Nieuws en actualiteit

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants 

categorieën

TERUG NAAR:
Voorpagina

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties
inhoudsopgave
inlogpagina's

BUITENLAND:
infopagina's Andorra
infopagina's België
infopagina's Duitsland

infopagina's Oostenrijk
infopagina's Engeland
reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten

TOURINGCARFOTO'S:
bussen Bertie Willemsen

modelbussen B. Tieben

BUS-IDEE-DAG
foto's bus-idee-dag 2016
deelnemerslijst 2016

TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

TERUG NAAR:
Voorpagina
Inhoudsopgave
 


 

 

Smaragd Partyschepen Rotterdam

ROTTERDAM (ZH): Smaragd heeft twee grote luxe partyschepen waar busgroepen rondvaarten op kunnen maken, ieder schip is exclusief voor jullie touringcargroep gereserveerd en er varen dus geen andere groepen of individuele passagiers mee tijdens de rondvaart.

RotterdamSmaragd-1

RotterdamSmaragd-3

De rondvaart start op een vooraf afgesproken, voor bussen goed bereikbare, ligplaats in Rotterdam, bijvoorbeeld bij de Euromast of langs de kade tussen Erasmusbrug en Veerhaven.

RotterdamSmaragd-7

RotterdamSmaragd-17

Er zijn al mogelijkheden voor groepen vanaf 40 personen.  De vaartocht voert langs containerterminals, werven, stukgoedhavens en grote zeeschepen en is inclusief Nederlandstalige gidsbegeleiding. 

RotterdamSmaragd-6

Smaragd is een familiebedrijf dat bekend staat om  haar gezelligheid, gastvrijheid en flexibiliteit. Ook vaartochten vanaf de 2e Maasvlakte naar Rotterdam of andersom !   Meer weten ? Klik op:  Infopagina>

De 'Pannenkoekenboerderij aan de Linge'

HEMMEN (GLD): Dit is een tip voor jullie van 'De Dagtochten Specialist' uit Amsterdam. Volgens Vivian van DDS zijn klanten er zo enthousiast over dat ze de Linge dagtocht soms voor een tweede keer boeken vanwege de heerlijke lunch, het geweldige plekje en het supervriendelijke personeel van dit pannenkoekenrestaurant......

HemmenPannenkoekenboerderijaandeLinge-9

HemmenPannenkoekenboerderijaandeLinge-10

In het keuzemenu zitten de heerlijkste pannenkoeken waaruit de mensen kunnen kiezen, erg leuk is ook het 'Senioren Pannenkoekendiner' met biiv. een advocaatpannenkoek of pannenkoek met boerenjongens.

HemmenPannenkoekenboerderijaandeLinge-6

Hemmen Pannenkoekenboerderij aan de Linge

Het restaurant is prachtig ingericht met veel hout en groot terras aan de Linge, enkele minuten van de A-50 afrit Heteren of de A-15 afrit Zetten/Andelst.  Pannenkoeken worden nog ambachtelijk gebakken in koekenpannen met graan uit de regio. Meer weten, klik op: Infopagina>

Tip voor jullie van Dalstra Reizen !

VEENHUIZEN (DR): Misschien denk je bij Veenhuizen niet meteen aan kaas, maar vanaf dit jaar zou dat toch wel eens het geval kunnen zijn. Margreet van Dalstra Reizen kwam met een superleuke tip hier.....

VeenhuizenKaaslust-13

VeenhuizenKaaslust-17

VeenhuizenKaaslust-15

Kaaslust is een prachtig gerestaureerd klein zuivelfabriekje uit 1903 met daar tegenover een bierbrouwerij. Het is hier heerlijk toeven. Je kunt rondkijken, wat drinken, lekker rondstruinen, kaas proeven en mee met Meesterkaasmaker Jan Craens voor een uitleg in de kaasmakerij.

VeenhuizenKaaslust-3

VeenhuizenKaaslust-16

Het hele terrein heeft een nostalgische dorpssfeer met een kaasfabriekje, een bierbrouwerij in dezelfde stijl, een heerlijk terras en een leuk cadeau- en snuisterijenwinkeltje bij elkaar. Hier stond de tijd gewoon even stil zoals in het liedje "het Dorp" van Wim Sonneveld.... 

VeenhuizenKaaslust-14

VeenhuizenKaaslust-10

VeenhuizenKaaslust-7

Kaas- en Maallust staat op de nominatie om Unesco Werelderfgoed te worden. Bij Maallust, de bierbrouwerij op het terrein, is de horeca en kan bijv. koffie met Knol's Notenkoek of Biercake worden gebruikt. 

VeenhuizenKaaslust-8

VeenhuizenKaaslust-1

Een kleine bierproeverij met uitleg in de prachtig sfeervol verbouwde brouwerij behoort hier ook tot de mogelijkheden. Alles ligt heerlijk rustig op amper 25 meter van elkaar met een zonnig terras ertussen.....

Kaaslust, Hoofdweg 138, 9341 BL, telefoon: 06-37408624  Infopagina>  Internetsite>

NIEUW vanaf juni 2017: Dordrecht Tours !

DORDRECHT (ZH): Dat je in Dordrecht niet met een touringcar in de prachtige oude binnenstad kunt komen, dat weten busbedrijven wel.  Touringcarchauffeur Jan Prins is daarom met zijn partner Anne-Marie Ponsen een leuk toeristisch treintje begonnen vanaf 2 juni 2017 !

Dordrecht-Tours-7

Dordrecht-Tours-3

Dit elektrische treintje is geschikt voor groepen tot 36 personen.

Met dit leuke treintje rijden ze samen langs de oude binnenhavens, door krappe straatjes, je ziet al die prachtige geveltjes, de grote kerk, de molen en alle bezienswaardigheden uit de historische binnenstad.  Anne-Marie vertelt er onderweg, door de microfoon van alles over.

Dordrecht-Tours-18

dordrecht tours routekaart

Ze is haar hele leven met veel plezier werkzaam in het onderwijs geweest en zal nu met evenveel plezier uw reisleidster zijn.  Jan weet natuurlijk precies hoe het werkt met busgroepen en zorgt altijd voor een goed bereikbaar startpunt.  Het treintje van Dordrecht Tours is rolstoeltoegankelijk en maakt een rondrit van 1 uur !  Meer weten ?

Dordrecht Tours, een rolstoelvriendelijk elektrisch treintje met 'live' uitleg door het historische centrum, met touringcarchauffeur Jan Prins en gids Anne-Marie Ponsen !  Kantoor: Pallisander 93, 3315 MN, Dordrecht, tel: 06-19029665 Infopagina>  Internetsite>

Vestingstad Gorinchem & Hendrick Hamel

GORINCHEM )ZH): Dit compleet dagdeelbezoek aan de vestingstad Gorinchem, begint met koffie bij Metropole, waar mensen met een verstandelijke beperking bedienen en dat zo hartverwarmend doen, dat je dag daarna gewoon al niet meer stuk kan...... 

GorinchemHamelhuis-23

foto: GP-foto

Van hieruit gaat het met de touringcar naar het Hendrick Hamel museum, hier wordt eventueel de groep opgesplitst en begint een stadswandeling van ca. 1 uur met stadsgidsen door oud Gorinchem de grootste, nog intact zijnde vestingstad van Holland en een bezoek aan het Hendrick Hamel Huis voor een boeiende rondleiding van 1 uur.

GorinchemHamelhuis-2

GorinchemHamelhuis-10

Hendrick Hamel leed in 1653 schipbreuk met de VOC bij Korea en kwam pas 13 jaar later met acht vreemd uitgedoste mannen in een klein bootje de haven van Desima weer binnen varen.....  Over de spannende belevenissen die ze daar in Korea meemaakten gaat dit leuke museum.

GorinchemHamelhuis-12

GorinchemHamelhuis-20

Museum in een NIEUW gebouwd huis in 16e eeuwse bouwstijl !

Het boek dat Hendrick daarover schreef is tot 1880 de enige bron van kennis over Korea geweest voor de rest van de wereld. In de rondleiding bezoek je ook de kleine Koreaanse Tuin van het museum..

Vestingstad Gorinchem & Het Hendrick Hamel Museum, compleet dagdeel met koffie en gebak, stadswandeling en leuk klein museum over avonturier en VOC schipbreukeling. Kortendijk 67, 4201 KS, Gorinchem telefoon: 0183-200100 Infopagina>  Internetsite>

Openluchtmuseum It Damshûs bij Drachten

NIJ BEETS (FR): In Friesland ligt in Nij Beets (bij Drachten) dit leuke openluchtmuseum. Het thema van het museum is het turfmaken en de armoedige omstandigheden waaronder dit plaatsvond. Sinds 2014 is er nu ook een grote eigen busparkeerplaats en ontvangst-, entreegebouw!

It Damshus

It Damshus

Op het museumterrein staan o.a. een 'Snertkerkje', een dorpscafé met kruidenierswinkel, woonhuisjes van de veenarbeiders. Ook zijn de veranderingen in het landschap door de vervening gereconstrueerd.

It Damshus

It Damshus

Met rondleidingen, begeleid door gidsen, wordt een boeiende programma in de buitenlucht geboden. Bij slechter weer zijn er ook voldoende mogelijkheden voor een alternatief binnenprogramma.

It Damshus

filmposter

Zo is er o.a. een filmzaal waar een prachtig gemaakte film van ca. 23 minuten wordt vertoond. In het entreegebouw zijn toiletten, ook voor invaliden, een museumrestaurant en een bescheiden museumwinkel.

It Damshus

It Damshus

 Met een bootje kun je een stukje op het museumterrein varen of naar het dichtbij gelegen Sudergemaal. In dit oudste elektrische gemaal van Friesland kunnen de immense pompen nog steeds water verzetten. 

It Damshus

It Damshus

It Damshûs is een compact, rolstoelvriendelijk en levendig museum !  Bussen kunnen tot voor de deur rijden en groepen daar laten uitstappen. Mocht het wat regenen, dan zijn er paraplu's beschikbaar.

Openluchtmuseum It Damshûs, Domela Nieuwenhuisweg 59B, 9245 VC, Nij Beets, telefoon: 0512-461599 Infopagina> Internetsite>

Schokland, bezoek aan 'eiland op het droge'

SCHOKLAND (FL): Schokland is een uniek fenomeen,'een eiland op het droge'.  Waar ooit de Zuiderzee was is nu de polder met wegen, huizen, bedrijven, boerderijen en het moderne leven van alledag. 

Schokland

Schokland

Je kunt je nu haast niet meer voorstellen dat hier ooit de zee was. Behalve bij Schokland, een eilandje, vlakbij Urk waar je vrijwel alles nog kunt zien hoe het vroeger was, het dorpje, het haventje, het kerkje.

Schokland

Schokland

Het eiland steekt nog boven het land van de polder uit en vrijwel alles is er bewaard, het is daarom tegenwoordig zelfs Unesco Werelderfgoed.

Schokland

Schokland

Wandel met een gids door het dorpje, bekijk de boeiende film over Schokland, bezoek het museum met vondsten en maquettes.

Schokland

Daarnaast is er een rondrit met een ouderwetse tractor met een aantal lage karren (ca.70 zitplaatsen) mogelijk.   En alles heel erg betaalbaar...

