Nieuws en actualiteit

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants 

categorieën

TERUG NAAR:
Voorpagina

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties

BUITENLAND:
infopagina's België
infopagina's Duitsland

infopagina's Oostenrijk
reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten

TOURINGCARFOTO'S:
bussen Bertie Willemsen

modelbussen B. Tieben

TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

TERUG NAAR:
Voorpagina
Inhoudsopgave
 


 

 

Met de touringcar naar Spakenburg

SPAKENBURG (U): Restaurant De Mandemaaker is al sinds de jaren '60 een bekend adres voor touringcarbedrijven.  Het ligt in het hart van Nederland, in het historische centrum van Spakenburg, vlak bij de oude vissershaven en de authentieke scheepshelling..... 

SpakenburgMandemaaker-12

SpakenburgMandemaaker-3

Je waant je hier nog in een soort openlucht museum en dat slechts op een afstand van 10 minuten van Amersfoort en 25 minuten van Amsterdam.  Hier lopen soms de oude inwoners zelfs nog in Spakenburger klederdracht op straat.

SpakenburgMandemaaker-11

SpakenburgMandemaaker-17

Bij dit sfeervolle restaurant kunnen busgroepen ook een leuke klederdrachtenpresentatie boeken.  Koffiestops, lunches en diners zijn van een uitstekend niveau, evenals de goede toegankelijkheid voor minder validen en het ruime invalidentoilet. 

SpakenburgMandemaaker-7

SpakenburgMandemaaker-8

De zaal is flexibel indeelbaar met schuifwanden, heeft goede stoelen, moderne klimaatbeheersing en Museum Spakenburg en de haven met botters is vlak bij het restaurant. Dus met wat vrije tijd is dit een heerlijke dagdeelbestemming.

SpakenburgMandemaaker-15

SpakenburgMandemaaker-1

Bussen kunnen tot aan de achteringang van het restaurant komen.

Meer weten ?

Restaurant De Mandemaaker, Kerkstraat 103, 3751 AT, Spakenburg, tel: 033-2980255 Infopagina> Internetsite>

All-inclusive bij De Bonte Wever in Assen

ASSEN (DR): Wij dachten bij Bus-idee altijd dat De Bonte Wever een oude ijsbaan aan de rand van Assen was met wat gedateerde horeca en accommodatie er omheen. Maar een bezoek op uitnodiging heeft onze mening daarover totaal veranderd.  Dit is tegenwoordig een luxe **** sterren All-in concept van hoge kwaliteit met 262 kamers !

De Bonte Wever

Assen De Bonte Wever-15

De ijsbaan is verdwenen en het is een zeer professioneel concept geworden dat alles heeft om er een meerdaags programma of busstops te doen. Alles goed en professioneel georganiseerd onder 1 dak en met prima inkoopprijzen voor touringcarbedrijven en hun groepen.

Assen De Bonte Wever-13

Assen De Bonte Wever-10

All-in & All-inclusive 5 daagse reizen met ontbijtbuffet, lunch of lunchpakket, diner in buffetvorm, onbeperkt drankjes uit het huisassortiment overal, ook in de inpandige gezellige Caféstraat met iedere avond gezellig live entertainment. 

Assen De Bonte Wever-1

Assen De Bonte Wever-5

Vrij toegang tot tropisch zwem- en saunaparadijs, bowling en fitness.

Assen De Bonte Wever-9

Assen De Bonte Wever-7

Meer weten ?

De Bonte Wever, Stadsbroek 17, 9405 BK, Assen telefoon: 0592-356000  Infopagina> Internetsite>

Gaviolizaal nog het hele jaar 2019 open !

HELMOND (NB): In de toekomst zal de Gaviolizaal met al haar dansorgels gaan verhuizen, waarschijnlijk komt dit levendige museum waar gedanst mag worden in het oude Van Gend en Loos gebouw van Helmond samen met het EDAH museum, maar deze zomer nog niet....

Helmond-Gaviolizaal-4

Helmond-Gaviolizaal-1

Dat is goed nieuws want dit is toch een superleuke dagtochtbestemming waar je ook met hele grote groepen terecht kunt en die je dus dit jaar nog volop kunt reserveren. De prijs is goed, onderwerp, capaciteit, bereikbaarheid, toegankelijkheid voor minder validen en zooo gezellig !

Helmond-Gaviolizaal-8

Helmond-Gaviolizaal-3

Het doet hier nog het meeste denken aan een danspaleis van vroeger, waar je in het weekend naar toe ging om lekker te dansen op de muziek van gigantische dansorgels van soms wel bijna zeven meter hoog !

Helmond-Gaviolizaal-5

Helmond-Gaviolizaal-15

Hier staan ze ! En natuurlijk worden ze gedemonstreerd en is er een grote dansvloer waar groepen de beentjes van de vloer kunnen gooien. Er zijn grote videoschermen met sfeerbeelden en een enorme dansvloer.

Helmond-Gaviolizaal-14

Helmond-Gaviolizaal-7

De grote Gaudin is nog de enige in de wereld in originele staat en dat klinkt gigantisch. De vrijwilligers hier geven groepen na de koffie met vlaai eerst een rondleiding van ca. 45 minuten langs al het moois, waarna er heerlijk gedanst mag worden op muziek van echte dansorgels. Een touringcarbestemming van formaat vinden wij !!!

De Gaviolizaal, Torenstraat 36A, 5701 SH, Helmond,
telefoon: 06-39682404 Infopagina>  Internetsite>
 

NIEUW in Amsterdam: Restaurant Barça !

AMSTERDAM (NH): Nieuw in ons aanbod op Bus-idee is sinds kort groepsrestaurant Barça, het is een beetje sjieker en ligt precies tussen de Heineken Experience en de beroemde dagelijkse Albert Cuypmarkt op een gezellig pleintje.  Het is een supermooi ingericht restaurant met als thema Barcelona en presenteert de wat betere lunches en diners.

AmsterdamBarca-10

AmsterdamBarca-16

Omdat het aan de rand van het centrum ligt hoef je met de touringcar de stad verder niet in, wat met touringcars steeds beperkter mogelijk is.  Halteren kan voor de Heineken Experience, het restaurant ligt erachter.

AmsterdamBarca-5

AmsterdamBarca-2

Jullie contactpersoon Edwin kan ook complete arrangementen met rondvaart regelen. Te voet kan de groep hier vandaan heel gemakkelijk naar de Albert Cuypmarkt, Museumplein, Heineken Experience of de steiger van Blue Boat. Touringcars kun je tegen betaling parkeren in de Q-Park parkeergarage onder het Museumplein. (9 minuten te voet)

AmsterdamBarca-9

Restaurant Barça, aan gezellig pleintje in De Pijp, direct achter de Heineken Experience, bij Museumplein & Albert Cuypmarkt, 3 minuten vanaf een touringcarhalte.  Marie Heinekenplein 30-31, 1072 MH, Amsterdam, tel: 020-4704144 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant Downtown in Dordrecht

DORDRECHT (ZH): Downtown is een leuk restaurant aan het water aan de rand van het centrum van Dordrecht, met uitzicht op het drukst bevaren drie rivierenpunt van Europa. Touringcars kunnen tot voor de deur komen. Ook het treintje van Dordrecht tours vertrekt hier.

DordrechtDowntown-3

DordrechtDowntown-19

Voor touringcargroepen worden er altijd plaatsen binnen gereserveerd, maar als het lekker weer is kan er in overleg ook lekker buiten gezeten worden op het terras aan het water. De uitbaters zijn fijne mensen met een flexibele instelling, die altijd wel een oplossing verzinnen voor alles.

DordrechtDowntown-13

DordrechtDowntown-12

Het toilet is alleen wel in de kelder en slechts bereikbaar met een wenteltrap, maar voor senioren en minder validen mag de ruime toiletgroep en een minder validen toilet bij een bevriend ouderencentrum tegenover gebruikt worden. Downtown is voor busgroepen een leuke tip voor koffiestops, (warme) lunches en diners met uitzicht op het water !

DordrechtDowntown-9

DordrechtDowntown-14

Downtown, leuk restaurant in Dordrecht met terras aan het water, waar je met touringcars tot voor de deur kunt komen. Het treintje van Dordrecht tours vertrekt hier ook voor rondritten, Bleijenhoek 2, 3011 TA, Dordrecht, tel: 078-6132425 Infopagina>  Internetsite>

A'DAM LOOKOUT & THIS IS HOLLAND

AMSTERDAM (NH): Deze week presenteren we twee hoogtepunten voor een bezoek met busgroepen aan onze hoofdstad op Bus-idee. Ze liggen naast elkaar in Amsterdam Noord, dus je hoeft er het centrum niet voor in met de touringcar en er is een touringcarhalte om de hoek...

Ook hebben beide spectaculaire attracties de handen ineengeslagen en geven ze een combinatiekorting.  Bezoek aan A'DAM LOOKOUT  is letterlijk een hoogtepunt, hier heb je het meest spectaculaire uitzicht over de historische stad, het IJ, de scheepvaart en het Centraal Station.

THIS IS HOLLAND !

Bij THIS IS HOLLAND heb je het meest spectaculaire uitzicht over Holland, in een levenechte 5D vliegsimulatie zie je de mooiste locaties van Nederland vanuit de lucht.  Je ziet het, je ruikt het, je voelt het....

 

Omdat het heel lastig is om te vertellen hoe levensecht de ervaring is worden kantoormedewerkers en directies van touringcarbedrijven uitgenodigd om dit zelf een keer gratis te komen ervaren.  Wil je dit een keer uitproberen als je in Amsterdam bent, neem dan contact op met Marciano, je visitekaartje en ID mee voor de vlucht van je leven !

Over beide attracties hebben we twee nieuwe uitgebreide pagina's met mogelijkheden en prijzen voor groepen en busbedrijven. Wij denken dat dit zeker niet mag ontbreken aan een dagje Amsterdam met de bus.....

