeca locatie voor touringcargroepen en een bezoekerscentrum over de Grebbelinie, compleet met lift, minder validen toilet en filmzaal. Alles onder 1 dak !

RenswoudeGrebbelounge-10

RenswoudeGrebbelounge-16

Op deze historische plek, centraal in Nederland, slechts 1 kilometer van de A-12 op de Utrechtse Heuvelrug is het goed toeven. 

RenswoudeGrebbelounge-20

RenswoudeGrebbelounge-17

Geniet van de prachtige weidse natuur vanaf het terras of vanuit het eigentijds en sfeervol ingerichte restaurant. Buiten staan een hele rij houten soldaten opgesteld, ze hebben allemaal een naam en verhaal !

RenswoudeGrebbelounge-11

RenswoudeGrebbelounge-3

Van busstops met koffie en gebak, lunches, tot diners en combinaties met het bezoekerscentrum, alles is mogelijk. De organisatie heeft meerdere bedrijven en ervaring met busgroepen.  Enthousiaste gidsen geven erg leuke uitleg en rondleidingen. 

Grebbelounge: prachtig gelegen nieuwe horeca locatie voor busgroepen met een inpandig bezoekerscentrum over de Grebbelinie, compleet met lift, minder validen toilet en filmzaal, Buursteeg 2, 3927 EJ, Renswoude telefoon: 085-0410110  Infopagina>  Internetsite>

Bizarium, met 100 knotsgekke uitvindingen !

SLUIS (ZLD): In Zeeuws-Vlaanderen is sindskort een museum met bizarre en knotsgekke uitvindingen, ze zijn gewoon te gek om los te lopen !  De meest briljante ideeŽn ooit staan hier uitgestald, of ze nou werken of niet, er is toch vaak verrassend goed over nagedacht.... 

Sluis-Bizarium-12

Sluis-Bizarium-1

Een wandelende duikboot, een vliegfiets, een haargroeihelm, een zwemparaplu en ontwerpen van genieŽn zoals Leonardo de Vinci. Veel van deze gekke uitvindingen bestonden tot nu toe alleen nog op papier.

 Sluis-Bizarium-19

Bizarium brengt ze tot leven, vindt er hier meer dan 100 !  Dus neem er de tijd voor, wij adviseren er minstens anderhalf uur voor uit te trekken, want overal is een leuk verhaal bij, via een 'audiogids' kun je die in het Nederlands horen, maar een rondleiding is natuurlijk ook mogelijk. 

Sluis-Bizarium-11

Sluis-Bizarium-20

Het museum ligt op loopafstand van het centrum van het pittoreske Sluis en is wat ons betreft verreweg de meest originele dagtochtbestemming op de grens met BelgiŽ.... alles wat je hier ziet is gewoon geniaal ! 

Sluis: Bizarium, meer dan 100 waanzinnige, bizarre en knotsgekke uitvindingen, alles is hier verzameld en te zien. Van haargroeihelm, wandelende duikboot, zwemparaplu tot vliegfiets.... Hoogstraat 35, 4524 AA, tel: 0117-852808 Infopagina> Internetsite>

Bezoek 'Kleurrijk Julianadorp' in voorjaar

JULIANADORP (NH): Als de 'Kop van Noord-Holland' in bloei staat is er weinig leuker dan een excursie naar deze kleurenpracht. Tussen half maart en half mei vind je in dit gebied het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld en kun je genieten van prachtige vergezichten met de duinen op de achtergrond.

JulianadorpKleurrijkJulianadorp-4

JulianadorpKleurrijkJulianadorp-7

De enthousiaste gidsen van Kleurrijk Julianadorp hebben hier de mooiste bustours met gids uitgestippeld waarbij je onderweg ook nog een bollenbedrijf bezoekt voor een uitleg over hoe dat hier allemaal werkt. 

JulianadorpKleurrijkJulianadorp-6

Aan het einde van de tour is de Tulpenpluktuin met winkel en mag iedereen zelf een bosje tulpen plukken om mee naar huis te nemen.

JulianadorpKleurrijkJulianadorp-9

Alles is prima geregeld, aankomst / koffie / toiletstop is bij Restaurant Juliana's een prima groepsrestaurant bij Landal Ooghduyne, tijdens de ontvangst wordt hier een film over deze prachtige regio getoond.  Dit restaurant beschikt over een plateaulift en minder validen toilet.

JulianadorpKleurrijkJulianadorp-12

JulianadorpKleurrijkJulianadorp-13

Lunchen kan ook bij 'Effe in het dorp'  Je kunt hier ook voor de hele groep fietsen huren en met gids door de bollenvelden. Meer weten ?

Kleurrijk Julianadorp, voor rondritten met gids op de bus door de bollenvelden, bezoek aan bollenkwekerij en aan de pluktuin, de kop van Noord-Holland op z'n mooist ! Kantoor: Loopuytpark 10, 1787 AE, Julianadorp tel: 06-23199063 Infopagina> Internetsite>

Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck

KWINTSHEUL (ZH): Dit is een prachtige reis terug naar het tuinpad van uw vader in het Westland, Sonnehoeck is namelijk de enige druivenkwekerij in Nederland met de status van Rijksmonument.

Kwintsheul-Sonnehoeck-1

Kwintsheul-Sonnehoeck-2

Alles gaat hier nog zoals vroeger druiven gekweekt werden. De kwekerij bestaat uit acht originele druivenkassen, waarvan de oudste uit 1905, een watertoren uit 1910, een lange fruitmuur uit 1815, een korte fruitmuur uit 1849 met daartegen een muurkas uit omstreeks 1890.

Kwintsheul-Sonnehoeck-11

Verder vind je op deze kwekerij nog twee ketelhuisjes met verwarmingsketels en schoorstenen, een tuinderswoning uit 1729, een boomgaard en twee moerbeibomen van meer dan 300 jaar oud.

Kwintsheul-Sonnehoeck-4

Kwintsheul-Sonnehoeck-5

Er is een busparkeerplaats, een ontvangstruimte met invalidentoilet, een aanlegsteiger voor een rondvaartboot, bijvoorbeeld De Gantel.  Er is ook een alternatief slecht weer scenario met film in de ontvangstruimte en eventueel parapluīs om over te steken naar de kassen.