Schokland

Schokland

Het museumrestaurant heeft dezelfde uitbater, Dennis Goosens, als 'Het Wapen van Ens' en dus veel ervaring met busgroepen.  Erg leuke en interessante dagtochtbestemming.  Meer weten ? Klik op: Infopagina>

Spectaculair Waterliniemuseum bij Utrecht

BUNNIK (U): In het Fort bij Vechten, dat langs de A-12 bij Bunnik ligt, is eind 2015 een spectaculair nieuw museum geopend, dat voor iedereen duidelijk maakt wat de Hollandse Waterlinie nu precies was. 

Waterliniemuseum Fort bij Vechten Bunnik

BunnikWaterliniemuseum-10

Na dit museumbezoek weet je er alles over...

Dit is een geweldig modern en interactief museum met de nieuwste technieken. Jullie touringcargroepen worden altijd begeleid door 3 gastheren of -vrouwen, ze verzorgen een inleiding, geven uitleg in het museum en begeleiden de groep bij de 3D brillen, waarbij je in een bewegende stoel een virtuele waterlinievlucht maakt.

BunnikWaterliniemuseum-13

Hierbij heeft iedereen een onvergetelijke 3D ervaring en zien ze iets wat nog nooit iemand in het echt heeft gezien: de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet !  Het is echt spectaculair gedaan.....

BunnikWaterliniemuseum-18

BunnikWaterliniemuseum-1

BunnikWaterliniemuseum-16

Daarna is er een echte buitenrondleiding door het fort.  Hierbij kom je in gebouwen van het fort die anders niet toegankelijk zijn.....  Voor touringcars die hoger zijn dan 3.60 meter hebben we belangrijke informatie over de aanrijroute, uiteraard vind je alles in onze infopagina:

Waterliniemuseum Fort bij Vechten, Marsdijk 2, 3981 HE, Bunnik, telefoon: 030-6565285  Infopagina>  Internetsite>

Nostalgisch museum in Gronings Warffum

WARFFUM (GR): Dit is weer zo'n ontzettend leuk nostalgisch museum, hier ga je terug naar hoe het leven vroeger was, met kleine huisjes, compleet ingericht, op de grootste wierde van Groningen. Draaiend TBC huisje, weverij, drukkerij, proefmolen er is van alles....

Openluchtmuseum Hoogeland

WarffumHetHoogeland-5

Het geeft een echt beeld van Groninger geschiedenis.en bestaat uit zo'n 20 gebouwen uit de periode 1830-1920 en ligt midden in het schattige dorpje Warffum.  Horeca is in de oude bewaarschool, een prachtig gebouw met moderne faciliteiten zoals een groot invalidentoilet.

WarffumHetHoogeland-3

Openluchtmuseum Hoogeland

Voor gereserveerde touringcargroepen regelen ze hier altijd een aantal leuke demonstraties en wordt er in kleine groepje rond geleid door enthousiaste gidsen, gebouwtje voor gebouwtje, zelfs een schooltje van vroeger is er nog.  Er zijn ook authentieke sier- en moestuinen met o.a. 'vergeten groenten'   Wil je meer weten over groepsbezoek: klik hier>

Hoge Veluwe betaalbaar met de touringcar

HOENDERLOO / OTTERLO (GLD): Een geweldige mogelijkheid om touringcargroepen kennis te laten maken met het prachtige Nationale Park De Hoge Veluwe, we hebben nu eindelijk een betaalbaar Bus-idee arrangement inclusief entree, gratis touringcar parkeren en koffie !

Hoenderloo Hoge Veluwe

HoenderlooHogeVeluwe-12

Je kunt vanuit Otterlo of Hoenderloo het Park inrijden met de touringcar naar het Parkrestaurant, hier staat dan koffie en thee met cake, krentenwegge of appeltaart voor de groep klaar, daarna is er tot 2,5 uur vrije tijd voor iedereen om zelf het park te gaan verkennen.

HoenderlooHogeVeluwe-13

HoenderlooHogeVeluwe-7

De groep kan dan het Museonder bezoeken (gratis), een Witte Fiets pakken en lekker een stukje gaan fietsen (gratis). Kunstliefhebbers kunnen naar het Kröller-Muller Museum lopen en o.a. Van Gogh's bekijken (entreekosten).  Alle arrangementen zijn uit te breiden met een super betaalbare koffietafel !    Voor meer info en prijzen, klik hier>

HoenderlooHogeVeluwe-18

Mee met de Sterreis 2017 van Jacobs Travel

VALKENBURG (L): Dat het opzetten van een dagtochtprogramma veel tijd en aandacht kost, maar dat je dan ook iets prachtigs kunt maken, dat konden we op dinsdag 28 maart ervaren bij Jacobs Travel.

Jacobs-Sterreis-2017-9

Jacobs-Sterreis-2017-8

Dit Valkenburgse touringcarbedrijf heeft een prachtig aanbod op gebied van dagtochten en meerdaagse busreizen. Ieder jaar ontwikkelen ze een aantal nieuwe programma's, waarbij ze 1 dagtocht speciale aandacht geven: de Sterreis. Daarvoor nodigen ze hun klanten uit om hiermee een keer kennis te komen maken, ook wij werden dit jaar uitgenodigd.

Jacobs-Sterreis-2017-5

foto van Len Nijland.

Dat vonden we superleuk ! Want het is wel weer eens goed om af en toe ons dagelijks werk bij Bus-idee, het bezoeken, keuren en in kaart brengen van dagtochtbestemmingen weer eens vanuit het perspectief van de buspassagier te kunnen ervaren.  En wat maken ze er wat van !

Jacobs-Sterreis-2017-4

De hele organisatie van de dag, de toeristische route, de prima uitleg onderweg en het uitgebalanceerde programma maakten dat we weer eens zagen wat een geweldig product de touringcardagtocht toch is...  Naast een promotiereis voor klanten was het ook meteen een studiedag voor de Jacobs chauffeurs die deze dagtocht gaan uitvoeren in 2017.

Jacobs-Sterreis-2017-3

Deze dagtocht 'Verscholen schoon in de Ardennen' ging vanaf Museum Vaals naar Belgisch Bedevaartsoort Saint Antoine voor een koffiestop. Daarna was het tijd voor een tramrit dwars door de Ardennen, waarbij onderweg, zo vroeg in het seizoen, nog een boom over het spoor lag. 

Jacobs-Sterreis-2017-2

Deze werd vakkundig door Remco Prevoo, medewerker van Jacobs Travel en natuurlijk met hulp van de toegesnelde passagiers van het baanvak verwijderd.  Niets gaat ze daarin bij Jacobs Travel te ver, service staat voorop en soms even improviseren hoort daar zeker bij.

Jacobs-Sterreis-2017-1

Jacobs-Sterreis-2017-7

Jacobs-Sterreis-2017-6

Op het eindpunt van de tramrit stond de chauffeur met de touringcar alweer te wachten voor de transfer naar het volgende programma onderdeel, een Ardeense lunch en vervolgens een poosje vrije tijd in La Roche, een prachtig mooi oud stadje, midden in de Ardennen. 

foto van Len Nijland.

's Middags werd een bezoek aan de Belgische chocolatier Defroidmont gebracht met rondleiding, museum, uitleg, kijkje in de keuken, het winkeltje en tussendoor een heerlijke chocoladeproeverij natuurlijk. 

Jacobs-Sterreis-2017-10

foto van Len Nijland.

foto van Len Nijland.

We hebben echt genoten van de Sterreis, een geweldige dagtocht !

Jacobs Travel zet op 2 november een 50-persoons touringcar in als servicelijn naar de Bus-idee-dag 2017 in Boskoop, wij bedanken ze daar zeer hartelijk voor, evenals deze geweldige dag in de Ardennen.

Wil je vanuit Limburg of een andere provincie ook meerijden met een servicelijn naar de Bus-idee-dag 2017 in Boskoop: klik hier>

Servicelijnen naar de Bus-idee-dag 2017

BOSKOOP: Met gepaste trots presenteren we dit jaar voor het eerst servicelijnen naar de Bus-idee-dag op donderdag 2 november vanuit alle windstreken voor contactpersonen van groepen en verenigingen...

Voor € 10,00 per persoon wordt je per luxe touringcar vervoerd naar Boskoop en weer terug door touringcarbedrijven die zich als servicelijn hebben aangemeld en hiervoor zitplaatsen in hun bussen beschikbaar stellen. Sommige hebben onderweg nog een koffiestop of diner, in dat geval kan de prijs iets hoger liggen, maar dan is alles ook verzorgd.

Dus heb je de Bus-idee-dag altijd al eens zelf willen bezoeken en vertegenwoordig je 1 of meerdere groepen die op zoek zijn naar weer een leuke dagtochtbestemming voor komend jaar, geef je dan snel op bij het touringcarbedrijf in je buurt dat deelneemt aan de servicelijnen.

Entree van de Bus-idee-dag is gratis als je tot de doelgroep behoort.  Jaarlijks presenteren we meer dan 200 bus-dagtocht-bestemmingen, restaurants, rondvaartbedrijven en andere attracties in Boskoop.   

De lijst met touringcarbedrijven waar je je kunt aanmelden om mee te rijden naar onze Bus-idee-dag op 2 november vind je hier>

Rondvaartbedrijf Jongschaap in Weerribben

KALENBERG (OV): Wat een prachtig gebied is dit ! De reis met de touringcar ernaar toe is al een excursie op zich en dan heerlijk rond worden gevaren op een modern passagiersschip met alle comfort.....

KalenbergPieterJongschaap-1

KalenbergPieterJongschaap-6

Vrijstate II is geschikt voor groepen tot ruim 70 personen en dat is in dit gebied best een vrij groot en praktisch schip voor touringcargroepen.

KalenbergPieterJongschaap-5

Het vaargebied is Nationaal Park Weerribben-Wieden, zo zijn er bijvoorbeeld tochten naar restaurant Hollands Venetië in Giethoorn, naar Muggenbeet, naar het voormalige Zuiderzeestadje Blokzijl of gewoon een rondje door de prachtige Weerribben.vanuit Kalenberg.

KalenbergPieterJongschaap-7

KalenbergPieterJongschaap-2

In Kalenberg kan de bus tot vrijwel bij de loopplank komen en ook tijdens de rondvaart op de oprit blijven staan indien gewenst. De familie Jongschaap is een hardwerkend, enthousiast en sympathiek gezin dat zorgt dat alles tiptop is. Geniet van de rust en natuur van de Weerribben, een fantastisch gebied !  Meer weten ?  Infopagina>

Hotmarks Glasblazerij in Twents Ootmarsum

OOTMARSUM (OV): Dit kan haast niet mooier, een sympathieke glasblazer met een grappig Engels accent en veel humor in het pittoreske centrum van Ootmarsum en je kunt er ook nog eens prima met een touringcar bij komen......    superleuk: Hotmarks Glasblazerij !

Hotmark's

Hotmark's

header1

Glasblazer Mark geeft zeer cabareteske demonstraties en heeft daarvoor een prima ruimte met podium en 65 zitplaatsen van waaruit iedereen het goed kan zien en horen.  Ervaar hoe vloeibaar glas wordt omgevormd tot vaas of schaal.

Hotmark's

Hotmark's

Mark heeft al 23 jaar ervaring met glasblazen en doet dat met een big smile, zijn interactie met het publiek is hartverwarmend. 