A'DAM LOOKOUT, het meest geweldige uitzicht over Amsterdam, het IJ en CS, mooier begin van een dagje Amsterdam kun je niet verzinnen !  Lift met lichtshow en dakschommels, Overhoeksplein 5, 1031 KS, Amsterdam, tel: 020-2420100  Infopagina>  Internetsite>

THIS IS HOLLAND, geweldige 5D vliegervaring, een vlucht simulatie over Nederlands mooiste bezienswaardigheden, zeer spectaculair !  Ook voor minder validen. Overhoeksplein 5, 1031 KS, Amsterdam telefoon: 020-2153008 Infopagina> Internetsite>

Fruitkwekerij & Pannenkoekenrestaurant

BRIELLE (ZH): Dit is nieuw en leuk ! Bij Pannenkoekenrestaurant & Fruitkwekerij Klokshuys is voor touringcargroepen bij koffie, lunch of pannenkoek een GRATIS rondleiding of rit met het pluktreintje door de fruitkwekerij met appels, peren, kersen en pruimen inbegrepen !

Brielle-Klokshuys-6

Brielle-Klokshuys-3

Fruittelers Robin en Nienke Klok uit Brielle telen appels, peren, kersen en pruimen, het bedrijf is 15 hectare groot. Tevens runnen ze pannenkoeken-restaurant Klokshuys (open sinds juni 2018) en de grootste Landwinkel van Nederland, waar het eigen fruit en veel streek-, en biologische producten worden verkocht.

Brielle-Klokshuys-22

Het nieuwe restaurant Klokshuys is een klimaatneutrale gebouw met zonnepanelen en een palletkachel en telt ruim 90 zitplaatsen plus een groot buitenterras. Op het menu staan veel soorten pannenkoeken maar ook diverse lunchgerechten zoals een broodjeslunch met soep, gemaakt met streekproducten.

Brielle-Klokshuys-5

Brielle-Klokshuys-12

Door de diversiteit in teelt hebben ze de hele zomer fruit te zien, te plukken en te proeven en allerlei kleuren bloesem in het voorjaar. Het is hier dus superleuk om te stoppen voor koffie met zelfgemaakt fruitgebak of een pannenkoek.

Brielle-Klokshuys-4

Brielle-Klokshuys-7

Robin geeft een leuke presentatie met beelden over hoe een jaar op dit bedrijf eruit ziet en daarna kunnen groepen in een pluktreintje of te voet mee om de prachtige teelt en natuur te kunnen zien met enthousiaste uitleg van de teler.

Brielle-Klokshuys-20

Brielle-Klokshuys-2

In de landwinkel staat na afloop een gratis proeverijtje klaar.

Klokshuys, bij koffie, lunch of pannenkoek is een GRATIS rondleiding of rit met het pluktreintje door de fruitkwekerij met appels, peren, kersen en pruimen inbegrepen ! Groene Kruisweg 8A, 3237 KC, Brielle, telefoon: 0181-301025 Infopagina>  Internetsite>

Aspergeboerderij Sandur in Drenthe !

NIEUW-AMSTERDAM (DR): Bij Aspergeboerderij Sandur, kun je zelf een keer proberen om asperges te steken, hier vertellen ze je er alles over. Groepen worden ontvangen met een film over het proces van groeien van de asperge, daarna volgt er een leuke rondleiding.... 

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Sommige asperges zijn groen omdat ze zonder een bed groeien en dus het zonlicht zien. Er is heel veel over te vertellen over hoe dat allemaal werkt op een asperge boerderij en na afloop is vaak de reactie van de mensen: “ ik wist niet dat het telen van asperges zó bewerkelijk is.”

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Bij Sandur maken ze ook de lekkerste gerechtjes met asperges zoals asperge pizzapunten en geven tips.  En ook is er een winkeltje met allerlei recepten en cadeaupakketten met asperge- en streekproducten. 

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

En natuurlijk zijn er kakelvers geschilde asperges te koop !

Neem lekker de tijd, want er is veel te zien.  Zoals de volautomatische schil- en sorteermachine en er is een terras met wijds uitzicht op de aspergevelden. Het asperge seizoen is hier van half april tot eind juni, dan is alles in bedrijf.  Dus mocht je in die periode nog iets zoeken......

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Prachtige ontvangstruimte, invaliden toilet & rolstoeltoegankelijk.

Aspergeboerderij Sandur, Vaart N.Z. 186, 7833 HJ, Nieuw-Amsterdam, tel: 0591-554375 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant Antonn bij knooppunt Valburg

ZETTEN (GLD): Na het succes van hun 'Pannenkoekenhuis aan de Linge' bij Bus-idee, presenteren we nu van dezelfde enthousiaste uitbaters Restaurant Antonn in Zetten. Hier kun je terecht voor koffiestops, lunches en driegangen diners en het restaurant heeft echt alles wat we van een goed touringcaradres mogen verwachten.....

ZettenAntonn-1

ZettenAntonn-11

Het ligt op een geweldig handige plek, namelijk maar 5 km van Knooppunt Valburg en de A-50 en 2 km van afrit Andelst / Zetten vanaf de A-15. Je kunt parkeren voor de deur, ze hebben 120 zitplaatsen, prima busprijzen en een minder validen toilet. Daar zul je als touringcarbedrijf toch erg blij mee zijn !

ZettenAntonn-3

ZettenAntonn-6

ZettenAntonn-5

Daarnaast hebben de koks veel ervaring met touringcargroepen uit hun tijd bij restaurant d'Arthuizen in Leersum, dat helaas voor ons en hun, na verkoop een Japans restaurant is geworden.  Dus je begrijpt, ook de koks hebben er weer helemaal zin in om voor jullie aan de slag te gaan, laat de bussen maar komen !

ZettenAntonn-7

Restaurant Antonn, Hoofdstraat 2, 6671 CB, Zetten,
telefoon: 0488-427501  Infopagina>  Internetsite>

Restaurant SED (Samen Eten en Drinken)

's-GRAVENMOER (NB): Via Brabant Expres en EMA reizen werden we getipt over dit restaurant, vier kilometer vanaf de A-27 bij Oosterhout, het heeft alles wat busbedrijven maar kunnen wensen.  Ligging, eigen busparkeerplaats, aangepast toilet en touringcar ervaring.

s-Gravenmoer-SED-12

s-Gravenmoer-SED-22

Dit is namelijk een samenwerking van Wil Noordijk, die vele van jullie nog kennen als de uitbater van De Witte Zwaan in Lage Zwaluwe (waar hij heel veel touringcargroepen ontving), en zijn vriend Chef Patron William Haanskorf, die echt supermooie menu's heeft bedacht.

William Haanskorfs-Gravenmoer-SED-15

s-Gravenmoer-SED-24

s-Gravenmoer-SED-18

Met een capaciteit van ca. 250 zitplaatsen voor busgroepen en een zeer strategische ligging langs een paar belangrijke touringcarroutes van- en naar het zuiden in het gebied tussen Oosterhout en Waalwijk, verwachten we dat dit best wel eens een grote speler kan gaan worden.

s-Gravenmoer-SED-3

Er is een prachtig terras en de grote zaal heeft een eigen ingang.

Meer weten ?

Restaurant SED (Samen Eten en Drinken), Hoofdstraat 75, 5109 AB, 's-Gravenmoer, telefoon: 0162-450888 / 06-10254004 (Wil Noordijk) Infopagina>  Internetsite>

Aanrader van touringcarbedrijf Ghielen !

SCHINVELD (L): Voor een dagje 'Oud-Limburgs' moet je 'Biej de Tant' in Schinveld zijn...  een houten Bistro aan de rand van Schinveld met zo'n vijfenvijftig zitplaatsen, hier vertrekken de huifkarren voor een prachtige tocht door het Limburgs landschap naar Nonke Buusjke....

SchinveldBiejdeTant-19

SchinveldBiejdeTant-13

SchinveldBiejdeTant-12

Dit museumdorpje ligt aan de rand van de Schinveldse bos en is een klein openlucht museum met Zuid-Limburgse vakwerkhuizen uit begin 1900. Alles ademt hier nog de rust en stilte uit die hoort bij deze omgeving. De gerestaureerde vakwerkboerderij, het weefhuis, de timmerwerkplaats, de stroopstokerij, het bakhuis, de klompenmakerij en de schoenmakerij zijn allemaal authentiek.  Je waant je hier gewoon weer even terug in het prachtige Limburg uit vervlogen tijden.

SchinveldBiejdeTant-15

SchinveldBiejdeTant-7

SchinveldBiejdeTant-14

Aangekomen in het Nonke Buusjke wacht er voor de groep een traditioneel zelf gebakken stukje vla met een kopje koffie en is er een rondleiding door de enthousiaste gidsen. Alle gebouwen zijn volledig ingericht met authentieke meubels en gebruiksvoorwerpen die op het Limburgse platteland werden gebruikt.

SchinveldBiejdeTant-18

SchinveldBiejdeTant-20

SchinveldBiejdeTant-1

Na afloop wordt de tocht met de huifkarren (eentje is er zelfs rolstoeltoegankelijk, zie foto boven) voortgezet door de Schinveldse bossen, de rit eindigt weer 'Biej de Tant' in Schinveld, waar een voortreffelijk en typisch Limburgs tafelen op u wacht....

SchinveldBiejdeTant-27

SchinveldBiejdeTant-26

SchinveldBiejdeTant-24

Gestart wordt er met een traditionele rundvleessoep (omasoep), Koude schotel uit eigen keuken, Balkenbrij, Braadworst, Sneetje Zure Zult, Sneetje schink, Speklapje, Limburgse stinkkaas, Gebakken appel, Gebakken ui, Zeem(stroop), mosterd en diverse broodsoorten.....