Kwintsheul-Sonnehoeck-13

Ruim 30 gedreven vrijwilligers, onderhouden, restaureren en leiden rond.  Meer weten over deze dagtochtbestemming: klik op: Infopagina>

Nu ook goed busrestaurant op Maasvlakte

MAASVLAKTE (ZH): Als je met touringcars de nieuwe Maasvlakte wilt bezoeken was het tot nu toe vaak lastig voor grote groepen om daar een koffiestop, lunch of diner te regelen voor een redelijke prijs.....

MaasvlakteRoutiers-1

MaasvlakteRoutiers-4

Routiers heeft nu een geweldig groot nieuw restaurant midden op de Maasvlakte gebouwd, prachtig ontworpen, makkelijk bereikbaar, joviale bedrijfsleider en prima prijzen voor busgroepen. Het past helemaal in deze indrukwekkend grote en weidse industriŽle omgeving.

MaasvlakteRoutiers-3

MaasvlakteRoutiers-8

De bedrijfsleider Steef heeft al veel succes met zijn koffietafels bij busgroepen gehad toen hij nog in een tijdelijk onderkomen zat, maar nu heeft hij zijn langverwachte nieuwe bedrijf. Ook zijn uiterst betaalbare plateservice met individuele keuze uit 6 gerechten is een aanrader..

MaasvlakteRoutiers-6

MaasvlakteRoutiers-7

Lekker eten voor weinig en dan na de files weer de weg op.....  Busgroepen krijgen hun eigen gereserveerde gedeelte, maar leuk is dat alles hier komt eten: werklui, truckers, zakenmensen.... en nu dus ook busgroepen. Leuk te combineren met het gratis bezoekerscentrum Futureland op maar 4 km afstand.   Meer weten ? Klik op: infopagina>

Het Aardbeienterras in Rijsbergen

RIJSBERGEN (NB): Een bezoek aan Het Aardbeienterras in Rijsbergen is alles bij elkaar nog goedkoper dan de gemiddelde koffiestop en daarbij kun je ook nog eens van verse aardbeien, een leuke rondleiding, aardbeien plukken of een aardbeienlunch genieten !

image-6094444

RijsbergenAardbeienterras-2016-1-collage

Je wordt ontvangen voor een kopje koffie of thee met een aardbeienvlaaitje in het verwarmd binnen terras, wat is gesitueerd in een voor deze streek zo typische Ďboogkasí, waar voorheen aardbeien in gekweekt werden. Aardbeienteelt gebeurt in boogkassen, dus ook de rondleiding is overdekt.

zomerschool-aardbeienterras-27-07-2015-3

IMG_5710

Het is hier eenvoudig, leuk, erg gezellig en laagdrempelig voor touringcargroepen.   Alles is gelijkvloers en verhard, dus rolstoelvriendelijk. De afstand die de gasten af moeten leggen gedurende de rondleiding is slechts zoín 75 meter.

013a

Beleef een leerzame rondleiding door kassen vol met heerlijke aardbeien.  De touringcar kan stoppen en parkeren op het terrein, hoe mooi is dat ?  Meer weten, klik dan eens op: Infopagina>

Robacher's Watermolen in Noord-Holland

HAUWERT (NH): In Noord-Holland is Robacher's Watermolen wijd en zijd bekend, in 2017 werd dit prachtige landgoed overgenomen door Monique en Michel.  Al bekend bij veel busbedrijven als de eigenaren van Hoeve Landzicht bij Breukelen en Groene Liede in Vijfhuizen.

HauwertRobacher'sWatermolen-17

HauwertRobacher'sWatermolen-1

Met dit landgoed voegen ze misschien wel de mooiste locatie toe aan hun bedrijven waar we goed met touringcargroepen terecht kunnen. Dit is een ontzettend sfeervol bedrijf met veel hout, riet, groen.... en het echte 'Anton Pieck gevoel'  En toch echt niet zo ver van de snelweg.

HauwertRobacher'sWatermolen-10

HauwertRobacher'sWatermolen-9

HauwertRobacher'sWatermolen-2

Er is een enorme busparkeerplaats, capaciteit tot wel 400 zitplaatsen, een draaiende watermolen, een lift naar de eerste verdieping en het ligt maar een kleine 10 minuten van de A-7 in de driehoek Hoorn-Medemblik-Enkhuizen. Hoewel je het hier misschien niet zou verwachten, ze hebben ook nog hele goede busprijzen !

Robacher's Watermolen, prachtige locatie met hoog 'Anton Pieck gehalte' in driehoek Hoorn-Enkhuizen-Medemblik met betaalbare busprijzen, amper 10 minuten van de A-7, Hauwert 112, 1961 EK, Hauwert, telefoon: 0229-201754 Infopagina>  Internetsite>

Pier 16, strandtent tussen Urk en Schokland

NAGELE (FL): Pier16 is een stoer restaurant met het allermooiste uitzicht over het Ketelmeer. Het ligt tussen de A-6 en de N-50 en heeft een heel groot gratis parkeerterrein waar touringcars kunnen parkeren.

NagelePier16-19

NagelePier16-7

Bedrijfsleider Bart Loman heeft in zijn horeca carriŤre al veel ervaring opgedaan met busgroepen en weet dus hoe dat werkt.  Pier 16 heeft een flinke capaciteit en een mooie panoramaserre aangebouwd in 2017.

NagelePier16-5

NagelePier16-6

Terwijl je aan de ene kant uitkijkt over strand en Ketelmeer, ligt aan de andere kant de jachthaven.  Aan het puntje daarvan kunnen rondvaartboten aanmeren zoals bijvoorbeeld De Veerman van Kampen voor leuke dagtocht combinaties..... 

NagelePier16-9

Deze prachtige zonsondergangen krijg je er hier vaak gratis bij. 