Hotmark's

Zijn vriendin Sanny heeft een in hetzelfde pand ook de leuke kado & sieradenwinkel: de Duizendpoot.  De demonstraties van glasblazer Mark Locock duren ca. 45 - 60 minuten.   Meer weten ? Klik hier>

Hotel De Roskam dichtbij A-12 & Arnhem

RHEDEN (GLD): Dit is weer zo'n locatie waarvan je denkt dat ze waarschijnlijk wat te duur zijn voor busgroepen, maar daar vergis je je in !  Het kan eigenlijk niet mooier, op maar 5 minuten van de A-12 en het Velperplein bij Arnhem aan de voet van de natuur van de Posbank.

Hotel De Roskam

Hotel De Roskam

Het enthousiasme om hier busgroepen te ontvangen is groot en alles is voorhanden, grote parkeerplaats, minder validen toilet, verschillende ruimtes waarvan de boerderij/bistro wel helemaal geweldig sfeervol is.

Hotel De Roskam

Hotel De Roskam

Sandton Hotel De Roskam heeft al een hele lange geschiedenis en in de oude herberg overnachtte ooit zelfs Mata Hari.  Vanaf deze plek kun je prachtige routes over de Posbank rijden, zelfs met een gids op de touringcar als je wilt. Goed busadres ter hoogte van Arnhem bij Nationaal Park Veluwezoom !  Meer weten, klik op: Infopagina>

Restaurant 'Puur Genieten' in Fries Heeg

HEEG (FR): Wat een leuk en ontzettend sfeervol ingericht restaurant is dit, in het dorpje Heeg zo'n 10 kilometer onder Sneek !  Het lijkt wel een woon- en interieur winkel en dat is het ook een beetje, want al het meubilair en interieurdecoraties kun je ook eventueel kopen als je wilt. 

Puur Genieten

Puur Genieten

De sfeer gaat door op het terras aan het water dat geheel aan de zonkant ligt en waar het dus ook 'Puur Genieten' is. Hier kan ook de rondvaartboot aanleggen om de groep te laten in- en uitstappen....

Puur Genieten

Puur Genieten

Eigenaresse Mariska is super creatief, zo zijn er bijvoorbeeld zelfs schommels om op te zitten aan de buitenbar, hoe leuk is dat ?

Ze organiseert van alles dus ook heeft ze bijvoorbeeld in haar arrangementen: 'Paling Vissen, Vroeger en Nu' met uitleg van een echte palingvisser, een Palingaak bekijken, vis roken en daarna proeven.

Freerk-2

Heeg Piet Hettinga Clasina

Maar ook Skûtsje Silen met groepen en Fierljeppen of een rondvaart met een antieke salonboot door Friesland naar Zaagmolen 'De Rat'

Molen de Rat_2

Bij Puur Genieten kun je met touringcargroepen tot wel 200 personen terecht !  Wil je meer weten, klik dan op de infopagina hieronder:

Heeg: Restaurant 'Puur Genieten' in het pittoreske dorpje bij Sneek, voor leuke presentaties door de palingvisser, maar ook skûtsje silen en fierljeppen, Harinxmastrjitte 57, 8621 BK, telefoon: 085-4019522 / 06-53768669  Infopagina> Internetsite>

Duinexpres & De Rustende Jager

DE MOER / BIEZENMORTEL (NB): De Duinexpres is een prachtige manier van natuur beleven en ervaren. In verwarmde wagons met een zacht achtergrondmuziekje is het genieten van het natuurschoon in en rondom landgoed Huis ter Heide en de Loonse en Drunense Duinen.

Duinexpres

Duinexpres

Er wordt onderweg verteld via de intercom over het gebied.

De Duinexpres biedt de mogelijkheid om op plaatsen te komen die niet of nauwelijks bekend zijn en met de auto of de touringcar moeilijk of niet te bereiken zijn. Heen gaat het over verharde wegen en terug veelal over natuur- en zandpaden waar ook Schotse Hooglanders rondlopen.

Duinexpres

Duinexpres

De Duinexpres biedt plaats aan 52 personen in twee wagons met een lage gemakkelijke instap en comfortabele stoelen, daardoor uitermate geschikt voor minder validen en ouderen. Een complete rondrit duurt ongeveer 2 uur, optioneel kan er een stop bij het uitkijkpunt worden gemaakt en kan de groep hierheen wandelen en genieten van de uitzicht.

De Rustende Jager

De Rustende Jager

Onderweg kan een lunch worden gereserveerd bij 'De Rustende Jager' 

Dit restaurant dat al sinds de 70er jaren touringcargroepen ontvangt is prachtig gelegen aan de rand van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, op een vijfsprong in het bos. Hier komen bezoekers van heinde en verre om te genieten van de prachtige bossen en duinen.

 De Rustende Jager

Voor wat actievere groepen hebben ze hier ook maar liefst 700 (!) huurfietsen, variërend van MTB's tot o.a. tandems en elektrische fietsen.

De Rustende Jager

De fietsen kunnen worden gebracht en/of opgehaald, wanneer de groep bijvoorbeeld van A naar B wil fietsen, waar de bus weer klaar staat. Op karren kunnen ze er 50 per keer vervoeren en huurfietsen kun je tot 1 dag tevoren kosteloos annuleren als de weersverwachting slecht is.

De Rustende Jager

Voor informatie over rondritten met de Duinexpres, klik op: Infopagina>  
Voor informatie over restaurant de Rustende Jager, klik op: Infopagina>

Grand Cafe Restaurant 1e Klas op C.S.

AMSTERDAM (NH):   Dit is werkelijk een ontdekking ! Je moet het weten, maar op perron 2B van Amsterdam C.S. is het mooiste stationsrestaurant van Europa volgens 'The Guardian' en geloof het of niet, ze zijn daar voor touringcargroepen nog betaalbaar ook !

Grand Cafe Restaurant 1e Klas

Grand Cafe Restaurant 1e Klas

Ontworpen door Nederlands beroemdste architect Cuypers (Rijksmuseum), beleef je hier de unieke grandeur van vroeger en geniet je ondertussen van de uitstekende kwaliteit, snelheid en gastvrijheid van dit monumentale restaurant. Je gelooft het gewoon niet voor dat geld !

Grand Cafe Restaurant 1e Klas

Grand Cafe Restaurant 1e Klas

Je kunt je gasten uit laten stappen voor het Victoria Hotel (300 meter) of  Barbizon Palace Hotel (450 meter) recht tegenover CS en iemand van 1e Klas komt ze ophalen zodat de chauffeur daarna de bus kan gaan parkeren. Uniek is ook de mogelijkheid om de Koninklijke Wachtkamers te bezoeken met gids !  Meer weten, klik op: Infopagina>

Rondvaarten met M.P.S. Coventina

WIJK BIJ DUURSTEDE (UT): M.P.S. Coventina (v/h Magnifique) is een prachtig passagiersschip met een paar gemotiveerde ondernemers. John van Leeuwen is de enthousiaste organisator en schipper John Reijerman heeft ruime ervaring met vele tevreden touringcargroepen.

WijkbijDuursstedeCoventina

Wijk bij Duurstede Coventina

Busbedrijven kennen John Reijerman misschien nog van Partyschip Cunera, dat hij tot 2007 exploiteerde.  Na een periode fiets-vaar vakanties te hebben gevaren is hij nu weer terug met een prachtig mooi en rolstoelvriendelijk passagiersschip: M.P.S. Coventina !

IMG_2511BW

Dit 80-persoons schip is goed toegankelijk voor minder validen en heeft ook een aangepast toilet. Opstapplaatsen voor touringcargroepen zijn grote en goed bereikbare aanlegsteigers in Wijk bij Duurstede en Brouwershaven. Twee regelmatig, op verzoek, wisselende ligplaatsen.

Entertainment aan boord is mogelijk met Kees Haak, zoon van Nico Haak met de hits van zijn vader.  Meer weten ? Infopagina>

Restaurant De Engel in Houten bij Utrecht

HOUTEN (U): Dit busrestaurant ligt maar 5 minuten van de snelweg in het dorp Houten, goed bereikbaar voor touringcars met een gigantische busparkeerplaats en aparte ingangen naar de zalen met airconditioning.

De Engel

De Engel Houten

Dit familiebedrijf doet al vele generaties zaken met busbedrijven, hier komen al eigenlijk al busgroepen sinds er bussen rijden.  De Engel is centraal gelegen in het midden van Nederland vlakbij de A-27 en ook maar op 10 minuten rijden van de A-12.  Dus echt handig gelegen !

De Engel Houten

De Engel Houten

Het bedrijf is rolstoeltoegankelijk, bij de zaalingang is een rolstoelhelling, er is een minder validen toilet.  Door de goede busprijzen en gastvrije instelling is De Engel al vele jaren een vast adres voor vele gerenommeerde busbedrijven. Meer weten ?  Klik op de infopagina.

Cafe Restaurant Zalen De Engel, Wallerweg 2, 3991 DM,
Houten, telefoon: 030-6371554  Infopagina> Internetsite>

Dit is een echt 'Bus-idee' voor Rotterdam !

ROTTERDAM (ZH): Dit is een echt 'Bus-idee' want het is zowel een busbedrijf als een dagtochtbestemming, dus dat past helemaal bij ons. In veel grote steden in Europa is dit een bekende verschijning en een geweldige manier om de stad te leren kennen: de Hop-On Hop-Off !

RotterdamHop-on-Hop-off-3

Je koopt een kaartje en kunt de hele dag onbeperkt in- en uitstappen bij allerlei bezienswaardigheden en leuke plaatsen in de stad.  De bus rijdt een ronde van een uur, dus als je ergens uitstapt kun je precies 1 of 2 uur later weer instappen.  Onderweg wordt er van alles verteld.....

RotterdamHop-on-Hop-off-5

Ook voor groepen is dit een uitkomst, want je kunt dus een dagje Rotterdam doen waarbij iedereen zijn eigen plan kan trekken en elkaar steeds weer tegenkomt in de bus.  Je spreekt een eindtijd af en als je met je eigen touringcar naar Rotterdam komt, kun je op de terugweg lekker ervaringen uitwisselen en bijvoorbeeld samen gaan eten ergens.

RotterdamHop-on-Hop-off-1

Handige opstapplaats is dan bij de Spido / Erasmusbrug omdat daar je touringcar gratis de hele dag kan parkeren. En voor jullie groepen heeft Petra van Driel, de enthousiaste onderneemster van dit project, leuke prijsaanbiedingen: petravandriel@yahoo.com of  06-28658229

RotterdamHop-on-Hop-off-4

Meer weten ?

Hop-On Hop-Off , Van Vollenhovenstraat 15A, 3016 BE, Rotterdam telefoon: 06-28658229 Infopagina> Internetsite>

Iedereen een puntzak kersen mee na afloop!

RAAMSDONK (NB): De Kersenhof is een ontzettend leuke dagtochtbestemming in de kersentijd, je kunt hier terecht van half juni tot half augustus, dan is alles hier in bedrijf en zijn er volop kersen. 

Raamsdonk De Kersenhof

Kersenhof

Busgroepen worden ontvangen in een gezellig ingerichte grote schuur. Daar wordt een beeldpresentatie gegeven of is er een rondwandeling of rit per kersentreintje door de boomgaard, afhankelijk van wensen en mogelijkheden van de groep. De Kersenhof teelt zoete, zwarte kersen in eigen boomgaard.

