Grand Caf้ Restaurant 1e Klas
___________________________________________________________________________
Ga met je muis over de foto en klik op de
pijltjes om meer foto's te kunnen zien van dit bedrijf
Bedrijfsomschrijving:
|
Grand Caf้ Restaurant 1e Klas op Amsterdam Centraal
Station
Dit is werkelijk een ontdekking ! Je moet het weten, maar op
perron 2B van Amsterdam CS is het mooiste stationsrestaurant van
Europa volgens 'The Guardian' en geloof het of niet, ze zijn
voor busgroepen nog betaalbaar ook !
Ontworpen door Nederlands beroemdste architect
Cuypers (Rijksmuseum), beleef je hier de unieke grandeur van
vroeger en geniet je ondertussen van de uitstekende kwaliteit,
snelheid en gastvrijheid van dit monumentale restaurant.
|
Adresgegevens:
Naam bedrijf: |
Grand Caf้ Restaurant 1e Klas |
Adres: |
Centraal Station Perron 2B |
Postcode: |
1012 AB |
Plaats: |
Amsterdam |
Contactgegevens:
Capaciteitsgegevens:
Totale capaciteit: |
300 |
Capaciteit per ruimte |
140 / 32 / 130 |
Capaciteit terras: |
-- |
Capaciteit toiletten: |
2 x dames / 2 x heren / 2 x
urinoir (let op: toiletten zijn te bereiken met 3 traptreden)
Er zijn wel invalidentoiletten op het perron naast de locatie |
Bereikbaarheid / ligging
Waar ligt locatie: |
Amsterdam centrum in het Centraal
Station (perron 2B) |
Busparkeerplaats: |
Ja, Parkeren bij P2: Passenger
Terminal Amsterdam (PTA) op de Piet Heinkade 27.
(41 plekken, voor de chauffeur 1,1 km / 14 minuten lopen)
https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/touringcar/
|
Afstand parking/bedrijf |
Voor de groep ca. 850 meter / 10
minuten
In & Uitstappen aan de achterzijde van het Centraal, 24
haltes op de Ruijterkade Oost (zie kaartje 1) . Of in
Amsterdam Noord bij Adam Toren / Eye, 1 halte, dan gaat de groep met
het Buikslotermeerveer (gratis) het IJ over naar CS (zie kaartje 2)
Of direct parkeren en uitstappen op de Passenger Terminal
Amsterdam (PTA) op de Piet Heinkade 27. (41 plekken 1,1 km / 14
minuten lopen)
Voor actuele situatie kijk op
https://bereikbaarheid.amsterdam.nl/touringcar
De groep hoeft op CS niet in te checken met OV kaarten, 1e Klas heeft een eigen opgang
|
Kosten parkeren: | Wordt bij grotere groepen vergoed
door 1e Klas |
RRoutebeschrijving / plattegrond |
|
Diversen:/font>
invalidentoilet: |
Nee (wel op perron naast 1e Klas) |
Overige faciliteiten: |
Walking lunch of diner: vraag naar de
mogelijkheden
Voor informatie:
sales@restaurant1eklas.nl
|
Bijzonderheden: |
Het restaurant ligt aan perron 2B, is altijd te bereiken zonder OV kaartje
en heeft een eigen
priv้ opgang vanuit de centrale hal. Ze hebben hier een beroemde
Kaketoe van 15 jaar oud die gek is op vrouwen & de toiletpotten zijn
Delfts Blauw ! |
Gesloten op: |
Kerstavond gesloten om 18:00
1e kerstdag gesloten ( 25 december )
Oudjaaravond open tot 18:00 ( 31 december )
Nieuwjaarsdag open vanaf 12:00 uur ( 1 januari)
Koningsdag gesloten (27 april ) |
Groepsprijzen p/p 2025: (vanaf
20 personen)
1 kopje koffie (of thee) + Brownie met slagroom |
7,00 |
1 kopje koffie (of thee) + vers
gebak (Arnold Cornelissen)
Keuze uit appeltaart, cheesecake, citroen meringuetaart of chocoladetaart |
10,00 |
Lunch
Inclusief onbeperkt koffie, thee, melk en tapwater
Parelcouscous salade Tomatensoep
Twee luxe bolletjes per persoon met diverse kaas- en vleeswaren
Kan ook geheel vegetarisch
(De lunch kan op schalen geserveerd en op tafel gezet) |
26,25 |
Lunch deluxe
Inclusief onbeperkt koffie, thee, melk en tapwater
Parelcouscous salade Tomatensoep Broodje Oma Bobs kroket
Diverse soorten broodjes; twee luxe bolletjes per persoon met diverse kaas- en vleeswaren en zoet beleg, krentenbrood en mini chocoladebroodjes
Kan ook geheel vegetarisch Fruitsalade |