Pier 16, (v/h restaurant Schokkerhaven) grote 'super-de-luxe strandtent' met uitzicht over het Ketelmeer, heel handig tussen Urk en Schokland, amper 6 km van A-6 en N-50, Schokkerhaven 1, 8308 PX, Nagele telefoon: 0527-653222 Infopagina>  Internetsite>

Nieuwe veerpont Krimpen-Kinderdijk

KINDERDIJK (ZH): Per 1 september 2017 komt tussen Krimpen aan de Lek en Kinderdijk een nieuwe veerpont in de vaart waarop tot drie touringcars tegelijk kunnen meevaren.  De veerstoepen en laadkleppen zijn geschikt voor het op- en afrijden van alle bussen volgens de reder.

Nieuwe Veerpont per 1 september 2017

KinderdijkMolens-1

Dat is goed nieuws, want daardoor is er bijvoorbeeld geen grote omweg meer nodig over de Van Brienenoordbrug om van de beroemde Molens van Kinderdijk, het Panoramarestaurant of Restaurant De Klok naar de Historische Modeshow in Krimpen aan de Lek te rijden.

Historische Modeshow

KinderdijkMolens-2

KinderdijkMolens-5

Onlangs hebben we ook een informatieve pagina over het bezoeken van de molens met touringcars gemaakt met tips en adviezen van de stichting en alle mogelijkheden duidelijk en overzichtelijk op een rijtje.

KinderdijkMolens-9

Meer weten om de molens van Kinderdijk een keer te bezoeken met een touringcargroep en hoe je dat het beste aanpakt ? Infopagina>

Varen met 'It Preamke' rond Fries Makkum

MAKKUM (FR): Als je alles op een rijtje zet zou dit eigenlijk helemaal niet zo geschikt zijn voor busgroepen, het is een open boot, zonder toilet, zonder rolstoellift, met 45 man is het flink aanschuiven en je moet ook nog bij lage bruggen bukken of plat op de bodem gaan liggen.....

MakkumPraemke-7

MakkumPraemke-3

Maar het is superleuk, er is ook een drankje en een muziekje aan boord.  De bemanning van It Praemke krijgt alles voor elkaar, ze helpen complete Zonnebloemgroepen instappen, hebben paraplu's en poncho's in de boot en maken er een geweldige belevenis van.

MakkumPraemke-1

MakkumPraemke-5

Ze hebben zelfs een polsstok bij zich voor de echt moedige gasten. Er is een gezellige ontspannen sfeer en er wordt regelmatig wat verteld.

MakkumPraemke-toilet

Het toilet achter in de tuin van Renť hebben we voor Bus-idee wel afgekeurd, dus hij heeft nu afspraken met een leuk cafť in Makkum met prima toiletten, koffie en lunches waar je met de bus bij kunt komen.

MakkumPraemke-9

MakkumPraemke-10

Vanaf hier is het 200 meter naar de boot.  Lekker stil...  elektrisch (schoon) varen...   gezellig in grote Friese praam.  Prachtige open rondvaarten door en rond het gezellige en pittoreske Makkum.

MakkumPraemke-15

It Praemke, rondvaarten in en rond Makkum, naar Allingawier of de Cornwerder molen met gezellige bemanning, een drankje, stukje muziek en bukken bij alle lage bruggen, Sķderseewei 11, 8754 GK, Makkum tel: 06-55784959  Infopagina>  Internetsite>

De gezelligste vertelgidsen van Amsterdam

AMSTERDAM (NH): Bij GET Events kun je Amsterdamse gidsen huren die gespecialiseerd in het vertellen van leuke verhalen en anekdotes.  Ze zijn geselecteerd en opgeleid in het boeiend en vooral gezellig kunnen vertellen van leuke weetjes tijdens hun rondleidingen.

AmsterdamGETevents-3

AmsterdamGETevents-8

De GET Events gidsen kunnen in overleg overal beginnen en eindigen, dus dat is erg handig in Amsterdam waar parkeren voor bussen vaak lastig is. Gidsen kunnen ook ergens onderweg instappen en een stadstour op de touringcar doen.  Is dat niet handig ??

AmsterdamGETevents-4

AmsterdamGETevents-13

Verschillende touringcarbedrijven hebben dit bedrijf al ontdekt, naast gidsen heeft men ook fietstours, steptours, spelprogramma's, smartlappentours of bijvoorbeeld een Amsterdamse kroegentocht, kijk maar eens op de website www.getevents.nl

Doe eens een tour over de Wallen of door de Jordaan met de specialisten.  Gidsen zijn in vele talen beschikbaar, alles op maat en wens van de klant.  Meer weten, klik dan op: Infopagina>

Gestetner stencilmachines in Joure

JOURE (FR) Kent u de Gestetner stencilmachine nog? De conciŽrge, de secretaris van de voetbalclub, mijnheer pastoor en de dominee, kantoren en fabrieken, vroeger werkte iedereen ermee. Ook speelde de stencilmachine in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol, het verzet drukte zijn krantjes op de beroemde Gestetner stencilmachines.

Gestetner 366 verscherpt met vrouw

In Museum Joure zijn t/m 29 oktober de mooiste stencilmachines te zien uit de geschiedenis van deze Gestetnerfabriek. Natuurlijk met de materialen die bij de techniek van het stencilen horen, zoals de overbekende stencils en de correctielak met de karakteristieke geur.

Gestetner Ream vrijstaand

2011-9-25 Joure en MJ  op zondagochtend  (28)

De expositie is te zien in Museum Joure. Naast wisselexposities vindt u in dit grote museumcomplex (het bestaat uit 10 gebouwen!) de geschiedenis van Douwe Egberts, een prachtige historische drukkerij, de grootste collectie Friese staartklokken en nog heel veel meer.

Meer weten ?  Museum Joure, Geelgietersstraat 1-11, 8501 CA, Joure, telefoon: 0513-412283  Infopagina>  Internetsite>

Botanische Tuinen Utrecht, ook bij regen !

UTRECHT (U): Kijk, iedereen weet dat een Botanische tuin geweldig is om te bezoeken met groepen, maar wat doe je als het regent ?  Nou in Utrecht hebben ze een aparte ingang voor bussen, daarmee kom je meteen in een tropisch kassencomplex met een restaurant.  Dus als het regent blijf je met de rondleiding gewoon binnen.... altijd geslaagd dus !