Raamsdonk De Kersenhof 3

Raamsdonk De Kersenhof 6

Raamsdonk De Kersenhof 10

Deze kersen worden verkocht in de seizoenwinkel, tijdens de kersentijd. In de winkel zijn ook diverse leuke producten te koop die gemaakt zijn van de eigen kersen, zoals jams, sappen, chutney en bijvoorbeeld mooie cadeaupakketten.

Raamsdonk De Kersenhof 8

Raamsdonk De Kersenhof 4

Op het boomgaardterras naast de winkel, met uitzicht op de boomgaard, is het heerlijk vertoeven met een kop verse koffie met Kersenhof gebakje of een ambachtelijk boerderij ijsje. Na afloop zijn de touringcargroepen altijd erg enthousiast over de Kersenhof.

Raamsdonk De Kersenhof 12

Kersenhof

Na afloop van de excursie krijgt iedereen een grote puntzak kersen mee !  Meer weten ?  Voor meer informatie, klik op: Infopagina>

Dagje Brabantse Bourgondische gastvrijheid

POPPEL (B): Dit is een tip die we binnen kregen van touringcarbedrijf Jack de Kort. Museum Vondhoeve ligt net over de grens in België, zo'n 8 kilometer onder Tilburg en echt een ontdekking voor busdagtochten. 

PoppelVondhoeve-2016-2

IMG_2607

12006259_1693273240892866_6631308766434225402_n

Het is de nostalgische privé verzameling van Mia en Peer die dit allemaal bij elkaar brachten.  1700 m2 met gebruiksvoorwerpen uit de 20e eeuw, van Brabantse huiskamer tot kerkelijke attributen, kappersbenodigdheden, bedsteken, keukengerei, de melkwagen, scharensliep, boerengereedschappen en zelfs een hele smederij.

IMG_2627

IMG_2595

Pronkstukken zijn de verzamelde brandweerwagens, pompen, driewielers en bromfietsen.  De toiletten zien er uit zoals vroeger met uitgezaagd hartje in de deur, zakdoek en deksel. Gelukkig is de techniek eronder gewoon modern.....  maar wel een leuke belevenis !

IMG_2677

IMG_2611

Museum Vondhoeve heeft een sfeervolle nostalgische ontvangstruimte !

Museum Vondhoeve, Vond 49, 2382, Poppel (B) telefoon: 06-41650626 / 06-53724698 Infopagina>  Internetsite>

Soort 'Mini-Efteling' in Gelderse Aalten

AALTEN (GLD): Rond Aalten is de familie Ruesink, vader, moeder en dochters, een fenomeen. Ze zijn heel enthousiast en ondernemend, ze hebben in twee gebouwen allerlei nostalgische verzamelingen en daartussen een Follybos met rariteiten..... heel erg leuk en origineel

IMG_2248

IMG_2258

Zoals Yvon Jaspers (Boer zoekt Vrouw) ooit zei, 'Het is een soort mini Efteling, maar dan heel anders....'  Zeg dat wel, want vader Ruesink heeft werkelijk de grappigste en vreemdste bouwwerken in het bos gebouwd.  Het is in boeren eenvoud, maar daarom niet minder leuk....

IMG_2260

IMG_2270

IMG_2239

Zijn humor, energie en fantasie kent geen grenzen. Moeder en dochters verzamelen kinderwagens, strijkijzers (3000), wekkers en hebben een unieke verzameling grijs gewolkt emaille gebruiksvoorwerpen.

Kom op bezoek bij de meest grappige en creatieve familie van Aalten! 

Boerderij 't Westendorp, Nostalgische verzamelingen & Follybos, Westendorpweg 2, 7122 JT, Aalten, telefoon: 0543-466294 Infopagina>  Internetsite>

100 jaar 'De Stijl en Mondriaan' in 2017

DEN HAAG (ZH) In 2017 is het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl in Leiden is opgericht. Nederland viert dit met het feestjaar Mondrian to Dutch Design in 2017....  Komt dat zien !

unnamed

Met ’s werelds grootste Mondriaancollectie en een van de grootste De Stijl collecties is het Gemeentemuseum het centrum van dit jubileumjaar.

IMG_1903

Het museum pakt dan ook groots uit. Het presenteert onder andere alle 300 Mondriaans in één unieke tentoonstelling. En vertelt u over het ontstaan van de wereldberoemde kleurcombinatie rood-geel-blauw.

Kom naar Den Haag en ga mee op ontdekkingsreis door het oeuvre en leven van Piet Mondriaan en De Stijl. Meer weten? klik op: Infopagina>

Wandelen in overdekt Tropisch Bos in Goes

GOES (ZLD): Met een drankje uit een halve kokosnoot op een Cubaans terras zitten.....  Wat dacht je van een wandeling door een tropisch bos met met uitleg van een gids over alle levensgrote planten en bomen zonder dat je daarvoor naar de Amazone of Azië hoeft....

IMG_2413BW3

30-5-2014 regenbos goes

Hier zie je gebruiks- en kamerplanten uit het dagelijks leven thuis. Kruiden en specerijen zoals o.a. peper, kaneel, gember, koffie.  Fruitsoorten zoals bananen, ananas, mango, maar ook vele soorten medicinale planten, katoen, chocola, kapok, rubber..... 

IMG_2386BW

IMG_2391BW

Hoe leuk is het om dat eens te zien ?  Bij de rolstoelvriendelijke rondleiding zit een tropische proeverij inbegrepen en beleef je de tropen alsof je er bent. Bovendien zijn er overal zitjes om even rustig te genieten. Alle programma's zijn uitbreidbaar met een heerlijke lunch.

Het Tropisch Bos is geheel overdekt, het is hier dus altijd zomer !

Omnium Tropisch Bos, Zwembadweg 3, 4463 AB, Goes
telefoon: 0113-233388 Infopagina> Internetsite>

Naar Vrijstad Vianen & Fort Everdingen

VIANEN (UTR): Dit is een complete dagtocht in Vrijstad Vianen met koffiestop, gidsen, lunch, boottocht en bezoek aan Fort Everdingen die je zelf nooit voor zo'n prijs kunt regelen. Dat kan Hans van Kooten wel, hij is centrummanager en promoot Vrijstad Vianen met deze leuke dagtocht.

download

1280px-Vianen_034

De gemeente en middenstand zien graag meer groepen in de stad komen en niet alleen maar langs Vianen rijden want daardoor blijft deze prachtige oude Vrijstad onderbelicht, breng een bezoek en kom kijken.

Foto+Vianen

Dus bus uit en stad in, kom naar Vianen en bezoek de prachtige oude stad aan de Lek, het praalgraf van Brederode in de Grote Kerk, wandel langs huizen en kloostertuinen en allerlei bezienswaardigheden.

VianenDagtocht-2016-2

Vaar met de boot via de sluizen naar Fort Everdingen en bezoek het fort en de bierbrouwerij van Duits & Lauret. Na afloop staat er een heerlijk Brederode pilsje of frisdrankje voor u klaar!  Meer weten: Infopagina>

Wat een leuke excursie bij de TU Delft !

DELFT (ZH) Voor iedereen die wel eens achter de schermen wil kijken van de TU Delft is er nu de Backstage Tour, hierin bezoek je als busgroep onder leiding van een student, allerlei spectaculaire labs en onderzoeksfaciliteiten op de campus, zo'n kans kregen we nooit eerder.

 

Je ziet tijdens de Backstage Tour alles, van enorme waterbakken en geluidsabsorberende ruimtes tot grote drukke werkplaatsen waar  voertuigen worden ontwikkeld voor het Nuon Solar Team (NUNA) en het HPT (Human Power Team), de snelste fiets ter wereld....

Tijdens de tour zullen 5 à 6 bijzondere locaties worden bezocht, afhankelijk van beschikbaarheid en interesse van de groep. In zo'n 1,5 à 2 uur krijg je een unieke blik achter de schermen in de wereld van techniek en wetenschap. Deze tour is ook goed voor ouderen te doen, dan wordt er een extra rustpunt ingebouwd en er zijn Tuktuks te huur.

Bij regen zijn er speciale TU stormparaplu's beschikbaar...

Meer weten ? TU Delft Backstage Tour, Mijnbouwstraat 120, 2628 RX, Delft tel: 06-12186563 / 06-81916572  Infopagina>  Internetsite>

Zeilen met busgroepen op driemasters !

LELYSTAD / ENKHUIZEN: Bij Naupar kun je met 1, 2 of 3 touringcargroepen tegelijk zeilen op grote driemaster zeilschepen, betaalbaar en zo leuk dat eigenlijk iedereen dat op z'n 'bucketlist' zou moeten zetten, want als de zeilen worden gehesen wordt het ineens stil.

LelystadNaupar-Stedemaeght-2016-1

LelystadNauparAbelTasman-2016-5

LelystadNauparWillemBarentz-2016-1

....niet alleen omdat de motor niet meer draait, maar ook omdat iedereen gewoon stopt met praten, wat is dit indrukwekkend zeg !  Er zijn drie schepen met capaciteiten van 160 / 120 / 100 personen.

FS120611_03

FS120611_02

FS120611_04

Je kunt vertrekken uit Lelystad of Enkhuizen naar bijvoorbeeld Urk, Volendam of het eiland Pampus.  Aan boord mag op aanwijzingen van de schipper en matrozen worden meegeholpen met het zeilen en er kan natuurlijk ook gegeten worden, van stamppot tot lunch- en dinerbuffetten of barbecues.  Echt leuk !  Meer weten ?  Infopagina>

Daar is ie dan: De Historische Modeshow !

Krimpen aan de Lek (ZH): We zijn er een jaar mee bezig geweest totdat we het zover hadden dat het wat ons betreft op Bus-idee kon: locatie moest goed, rolstoeltoilet moest goed, prijs moest goed.....

Modeshow 950 jaar Krimpen 26 maart 2014 213

Maar nu is het zover, we hebben na een geweldig leuke introductie op de Bus-idee-dag nu de infopagina over 'De Historische Modeshow' voor jullie klaar met alle informatie en mogelijkheden voor busgroepen.

Modeshow 950 jaar Krimpen 26 maart 2014 222

De 'doe-het-zelf' modeshow over 2000 jaar mode begint met ontvangst met koffie/thee en gebak en een beeldpresentatie met live uitleg over de ontwikkeling van mode in de periode van middeleeuwen tot aan 1950.

Modeshow 950 jaar Krimpen 26 maart 2014 249

Daarna is er een korte rondleiding door het naaiatelier waar alle kleding door vrijwilligsters wordt gemaakt, hier hangt de kleding van vele historische figuren zoals bijvoorbeeld Willem van Oranje, Erasmus, Anna van Buren, Maxima.....

1-presentatie

Dan volgt de grote verkleedpartij en mogen mensen uit de groep meedoen aan de grote modeshow over de catwalk waarbij uitleg wordt gegeven.  Is dat niet leuk ?  Na afloop wordt er zelfs nog een leuke groepsfoto gemaakt in een schilderijlijst: meer weten, klik hier>

Bedankt voor een geweldige Bus-idee-dag !

BOSKOOP (ZH): Hierbij willen we iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de gezelligste dag van het jaar, wat hebben we weer genoten van de Bus-idee-dag en al het enthousiasme van iedereen !