SchinveldBiejdeTant-3

 

Deze bestemming is een aanrader van GHIELEN Touringcarbedrijf uit Beringe (L) voor jullie, dit loopt daar volgens hun 'als een tierelier'

Meer weten ?

'Biej de Tant', Bouwbergstraat 126, 6451 GR, Schinveld, telefoon: 06-20325179 / 06-51177347 Infopagina>  Internetsite>

Buurderij De Lage Hof bij Nijmegen

OVERASSELT (GLD): Authentieke herenboerderij aan de rand van de Overasseltse Vennen...  Deze museumboerderij is onterecht, nog onbekend bij veel touringcarbedrijven Het is echt een ontdekking want het ligt in een prachtige omgeving en is voor veel senioren een feest der herkenning en uitstekend ingesteld op minder validen.

OverasseltDeLageHof-1

OverasseltDeLageHof-21

OverasseltDeLageHof-5

Beleef het plattelandsleven van rond 1900 en maak een wandeling over de ‘brink’, met een moestuin en mooie opstallen zoals een timmermanswerkplaats en een karnhuisje, alles prachtig onderhouden door meer dan 80 vrijwilligers !

OverasseltDeLageHof-2

OverasseltDeLageHof-11

OverasseltDeLageHof-24

OverasseltDeLageHof-13

Dit museum heeft inpandig een uitgebreide collectie met allerlei landbouwwerktuigen, gereedschappen en stijlkamers, waaronder zelfs nog een authentiek directiekantoor van de boerenleenbank, maar ook een groot aangepast toilet en een moderne traplift naar de 1e etage.

OverasseltDeLageHof-8

OverasseltDeLageHof-14

OverasseltDeLageHof-16

Geniet op het terras van koffie / thee met zelfgemaakte appeltaart.

Buurderij De Lage Hof, Beleef het plattelandsleven van rond 1900 in deze museumboerderij, ontdekking voor busdagtochten ! Aangepast toilet, terras en traplift, Kasteelsestraat 5, 6611 KA, Overasselt (Nijmegen) telefoon: 024-6221680  Infopagina>  Internetsite>

Leuke dagtochtbestemming voor het najaar

AALSMEER / KUDELSTAART (NH): Een geweldig leuk uitstapje in het najaar is om bij Bollenmand.nl met een groep met z'n allen een voorjaarsmand te vullen met bloembollen onder leiding van de professionals, Kees en Trix zijn al bollenkwekers sinds de jaren '60 !

KudelstaartBollenmandNL-1

KudelstaartBollenmandNL-11

KudelstaartBollenmandNL-3

Bollenmanden vullen kun je doen van oktober tot medio januari.

Na ontvangst met koffie, thee en koek is er uitleg en een voorbeeld van het maken van een bollenmand, daarna kan de groep lekker zelf aan de gang in een verwarmde kas.  Er zijn twee maten manden, maar voor busgroepen is er een mand van 23 cm hoog en 30 cm doorsnede met zo'n 60 voorjaarsbollen.

KudelstaartBollenmandNL-5

KudelstaartBollenmandNL-2

KudelstaartBollenmandNL-15

Deze mand wordt in lagen gevuld met bollen die op diverse momenten bloeien zodat je er in het voorjaar minstens drie maanden plezier van hebt.  De mand wordt afgewerkt met bloeiende violen in de bovenlaag, een kaartje met tips over de verzorging, de naam van de maker erop en in de touringcar gezet.

KudelstaartBollenmandNL-18

KudelstaartBollenmandNL-19

KudelstaartBollenmandNL-10

Rolstoeltoegankelijk, groot toilet met beugels, ontvangstruimte en bollen verkoop. Je kunt hier pinnen en als er interesse is wordt er nog een korte rondleiding door het bollenbedrijf gegeven langs de machines etc. 

KudelstaartBollenmandNL-9

KudelstaartBollenmandNL-4

KudelstaartBollenmandNL-6

Deze bestemming werd ons getipt na een succesvolle excursie van Oskam Reizen, zij waren hier zeer enthousiast over.  Met onze dank !

Bollenmand.nl, van oktober tot medio januari mooie bollenmand vullen met zo'n 60 bloembollen onder leiding van de professionals, in de lente er 3 maanden plezier van ! Hoofdweg 152, 1433 JX, Kudelstaart (Aalsmeer) tel: 0297-367254 Infopagina>  Internetsite>

Dierenshows bij Dierenpark De Oliemeulen

TILBURG (NB): Bij dierenpark De Oliemeulen komen de verzorgers met de dieren naar de groepen toe, dat is voor iedereen een hele belevenis, want sommige dieren zijn best spannend om te aaien, om je nek te hebben of zelf eens een keer vast te mogen houden...

TilburgOliemeulen-8

TilburgOliemeulen-18

TilburgOliemeulen-14

Hier krijgen groepen een onvergetelijke ervaring, dit is misschien wel de leukste 'meet and greet' die je met dieren kunt hebben en ook zeer geschikt voor seniorengroepen.  Het dierenpark heeft hartverwarmende medewerkers die hun passie en liefde voor dieren geweldig op mensen kunnen overbrengen.

TilburgOliemeulen-22

TilburgOliemeulen-11

TilburgOliemeulen-20

Er is een grote verwarmde tent met een zijkant die kan worden open geklapt en waardoor de groep direct op het veld kijkt waar de vogeldemonstraties worden gegeven. Er is een binnengedeelte met reptielen en een buitengedeelte met allerlei dieren zoals aapjes, katachtigen, uilen, stokstaartjes enzovoort....

TilburgOliemeulen-27

TilburgOliemeulen-26

TilburgOliemeulen-29

Dierenpark De Oliemeulen, leuke compacte dierentuin waar ze met de dieren naar de mensen toe komen, voor seniorengroepen is er een verwarmde tent en aangepast toilet, Reitse Hoevenstraat 30, 5042 EH, Tilburg, telefoon: 013-4630026  Infopagina>  Internetsite>

Nederlands Steendrukmuseum

VALKENSWAARD (NB): Dit museum is véééééééééééééééééél leuker dan je zou denken, het leek ons persoonlijk ook een vrij saai onderwerp, maar toen we recensies hadden gelezen van bezoekers op internet die allemaal super enthousiast waren...........  zijn we er gaan kijken en na het bezoek aan dit museum waren we definitief om !

ValkenswaardSteendrukmuseum-2

ValkenswaardSteendrukmuseum-23

Wat een enthousiaste en lieve mensen die alles heel geduldig laten zien en uitleggen, het is er gezellig, er worden machines gedemonstreerd die echt draaien. Er wordt een complete drukdemonstratie gegeven en de resultaten: verbluffend ! 

ValkenswaardSteendrukmuseum-3

ValkenswaardSteendrukmuseum-21

ValkenswaardSteendrukmuseum-5

Wat een mooie kunstwerken worden ermee gemaakt, er zijn tekeningen van complete steden die de tekenaar uit zijn hoofd heeft gemaakt. En alles moest in spiegelbeeld ook nog, zowel tekening als tekst, zo knap.

ValkenswaardSteendrukmuseum-11

ValkenswaardSteendrukmuseum-12

ValkenswaardSteendrukmuseum-15

Voor busgroepen wordt de groep in twee of drie opgedeeld en wisselt tussen een demonstratie van de steendruk procedure en een rondleiding met mooie verhalen, platen, sigarenbandjes, blikken en draaiende machines....  aanrader !

ValkenswaardSteendrukmuseum-19

ValkenswaardSteendrukmuseum-14

Grote ontvangstruimte, aangepast toilet en rolstoelvriendelijk.

 Nederlands Steendrukmuseum, het is  véééééééééééééééééél leuker dan je zou denken ! Dit leek ons persoonlijk ook een vrij saai onderwerp, maar......(lees verder>) Oranje Nassaustraat 8C, 5554 AG, Valkenswaard, tel: 040-2049841 Infopagina>  Internetsite>

Rondvaarten over de Vinkeveense Plassen

Dit hadden we nog niet, een leuke rondvaart voor touringcargroepen over de Vinkeveense Plassen.  Jim Klinkhamer, de eigenaar, kwam in 2018 in gesprek met Basjan Verschoor van Verschoor Reizen en die bracht hem op het idee om meer met touringcargroepen te gaan doen.

VinkeveenRondvaart-1

VinkeveenRondvaart-6

Klinkhamer beschikt over twee passagiersschepen, met capaciteiten van 1 x 40 personen en 1 x 70 personen. Het vaargebied Vinkeveense Plassen beslaat in totaal zo'n 10.000 hectare prachtige natuur en dit rondvaartbedrijf ligt er midden in, perfect voor een leuke vaartocht.

VinkeveenRondvaart-7

VinkeveenRondvaart-19

Parkeren kunnen touringcars op eigen terrein, 1 schip heeft een rolstoellift en er is catering en bar aan boord.  Een gids aan boord is mogelijk en dit bedrijf heeft voor busbedrijven een scherp aanbod omdat ze heel graag willen varen.  Voor busbedrijven zijn er korte lijnen, want schipper Jim Klinkhamer is hier ook zelf de ondernemer !

VinkeveenRondvaart-16

VinkeveenRondvaart-4

Klinkhamer Rondvaarten, Baambrugse Zuwe 204, 3645 AM, Vinkeveen tel: 0294-291545 / 06-25014306 Infopagina>  Internetsite>

Zalencentrum Torenzicht in Lienden bij Tiel

LIENDEN (GLD) Ja, hier klopt alles weer... goede ligging, goede accommodatie, goede prijzen, goede busparkeerplaats, goed ingesteld op minder validen, goeie uitbater die zijn hand niet omdraait voor grotere groepen en daarnaast ook nog eens een sympathieke vent is...

LiendenTorenzicht-10

LiendenTorenzicht-4

Uitbater Albert van Westreenen is van huis uit cateraar en heeft daarom ervaring met grote groepen en kan door groot inkopen voor beide bedrijven ook hele goede busprijzen aanbieden....  4 kilometer van de A-15 bij Tiel !