Utrecht-Botanische-Tuinen-11

Utrecht-Botanische-Tuinen-4

De Botanische tuinen liggen heel handig aan de rand van Utrecht, in het universiteitsgebied van De Uithof van de Universiteit Utrecht.  Je bent er waarschijnlijk al duizend keer langs gereden als je met de touringcar van de A-27 de A-28 opdraait, dan ligt het rechts van de snelweg. 

Utrecht-Botanische-Tuinen-1

Utrecht-Botanische-Tuinen-21

Het tuincafť met tot wel 70 zitplaatsen wordt speciaal voor de groep gereserveerd, hier is ook een minder validen toilet. Van hieruit kunnen gidsen de groep meenemen, bij slecht weer voor een binnenrondleiding en bij goed weer gaat de rondleiding natuurlijk ook verder naar buiten.

Utrecht-Botanische-Tuinen-19

Utrecht-Botanische-Tuinen-3

De Botanische tuinen van de Universiteit van Utrecht zijn heel bijzonder, met wel 9 hectare tuin en meer dan 8000 verschillende plantensoorten. Midden in de tuin ligt Fort Hoofddijk, ooit onderdeel van de Hollandse Waterlinie.  De gidsen vertellen er in de rondleidingen van alles over.

Utrecht-Botanische-Tuinen-20

Utrecht-Botanische-Tuinen-2

Extra leuk is nog dat tot half september ook de vlinderkas geopend is !

Utrecht: Tuincafť Botanica & Botanische Tuinen Utrecht, met aparte ingang voor touringcargroepen, vlindertuin en bij minder goed weer een rondleiding door de tropische kassen. Budapestlaan 17, 3584 CD, tel: 06-53538003  Infopagina>  Internetsite>

Restaurant De Bekkerie bij Venlo

BOEKEND / VENLO (L): Aan de noordkant van Venlo, dichtbij A-73 en knooppunt Zaarderheiken is dit een van de leukste busstops die je kunt maken ! De Bekkerie is zo'n hartverwarmend bedrijf, daar moet je echt even de tijd voor uittrekken. Daarna kan je dag niet meer stuk !

Venlo-Boekend-Bekkerie-3

Venlo-Boekend-Bekkerie-1

De mensen die hier werken hebben veelal een verstandelijke beperking of krijgen een nieuwe kans in de maatschappij.  Ze doen hun werk dan ook met hart en ziel en dat is een geweldige belevenis. 

Venlo-Boekend-Bekkerie-2

Venlo-Boekend-Bekkerie-12

Natuurlijk wordt het restaurant vakkundig aangestuurd door Jeroen, die met busgroepen veel ervaring heeft.  In de Bekkerie is naast een restaurant, ook een dorpsbakkerij, bibliotheek, creatieve ruimte en escape-room. Een maatschappelijk concept dat faciliteiten weer terug in het dorp brengt, mensen kansen geeft en ze met elkaar verbindt.

Venlo-Boekend-Bekkerie-17

Venlo-Boekend-Bekkerie-13

Ook Z.K.H. Willem-Alexander werd hier ooit vorstelijk gastvrij onthaald en was erg enthousiast!   Meer weten ? Klik op: Infopagina>

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren

HEEREWAARDEN (GLD) In het Land van Maas en Waal ligt in Heerewaarden het bezoekerscentrum over De Grote Rivieren, een compact gebouw met grote tuin en terras. Voor groepen is er een rondleiding, visserijfilm en demonstratie van de steenbakker.

HeerewaardenBZCDeGroteRivieren-18

HeerewaardenBZCDeGroteRivieren-6

De ruim 60 vrijwilligers hebben van dit bezoekerscentrum echt wat leuks gemaakt met o.a. groot aquarium, maquettes, overstromende modelrivieren en rondleidingen waarbij altijd de leukste weetjes, anekdotes en meest sappige verhalen voorbij komen. 

HeerewaardenBZCDeGroteRivieren-11

HeerewaardenBZCDeGroteRivieren-12

Buiten ligt een vissersschip met ingerichte schipperswoning aan boord, er is een beverburcht en zelfs een uitkijktoren voor wie goed ter been is met uitzicht over de rivieren Maas en Waal en haar drukke scheepvaart.

HeerewaardenBZCDeGroteRivieren-15

Vrijwel alles is rolstoeltoegankelijk (op uitkijktoren en het schip na) en er worden overal stoelen geplaatst zodat er altijd even gezeten kan worden.  Aan de overkant of voor de deur kunnen touringcars gratis geparkeerd worden.   Erg leuk zijn ook de ouderwetse 'kijkdozen' met historische tafereeltjes.   Meer weten ?  Klik op: Infopagina>

Smaragd Partyschepen Rotterdam

ROTTERDAM (ZH): Smaragd heeft twee grote luxe partyschepen waar busgroepen rondvaarten op kunnen maken, ieder schip is exclusief voor jullie touringcargroep gereserveerd en er varen dus geen andere groepen of individuele passagiers mee tijdens de rondvaart.

RotterdamSmaragd-1

RotterdamSmaragd-3

De rondvaart start op een vooraf afgesproken, voor bussen goed bereikbare, ligplaats in Rotterdam, bijvoorbeeld bij de Euromast of langs de kade tussen Erasmusbrug en Veerhaven.

RotterdamSmaragd-7

RotterdamSmaragd-17

Er zijn al mogelijkheden voor groepen vanaf 40 personen.  De vaartocht voert langs containerterminals, werven, stukgoedhavens en grote zeeschepen en is inclusief Nederlandstalige gidsbegeleiding. 