Voor alle foto's:  klik hier>    Voor alle 237 deelnemers: klik hier>
Voor foto's van bezoekers in Volendammer klederdracht klik hier> 

Wat had iedereen er weer wat leuks van gemaakt ! Kosten nog moeite waren gespaard om het zo leuk mogelijk aan te kleden allemaal en het de bezoekers naar de zin te maken. De kraampjes zagen er fantastisch uit, er werd door iedereen met lekkere hapjes en drankjes gesleept en het entertainment door Johnny Valentino van Rondvaart Europoort en Kees Haak van Rederij Magnifique wisten de sfeer enorm te verhogen.

En wat was de Historische Modeshow uit Krimpen aan de Lek ook een succes ! Hele rijen mensen stonden zich te verkleden, ook bij de fotograaf uit Volendam van de 3D Experience in Volendammer klederdracht en daarvan werden ook de prachtigste foto's gemaakt.


Voor foto's van bezoekers in Volendammer klederdracht klik hier>

Er werd zelfs in de grote hal een demonstratie gegeven met uilen en roofvogels door de roofvogelshow van Brasserie Kriebelz, wat was dat prachtig om te zien en leerzaam vanwege de ontzettend leuke uitleg. 

Buiten ontvingen we de touringcars met beslissende klanten van een groot aantal enthousiaste touringcarbedrijven zonder wie wij deze Bus-idee-dagen niet zouden kunnen organiseren en we bedanken dan ook iedereen die ervoor gezorgd heeft dat het weer zo'n succes was !!

Misschien zijn jullie benieuwd naar alle foto's, we hebben ze hoor !  klik hier>  En de lijst met alle 237 deelnemers met een kraampje: klik hier>

Laatste voorbereidingen voor 3 november !

BOSKOOP (ZH): De laatste loodjes voordat we op 3 november weer zo'n supergezellige Bus-idee-dag voor jullie organiseren, afgelopen week werden al veel dozen met keycords naar busbedrijven verstuurd die met touringcars vol beslissende klanten naar ons toe gaan komen...

Toch altijd weer verrassend wat je in zo'n klein Bus-idee Smartje kunt meenemen, we verslepen er van alles in en dat levert vaak veel lachende gezichten en opgestoken duimen op als ze je zo voorbij zien rijden.

Ook drukke voorbereidingen bij alle deelnemers, dagelijks krijgen we veel vragen en helpen we mensen aan leuke tips om hun kraam nog beter tot zijn recht te laten komen en dat ze ook vooral veel lekkere hapjes en drankjes mee moeten nemen voor de bezoekers, heerlijk !!

Ook het entertainment is al druk aan het voorbereiden en dit jaar hebben we wel een heel leuk thema, namelijk: verkleden !!!   Naast optredende artiesten hebben we een catwalk en daarop gaat van alles gebeuren die dag.  Maar zoals we al eerder hebben verklapt kun je ook in klederdracht en historische kleding op de foto op 3 november.

Je krijgt de foto na afloop ook meteen mee en/of bent natuurlijk de volgende dag te zien op www.bus-idee.nl..... dus dat wordt leuk !

Druk bezig voor de Bus-idee-dag !

BOSKOOP (ZH): Met veel plezier zijn we bij Bus-idee bezig om weer een hele leuke Bus-idee-dag voor te bereiden, zoals de meeste van jullie wel weten doen we dat met z'n tweetjes. Ik (Steven) doe alle bedrijfsbezoeken en mijn zus (Sita) doet alle beurs voorbereidingen...

We vinden het superleuk als we merken hoe blij en enthousiast iedereen alweer is, zowel deelnemers als bezoekers.  Ook busbedrijven melden zich nog steeds aan, ook weer nieuwe die met hun klanten willen komen. Het kan ook nog steeds, deze week kun je nog een mailing naar je klanten sturen en je beslissers uitnodigen voor een leuk dagje vol inspiratie. We hebben uitnodigingsteksten beschikbaar voor wie wil.

Ondertussen hebben we achter de schermen ook alweer een hele rij nieuwkomers aan dagtochtbestemmingen, rondvaartbedrijven en restaurants klaar staan om rondom de Bus-idee-dag te publiceren.  Hun primeur zal ook op de Bus-idee-dag op 3 november zijn, hier kun je ze voor het eerst ontmoeten. Daarna komen ze ook meteen op de site....

En tussen alle drukte door zijn we ook pagina's aan het updaten, mails aan het beantwoorden, virussen van de site aan het verwijderen en de nieuwe prijzen voor 2017 op aan het vragen bij iedereen, Daarnaast gaat er onderweg ook nog wel een iets kapot natuurlijk.......

....maar dat is dan met de juiste mensen erbij ook alweer snel opgelost. 

Want nu moeten we de nieuwkomers bezoeken, we zetten namelijk niemand op de de beurs waar we niet geweest zijn en waarvan we het product met prijs en aanbod eerst hebben bekeken en eventueel aangepast om het in de praktijk ook werkbaar te maken voor jullie.

Als iets naar ons idee niet gaat werken, dan komt het ook niet op de website en op de beurs.  Dus alles wat je daar gaat zien, dat is naar ons idee praktisch uitgewerkt en afgestemd op de markt. Prijzen zijn haalbaar, bereikbaarheid en faciliteiten zijn voldoende en alle verdere bijzonderheden hebben we benoemd op de infopagina.   We hebben ook veel aan jullie tips en feedback.  Zo houden we iedereen scherp en krijgen we ook weer goede leads naar leuke dagtochtbestemmingen.

Komende Bus-idee-dag hebben we een paar leuke verrassingen en ook aan entertainment is alles weer nieuw en anders dan voorgaande jaren. Uiteraard verklappen we nog niet hoe en wat, maar het gaat weer superleuk worden !  We zijn er druk mee, maar hebben er echt zin in.   

Dit is de grote dag waar we jullie graag weer zien en laten zien wat we voor 2017 bij elkaar hebben gebracht.  Op dit moment hebben zich al 212 deelnemers ingeschreven en daar komen er absoluut nog wel een aantal bij, dus weer keuze en gezelligheid genoeg op 3 november. 

Graag tot dan ! 

Mocht je nog gratis entreekaarten willen reserveren: klik hier> 

MAN met wielrenbus op Bus-idee-dag !

LEUSDEN (U): Deze week ontvingen wij van Ron Elderhorst van MAN Truck & Bus het geweldige nieuws dat ze de wielrenbus van Team Dimension Data zullen presenteren op de Bus-idee-dag 2016 !

Dat vinden we superleuk, want deze MAN Lion’s Coach is uitgerust met luxueuze inrichting voor de verzorging van de renners. Team Dimension Data is een bekende naam in de wereld van de internationale wielersport.  Op 3 november mag je deze touringcar ook echt in....

Normaal gesproken is dat alleen voorbehouden aan de renners en hun begeleiders en verzorgers, maar MAN wilde graag laten zien wat voor mogelijkheden er allemaal  zijn bij het inrichten van hun voertuigen....

Aan de buitenzijde is over de volledige lengte een zonnescherm aangebracht. Een extra TV-scherm biedt de mogelijkheid om ook tijdens de koers buiten onder het zonnescherm de renners te volgen. Uiteraard is de wielerbus ook voorzien van WIFI, SAT TV en een beamer. Is er geen mogelijkheid om de voorzieningen op het net aan te sluiten, dan voorziet een generator in alle mogelijke stand alone-functies.

Binnen heeft de dubbele rij met stoelen deels plaats gemaakt voor 11 luxueuze stoelen, ieder voorzien van een opbergunit en aansluiting voor telefoon en tablet. In het achterste deel van de Lion’s Coach bevinden zich een grote keuken met 2 koelkasten, vriezer en magnetron en een douchecabine met 2 douches, een separaat toilet met urinoir en wasbak

De touringcar is tevens uitgerust met een stapelbed en ruime opbergmogelijkheden. Onder in de bagageruimte bevindt zich de was-droogcombinatie.  Wil je meer weten, lees het gehele artikel hier>>>

Bus-idee-dag iedereen GRATIS op de foto !

VOLENDAM (NH): Leuk nieuws, de Volendam 3D Experience is sinds kort een samenwerking aangegaan met fotograaf Zwarthoed en heeft voor busgroepen een geweldig combinatie arrangement gemaakt.

In een Volendams decor op de foto in Volendammer klederdracht, prachtig gemaakte kleding en absolute topfoto's.  En omdat we dat een geweldige leuke combinatie vinden hebben we ze gevraagd of ze die hele fotostudio niet mee konden nemen naar de Bus-idee-dag op 3 november zodat iedereen daar gratis zo'n foto kan laten maken..... en dat gaan ze dus doen, wat een ontzettend leuke activiteit, echt lachen !

Omdat we altijd eerst alles zelf testen zijn we daarom vorige week even naar Stephan Beersma van de Volendam 3D experience en het Team van fotograaf Zwarthoed in Volendam gereden om eens te zien hoe dat nou gaat in de praktijk.  En echt..... wat is dat een leuke activiteit zeg !

Dus wil je als busbedrijf eens met je collega's op de foto in Volendamse stijl, dan mag je dit kraampje op 3 november zeker niet missen.  Na afloop krijg je de foto meteen afgedrukt mee, hoe leuk is dat ?  Stephan en zijn team nemen ook 3D brillen mee naar Boskoop, dus je kunt ook meteen een keer ervaren hoe de 3D belevenis aanvoelt, levensecht !

TIP: Gratis bussen parkeren kun je bij Marina Park, van daaruit loop je in 10 minuten (750 meter) naar de 3D Experience.  Voor jullie groepen zijn hier gratis toiletten incl. minder validen toilet.

Heb je binnenkort al eens een aanvraag naar Volendam, bel dan Stephan Beersma, want de combinatiekorting voor 3D Experience en foto is nu al van kracht.  Voor meer informatie, klik op: Infopagina> 

Donderdag 3 november: Bus-idee-dag 2016

BOSKOOP (ZH): Zoals jullie weten, bezoeken we het hele jaar door bedrijven om te zien of ze geschikt zijn als bus-dagtocht-bestemming.  We kijken dan naar faciliteiten, prijzen, onderwerp,  busparkeerplaats, rolstoelgeschiktheid, houding en enthousiasme van de uitbaters en of je er als busbedrijf voor je groepen ook iets mee kunt in de praktijk..... 

Pas als we het er samen over eens zijn, dan kun je met je bedrijf lid worden van Bus-idee en eventueel meedoen met de Bus-idee-dag.  Daar staan dan ook allemaal bedrijven die door ons en jullie geschikt worden geacht en vaak ook al heel veel ervaring hebben met bussen.

Het hele jaar door hebben we onze database website www.bus-idee.nl met informatie online waarop je alles handig en overzichtelijk kunt opzoeken.  Maar 1 x per jaar gaan we met Bus-idee een dagje 'live'...  Dit jaar is dat op donderdag 3 november van 11:00 tot 15:30 uur in het Plantariumgebouw in Boskoop, toegang is gratis voor medewerkers van touringcarbedrijven, touroperators en groepsreis-organisatoren.  