LiendenTorenzicht-16

LiendenTorenzicht-9

LiendenTorenzicht-5

Het partycentrum is heel erg sfeervol ingericht, beschikt over een hele grote toiletgroep, een aparte groepsingang met brede deuren, een rolstoelhelling, grote capaciteit tot wel 290 zitplaatsen en speciale touringcarparkeerplaatsen op het plein, direct voor de ingang.  

LiendenTorenzicht-14

LiendenTorenzicht-13

LiendenTorenzicht-2

We werden over dit bedrijf voor jullie getipt door Krol Reizen uit Tiel.  Meer weten ?  Zalencentrum Torenzicht, Waterstraat 11, 4033 EC, Lienden, tel: 06-51548948  Infopagina>  Internetsite>

Hypermodern kasteel in Noord-Limburg

KESSEL (L): Dit is misschien wel het meest verrassende kasteel van Nederland, het is op de oude kasteelruïne met de modernste technieken en materialen herbouwd en voorzien van een glazen dak, gekleurde led verlichting, 12-persoons lift en zelfs een groot minder validen toilet (!)

KesselDeKeverberg-18

KesselDeKeverberg-9

KesselDeKeverberg-22

Midden in Kasteel de Keverberg is een centrale ruimte met prachtige horeca. Voor busgroepen zijn er rondleidingen door gedreven gidsen en twee korte films over de geschiedenis en de herbouw inbegrepen.

KesselDeKeverberg-1

KesselDeKeverberg-5

KesselDeKeverberg-11

Daarnaast is er op de vierde etage een model van het kasteel waarbij de gidsen laten zien hoe het vroeger was. Door de glazen ramen is hier ook een fenomenaal uitzicht over de Maas vanaf ruim 30 meter hoogte.

KesselDeKeverberg-16

KesselDeKeverberg-6

KesselDeKeverberg-12

Door ligging direct aan de rivier is er op loopafstand een aanlegsteiger voor rondvaartboten. Rondom liggen de kasteeltuinen en aangrenzend is er een leuk marktpleintje met gezellige terrasjes en winkeltjes. Wat een heerlijke dagtochtbestemming, bekijk hieronder vooral het filmpje !!

 

Kasteel De Keverberg, geheel nieuw op de oude ruïne met de modernste technieken herbouwd, compleet met 12-persoons lift, glazen dak, led verlichting en minder validen toilet (!), Kasteelhof 4, 5995 BX, Kessel tel: 077-7600666  Infopagina>  Internetsite>

Grolsch Brouwerij Tour

ENSCHEDE (OV): Een zeer indrukwekkende excursie is de Grolsch Brouwerij Tour, door het publiek al meerdere jaren verkozen tot het 'Beste Uitje' van Overijssel.  In deze hypermoderne brouwerij krijgen busgroepen een persoonlijke rondleiding door deskundige gidsen.

EnschedeGrolsch-3

EnschedeGrolsch-2

EnschedeGrolsch-12

Een kijkje achter de schermen van een bedrijf waar meer dan 1 miljoen liter bier per dag wordt gebrouwen, gebotteld en gedistribueerd naar meer dan 70 landen in de wereld.  Hoe doen ze dat ? En wat zit er achter dat succes ?  Hier wordt het haarfijn uit de doeken gedaan...

EnschedeGrolsch-25

EnschedeGrolsch-28

EnschedeGrolsch-27

Een tour begint met koffie en thee en een korte speelfilm over de historie van Grolsch, daarna volgt de rondleiding door de brouwerij, die wordt afgesloten in een van de gezellige cafés met een proeverij van bieren met kaas & worst of eventueel een stamppottenbuffet.

EnschedeGrolsch-5

EnschedeGrolsch-20

EnschedeGrolsch-24

Na afloop is er voor iedereen nog een klein presentje als herinnering ! (voor ons was dat trouwens wel een heeeeel speciaal presentje....)

Grolsch Brouwerij Tour, indrukwekkende excursie met koffie, film over historie, rondleiding met gids en gezellige proeverij, al meerdere jaren verkozen tot het 'Beste Uitje' van Overijssel ! Brouwerslaan 1, 7548 XA, Enschede, telefoon: 053-4833290  Infopagina>  Internetsite>

Met Promotiereis Krol naar klompenmaker

DUSSEN (NB): Ieder jaar gaan we van Bus-idee wel een keer mee met een busdagtocht om het zelf weer even te ervaren vanuit het perspectief van de gast en om met busbedrijven van gedachten te wisselen over ontwikkelingen, wensen en praktijkzaken in hun werk....

51575926_2033343493368709_760954929383735296_n

Promotiereis Krol 2019 - 1

Vorig jaar gingen we een dagje met de Sterreis van Jacobs Reizen mee, dit jaar waren we te gast bij de Promotiereis van Krol Reizen uit Tiel.  Drie dagen op rij werden beslissers van ruim 125 groepen en verenigingen een voorbeeld-dagtocht aangeboden met bezoek aan een leuke touringcarbestemming.  Dit jaar was de keuze het bedrijf van Peter den Dekker, de humoristische klompenmaker uit Dussen.

Promotiereis Krol 2019 -6

Promotiereis Krol 2019 -3

Deze ambachtelijke klopenmakerij is al sinds 2004 lid van Bus-idee en zonder meer een zeer succesvolle busdagtochtbestemming.  Na de ontvangst met koffie en gebak werd gestart met de demonstratie klompen maken door klompenmaker Peter in een cabaret-achtige sfeer.

Promotiereis Krol 2019 -7

Na de lunch werd met de touringcars de route van het Hank-O-Mobieltje gereden, het treintje van de klompenmaker waarmee in het zomerseizoen met groepen een tochtje door de omgeving gemaakt kan worden.  Eind van de middag werd door Krol Reizen de nieuwe dagtochtbrochure gepresenteerd die met veel belangstelling door alle deelnemers aan de promotie dagtocht in ontvangst werd genomen.

Promotiereis Krol 2019 -4

Onderweg werden er veel ervaringen uitgewisseld door deze contactpersonen en ook bij Bus-idee hadden we veel aan de tips en opmerkingen die we zo links en rechts kregen tijdens de dagtocht.  Niets is zo leerzaam als midden tussen je doelgroep in een touringcar te zitten en over allerlei zaken met ze van gedachten te kunnen wisselen.

Promotiereis Krol 2019 -11

Opmerkelijk en voor onze markt leuk om te horen vonden we dat verschillende ouderenverenigingen het aantal leden de afgelopen tijd weer zagen stijgen.  Vooral bij ondernemende en actieve verenigingen voor ouderen bleken er bij een aantal in het afgelopen jaar, door mond tot mond reclame, weer tientallen nieuwe leden bij te zijn gekomen. 

DSC02473

Het sociale aspect van gezamenlijke activiteiten, ook voor de jongere oudere, blijkt toch in deze doelgroep weer heel aardig in de lift te zitten zo bleek. En daar waren de jaarlijkse uitstapjes met de bus zeker een belangrijke en gewaardeerde activiteit in.  Wat een geweldig nieuws ! 

Promotiereis Krol 2019 -8

We bedanken Krol Reizen voor de geweldig leuke en leerzame dag en natuurlijk ook de familie Den Dekker voor de uitstekende verzorging en gastvrijheid.  Kijk gerust op hun infopagina als jullie meer willen weten over de Klompenmakerij en alle mogelijkheden voor busgroepen.

Johannes de Stoker & Kaasboerderij

LIEVELDE (GLD): In de Achterhoek, in Lievelde bij Groenlo, heeft de familie Weenink een geweldig leuk bedrijf om te bezoeken met busgroepen. Zoon Johannes stookt op ambachtelijke wijze heerlijke fruitlikeuren en de familie runt daar een grote moderne kaasboerderij.

LieveldeWeenink-1

LieveldeWeenink-27

Tijdens een bezoek krijgt de groep een demonstratie met uitleg van zoon 'Johannes de Stoker' over hoe hij fruitlikeur maakt en hoe dat allemaal zo begonnen is. Met een beetje creativiteit kun je dat na afloop zelf thuis ook. Proef tijdens dit bezoek van diverse heerlijke kaassoorten en de ambachtelijk gestookte Achterhoekse fruitlikeur !

LieveldeWeenink-6

LieveldeWeenink-5

Er is een film over het reilen en zeilen op de kaasboerderij het jaar rond en daarna is er een rondleiding over de 'beleef boulevard, met diverse etalages waarbij je in de stallen met de melkrobot en de kaasmakerij kunt kijken en door de grote kaasopslag van de familie Weenink komt.

LieveldeWeenink-2

LieveldeWeenink-11

LieveldeWeenink-18

De groep neemt zelfs een kijkje in de mini stokerij van Johannes in de hooiberg. Er is een mooie groepsruimte in oude stijl, een minder validen toilet en overal zie je oude bouwmaterialen zoals gevangenisdeuren en de kleurige 'Hundertwasser stijl' van betegelen terug. 

LieveldeWeenink-24

LieveldeWeenink-15

LieveldeWeenink-17

Bezoek ook de boerderijwinkel met kaas, likeur en streekproducten. 

Meer weten ?

Johannes de Stoker & Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3, 7137 HG, Lievelde, telefoon: 0544-371446  Infopagina>  Internetsite>

De Tulperij, zooooo gezellig ingericht !

VOORHOUT (ZH) De Tulperij is het kleurrijk bloembollenbedrijf van Daan en Anja Jansze, slechts 10 minuten van de Keukenhof (leuke combinatie). Een bezoek bestaat uit een rondleiding over en rond het bedrijf met het verhaal van de groei en bloei van de bol tot bloem.