RotterdamSmaragd-6

Smaragd is een familiebedrijf dat bekend staat om  haar gezelligheid, gastvrijheid en flexibiliteit. Ook vaartochten vanaf de 2e Maasvlakte naar Rotterdam of andersom !   Meer weten ? Klik op:  Infopagina>

De 'Pannenkoekenboerderij aan de Linge'

HEMMEN (GLD): Dit is een tip voor jullie van 'De Dagtochten Specialist' uit Amsterdam. Volgens Vivian van DDS zijn klanten er zo enthousiast over dat ze de Linge dagtocht soms voor een tweede keer boeken vanwege de heerlijke lunch, het geweldige plekje en het supervriendelijke personeel van dit pannenkoekenrestaurant......

HemmenPannenkoekenboerderijaandeLinge-9

HemmenPannenkoekenboerderijaandeLinge-10

In het keuzemenu zitten de heerlijkste pannenkoeken waaruit de mensen kunnen kiezen, erg leuk is ook het 'Senioren Pannenkoekendiner' met biiv. een advocaatpannenkoek of pannenkoek met boerenjongens.

HemmenPannenkoekenboerderijaandeLinge-6

Hemmen Pannenkoekenboerderij aan de Linge

Het restaurant is prachtig ingericht met veel hout en groot terras aan de Linge, enkele minuten van de A-50 afrit Heteren of de A-15 afrit Zetten/Andelst.  Pannenkoeken worden nog ambachtelijk gebakken in koekenpannen met graan uit de regio. Meer weten, klik op: Infopagina>

NIEUW vanaf juni 2017: Dordrecht Tours !

DORDRECHT (ZH): Dat je in Dordrecht niet met een touringcar in de prachtige oude binnenstad kunt komen, dat weten busbedrijven wel.  Touringcarchauffeur Jan Prins is daarom met zijn partner Anne-Marie Ponsen een leuk toeristisch treintje begonnen vanaf 2 juni 2017 !

Dordrecht-Tours-7

Dordrecht-Tours-3

Dit elektrische treintje is geschikt voor groepen tot 36 personen.

Met dit leuke treintje rijden ze samen langs de oude binnenhavens, door krappe straatjes, je ziet al die prachtige geveltjes, de grote kerk, de molen en alle bezienswaardigheden uit de historische binnenstad.  Anne-Marie vertelt er onderweg, door de microfoon van alles over.

Dordrecht-Tours-18

dordrecht tours routekaart

Ze is haar hele leven met veel plezier werkzaam in het onderwijs geweest en zal nu met evenveel plezier uw reisleidster zijn.  Jan weet natuurlijk precies hoe het werkt met busgroepen en zorgt altijd voor een goed bereikbaar startpunt.  Het treintje van Dordrecht Tours is rolstoeltoegankelijk en maakt een rondrit van 1 uur !  Meer weten ?

Dordrecht Tours, een rolstoelvriendelijk elektrisch treintje met 'live' uitleg door het historische centrum, met touringcarchauffeur Jan Prins en gids Anne-Marie Ponsen !  Kantoor: Pallisander 93, 3315 MN, Dordrecht, tel: 06-19029665 Infopagina>  Internetsite>

Vestingstad Gorinchem & Hendrick Hamel

GORINCHEM )ZH): Dit compleet dagdeelbezoek aan de vestingstad Gorinchem, begint met koffie bij Metropole, waar mensen met een verstandelijke beperking bedienen en dat zo hartverwarmend doen, dat je dag daarna gewoon al niet meer stuk kan...... 

GorinchemHamelhuis-23

foto: GP-foto

Van hieruit gaat het met de touringcar naar het Hendrick Hamel museum, hier wordt eventueel de groep opgesplitst en begint een stadswandeling van ca. 1 uur met stadsgidsen door oud Gorinchem de grootste, nog intact zijnde vestingstad van Holland en een bezoek aan het Hendrick Hamel Huis voor een boeiende rondleiding van 1 uur.

GorinchemHamelhuis-2

GorinchemHamelhuis-10

Hendrick Hamel leed in 1653 schipbreuk met de VOC bij Korea en kwam pas 13 jaar later met acht vreemd uitgedoste mannen in een klein bootje de haven van Desima weer binnen varen.....† Over de spannende belevenissen die ze daar in Korea meemaakten gaat dit leuke museum.

GorinchemHamelhuis-12

GorinchemHamelhuis-20

Museum in een NIEUW gebouwd huis in 16e eeuwse bouwstijl !

Het boek dat Hendrick daarover schreef is tot 1880 de enige bron van kennis over Korea geweest voor de rest van de wereld. In de rondleiding bezoek je ook de kleine Koreaanse Tuin van het museum..

Vestingstad Gorinchem & Het Hendrick Hamel Museum, compleet dagdeel met koffie en gebak, stadswandeling en leuk klein museum over avonturier en VOC schipbreukeling. Kortendijk 67, 4201 KS, Gorinchem telefoon: 0183-200100 Infopagina>  Internetsite>

Openluchtmuseum It DamshŻs bij Drachten

NIJ BEETS (FR): In Friesland ligt in Nij Beets (bij Drachten) dit leuke openluchtmuseum. Het thema van het museum is het turfmaken en de armoedige omstandigheden waaronder dit plaatsvond. Sinds 2014 is er nu ook een grote eigen busparkeerplaats en ontvangst-, entreegebouw!

It Damshus

It Damshus

Op het museumterrein staan o.a. een 'Snertkerkje', een dorpscafť met kruidenierswinkel, woonhuisjes van de veenarbeiders. Ook zijn de veranderingen in het landschap door de vervening gereconstrueerd.

It Damshus

It Damshus

Met rondleidingen, begeleid door gidsen, wordt een boeiende programma in de buitenlucht geboden. Bij slechter weer zijn er ook voldoende mogelijkheden voor een alternatief binnenprogramma.

It Damshus

filmposter

Zo is er o.a. een filmzaal waar een prachtig gemaakte film van ca. 23 minuten wordt vertoond. In het entreegebouw zijn toiletten, ook voor invaliden, een museumrestaurant en een bescheiden museumwinkel.

It Damshus

It Damshus

 Met een bootje kun je een stukje op het museumterrein varen of naar het dichtbij gelegen Sudergemaal. In dit oudste elektrische gemaal van Friesland†kunnen de immense pompen nog steeds water verzetten.†

It Damshus

It Damshus

It DamshŻs is een compact, rolstoelvriendelijk en levendig museum !  Bussen kunnen tot voor de deur rijden en groepen daar laten uitstappen. Mocht het wat regenen, dan zijn er paraplu's beschikbaar.