31,50 |
High Tea
Inclusief onbeperkt thee per persoon Inclusief onbeperkt thee persoon
Soepje vooraf Plateau met sandwiches, quiche, scones en zoete lekkernijen |
39,75 |
3 gangen diner
Voorgerecht
Soep van de dag
Hoofdgerecht
Fish & Chips
Pasta met champignonroomsaus (V)
Kipsat้ Schnitzel met champignonroomsaus
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet en salade
Nagerecht
Panna cotta met rood fruit
(tot 20 personen kunt u ter plaatse kiezen,
vanaf 21 personen ontvangen wij de keuze per persoon graag 1
week voorafgaand van de reservering i.v.m. bestellingen)
|
35,00 |
3-gangen diner 1e Klas zakelijke markt - bedrijfsuitjes
Voorgerechten
-Klassieke caprese: tomaat, mozzarella en olijfolie
-Carpaccio met pesto, kappertjes en Parmezaanse kaas
-Hollandse garnalencocktail
Hoofdgerechten
-Ribeye (ca. 275 gr.) met kruidenboter
-Zeebaars met botersaus
-Vegetarische curry, doperwten, cashewnoten, yoghurt-muntsaus, koriander, rijst
Dessert
-Dame blanche 2.0
-Panna cotta met rood fruit
-Frambozen dessert
frambozenmousse met een bodem van gepofte rijst
(vegan, gluten- en lactosevrij)
Wij ontvangen de uiteindelijke keuze per persoon graag 1 week voorafgaand van de reservering i.v.m. bestellingen. Wij houden rekening met eventuele di๋ten en uitzonderingen zoals vegetarisch, gluten vrij e.d.
Bij elk menu wordt er brood met room- en kruidenboter geserveerd
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gratin, frites, salade en groenten.
|
49,75 |
Grand Italiaans Buffet
Met o.a. olijfolie, tapenades en pestos, olijven en Italiaans brood
Gemengde groene salade met vinaigrette
Caprese: salade met mozzarella, basilicum en olijfolie
Anti pasti: diverse soorten Italiaanse vleeswaren
Diverse gegrilde Italiaanse groenten
Carpaccio met Parmezaanse kaas, pesto en rucola
Vitello tonato (rundermuis met tonijnmayonaise en rucola)
Kippedijen (Tante Door, biologisch) in een jus de veau van rozemarijn, tijm en knoflook
Gebakken zeebaarsfilet met een kruidensalsa saus
Pasta Carbonara (ei, roomsaus en spekjes)
Pasta Bolognese (rundvlees in tomatensaus)
Optioneel: stukje tiramisu met slagroom (wordt uitgeserveerd) + 4,50 per persoon |
49,50 |
GRILL BBQ Buffet
Warm
Gegrilde runderhamburger
Kipsat้ met pindasaus
Spareribs Geserveerd met friet en mayonaise
Koud
Groene salade met tomaten
Parelcouscous met champignons, zongedroogde tomaat en verse
kruiden
Geserveerd met brood en kruidenboter
Let dat er ongeveer 2,5 stuks per persoon
bereidt worden.
Aantal personen x 2,5 (gem wat men eet aan vlees-vis) : aantal
vis/vlees items =
. Items per item BV: 50 personen x 2,5 = 125
stuks : 3 items (burger/spareribs/sat้) = 41 items per item U
kunt dit dan zelf bijstellen. Als er bv veel gasten geen
varkensvlees eten dan doen wij er daar minder van en meer
kipsat้
|
41,50 |
Hollands specialiteiten buffet
vanaf 20 personen
Voorgerecht
Tomaten groenten soep (wordt uitgeserveerd)
Buffet inclusief:
Twee verschillende stamppotten van de chef
Speklappen Gehaktballen Rookworst
Rauwkostsalade Huzarensalade
Casino witbrood Patat Appelmoes
Optioneel: stukje appelcake met slagroom (wordt uitgeserveerd) + 4,75 per persoon |
47,50 |
Walking lunch of diner: vraag naar de
mogelijkheden |
vanaf 47,50 |
LET OP:
Genoemde prijzen kunnen afwijken, voor een prijsopgave altijd contact
opnemen met de paginahouder
Combinatietips:
Kan hier vertrekken |
Tour over de Wallen met een gezellige
vertelgids |
Infopagina> |
afstand ca. 0,5 km |
Rondvaart vanaf CS met Stromma
Nederland |
Infopagina> |
afstand ca. 1,0 km |
Fietstours door Amsterdam met Yellow
Bike |
Infopagina> |
terug naar de rubrieken:
index:
idee๋n
restaurants
bezoekwaardigheden
activiteiten en
rondvaarten
|