VoorhoutDeTulperij-11

VoorhoutDeTulperij-1

Iedereen krijgt hier natuurlijk ook de gelegenheid om foto's te maken tussen de felgekleurde bloemenvelden. Binnen in de nostalgisch ingerichte bloemenkas wordt een korte film vertoond over het planten, rooien, verwerken en het versturen van de bloembollen.

VoorhoutDeTulperij-8

VoorhoutDeTulperij-16

In de kas zijn vele soorten tulpen, narcissen en hyacinten te zien, gezellige zitjes en vele oude materialen en gereedschap uit het bollenvak.  Hier bakken ze de hele dag verse stroopwafels en hebben verse zelfgebakken appeltaart.

VoorhoutDeTulperij-17

VoorhoutDeTulperij-7

NIEUW: Je kunt hier nu ook van 1 augustus tot half oktober terecht, dan is er een grote Dahlia showtuin met 600 verschillende soorten dahlia's. Er worden dan ook rondleidingen geven op afspraak en ze vertellen dan het verhaal over de groei en bloei van de dahlia.

VoorhoutDeTulperij-12

VoorhoutDeTulperij-14

Deze leuke nieuwe bestemming is een tip voor jullie van Krol Reizen.

De Tulperij, wat is dat hier allemaal gezellig ingericht ! Bloembollenbedrijf van hartelijke en creatieve Daan en Anja, ze leiden rond, bakken stroopwafels, leuke film, etc. Oude Herenweg 16B, 2215 RZ, Voorhout, tel: 06-42233291 Infopagina>  Internetsite>

SIEMei en De Noordkade in Veghel

VEGHEL (NB): SIEMei (Stichting Industrieel Erfgoed Meierij) is een levendig museum met voorbeelden van industriële en ambachtelijke bedrijvigheid uit de Meierij. De collectie loopt uiteen van letterzetmachines, hout verspaanders en een dragline, tot oude telefoontoestellen, gereedschappen en een lintzaagmachine. 

VeghelSiemei-11

VeghelSiemei-13

VeghelSiemei-1

Maar ook zijn er antieke weegschalen, keukenapparatuur, televisies en radio's uit vervlogen tijden. De vrijwilligers herstellen al deze zaken weer in oude luister en brengen machines na jaren stilstand weer tot leven...

VeghelSiemei-23

VeghelSiemei-2

VeghelSiemei-3

Op de Noordkade, waar het museum is gevestigd, bruist het iedere dag van de activiteiten. Een oude veevoederfabriek is in volle glorie hersteld en biedt nu onderdak aan diverse culturele instellingen, restaurants, winkeltjes, een escaperoom, een theater, de stadsbrouwerij en zelfs een service Bioscoop....  

VeghelSiemei-5

VeghelSiemei-18

VeghelSiemei-6

Er zijn dan ook twee rondleidingen mogelijk, zodat de groep kan kiezen of splitsen.  Kies voor de techniek van vroeger in het SIEMei Museum, een rondleiding langs alle leuke winkeltjes, restaurantjes en activiteiten er omheen, of doe een combinatie van beide rondleidingen....   

VeghelSiemei-9

SIEMei, 'n Museum dat werkt ! Met rondleidingen door de techniek van vroeger in het museum en langs alle winkeltjes, restaurantjes en activiteiten van de Noordkade er omheen, Verlengde Noordkade 8, 5462 EH, Veghel Infopagina>  Internetsite>

Koperen Hoogte tussen Zwolle en Meppel

ZWOLLE (OV): De Koperen Hoogte kent iedereen wel, het ligt direct langs de A-28 tussen Meppel en Zwolle. In een oude watertoren is een draaiend panorama-restaurant op 55 meter hoogte en ook beneden zijn er verschillende restaurants en is er zelfs nog een Maritiem Museum.

ZwolleKoperenHoogte-2

ZwolleKoperenHoogte-14

ZwolleKoperenHoogte-13

Dit museum is gratis te bezoeken bij een koffie-, lunch of dinerstop en beschikt over een traplift voor minder validen.

ZwolleKoperenHoogte-6

ZwolleKoperenHoogte-10

ZwolleKoperenHoogte-5

Bij de entree is een enorm cilindervormig aquarium en naar het Panorama Restaurant zijn er glazen liften. Een bijzondere locatie waar iedere touringcarpassagier zeker van onder de indruk zal zijn.

ZwolleKoperenHoogte-11

ZwolleKoperenHoogte-17

De familie Van der Most heeft sinds 2018 het restaurant weer in eigen beheer genomen en voert sindsdien weer een prijsvriendelijk beleid voor touringcargroepen. In alle prijzen zijn museumbezoek en e.v.t. gebruik van de glazen liften naar het panorama-restaurant inbegrepen.  

ZwolleKoperenHoogte-3

De Koperen Hoogte, draaiend restaurant langs de A-28 op 55 meter hoogte met glazen liften en ook beneden zijn er diverse restaurants en is een gratis Maritiem Museum inbegrepen, Lichtmisweg 51, 8035 PL, Zwolle telefoon: 0529-428428  Infopagina>  Internetsite>

Rondvaart historische binnenstad Haarlem

HAARLEM (NH): Rederij 't Smidtje heeft voor busgroepen prachtige rondvaarten door en rond de historische binnenstad van Haarlem, o.a. langs Molen de Adriaan, het Teylers Hofje en de Basiliek St. Bavo...

HaarlemSmidtje-0

HaarlemSmidtje-5

Opstappen is recht tegenover Teylers Museum aan het Spaarne, hier mag de touringcar tijdelijk even stoppen om de groep in- en uit te laten stappen voor de rondvaart van ca. 50 minuten langs de Haarlemse bezienswaardigheden.

HaarlemSmidtje-4

De twee lage rondvaartboten van 40 en 26 personen hebben een inrichting met tafeltjes, daarnaast is er bij mooi weer ook een sloep voor 32 personen. Voor grotere groepen is er een rolstoeltoegankelijk partyschip beschikbaar.

HaarlemSmidtje-13

HaarlemSmidtje-11

Aan boord is koffie of zijn lunches mogelijk, bel Marissa voor meer info

Smidtje Rondvaart Haarlem, door en rond de stad historische binnenstad van Haarlem. In 50 minuten o.a. langs Molen de Adriaan, het Teylers Hofje en de Basiliek St. Bavo, Spaarne 11a, 2011 CC, Haarlem, tel: 023-5357723 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant Belvedère op de Markt in Gouda

GOUDA (ZH): Restaurant Belvedère ligt in het hart van Gouda, met prachtig uitzicht op de Markt en het historische stadhuis. Het restaurant werkt met name met ambachtelijke en lokale producten uit Gouda en haar directe omgeving. We werden getipt over deze locatie.

GoudaBelvedere-3

GoudaBelvedere-1

Pal voor dit restaurant is in de zomer iedere woensdag, van begin juni tot de tweede week september, de Curiosa Mont-Martre Markt en van begin april tot eind augustus op donderdagmorgen de Kaasmarkt.

GoudaBelvedere-7

GoudaBelvedere-4

Voor touringcargroepen wordt altijd het restaurant op de begane grond gereserveerd. Touringcars kunnen parkeren op parkeerplaats Klein Amerika, van daaruit is het voor de groep ca. 550 meter te voet door een gezellige winkelstraat naar het restaurant op de Markt. 

GoudaBelvedere-2

GoudaBelvedere-8

Mocht de groep iets minder goed ter been zijn, dan kan men ook dichterbij uitstappen op ca. 170 meter afstand bij de St. Jansbrug.  Hier mag de bus 15 minuten stoppen om gasten in- en/of uit te laten stappen.

Belvedère is een prima tip voor jullie van Triomf Tours uit Nieuwegein !

Restaurant Belvedère, Markt 45, 2801 JK, Gouda, tel: 0182-512421  Infopagina>  Internetsite>

Pannenkoekenrestaurant Berg & Dal

HOOG-SOEREN (GLD): In het prachtige bos- en heidegebied van Hoog-Soeren in de gemeente Apeldoorn ligt dit zeer sfeervolle pannenkoekenrestaurant, dat helemaal is ingericht met hout- en wildversieringen.  En de heerlijke pannenkoeken zijn beroemd !

HoogSoerenBergenDal-1

HoogSoerenBergenDal-2

Voor busbedrijven en touroperators heeft men hier een heel scherp en mooi aanbod, op een sprookjesachtige locatie, amper 10 kilometer van de afslag in de A-1 en vrijwel in de achtertuin van Paleis Het Loo.

HoogSoerenBergenDal-3

HoogSoerenBergenDal-9

Zeer betaalbaar zijn ook de tochten met gids die mee kan rijden op de touringcar en waarbij er een mooie rondrit wordt gemaakt door de omgeving langs o.a. de kroondomeinen en het imposante art-deco zendstation Radio Kootwijk, een uniek rijksmonument.

HoogSoerenBergenDal-10

HoogSoerenBergenDal-11

Koffie en thee met appelgebak, 12-uurtje met soep en kroket of Gelders pannenkoeken menu met soep en en ijs na.  Een gids op de bus of een workshop 'Pannenkoeken borden schilderen'... echt leuk en betaalbaar !

Pannenkoekenrestaurant Berg & Dal, Hoog Soeren 30, 7346 AB, Hoog Soeren, telefoon: 055-5191219 Infopagina>  Internetsite>

Bezoek aan de fabriek van Schrobbelèr

TILBURG (NB): Schrobbelèr, het Brabantse likeurtje, heeft sinds 2018 een verrassende en nieuwe experience.  De groep gaat door een geheime deur en wordt meegenomen in de Bourgondische wereld van deze kruidenlikeur met decors, licht, geluid en visuele verrassingen !

Tilburg Schrobbeler

Tilburg Schrobbeler

Tijdens deze ontdekkingstocht maken groepen kennis met het verhaal achter Schrobbelèr. Proef, ruik en luister je weg door de historie, het geheim van het familierecept, het bottelen van de kruiken en de warme sfeer van Schrobbelèr. Hier kun je proeven, ruiken en een film bekijken.