Openluchtmuseum It DamshŻs, Domela Nieuwenhuisweg 59B, 9245 VC, Nij Beets, telefoon: 0512-461599 Infopagina> Internetsite>

Schokland, bezoek aan 'eiland op het droge'

SCHOKLAND (FL): Schokland is een uniek fenomeen,'een eiland op het droge'.  Waar ooit de Zuiderzee was is nu de polder met wegen, huizen, bedrijven, boerderijen en het moderne leven van alledag. 

Schokland

Schokland

Je kunt je nu haast niet meer voorstellen dat hier ooit de zee was. Behalve bij Schokland, een eilandje, vlakbij Urk waar je vrijwel alles nog kunt zien hoe het vroeger was, het dorpje, het haventje, het kerkje.

Schokland

Schokland

Het eiland steekt nog boven het land van de polder uit en vrijwel alles is er bewaard, het is daarom tegenwoordig zelfs Unesco Werelderfgoed.

Schokland

Schokland

Wandel met een gids door het dorpje, bekijk de boeiende film over Schokland, bezoek het museum met vondsten en maquettes.

Schokland

Daarnaast is er een rondrit met een ouderwetse tractor met een aantal lage karren (ca.70 zitplaatsen) mogelijk.   En alles heel erg betaalbaar...

Schokland

Schokland

Het museumrestaurant heeft dezelfde uitbater, Dennis Goosens, als 'Het Wapen van Ens' en dus veel ervaring met busgroepen.  Erg leuke en interessante dagtochtbestemming.  Meer weten ? Klik op: Infopagina>

Spectaculair Waterliniemuseum bij Utrecht

BUNNIK (U): In het Fort bij Vechten, dat langs de A-12 bij Bunnik ligt, is eind 2015 een spectaculair nieuw museum geopend, dat voor iedereen duidelijk maakt wat de Hollandse Waterlinie nu precies was. 

BunnikWaterliniemuseum-1

BunnikWaterliniemuseum-10

Na dit museumbezoek weet je er alles over...

Dit is een geweldig modern en interactief museum met de nieuwste technieken. Jullie touringcargroepen worden altijd begeleid door 3 gastheren of -vrouwen, ze verzorgen een inleiding, geven uitleg in het museum en begeleiden de groep bij de 3D brillen, waarbij je in een bewegende stoel een virtuele waterlinievlucht maakt.

BunnikWaterliniemuseum-13

Hierbij heeft iedereen een onvergetelijke 3D ervaring en zien ze iets wat nog nooit iemand in het echt heeft gezien: de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet !  Het is echt spectaculair gedaan.....

BunnikWaterliniemuseum-18

BunnikWaterliniemuseum-2

BunnikWaterliniemuseum-16

Daarna is er een echte buitenrondleiding door het fort.  Hierbij kom je in gebouwen van het fort die anders niet toegankelijk zijn.....  Voor touringcars die hoger zijn dan 3.60 meter hebben we belangrijke informatie over de aanrijroute, uiteraard vind je alles in onze infopagina:

Waterliniemuseum Fort bij Vechten, Marsdijk 2, 3981 HE, Bunnik, telefoon: 030-6565285  Infopagina>  Internetsite>

Nostalgisch museum in Gronings Warffum

WARFFUM (GR): Dit is weer zo'n ontzettend leuk nostalgisch museum, hier ga je terug naar hoe het leven vroeger was, met kleine huisjes, compleet ingericht, op de grootste wierde van Groningen. Draaiend TBC huisje, weverij, drukkerij, proefmolen er is van alles....

Openluchtmuseum Hoogeland

WarffumHetHoogeland-5

Het geeft een echt beeld van Groninger geschiedenis.en bestaat uit zo'n 20 gebouwen uit de periode 1830-1920 en ligt midden in het schattige dorpje Warffum.  Horeca is in de oude bewaarschool, een prachtig gebouw met moderne faciliteiten zoals een groot invalidentoilet.

WarffumHetHoogeland-3

Openluchtmuseum Hoogeland

Voor gereserveerde touringcargroepen regelen ze hier altijd een aantal leuke demonstraties en wordt er in kleine groepje rond geleid door enthousiaste gidsen, gebouwtje voor gebouwtje, zelfs een schooltje van vroeger is er nog.  Er zijn ook authentieke sier- en moestuinen met o.a. 'vergeten groenten'   Wil je meer weten over groepsbezoek: klik hier>

Rondvaartbedrijf Jongschaap in Weerribben

KALENBERG (OV): Wat een prachtig gebied is dit ! De reis met de touringcar ernaar toe is al een excursie op zich en dan heerlijk rond worden gevaren op een modern passagiersschip met alle comfort.....

KalenbergPieterJongschaap-1

KalenbergPieterJongschaap-6

Vrijstate II is geschikt voor groepen tot ruim 70 personen en dat is in dit gebied best een vrij groot en praktisch schip voor touringcargroepen.

KalenbergPieterJongschaap-5

Het vaargebied is Nationaal Park Weerribben-Wieden, zo zijn er bijvoorbeeld tochten naar restaurant Hollands VenetiŽ in Giethoorn, naar Muggenbeet, naar het voormalige Zuiderzeestadje Blokzijl of gewoon een rondje door de prachtige Weerribben.vanuit Kalenberg.

KalenbergPieterJongschaap-7

KalenbergPieterJongschaap-2

In Kalenberg kan de bus tot vrijwel bij de loopplank komen en ook tijdens de rondvaart op de oprit blijven staan indien gewenst. De familie Jongschaap is een hardwerkend, enthousiast en sympathiek gezin dat zorgt dat alles tiptop is. Geniet van de rust en natuur van de Weerribben, een fantastisch gebied !  Meer weten ?  Infopagina>

Hotmarks Glasblazerij in Twents Ootmarsum

OOTMARSUM (OV): Dit kan haast niet mooier, een sympathieke glasblazer met een grappig Engels accent en veel humor in het pittoreske centrum van Ootmarsum en je kunt er ook nog eens prima met een touringcar bij komen......    superleuk: Hotmarks Glasblazerij !