Hier kun je even persoonlijk met de restaurants, rondvaartbedrijven en dagtochtbestemmingen kennis maken of bijkletsen. Dan kun je ook de nieuwkomers ontmoeten, die ook weer enthousiast staan te popelen om volgend jaar jullie busgroepen te ontvangen.  En eerlijk gezegd zijn we altijd weer verbaasd hoeveel leuke nieuwe dingen we jaarlijks weer mogen presenteren.....   adressen die we vaak via jullie binnen krijgen.

De Bus-idee-dag is een grote vakbeurs waarvoor je je van tevoren kunt aanmelden en we alleen bezoekers uit de eerder genoemde doelgroepen toelaten.  Aanbieders kunnen niet als bezoeker naar binnen en alleen deelnemen als exposant als ze door ons zijn bezocht, geschikt zijn bevonden, lid zijn en daardoor ook aan al onze eerder genoemde criteria van een kwalitatief goede dagtochtbestemming voldoen. 

In 2016 hopen we weer meer dan 250 bedrijven bij elkaar te brengen, een dag waarbij zoveel informatie wordt uitgewisseld, dat je als busverhuurder voor het komende jaar weer heel veel inspiratie hebt en weet dat je overal met een gerust hart heen kunt gaan.   Deze bedrijven zijn namelijk niet alleen zelf enthousiast over wat ze doen, maar wij zijn het ook.  Dus dan weet je dat je er ook echt wat mee kunt in de praktijk, want met je kostbare klanten moet je geen risico's nemen.

Mocht je je als dagtochtbestemming, groepshotel, groepsrestaurant of rondvaartbedrijf nog willen presenteren tijdens de Bus-idee-dag 2016, neem dan contact met ons op via busidee@gmail.com , want dan kunnen we eventueel nog een bedrijfsbezoek plannen de komende tijd.

Mocht je je als (vak)bezoeker willen aanmelden, klik dan hier>

Zeehondenopvang en Expo Stellendam

STELLENDAM (ZH): Iedereen kent wel de Zeehondencreche in Pieterburen, maar ook bij Zeehondenopvang 'A Seal' worden zieke en verzwakte zeehonden opgevangen die gevonden zijn aan de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust, hier kun je dat allemaal komen bekijken.....

Amper een half uurtje onder Rotterdam kunnen bezoekers door glazen wanden zien hoe de zeehonden weer langzaam beter worden. Meer dan honderd vrijwilligers zorgen er voor dat de zeehonden na drie maanden intensieve verzorging weer vrijgelaten kunnen worden.

De vrijwilligers geven ook rondleidingen en vertellen enthousiast over de dieren en de verzorging die ze nodig hebben. Voor het opvangcentrum is een grote parkeerplaats met ruim plaats voor bussen en auto's.

Rolstoelen kunnen niet tot vlak voor alle ramen komen, maar de vrijwilligers die de rondleiding doen gaan vaak met deze mensen 'achter de schermen' als het kan, waardoor ze soms nog een veel beter zicht hebben op de dieren.  Het direct naastgelegen restaurant 'Zoet of Zout' heeft naast een grote toiletgroep ook een invalidentoilet. 

Zeehonden van heel dichtbij zien, amper 30 minuten onder Rotterdam ! Heel bijzonder is de dag dat een zeehond weer wordt vrij gelaten in zee.....   Meer weten, klik dan op: Infopagina>

Bezoek aan echt klooster in Zuid-Limburg

WITTEM (L): Bezoek eens een typisch Limburgs Klooster waar nog daadwerkelijk kloosterlingen wonen, erg indrukwekkend !  Klooster Wittem is nog steeds het spiritueel centrum van de gehele regio en heet groepen van harte welkom om eens binnen te komen kijken. Maak kennis met o.a. barokke Kloosterkerk en Kapellen, maar je komt ook op plaatsen waar je als individuele bezoeker niet kunt komen.  Geweldige gidsen leiden in 75 tot 90 minuten rond en vertellen over heden en verleden van het klooster en zijn bewoners, de paters Redemptoristen.  En ze hebben hun eigen biermerk: Gerardus !

Jaarlijks bezoeken meer dan 150.000 bezoekers dit bedevaartsoord en in het klooster woont nog altijd een kloostergemeenschap van de  Redemptoristen Orde.  Zeer bezienswaardig is ook de de Grafkelder en Kloosterbibliotheek !  Wittem is sinds 1732 al één van de grootste bedevaartsplaatsen van Nederland !  Meer weten ? klik op Infopagina>

Zoals ze hier zelf zeggen: 'Klooster Wittem is een bezoek waard !'

Windmolenpark en belevingscentrum bij Urk

NAGELE (FL): Bij Urk staan de grootste windmolens van Europa, hier kun je normaal gesproken niet dichtbij komen, maar de familie Renne kan dat wel ! Zij hebben een boerderijwinkel en belevingscentrum met sfeervolle ontvangstruimte, invalidentoilet en rondritten met gids over de dienstwegen van het waterschap onder de windmolens.....

Moeder Renne schreef zich ooit in voor de wedstrijd om het windmolen informatiecentrum in de Noord-Oost Polder te mogen gaan realiseren, en hun plan is het geworden.  Een belevingscentrum met film, windkracht experience, interactieve presentaties, fietsen met tegenwind en heel veel leuke informatie.

Daarnaast hebben ze een unieke tocht langs de draaiende molens, hijsende kranen, waarbij je de onderdelen zoals de megagrote wieken, van dichtbij kunt zien. Hier staan 86 windmolens waarvan 38 op het land en 48 op het water, iedere windmolen is ca. 200 meter hoog. Hoor het geluid, zie deze megagrote windmolens eens van heel dichtbij.

Superleuk dat we nu een dagtochtbestemming hebben met dit onderwerp!   Meer weten ?  Klik dan maar eens op:  Infopagina>

Museum Buren & Oranje

BUREN GLD): In het kleine en pittoreske stadje Buren dat een lange geschiedenis kent met ons Koninklijk Huis is een heel leuk museum over de Oranjes en hun relatie met dit prachtige Gelderse plaatsje.

Jan Thijssen heeft er zijn levenswerk van gemaakt.  Het museum is gevestigd in het monumentale oude stadhuis, de touringcar kan hier voor de deur stoppen en de passagiers laten uitstappen. Officieel mag dat eigenlijk niet, maar het museum betaald een eventuele bekeuring....

De groep krijgt een bevlogen rondleiding van Jan Thijssen of één van zijn enthousiaste vrijwillige gidsen en ziet in dit leuke museum o.a. het trouwpak van Willem-Alexander, het speelgoed van Koningin Wilhelmina en de kinderwagen van kleine Juliana ! Maar ook bijvoorbeeld modellen van Paleis Soestdijk en Huis Ten Bosch.... 

Superleuk museum voor iedereen die trappen kan lopen, voor anderen is de collectie op de begane grond te bezoeken en wordt er film vertoond.   Voor meer informatie, klik op de Infopagina>

Siroopwafelbakkerij Van den Berg in Gouda

GOUDA (ZH): Denk je aan Gouda, dan denk je ook gelijk aan stroopwafels. Zelf zeggen ze hier siroopwafels. Wat is er leuker dan met een groep koffie drinken met een oer Hollandse siroopwafel bij de enige echte Siroopwafelbakkerij in het gezellige centrum van Gouda....

Van maandag t/m vrijdag kunnen groepen hier ook nog een rondleiding krijgen in de bakkerij in een oud Hollandse ambiance, maar je kunt het siroopwafels bakken ook zelf proberen in een siroopwafelworkshop.

In de Tearoom kunnen ook lunches worden geserveerd, zelf buffetten zijn mogelijk. Ook hebben ze iets bedacht om de groep van de touringcar naar de Tearoom te krijgen, ze worden bij de bus opgehaald door een medewerker.  Wil je meer weten ?  Bel Mike Van den Berg of kijk op onze infopagina over deze leuke dagtochtbestemming.

Siroopwafelbakkerij & Tearoom Van den Berg, Lange Groenendaal 32, 2801 LT, Gouda, tel: 0182-529975  Infopagina> 

Hajé Nieuwegein, je moet het even weten...

NIEUWEGEIN (UT): Als je het niet weet, rijd je er zo voorbij, want het ligt niet aan de snelweg maar een paar honderd meter er vanaf.  Hier zit je schitterend en verrassend aan het water met mooi uitzicht.

Voor touringcars is er een inrit waarbij de bus tot vlakbij de voordeur kan rijden, deze kan hier blijven staan om te parkeren en er is een rolstoelhelling. De gasten zullen verrast zijn door dit restaurant en haar natuurlijke ligging.  Voor het restaurant is een afdaling spiraal voor personenauto's, maar voor touringcars is er een aparte busroute.  In hetzelfde gebouw is ook een Hajé streeksupermarkt met producten van de lokale boer, echt bijzonder leuk.  Voor meer informatie: klik hier>

Nieuwegein: Hajé Restaurant Nieuwegein, nieuwste Hajé vestiging aan de rand van de natuur, met terras aan het water en toch vlakbij de A-27 met speciale busroute en ingang, Waterliniedok 1, 3433 NV, telefoon: 030-3035335 Infopagina>  Internetsite>

Andere Bus-idee Hajé restaurants:
Joure>
 Heerenveen> Lelystad>

Restaurant & rondvaartboot in Weerribben

KALENBERG (OV): Als je niet de massale drukte van Giethoorn zoekt, maar wel de rust en de natuur, dan is dit een aanrader.  Het dorpje Kalenberg ligt midden in het Nationaal Park Weerribben / Wieden en is ooit uitgeroepen tot mooiste plek van Nederland....

 

Restaurant & Rondvaartbedrijf Het Doevehuis is goed bereikbaar voor bussen en heeft aan de overzijde een parkeerplaats met drie speciale plekken voor touringcars. Alles is goed rolstoeltoegankelijk en er is een speciaal minder validen toilet direct bij de ingang van het restaurant.

De ruime rolstoeltoegankelijke rondvaartboot is elektrisch aangedreven, alle ramen kunnen opengeklapt worden en bij meer rolstoelen kunnen er extra stoelen en tafels worden uitgehaald, er zijn 49 ruime goedzittende busstoelen.  De schipper/natuurgids geeft onderweg duidelijke uitleg over het gebied.  Meer weten voor groepen ?  Klik op: Infopagina>

Vernieuwd: Hotel 'De Hoeve van Nunspeet'

NUNSPEET (GLD)  Per 21 maart is Hotel Dennenhoeve in Nunspeet overgegaan op een nieuwe naam, De Hoeve van Nunspeet. Sindsdien is er veel gebeurd. Het hotel heeft een grondige opknapbeurt gekregen.

Zo is het volgende de afgelopen maanden vernieuwd: · 47 hotelkamers zijn vernieuwd · Wifi in het gehele hotel · Brasserie 14 is geopend · De Beautyhoeve is geopend · Pannenkoekenhuis De Boskabouter (open per augustus 2016) · Nieuwe website: www.dehoevevannunspeet.nl

De hotelkamers zijn stijlvol ingericht met een knipoog naar de natuur. De Veluwe landschappen staan centraal. De kamers zijn voorzien van nieuwe bedden, nieuwe meubels e.d. Daarnaast hebben alle hotelkamers een flatscreen en een nieuwe badkamerinrichting.