Tilburg Schrobbeler

Tilburg Schrobbeler

Het Brabantse kruidenlikeurtje ontstond in de jaren '70 in het huisbarretje van Jan Wassing, als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank.  Op eigen initiatief mengde hij wat dranken, aangevuld met homeopathische middelen... en dat mengseltje bleek een groot succes !

Tilburg Schrobbeler

Tilburg Schrobbeler

Zo ontstond de gewaardeerde sfeerverhogende kruidenlikeur Schrobbelèr. De distilleerderij en fabriek in Tilburg en de bijbehorende  fabriekswinkel is geweldig voor touringcargroepen om te bezoeken.

meezingmiddag-schrobbeler

Tilburg Schrobbeler

Een excursie begint en eindigt altijd in het gezellige proeflokaal 'Bij d'n Schrobbelèr' op de eerste etage, hier is vooraf en na afloop voor iedereen nog een heerlijk glaasje Schrobbelèr en eventueel zelfs live muziek bij te boeken.  (zie ook het filmpje hieronder voor een indruk)

 

TilburgSchrobbeler-1

-- Zeer goed en professioneel gedaan, wij vinden dit een topexcursie --

Schrobbelèr, met fabrieksrondleiding, de experience, likeur proeverij en eventueel meezingen met live muziek in proeflokaal 'Bij d'n Schrobbelèr', incl. bezoek aan de fabriekswinkel. Polluxstraat 29, 5047 RA, Tilburg, telefoon: 013-5156160 Infopagina>  Internetsite>

Naar Rob Achten in het Weserbergland !

VLOTHO (D): Op maar 135 kilometer over de Nederlandse grens bij Oldenzaal ligt het Best Western Hotel Bonneberg in het Weserbergland tussen Osnabruck en Hannover, een groot hotel met 98 kamers...

VlothoHotelBonneberg-12

VlothoHotelBonneberg-5

Het hotel ligt midden in een heel erg leuk gebied voor busreizen. Ook op routes richting Hannover/Berlijn ligt het heel praktisch en op korte afstand van het kruispunt tussen de AB-30 & AB-2.  Een perfect busadres voor betaalbare koffie-, lunch- en dinerstops onderweg.

VlothoHotelBonneberg-4

VlothoHotelBonneberg-13

Directeur is de gastvrije Limburger Rob Achten, bij veel busbedrijven voorheen bekend van Hotel Holst bij Hamburg. 

Luftbild-des-Kaiser-Wilhelm-Denkmals

VlothoHotelBonneberg-15

Hij kan behulpzaam zijn met tips en adviezen voor leuke excursies in de omgeving en scherpe aanbiedingen doen.  Bel hem gerust voor een persoonlijke offerte of ga eens gezellig een keer bij hem langs....

Best Western Hotel Bonneberg, met betaalbare busstops en leuke meerdaagse reizen naar het Weserbergland en de gastvrije Limburger Rob Achten (v/h Hotel Holst), Wilhelmstrasse 8, 32602, Vlotho, telefoon: 0049-57337930  Infopagina>  Internetsite>

Joop van der Marel's Maritiem Museum

WESTERENDE-KIRCHLOOG (D): Joop van der Marel is een soort wandelende encyclopedie op gebied van scheepvaart, bij veel busbedrijven is hij met zijn vrouw Rini erg bekend, omdat ze jarenlang vanuit Den Osse groepsrondvaarten deden met Rederij Zeeland...

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-14

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-16

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-3

In 2013 gingen ze met pensioen en verhuisden naar een dorpje in noord Duitsland, hier kon Joop zijn inmens grote verzameling scheepsmodellen die hij in Zeeland al had verzameld wat beter kwijt en hij richtte daar in Duitsland zijn Maritiem Museum mee in.   Je gelooft het niet !! 

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-4

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-13

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-10

Wat een hoeveelheid modelschepen, van kartonnen bouwplaten..... tot meterlange modellen van cruiseschepen, zeilschepen en de grootste verzameling modellen in flessen die we ooit ergens hebben gezien..... 

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-5

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-7

Westerende-Kirchloog ligt in Duitsland net boven Groningen bij Leer en Emden (ca. 27 km van de tunnel bij Leer in de A-31) Museumbezoek is GRATIS, maar een gift wordt natuurlijk altijd zeer gewaardeerd.

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-1

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-11

Joop van der Marel's Maritiem Museum, GRATIS te bezoeken en je gelooft het niet !!  Zoveel modelschepen, verzameld door Joop, voorheen van Rederij Zeeland. Loogstrasse 3, 26632, Westerende-Kirchloog (D), telefoon: 0049-(0)4941-9808145  Infopagina>

Live muziek gratis inbegrepen bij De Ruif !

WAGENBERG (NB): Ouderwetse gezelligheid die je niet vaak meer tegenkomt !  Bij De Ruif in Wagenberg (net boven Breda) zit live muziek gratis inbegrepen bij iedere lunch of maaltijd. John en Erica zijn allebei erg muzikaal en maken er daarom graag een gezellige boel van !

WagenbergDeRuif-6

WagenbergDeRuif-2

De muziek is tijdens het eten lekker rustig op de achtergrond, maar na de hoofdmaaltijd maken ze er nog graag even een feestje van als de groep dat leuk vindt. Het zalencomplex ontvangt al bussen sinds 1979 en dat is voor veel busgroepen nog altijd een doorslaand succes.

WagenbergDeRuif-15

WagenbergDeRuif-17

John is zelf 32 jaar touringcarchauffeur geweest en heeft nu het stuur ingeruild voor een hypermodern orgel met 'ingebouwd orkest'....  Dus neem gerust wat meer tijd als je hier gaat eten. Dit restaurant ligt erg handig voor routes van- en naar het zuiden via Antwerpen, het ligt direct vooraan in het dorp, slechts 2 km vanaf de A-59, net boven Breda.

WagenbergDeRuif-8

WagenbergDeRuif-1

Zalencomplex De Ruif, Brouwerijstraat 57, 4845 CM, tel: 076-5938375 / 06-55812138 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant met gidstochten bij Eibergen

VREDEN (D): Oldenkott Gastro is van de Nederlandse uitbater Harry Engbers en ligt net 50 meter over de grens in het Duitse dorpje Oldenkott.  Het restaurant ligt in een prachtige bosrijke omgeving en is gevestigd in een groot nostalgisch pand dat helemaal is verbouwd.

OldenkottGastro-20

OldenkottGastro-3

OldenkottGastro-10

Het dorpje Oldenkott ligt erg praktisch tussen de Duitse A-31 en de Nederlandse N-18.  Dit restaurant is een tip van Hans Disveld, voormalig directeur van Arke-Tad. Zij verzorgen complete dagtochten met NL-gids op de bus door Gelderland, Overijssel en Duitsland zoals:

- De dagtocht Kris Kras Tukkerland met ’s morgens diverse mogelijkheden, afhankelijk waar u vandaan komt, en na de lunch een gids in de bus voor de route in Tukkerland met prachtige verhalen, streeksagen en anekdotes.

- De dagtocht Koning van Oldenkott met een prima lunch en aansluitend de gids voor de rondrit door het Koninkrijkje van Oldenkott met sappige verhalen en leuke anekdotes toen “Henne” de ongekroonde koning was in deze nu zo verstilde streek.

- De Smokkel- en Commiezenroute langs de Berkel, het 'Zwillbrocker Venn' met zijn flamingo's en de vele sappige verhalen en anekdotes over smokkelaars in dit gebied.

De touringcar kan direct voor de deur stoppen en parkeren, men beschikt over een grote capaciteit aan zitplaatsen, zowel binnen als buiten op het terras. Alles is prima rolstoeltoegankelijk en er zijn moderne toiletgroepen met minder validen toilet.  Van veel touringcarbedrijven krijgen we te horen dat ze graag adressen met compleet verzorgde programma's willen.  Welnu, dit is er weer eentje !

OldenkottGastro-7

OldenkottGastro-8

OldenkottGastro-21

Oldenkott Gastro, restaurant van Nederlander Harry Engbers, ca. 50 meter over de grens bij Eibergen, ook Smokkel- en Commiezenroute en Kris Kras Tukkerland met NL-gids, Wennewick 1, 48691, Vreden telefoon: 06-51549407
Infopagina>  Internetsite>

Voor deze complete verzorgde dagtochtprogramma's en reserveringen hiervan, bel Hans Disveld: (06-51430066)

Alle foto's van de Bus-idee-dag, klik hier !

BOSKOOP (ZH): Op donderdag 1 november hadden we weer onze jaarlijkse Bus-idee-dag, een super gezellige dag waar busbedrijven en een selectie van hun beste klanten persoonlijk contacten konden leggen.

HVL_0279

Bus-idee-dag 2018 Klaas Kwint

Hier kon iedereen weer zaken doen, nieuwe prijzen ophalen, nieuwe bestemmingen ontdekken en oude bekenden ontmoeten.  Het is en blijft een super gezellige dag waar de hele touringcarbranche elkaar ontmoet.

Bus-idee-dag 2018 Klaas Kwint

HVL_0357

Dit jaar heeft fotograaf Hans Looij, professioneel fotograaf van DDS een fotoreportage van de dag voor ons gemaakt, zijn 175 foto's kun je hier zien. In november en december zullen we bij Bus-idee alle infopagina's weer gaan updaten met nieuwe informatie en prijzen voor seizoen 2019.

Bus-idee-dag 2018 Klaas Kwint

HVL_0346

Bus-idee-dag 2018 Klaas Kwint

 

Dit filmpje werd gemaakt door het Baggermuseum uit Sliedrecht.

We bedanken alle medewerkers van touringcarbedrijven en overige bezoekers voor hun komst naar Boskoop en alle deelnemers voor hun support.  Zonder jullie steun was dit evenement absoluut niet mogelijk !