Hotmark's

Hotmark's

header1

Glasblazer Mark geeft zeer cabareteske demonstraties en heeft daarvoor een prima ruimte met podium en 65 zitplaatsen van waaruit iedereen het goed kan zien en horen.  Ervaar hoe vloeibaar glas wordt omgevormd tot vaas of schaal.

Hotmark's

Hotmark's

Mark heeft al 23 jaar ervaring met glasblazen en doet dat met een big smile, zijn interactie met het publiek is hartverwarmend. 

Hotmark's

Zijn vriendin Sanny heeft een in hetzelfde pand ook de leuke kado & sieradenwinkel: de Duizendpoot.  De demonstraties van glasblazer Mark Locock duren ca. 45 - 60 minuten.   Meer weten ? Klik hier>

Hotel De Roskam dichtbij A-12 & Arnhem

RHEDEN (GLD): Dit is weer zo'n locatie waarvan je denkt dat ze waarschijnlijk wat te duur zijn voor busgroepen, maar daar vergis je je in !  Het kan eigenlijk niet mooier, op maar 5 minuten van de A-12 en het Velperplein bij Arnhem aan de voet van de natuur van de Posbank.

Hotel De Roskam

Hotel De Roskam

Het enthousiasme om hier busgroepen te ontvangen is groot en alles is voorhanden, grote parkeerplaats, minder validen toilet, verschillende ruimtes waarvan de boerderij/bistro wel helemaal geweldig sfeervol is.

Hotel De Roskam

Hotel De Roskam

Sandton Hotel De Roskam heeft al een hele lange geschiedenis en in de oude herberg overnachtte ooit zelfs Mata Hari.  Vanaf deze plek kun je prachtige routes over de Posbank rijden, zelfs met een gids op de touringcar als je wilt. Goed busadres ter hoogte van Arnhem bij Nationaal Park Veluwezoom !  Meer weten, klik op: Infopagina>

Duinexpres & De Rustende Jager

DE MOER / BIEZENMORTEL (NB): De Duinexpres is een prachtige manier van natuur beleven en ervaren. In verwarmde wagons met een zacht achtergrondmuziekje is het genieten van het natuurschoon in en rondom landgoed Huis ter Heide en de Loonse en Drunense Duinen.

Duinexpres

Duinexpres

Er wordt onderweg verteld via de intercom over het gebied.

De Duinexpres biedt de mogelijkheid om op plaatsen te komen die niet of nauwelijks bekend zijn en met de auto of de touringcar moeilijk of niet te bereiken zijn. Heen gaat het over verharde wegen en terug veelal over natuur- en zandpaden waar ook Schotse Hooglanders rondlopen.

Duinexpres

Duinexpres

De Duinexpres biedt plaats aan 52 personen in twee wagons met een lage gemakkelijke instap en comfortabele stoelen, daardoor uitermate geschikt voor minder validen en ouderen. Een complete rondrit duurt ongeveer 2 uur, optioneel kan er een stop bij het uitkijkpunt worden gemaakt en kan de groep hierheen wandelen en genieten van de uitzicht.

De Rustende Jager

De Rustende Jager

Onderweg kan een lunch worden gereserveerd bij 'De Rustende Jager' 

Dit restaurant dat al sinds de 70er jaren touringcargroepen ontvangt is prachtig gelegen aan de rand van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, op een vijfsprong in het bos. Hier komen bezoekers van heinde en verre om te genieten van de prachtige bossen en duinen.

 De Rustende Jager

Voor wat actievere groepen hebben ze hier ook maar liefst 700 (!) huurfietsen, variŽrend van MTB's tot o.a. tandems en elektrische fietsen.

De Rustende Jager

De fietsen kunnen worden gebracht en/of opgehaald, wanneer de groep bijvoorbeeld van A naar B wil fietsen, waar de bus weer klaar staat. Op karren kunnen ze er 50 per keer vervoeren en huurfietsen kun je tot 1 dag tevoren kosteloos annuleren als de weersverwachting slecht is.

De Rustende Jager

Voor informatie over rondritten met de Duinexpres, klik op: Infopagina>  
Voor informatie over restaurant de Rustende Jager, klik op: Infopagina>

Grand Cafe Restaurant 1e Klas op C.S.

AMSTERDAM (NH):   Dit is werkelijk een ontdekking ! Je moet het weten, maar op perron 2B van Amsterdam C.S. is het mooiste stationsrestaurant van Europa volgens 'The Guardian' en geloof het of niet, ze zijn daar voor touringcargroepen nog betaalbaar ook !

Grand Cafe Restaurant 1e Klas

Grand Cafe Restaurant 1e Klas

Ontworpen door Nederlands beroemdste architect Cuypers (Rijksmuseum), beleef je hier de unieke grandeur van vroeger en geniet je ondertussen van de uitstekende kwaliteit, snelheid en gastvrijheid van dit monumentale restaurant. Je gelooft het gewoon niet voor dat geld !

Grand Cafe Restaurant 1e Klas

Grand Cafe Restaurant 1e Klas

Je kunt je gasten uit laten stappen voor het Victoria Hotel (300 meter) of  Barbizon Palace Hotel (450 meter) recht tegenover CS en iemand van 1e Klas komt ze ophalen zodat de chauffeur daarna de bus kan gaan parkeren. Uniek is ook de mogelijkheid om de Koninklijke Wachtkamers te bezoeken met gids !  Meer weten, klik op: Infopagina>

Restaurant De Engel in Houten bij Utrecht

HOUTEN (U): Dit busrestaurant ligt maar 5 minuten van de snelweg in het dorp Houten, goed bereikbaar voor touringcars met een gigantische busparkeerplaats en aparte ingangen naar de zalen met airconditioning.