Hotel De Hoeve van Nunspeet is ook bekend om haar uitstekende koffiestops, koffietafels en menu's tegen concurrerende prijzen voor touringcarbedrijven.  Meer weten ?  Klik dan eens op: Infopagina> 

Rondvaart Europoort met theater aan boord

HOEK VAN HOLLAND (ZH): Wat veel mensen zich vaak niet realiseren, de allergrootste zeeschepen ter wereld komen niet meer in de stad Rotterdam en zeehonden natuurlijk ook niet.  Met Rondvaart Europoort kom je zo dichtbij dat je ze eigenlijk bijna kunt aanraken.....

Ondernemer Johan van der Linde nam vorig jaar Rondvaart Europoort over en is een sociale enthousiaste doorzetter, zijn hele bedrijf bestaat al 33 jaar en kenmerkt zich doordat ze dingen oppakken en er wat van weten te maken. Ze zijn met deze rondvaarten dus geen eendagsvlieg.

Vaartochten kunnen worden gedaan vanaf de Maeslantkering in Hoek van Holland of vanaf de Parkhaven in Rotterdam (bij de Euromast)Uitleg tijdens de rondvaart wordt live met de microfoon of voor internationale groepen met een meertalig systeem gedaan.

Maar het meest verrassende is dat het schip, De Ameland, een groot theater aan boord heeft met leuke seniorenshows zoals de meezingshow: Het......... REISJE LANGS DE RIJN, RIJN, RIJN !

Meer weten ?  Kijk dan eens op de nieuwe infopagina en klik hier>

Rederij De Vecht doopt nieuwste schip !

MAARSSEN (UT): Maandag 20 juni 2016 was een belangrijke dag voor Wim Kleine en zijn team van Rederij De Vecht in Maarssen, met vele genodigden werd hun nieuwste aanwinst 'Silver Cloud' gedoopt en de nieuwe aanlegsteigers met (touringcar)parkeerplaatsen geopend...

De vertrekplaats is heel erg goed bereikbaar voor touringcars, je hoeft het dorp Maarssen niet meer in, het ligt eigenlijk vrijwel direct aan een afslag van de Noord-Ring van Utrecht.  Vanaf A-2 en A-27 rijdt je er zo naar toe en heb je je touringcargroep in een oogwenk aan boord.

Met de komst van de Silver Cloud (v/h Isis van Rederij Veluwemeer) is de totale capaciteit van Rederij De Vecht aanzienlijk vergroot.  De aanlegplaats is vanaf de busparkeerplaats bereikbaar via een duidelijk zebrapad en in de nabije toekomst zijn bij de parkeerplaats ook nog twee extra toiletten voorzien, het bestemmingsplan is reeds aangepast.

De dochter van Wim Kleine mocht de doop verrichten en gooide voor het oog van de genodigden de fles champagne tegen de boot, waarmee deze officieel aan de vloot werd toegevoegd. Meer weten ?  klik hier>

Met de Biesbosch-express door de natuur !

WERKENDAM (NB): We kennen hem al vele jaren, Jacco Damen is touringcarchauffeur en Biesbosch Specialist en heeft altijd zijn praatje klaar.  Omdat hij vaak precies weet wat mensen met een dagtocht leuk vinden heeft hij nu samen met Govert Koek iets voor busgroepen ontwikkeld........  De Biesbosch Schuur met de Biesbosch-express !

De Biesbosch Schuur is een goede plek, met veel parkeerruimte voor bussen, waar groepen kunnen worden ontvangen en even van het toilet gebruik kunnen maken. Koffie met iets lekkers voor een schappelijke prijs en daarna is het een prachtig beginpunt om een tocht te maken met een fluisterstil treintje door de nieuwe Noordwaard in de Biesbosch.

Onderweg is er uitleg én zien we waterbuffels, Koninkspaarden, Schotse Hooglanders en soms zelfs bevers, vis- en/of zeearenden. Daarna is er tijd voor een koffietafel met gehaktbal in de sfeervolle Biesbosch Schuur, ingericht met 100 zitplaatsen, toiletten en allerlei authentieke attributen en oude gebruiksvoorwerpen uit het dagelijkse werken en leven van mensen in de Biesbosch vroeger en nu. 

's Middags is er de mogelijkheid voor een bezoek aan het nieuwe Biesbosch MuseumEiland en/of een leuke (fluister)rondvaart, ze hebben ideeën genoeg....  Meer weten ?  Klik dan maar eens op: Infopagina>

Grand Café 'Watertoren Wieringerwaard'

WIERINGERWAARD (NH): Wat een verrassing is dit !!  Een koffiestop die je nooit meer zult vergeten, het hoogste en mooiste 'Grand Café' van Nederland, prachtig ingericht met Art Deco en gebouwd in de bouwstijl 'Amsterdamse School'....  een ontdekking !

Naast de watertoren uit 1928 is een grote hal van 1000 m2 met kunst, kitsch, curiosa, brocante en antiek. Leuke en betaalbare dingen, maar het is allemaal zo mooi en apart dat het kan wedijveren met een museum, maar dan leuker.  En het is op amper 10 minuten van de A-7.

Omhoog kijkend binnen in de watertoren lijkt het net of je in een prachtig schilderij met allemaal trappen van MC Escher staat.....

Buiten is een groot terras onder de boom met uitzicht op de toren, binnen zit je ook echt je ogen uit te kijken.  Uitbaatster Sigrid Zeinstra bakt graag en haar specialiteit is High Tea met zelfgemaakte bonbons en lekkere hartige quiches, dus dit is een absolute aanrader !

Sigrid heeft zelf trouwens hoogtevrees en is nog nooit boven in de toren geweest ! ......    Meer weten ?  Klik dan op: Infopagina> 

Filmpje De Koninck Brouwerij Antwerpen

ANTWERPEN (B): Kijk nou eens !   Afgelopen week kregen we een leuk filmpje binnen die een goed idee geeft wat je je bij de De Koninck brouwerijtour in Antwerpen moet voorstellen, want die is vorig jaar helemaal nieuw gebouwd en dat was echt een miljoenenproject.......

Uiteraard hebben we het filmpje en alle relevante informatie voor busbedrijven keurig op een rijtje in de infopagina: klik hier>>>

Jubileum Drie Dorpen / Wijdemeren Tours

ANKEVEEN (NH): Dubbel jubileum bij de familie Van Ter Mey, ze bestonden dit jaar 25 jaar met hun hotel/restaurant De Drie Dorpen en 12,5 jaar met hun busbedrijf Wijdemeren Tours.  En er was nog iets...

Ze hebben van de allereerste VDL Futura FDD 2 in Nederland de sleutel overhandigd gekregen en natuurlijk mochten we dat met z'n allen mee beleven en de touringcar van onder tot boven inspecteren.  Wim heeft zelf veel bijgedragen met tips en adviezen tijdens de ontwikkeling.

Bertie Wilemsen maakte natuurlijk een prachtige reportage: klik hier>

Bezoek aan het Paarden Rusthuis in Soest

SOEST (UT): Een leuke 'feel good' dagtochtbestemming is het Nationaal Paarden Rusthuis De Paardenkamp, midden in Nederland. Hier genieten zo'n 120 pony's en paarden van hun welverdiende oude dag, ze hoeven niet meer te werken. De verzorgers vertellen erover...

Je kunt met groepen het paardenrusthuis bezoeken en/of de bijbehorende authentieke oude belevingsboerderij van vroeger 'Het Gagelgat'  Deze ligt aan de andere kant van de weg, op ca. 240 meter loopafstand van De Paardenkamp.  Een prachtige combinatie....

Bezoek is GRATIS, je betaalt eigenlijk alleen voor de horeca. Er is een filmzaal, een prachtige groepsruimte met de grootste eettafel van Nederland. Er is een lift in de boerderij en bij De Paardenkamp zelfs een invalidentoilet.  Op beide locaties staan bejaarde pony's en paarden in de wei of de stal. Echt een leuke en betaalbare dagtochtbestemming.

De Paardenkamp / Het Gagelgat, Nationaal Paarden Rusthuis en 17e eeuwse belevingsboerderij, hier genieten pony's en paarden van hun welverdiende oude dag, Birkstraat 96 of 107, 3768 HL / 3768 HE, Soest, telefoon: 035-6012325  Infopagina>  Internetsite>

Touringcar bestemming..... Maasbracht !

MAASBRACHT (L): Hoewel we er een tijdje geleden nog helemaal nooit waren geweest, is volgens ons Maasbracht en omgeving een steeds meer opkomende bestemming voor leuke touringcardagtochten.

Vanaf seizoen 2016 liggen bijvoorbeeld de beide schepen van Rederij Cascade regelmatig aan de Cruise Terminal van Maasbracht, schuin tegenover het Maas Binnenvaartmuseum, een mooie combinatie !

De boulevard van Maasbracht is sinds dit jaar prachtig vernieuwd met terrassen aan het water, de historische Museum Tjalk 'Nooit Volmaakt' en sinds 2015 de mogelijkheid om met de fluisterboot 'De Gouverneur van Limburg' een keer door de grote sluizen van Maasbracht te varen.

Marc Rutte heeft in Stevensweert ondertussen zijn naam al bij veel busbedrijven gevestigd met Restaurant Int Brookx en is nu zelfs een tweede restaurant aan het bouwen aan de Boulevard van Maasbracht.

Op 5 km afstand van Maasbracht is het Museum van de Vrouw in Echt een leuke tip voor als bijvoorbeeld de dames nog graag eens iets meer over het leven van de vrouw vroeger en nu zouden willen weten.....  

Dan kunnen de heren ondertussen naar de modelschepen van het Maas Binnenvaartmuseum met het zogenaamde 'Scheidings-Arrangement'. Allemaal leuke combinatie mogelijkheden rondom Maasbracht, een erg leuke touringcar dagtochtbestemming in Limburg, voor meer informatie:

Echt: Het Museum van de Vrouw, ook met speciale rondleidingen voor mannen ! Alles wat u altijd al wilde weten over de vrouw van vroeger en nu...... Van schoonmaakspullen tot lingerie ! Plats 1, 6101 AP, telefoon: 0475-550095  Infopagina>  Internetsite>

Maasbracht: Maas Binnenvaartmuseum, oud schippers vertellen over vroeger, met modellen, foto's en maquettes + fluisterrondvaart met 'De Gouverneur van Limburg', Havenstraat 12, 6051 CR, telefoon: 0475-465873  infopagina>    Internetsite>

Maasbracht: Rederij Cascade, vaart vanaf o.a. de Cruise Terminal aan de boulevard van Maasbracht door het vaargebied van Maas en Maasplassen, kantooradres: Achter de Biënberg 18, 6019 CZ, Wessem, tel: 0475-461574 Infopagina>  Internetsite>

Stevensweert: Restaurant Int Brookx, superhandig gelegen, op de plek waar de A-2 vanaf Eindhoven en de A-73 vanaf Venlo samenkomen, je moet het nét even weten,  In het Broek 1, 6107 BG, telefoon: 0475-551292   Infopagina>   Internetsite>

Hertenboerderij bij Apeldoorn/Deventer

NIJBROEK (GLD): Beleef het boerenleven, de familie De Weerd maakt er een belevenis van !  Bij de Hertenboerderij doen ze alles op z'n 'boerenbest', met eenvoudige middelen maakten ze hier een ontzettend leuke beleving voor groepen.

Naast herten zijn er ook alpaca's en allerlei andere leuke en kleine boerderijdieren.  Een superhartelijke ontvangst in een mooie groepsruimte met beeldpresentatie en een gezellig kwebbelende Annie. 