Bus-idee-dag 2018 Klaas Kwint

HVL_0387

Alle deelnemers aan de Bus-idee-dag 2018 vind je hier >

Zandverhalen, nieuwe attractie in Elburg !

ELBURG (GLD): In Elburg is bij de haven de grootste overdekte zandsculpturen attractie van Europa gebouwd met als thema 'Bijbelse Zandverhalen'. Vanaf de eerste dag blijkt dit een geweldige belevenis voor groepen, wat je daar te zien krijgt is echt overweldigend !

ElburgZandverhalen-7

ElburgZandverhalen-10

Alles is binnen en overdekt, rolstoeltoegankelijk en prachtig gedaan.  Hier hebben de beste zandkunstenaars aan meegewerkt. De ingang is voor bussen goed bereikbaar en er is een grote gratis busparkeerplaats.

ElburgZandverhalen-1

ElburgZandverhalen-2

Één van ’s werelds grootste binnen-zandprojecten. Met zo’n 4000 m3 zand, tientallen sluisdeuren, 1000 jaren oude olijfbomen, beeldhouwwerken en botters. Bedenker is Aad Peters: poppenspeler, theater- en televisieproducent. Een eerste indruk van hoe groot en indrukwekkend het allemaal is krijg je door het filmpje hieronder !

 

Zandverhalen.nl, J.P. Broekhovenstraat 9, 8081 HB, Elburg telefoon: 0525-745970 Infopagina>  Internetsite>

Plukkerij Framblij (-:

MONSTER (ZH): Plukkerij Framblij van Dirk Bruinsma is een leuke laagdrempelige bestemming met een vrolijke kleurrijke, creatieve inrichting waar iedereen lekker zelf fruit kan plukken, ze hebben hier wel 20 soorten en alles overdekt. Dirk en zijn moeder Gerda leggen het tijdens een bezoek aan de busgroepen allemaal ter plekke uit....

MonsterPlukkerijFramblij-25

MonsterPlukkerijFramblij-3

MonsterPlukkerijFramblij-6

Ze zijn al de vierde generatie want opa Boon had begin 19 e eeuw ook al een bedrijf op dezelfde plek; een Druiveneetgelegenheid waar men vanuit het hele land met bussen naar toe kwam om druiven te eten.

MonsterPlukkerijFramblij-21

MonsterPlukkerijFramblij-20

MonsterPlukkerijFramblij-29

De geschiedenis herhaalt zich nu. De foto's hangen er nog....en er is zelfs 1 kasje van overgebleven. Gerda is groot verzamelaar van allerlei oude spullen uit grootmoeders tijd en beschildert alles ook zelf.

MonsterPlukkerijFramblij-2

MonsterPlukkerijFramblij-19

De Cultuurschuur, naast de Plukkerij is van Gerda en daar organiseert zij wekelijks muziek en cabaret optredens, optredens die bijvoorbeeld ook bij de lunch voor busgroepen kunnen worden georganiseerd.  

MonsterPlukkerijFramblij-12

MonsterPlukkerijFramblij-14

Dus:"Ben je boos, pluk een framboos, dan ben je snel weer Framblij !"

Plukkerij Framblij, leuke laagdrempelige bestemming met een vrolijke kleurrijke, creatieve inrichting waar iedereen lekker zelf fruit kan plukken, wel 20 soorten en alles overdekt. Zwartendijk 11, 2681 LM, Monster, tel: 06-12031522 Infopagina>  Internetsite>

Proeflokaal De Kleine Schorre in Dreischor

DREISCHOR (ZLD): In één van de oudste boerderijen van Zeeland bevind zich het proeflokaal van Wijnhoeve De Kleine Schorre met haar authentieke zwartgeteerde schuur uit 1735.  Hier kun je met je touringcargroepen heerlijke proeverijen en leuke rondleidingen doen.

DreischorKleineSchorre-1

DreischorKleineSchorre-3

Voor heel schappelijke prijzen krijgen busgroepen uitleg over het hele proces, van een wandeling door de wijngaard, tot een blik op de pers, tanks, vaten etc. En daarna mag de groep in een proeverij het product zelf beoordelen. Voor wie geen wijn drinkt is er natuurlijk ook een heerlijk glas druivensap...

DreischorKleineSchorre-17

DreischorKleineSchorre-15

DreischorKleineSchorre-4

Het proeflokaal is een juweeltje van binnen en van buiten en ligt samen met de Wijnmakerij en Winkeltje de Kleine Schorre met streekproducten midden in de wijngaard van zo'n 10 hectare, één van de allergrootste van Nederland. Rolstoeltoegankelijk, invalidentoilet en grote parkeerplaats voor bussen....

DreischorKleineSchorre-10

13-7-2011 kleine schorre

Meer weten ??

Wijnhoeve de Kleine Schorre, Zuiddijk 4, 4315 PA, Dreischor, telefoon: 06-34502758 Infopagina>  Internetsite>

Demonstraties advocaat maken bij Boer Gijs

VOORTHUIZEN (GLD) In een boerderij bij Voorthuizen woont Boer Gijs die van alles verzint en verzameld op zijn boerderij 't Westdorp. Hij vertelt leuke verhalen, heeft een verzameling spullen uit grootmoeders tijd, een moestuin, een kruidenierswinkeltje en is erg creatief.

VoorthuizenWestdorp-6

VoorthuizenWestdorp-9

In zijn nostalgisch verbouwde koeienschuur wordt een leerzame demonstratie advocaat maken gegeven, inclusief een proeverij van al dat lekkers.  Hier wordt ook de koffie en thee met huisgemaakt gebak of de lunch geserveerd.  Ook laat Boer Gijs graag zijn bedrijf zien...

VoorthuizenWestdorp-13

VoorthuizenWestdorp-2

In zijn rondleiding hoor je o.a. leuke verhalen over de houten poppetjes, het 'Vakantiekonijn', zijn leuke moestuintje en over zijn uitvinding: de mobiele bedstee. Ook kan iedereen nog op de foto in authentieke Veluwse klederdracht, hilariteit in een ouderwetse verkleedpartij.

VoorthuizenWestdorp-11

VoorthuizenWestdorp-3

En na afloop al meteen de foto van deze superleuke dag mee naar huis !

't Westdorp, demonstraties advocaat maken met proeverij ! Daarna verkleden in Veluwse klederdracht voor een leuke foto en rondleiding door super creatieve boer Gijs, Brugveenseweg 67, 3781 PG, Voorthuizen, tel: 0342-474016 Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: Klein Costa Rica in Someren !

SOMEREN (NB): Dit is een leuk verhaal..... boomkweker Herman is maar één keer in zijn leven in Costa Rica geweest, maar daar was hij zo van onder de indruk dat hij dat thuis ook wilde......  dus bouwde hij thuis een kas en creëerde daarin zijn eigen 'Klein Costa-Rica'....

Someren-Eind-Klein-Costa-Rica-19

Someren-Eind-Klein-Costa-Rica-9

Als zijn vrouw hem dan 's avonds weer kwijt was lag hij met perslucht flessen in de drie meter diepe vijver al een uur te genieten van de tropische vissen.  Maar natuurlijk kwam toen langzaam het idee om publiek te gaan ontvangen.  En bezoekers vinden het echt geweldig !

Someren-Eind-Klein-Costa-Rica-20

Someren-Eind-Klein-Costa-Rica-5

Klein Costa Rica is echt een nieuwe ontdekking als touringcar-dagtochtbestemming, met meer dan honderd soorten planten en bomen van over de hele wereld. Bewonder onder andere exotische vlinders, vogels, vissen, leguanen en alles is overdekt.  In het entree paviljoen kan een lekker drankje of koffie met koek of gebak geserveerd worden.

Someren-Eind-Klein-Costa-Rica-18

Someren-Eind-Klein-Costa-Rica-8

'Klein Costa Rica', boomkweker Herman bouwde in zijn kas een waar paradijsje, compleet met tropische vissen, vogels, vlinders, planten en bomen ! Alles overdekt en rolstoelvriendelijk, Ploegstraat 68, 5712 RL, Someren, telefoon: 06-27249591  (woensdag t/m zondag) Infopagina>  Internetsite>

De Vijvertuinen van Ada Hofman weer open

LOOZEN / GRAMSBERGEN (OV): Na een sluiting van 2 jaar zijn de beroemde Vijvertuinen van Ada Hofman sinds juni 2017 weer open voor publiek.  Na een periode van verwildering zijn de vijvertuinen eind 2016 door de nieuwe eigenaren grootschalig onder handen genomen.

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-17

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-9

De tuinen worden ondertussen weer druk bezocht, de moeite van renovatie, opruiming en schoonmaak heeft zijn vruchten afgeworpen: de tuinen stralen in oude glorie en het tuincafé is weer open.  Er zijn overal zitjes en rustpunten. In de filmzaal wordt een film getoond over de historie van de vijvertuinen en de aanleg vroeger door Ada Hofman...

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-6

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-8

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-11

De zintuigen worden verwend met geuren, kleuren, bloeiende waterlelies in een romantische tuin met heldere vijvers, kabbelende beekjes en een hoog 'Monet gehalte', ieder seizoen heeft hier zijn eigen prachtige hoogtepunten. 

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-13

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-5

Bekijk ook de inspirerende RTV Oost reportage onderaan de info-pagina over de prachtige redding van de Vijvertuinen van Ada Hofman door twee bevlogen doorzetters, het grote avontuur van Erik en Helga !

De Vijvertuinen van Ada Hofman, haar beroemde tuinen zijn weer open, met heldere vijvers, kabbelende beekjes en een hoog 'Monet gehalte', Westeindigerdijk 3, 7778 HG, telefoon: 06-33309236 Infopagina>  Internetsite>

De Kamphuisen Siroopwafelfabriek

GOUDA (ZH): Grote verrassing achter een klein bakkerijtje op de Markt van Gouda, een Siroopwafelfabriek die gerust een kleine experience genoemd mag worden. Bij binnenkomst krijgt de groep al meteen de eerste grote verrassing in de ontvangstruimte.....