De Engel

De Engel Houten

Dit familiebedrijf doet al vele generaties zaken met busbedrijven, hier komen al eigenlijk al busgroepen sinds er bussen rijden.  De Engel is centraal gelegen in het midden van Nederland vlakbij de A-27 en ook maar op 10 minuten rijden van de A-12.  Dus echt handig gelegen !

De Engel Houten

De Engel Houten

Het bedrijf is rolstoeltoegankelijk, bij de zaalingang is een rolstoelhelling, er is een minder validen toilet.  Door de goede busprijzen en gastvrije instelling is De Engel al vele jaren een vast adres voor vele gerenommeerde busbedrijven. Meer weten ?  Klik op de infopagina.

Cafe Restaurant Zalen De Engel, Wallerweg 2, 3991 DM,
Houten, telefoon: 030-6371554  Infopagina> Internetsite>

Dit is een echt 'Bus-idee' voor Rotterdam !

ROTTERDAM (ZH): Dit is een echt 'Bus-idee' want het is zowel een busbedrijf als een dagtochtbestemming, dus dat past helemaal bij ons. In veel grote steden in Europa is dit een bekende verschijning en een geweldige manier om de stad te leren kennen: de Hop-On Hop-Off !

RotterdamHop-on-Hop-off-3

Je koopt een kaartje en kunt de hele dag onbeperkt in- en uitstappen bij allerlei bezienswaardigheden en leuke plaatsen in de stad.  De bus rijdt een ronde van een uur, dus als je ergens uitstapt kun je precies 1 of 2 uur later weer instappen.  Onderweg wordt er van alles verteld.....

RotterdamHop-on-Hop-off-5

Ook voor groepen is dit een uitkomst, want je kunt dus een dagje Rotterdam doen waarbij iedereen zijn eigen plan kan trekken en elkaar steeds weer tegenkomt in de bus.  Je spreekt een eindtijd af en als je met je eigen touringcar naar Rotterdam komt, kun je op de terugweg lekker ervaringen uitwisselen en bijvoorbeeld samen gaan eten ergens.

RotterdamHop-on-Hop-off-1

Handige opstapplaats is dan bij de Spido / Erasmusbrug omdat daar je touringcar gratis de hele dag kan parkeren. En voor jullie groepen heeft Petra van Driel, de enthousiaste onderneemster van dit project, leuke prijsaanbiedingen: petravandriel@yahoo.com of  06-28658229

RotterdamHop-on-Hop-off-4

Meer weten ?

Hop-On Hop-Off , Van Vollenhovenstraat 15A, 3016 BE, Rotterdam telefoon: 06-28658229 Infopagina> Internetsite>

Soort 'Mini-Efteling' in Gelderse Aalten

AALTEN (GLD): Rond Aalten is de familie Ruesink, vader, moeder en dochters, een fenomeen. Ze zijn heel enthousiast en ondernemend, ze hebben in twee gebouwen allerlei nostalgische verzamelingen en daartussen een Follybos met rariteiten..... heel erg leuk en origineel

IMG_2248

IMG_2258

Zoals Yvon Jaspers (Boer zoekt Vrouw) ooit zei, 'Het is een soort mini Efteling, maar dan heel anders....'  Zeg dat wel, want vader Ruesink heeft werkelijk de grappigste en vreemdste bouwwerken in het bos gebouwd.  Het is in boeren eenvoud, maar daarom niet minder leuk....

IMG_2260

IMG_2270

IMG_2239

Zijn humor, energie en fantasie kent geen grenzen. Moeder en dochters verzamelen kinderwagens, strijkijzers (3000), wekkers en hebben een unieke verzameling grijs gewolkt emaille gebruiksvoorwerpen.

Kom op bezoek bij de meest grappige en creatieve familie van Aalten! 

Boerderij 't Westendorp, Nostalgische verzamelingen & Follybos, Westendorpweg 2, 7122 JT, Aalten, telefoon: 0543-466294 Infopagina>  Internetsite>

Wandelen in overdekt Tropisch Bos in Goes

GOES (ZLD): Met een drankje uit een halve kokosnoot op een Cubaans terras zitten.....  Wat dacht je van een wandeling door een tropisch bos met met uitleg van een gids over alle levensgrote planten en bomen zonder dat je daarvoor naar de Amazone of AziŽ hoeft....

IMG_2413BW3

30-5-2014 regenbos goes

Hier zie je gebruiks- en kamerplanten uit het dagelijks leven thuis. Kruiden en specerijen zoals o.a. peper, kaneel, gember, koffie.  Fruitsoorten zoals bananen, ananas, mango, maar ook vele soorten medicinale planten, katoen, chocola, kapok, rubber..... 

IMG_2386BW

IMG_2391BW

Hoe leuk is het om dat eens te zien ?  Bij de rolstoelvriendelijke rondleiding zit een tropische proeverij inbegrepen en beleef je de tropen alsof je er bent. Bovendien zijn er overal zitjes om even rustig te genieten. Alle programma's zijn uitbreidbaar met een heerlijke lunch.

Het Tropisch Bos is geheel overdekt, het is hier dus altijd zomer !

Omnium Tropisch Bos, Zwembadweg 3, 4463 AB, Goes
telefoon: 0113-233388 Infopagina> Internetsite>

-----------------------------------------------------

Meer in het Nieuwsarchief 2019-2018>
Meer in het Nieuwsarchief 2017-2016>
Meer in het Nieuwsarchief 2016-2015>
Meer in het Nieuwsarchief 2015-2014>

Meer in het Nieuwsarchief 2014-2013>
Meer in het Nieuwsarchief 2013-2012>
Meer in het Nieuwsarchief 2011-2010>

terug naar boven >
terug naar voorpagina>

zoeken met
google
allťťn in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

NIEUWS EN ACTUALITEIT:

In deze rubriek verzamelen wij leuke nieuwsberichtjes en voorpagina-artikelen die interessant zijn voor de touringcarbranche.

  adreslijsten

touringcarbedrijven: klik op een provincie >

    

groepsrestaurants klik op een provincie >

bezoekwaardigheden klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie > 

vip & business class: klik op een provincie >

    

 


 

 

© Deze website is 19-08-19 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

's >