Bij de beelden is persoonlijke uitleg en kan de groep het leven op de Hertenboerderij gedurende het hele jaar zien. Het bezoek is rolstoelvriendelijk en er is een minder validen toilet aanwezig, bussen kunnen op het terrein draaien. Annie heeft een kick als de groep blij is na afloop, zij heeft geen drugs nodig, stuur haar maar een bus !

Voer herten, aai konijntjes, alpaca's en bewonder pauw Jeroen ! 

De Hertenboerderij, Middendijk 22, 7397 NB, Nijbroek,
telefoon: 0571-291996  Infopagina>  Internetsite>

Kleinste stadje van Nederland is Bronkhorst

BRONKHORST (GLD): Echt een leuk 'Bus-idee' is een busstop bij Herberg De Gouden Leeuw in het kleinste stadje van Nederland vlak bij Zutphen. Het pand bestaat uit een burgemeesterswoning uit 1575, een oude rosmolen uit 1680 en een echte stadsboerderij uit 1600. 

Het is allemaal sfeervol, gezellig, romantisch en Bronkhorst heeft genoeg te zien voor nog een uurtje vrije tijd. Er zijn tien leuke winkeltjes en ateliers, de oude slotkapel uit 1300 is vrijwel altijd open en er is het Dickens Museum.   Wil je het bezoek aan Bronkhorst nog uitbreiden, dan is er nog de Dickens stadwandeling met verkleed Dickens figuur, hoe leuk is dat ? Er is aan de rand van het stadje een busparkeerplaats en de herberg heeft de koffie altijd klaar !

'Het pittoreske stadje Bronkhorst met haar ca. 150 inwoners, werd onder supervisie van monumentenzorg in de 60-er jaren geheel gerestaureerd en weer terug gebracht in haar oorspronkelijke Middeleeuwse staat'    Meer weten, klik dan eens op:  Infopagina>

Ambachtelijk Gouda, een pracht project !

GOUDA (ZH): Wat een vader met zijn twee zoons in Gouda voor busdagtochten hebben gebouwd is echt geweldig !  Zes oude Goudse ambachten onder één dak: Bierbrouwer, Pijpenmaker, Kaarsenmaker, Kaasmaker, Stroopwafelbakker en Delfts Blauw.....  hoe leuk is dat ?

Voor groepen is er altijd een demonstratie of zijn er meerdere van oude ambachten die de groep live kan meemaken. Dingen zoals het bakken van stroopwafels, Delfts Blauw schilderen, Goudse pijpen maken..... 

Ambachtelijk Gouda is een groot opgezet bedrijf met alle gemakken zoals traplift, invalidentoilet, prachtige decors, moderne videoschermen, oude materialen en originele attributen. Bussen parkeren direct voor de deur, op amper drie minuten van de snelweg.  Wil je meer weten ? 

Ambachtelijk Gouda, zes oude Goudse ambachten onder één dak: Bierbrouwer, Pijpenmaker, Kaarsenmaker, Kaasmaker, Stroopwafelbakker en Delfts Blauw. Stavorenweg 5, 2803 PT, telefoon: 0182-516494  Infopagina>    Internetsite>

Brabantse Kluis: boeren- en kloosterleven

AARLE-RIXTEL (NB): Dit is een unieke drie-eenheid om eens te bezoeken: Klooster, Herberg, Kloosterboerderij, alles is echt !

De Brabantse Kluis is een geweldige monumentale herberg met boerderij die hoort bij het naastgelegen klooster, in Brabant noemen ze een klooster ook wel een kluis. Voor touringcargroepen is er dus werkelijk op één plek van alles te zien en te beleven.....

Je kunt als touringcargroep kiezen uit twee opties: een presentatie met lichtbeelden door een zuster over het Kloosterleven of bijvoorbeeld een rondleiding door Boer Geert over zijn kloosterboerderij in combinatie met een huifkartocht met oldtimer trekkers.

De herberg anno 1850 is echt prachtig, de kalfjes kun je gewoon zien vanuit het restaurant !  In de kloostertuin is zelfs een Maria Grot, hier kan iedereen, die wil en kan, naar toe wandelen en een moment bezinnen of bijvoorbeeld een kaarsje aan steken.

Een ontzettend leuke dagtochtbestemming, ten oosten van Eindshoven, om de authentieke sfeer van Brabant te proeven. 

Meer weten ?  Herberg De Brabantse Kluis, Kloosterdreef 8, 5753 SJ, Aarle-Rixtel, telefoon: 0492-468110  Infopagina>  Internetsite>

Lucas Hooijer loopt stage bij Bus-idee

DEVENTER (OV): Deze maand kijkt Lucas Hooijer een paar dagen mee in de keuken van Bus-idee, hij is student bij de opleiding EEGA. Zijn interesse en talent liggen op het gebied van webteksten schrijven...

Om een goede indruk te krijgen ging Lucas afgelopen week mee op bedrijfsbezoek bij het IJsselpaviljoen in Zutphen en maakte daarna een  opzet voor de infopagina.  Van zijn eerste ervaringen, wat Bus-idee is en van het bedrijfsbezoek maakte hij een kort verslag: klik hier>

Voor de infopagina van het IJsselpaviljoen in Zutphen: klik hier>

Supertrots op de Japanse Aaikoeien !

WANROIJ (NB): Bij Bus-idee zijn we best wel stiekem heel erg trots op de Japanse Aaikoeien in het Brabantse Wanroij, toen we daar op aanraden van Conny van den Besselaar van Aalshof uit Haps ooit gingen kijken, troffen we een spontaan stel met heel veel enthousiasme..

Geschikte superhartelijke mensen, prachtige ontvangstruimte, perfecte toiletegroep, alleen een wat 'mager onderwerp', want ze deden een korte rondleiding over hun boerderij en dat vonden we nou niet echt iets wat volle bussen zou gaan trekken....  hebben jullie niet iets leukers ???

Al pratend vertelden we dat we met Bus-idee ooit in hun buurt een bedrijf met van die 'Japanse Aaikoeien' hadden bezocht, maar dat dat bedrijf en die ondernemer echt niet geschikt was voor het ontvangen van busgroepen.  Maar dat we het wel een heel erg leuk onderwerp vonden, waar je met een beetje fantasie wel iets superleuks van zou kunnen maken. Die koeien drinken namelijk bier, moeten gemasseerd worden en het vlees is superlekker en ontzettend duur en exclusief....

Om een lang verhaal kort te maken, we hebben er nog een paar keer over gebrainstormd en de wildste plannen gemaakt en weet je wat.......  'ZE HEBBEN HET GEWOON GEDAAN !'  Daarom zijn we bij Bus-idee supertrots op het succes van deze dagtochtbestemming, want het is ontstaan uit gezamenlijke ideeen en kijk eens naar de foto's en het filmpje van hoe leuk ze dat allemaal doen !  We zijn zijn echt heel trots op ze, want we denken graag mee, maar het succes komt van ze zelf !

Meer weten ? De Japanse Aaikoeien, het meest exclusieve rund dat alleen voor de Japanse Keizer werd gefokt, ze drinken bier en worden dagelijks gemasseerd !  Lamperen 14, 5446 PT, Wanroij, telefoon: 0485-371390 / 06-50203978  infopagina>   Internetsite> 

In Memoriam: André Bouwman

BIDDINGHUIZEN (FL): Begin dit jaar is een voor ons allen bekend persoon in stilte van ons heen gegaan, André Bouwman, voor een ieder bekend van Rederij Veluwemeer en Aquacentrum in Biddinghuizen.

Samen met zijn vrouw Jeanne heeft hij vele jaren lang ontelbaar veel van jullie touringcargroepen ontvangen en rondgevaren, zijn passie was om met busgroepen te werken. Toen we André jaren geleden voor het eerst leerden kennen, vertelde hij ook dat hij altijd al zijn zorgen van personeel, belasting, werk en wat dan ook, vergat als hij weer een bus zag aankomen vol met gezellige mensen die een dagtochtje maakten.....

'Daar word ik altijd weer vrolijk van' zei hij, 'daar kan ik zo intens van genieten, dat wil ik iedere dag wel'......  en dat klopte ook. Zijn vrouw Jeanne is na het overlijden van André gestopt met het rondvaartbedrijf. 

Wij willen hierbij ons medeleven aan haar en aan alle naasten, familie en vrienden betuigen bij het verwerken van dit enorme verlies. Voor de touringcarwereld is dit het afscheid van een icoon en een bijzonder mens !   Zijn bijzondere liefde voor de touringcargroepen zal ook nooit worden vergeten.  André Bouwman werd 81 jaar. 

NIEUW: Ontdekking in Luttenberg!

LUTTENBERG (OV): Waarom kent niemand in de buswereld Martin Dijkman nog ? Zo'n leuke klompenmaker zag je namelijk nog nooit, een moderne jonge vent met humor en creativiteit !  Echt een ontdekking...

Zijn kunstenaarschap gaat veel verder dan klompen maken, een aantal jaren geleden is hij begonnen met het maken van mozaiek van mini klompjes.  Zijn levenswerk is echt ongelofelijk: De Nachtwacht in 30.000 miniklompen !   Het enige probleem was dat de ontvangstruimte voor busgroepen te klein was.  Daar hebben we iets op gevonden....

We hebben nu een ontvangst bij Zaal Spoolder in het dorp, hier is koffie, gebak en zijn grote toiletgroepen met een invalidentoilet.  Daarna gaat de groep weer de bus in en kan de ene helft bij de Klompenmaker uitstappen en de andere helft maakt een mooie rondrit met gids op de bus.  Na een uurtje wordt er gewisseld bij het Klompen Atelier

Hier geeft klompenmaker Martin een humoristische demonstratie klompen maken en een beeldpresentatie over het tot stand komen van zijn levenswerk. Alles wordt door hem uitgelegd aan de hand van foto's, dan gaat het gordijn open...  en dan OOOH en AAAH als de groep de echte Klompen Nachtwacht ziet !   Echt, wat een leuke bestemming !

Dijkman Klompenatelier, verrassend moderne klompenmaker met humor en creativiteit ! Zijn levenswerk is echt ongelofelijk: De Nachtwacht in 30.000 miniklompen ! Lemelerweg 22, 8105 AD, Luttenberg, telefoon: 0572-301248 Infopagina>  Internetsite>

-----------------------------------------------------

Meer in het Nieuwsarchief 1016-2015>
Meer in het Nieuwsarchief 1015-2014>

Meer in het Nieuwsarchief 1014-2013>
Meer in het Nieuwsarchief 1013-2012>
Meer in het Nieuwsarchief 2011-2010>

terug naar boven >
terug naar voorpagina>

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

NIEUWS EN ACTUALITEIT:

In deze rubriek verzamelen wij leuke nieuwsberichtjes en voorpagina-artikelen die interessant zijn voor de touringcarbranche.

Onze redactie is altijd op zoek naar leuke nieuwtjes, dus mocht u op dat gebied iets te melden hebben komt hier een link naar onze e-mailbox: Contact >

  adreslijsten

touringcarbedrijven: klik op een provincie >

    

groepsrestaurants klik op een provincie >

bezoekwaardigheden klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie > 

vip & business class: klik op een provincie >

    

 


 

 

© Deze website is 26-06-17 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

In samenwerking met:


's >