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-1

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-2

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-12

Daar volgt een heel originele en mooi gemaakte bewegende animatie van 12 minuten op schilderijen en met projecties over de historie van de Kamphuisen Siroopwafelbakkerij, ontzettend leuk gedaan !  Daarna de fabriek in en zelf de deegmachine in beweging zetten, proeven...

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-9

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-8

De enthousiaste Siroopwafel bakker geeft vervolgens uitleg over het gehele proces en de werking van de machines in de fabriek, bij groepen met headset voor extra goede verstaanbaarheid.  Daarna mogen durfals nog proberen de kluis te kraken met het geheime Siroopwafelrecept.

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-6

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-7

Tot slot naar het Siroopwafelcafé en siroopwafels proeven naar keuze.

Gouda: Kamphuisen Siroopwafelfabriek, grote verrassing achter klein bakkerijtje op de Markt van Gouda, met verrassend leuke uitleg, film en natuurlijk volop proeven van al dat lekkers !  Markt 69, 2801 JM, telefoon: 0182-634965 Infopagina>  Internetsite>

'Vliegend' UFO restaurant boven Rotterdam

ROTTERDAM-ZUID (ZH): Dit nieuwe UFO restaurant is werkelijk een attractie van hoog niveau, de groep gaat aan boord, vervolgens met het hele restaurant omhoog naar 43 meter en draait daar in 90 minuten 2 x 360° rond. Een spectaculaire belevenis met uitzicht van jewelste !

RotterdamUFOrestaurant-1

RotterdamUFOrestaurant-3

Kijk uit over de Rotterdamse Skyline ,Euromast en SS Rotterdam.

Met vertrektijden zijn ze zo flexibel mogelijk, want touringcargroepen die reserveren hebben het restaurant exclusief voor zichzelf en de vlucht begint pas als de touringcar er is. (mits latere vluchttijden niet in het gedrang komen) Voor touringcargroepen hebben we afgesproken dat alles uitgeserveerd wordt op tafel, er ook een koffiestop mogelijk is waarbij de vlucht 45 minuten en 1 x ronddraaien duurt en dat de arrangementsprijzen voor busgroepen al gelden vanaf 25 personen.

RotterdamUFOrestaurant-5

RotterdamUFOrestaurant-10

Dit UFO restaurant is een tip voor jullie van touringcarbedrijf De Vlaerdinger en het allernieuwste idee van ondernemer Hennie van der Most, o.a. bekend van Wunderland Kalkar & De Koperen Hoogte.

Rotterdam UFO restaurant

Meer weten ? UFO restaurant, Doklaan 30, 3081 AD, Rotterdam, telefoon: 010-3137313  Infopagina>  Internetsite>

Golden Tulip West-Ende Hotel in Helmond

HELMOND (NB): Het Golden Tulip West-Ende Hotel ligt makkelijk bereikbaar voor touringcars aan het kanaal in het gezellige centrum van Helmond, hier zijn overal levendige terrasjes aan het water....

HelmondWest-Ende-12

HelmondWest-Ende-19

Dit hotel is evenals het Best Western Nobis Hotel in Asten van de gezellige en hartelijke Brabantse familie Loverbosch. Zij hanteren in beide hotels dezelfde verrassend scherpe inkoopprijzen voor busbedrijven en touroperators bij busstops en meerdaagse reizen.

HelmondWest-Ende-9

HelmondWest-Ende-8

Bussen parkeren is op eigen terrein, plaatsen worden dan met afzetlint speciaal vrij gehouden voor de touringcars. Aan de voorzijde bij het terras is ook nog een aparte ingang voor groepen die koffie, lunch of diner willen gebruiken.  Dit adres is erg leuk te combineren met Edah Museum of de Dansorgels in de Gaviolizaal....

HelmondWest-Ende-5

Golden Tulip West-Ende Hotel, prachtig familiehotel voor busstops en meerdaagse reizen aan de weg langs het kanaal in het gezellige centrum van Helmond, slechts 8 km van de A-67, Steenweg 1, 5707 CD, Helmond tel: 0492-524151 Infopagina> Internetsite>

Workshop Bossche Bollen maken

's-HERTOGENBOSCH (NB): Bij Bakkerij Royal kun je met groepen koffie met Bossche Bollen gebruiken en zelf zien hoe ze gemaakt worden.  Je kunt hier ook je eigen Bossche Bollen maken in een workshop en na afloop mee naar huis nemen, hoe leuk is dat ?

DenBoschRoyal-3

DenBoschRoyal-1

DenBoschRoyal-9

Een uniek bedrijf waar ze ambachtelijk brood, patisserie & chocolaterie in de winkel combineren met gastvrijheid in het bakkerscafé, hier is in uitzonderlijke gevallen voor busgroepen plaats tot wel 130 personen.

DenBoschRoyal-11

DenBoschRoyal-4

DenBoschRoyal-8

Touringcars kunnen vanuit de richting NS station tot direct voor de deur komen om gasten uit te laten stappen.  Omdat het een bakkerij is kun je hier met groepen ook uitstekend lunchen, ook die is zeer 'Royal'

DenBoschRoyal-7

Bakkerij Royal is een aanbeveling voor jullie die wij ontvingen via Theo Saunier van 'Theo's Busreizen', waarvoor hartelijk dank !

Bakkerij & Bakkerscafé Royal, Visstraat 44, 5211 DN,
's-Hertogenbosch, tel: 073-6143333  Infopagina>  Internetsite>

Train World Brussel

BRUSSEL (B): Sinds 2015 heeft België nu voor het eerst haar eigen spoorwegmuseum, Train World is echt iets bijzonders ! Werkelijk kosten noch moeite zijn gespaard om daar, met de audio-visuele technieken van nu, de mooiste treinenbelevenis ooit van te maken. 

BrusselTrainworld-31

BrusselTrainworld-20

BrusselTrainworld-27

Train World bestaat uit een monumentaal stationsgebouw, een buiten gedeelte en vier thematisch ingerichte hallen. Van prachtig gestroomlijnde stoomlocomotieven en Koninklijke wagons tot aan de allernieuwste hoge snelheidstreinen van nu.

BrusselTrainworld-11

BrusselTrainworld-26

BrusselTrainworld-33

Het originele seinwachterhuisje, compleet met inrichting, waar men de hallen gewoon omheen heeft gebouwd, een autowrak van een botsing met een trein, een modeltrein op zolder of zelf een moderne trein besturen in een simulator...  Train World is één en al beleving.

BrusselTrainworld-8

BrusselTrainworld-9

BrusselTrainworld-22

Busgroepen kunnen worden ontvangen in de schitterend ingerichte art-deco stationsrestauratie, die haar eigen ingang voor de groep heeft, en daarna met of zonder rondleiding van NL-talige gidsen, Train World gaan bezoeken.  Sinds de opening is dit direct een echte topattractie in Brussel geworden !  Meer weten, kijk dan eens op de infopagina:

Train World, Prinses Elisabethplein 5, B-1030, Brussel,
telefoon: 0032-22247498  Infopagina>  Internetsite>

Op tour met de Bus-idee velomobiel

DEVENTER (OV): Van 10 t/m 20 juni deden we iets nieuws en maakten we met Bus-idee voor het eerst een fietstour (!!!) door Nederland om bedrijven te bezoeken die bij ons aanvragen hadden gedaan en een aantal busbedrijven onderweg per Bus-idee velomobiel.

IMG_3978

IMG_4061

....omdat dit goed is voor gezondheid, milieu en bovenal ook erg leuk. De fietsroute was ruim 750 km lang en ging vanuit Deventer in een grote ronde door Nederland langs Voorthuizen, Alblasserdam, Rotterdam, Ouddorp, Dreischor, Riel, Ulestraten, Someren en Den Bosch .... 

IMG_4157

IMG_4162

Het was een succesvolle tour en alle bedrijven reageerden erg enthousiast toen we met de velomobiel aankwamen.  Ook onderweg kregen we veel leuke reacties.

C812E324-5588-45B1-A2D9-C7B3C27DD9EF

IMG_4123

Er zijn acht nieuwe bedrijven en busdagtochtbestemmingen bezocht en stuk voor stuk waren die erg leuk en geschikt. De komende weken zullen deze pagina's stuk voor stuk op de www.bus-idee.nl verschijnen. 

IMG_4011BW

IMG_4175

Ook bedanken we Snelle Vliet en Bergerhof Tours / Bustripjes.nl voor de hartelijke ontvangst.....  en we zijn weer veilig thuisgekomen na een heerlijke tour van ruim 750 km in de Bus-idee garage in Deventer  !

IMG_4221

Het Schaatsmuseum in Hindeloopen

HINDELOOPEN (FR): Dit is typisch zo'n stadje waar alles Friesland ademt, het zijn allemaal kleine straatjes, bruggetjes, bootjes en het typische schilderwerk.  Voeg daar het schaatsen en de Elfstedentocht aan toe en je hebt een leuk busreisje naar de provincie Friesland !

HindeloopenSchaatsmuseum-3

HindeloopenSchaatsmuseum-16

HindeloopenSchaatsmuseum-11

In dit Schaatsmuseum vind je naast de originele schaatsen van (toen nog) Prinses Wilhelmina en de grootste schaatscollectie van Nederland, ook authentieke werkplaats van de schaatsenmaker en andere oude ambachten. De afgevroren teen van Tinus Udding uit de Elfstedentocht van 1963 is hier een pronkstuk uit de Elfsteden geschiedenis ! 

HindeloopenSchaatsmuseum-2

HindeloopenSchaatsmuseum-18

HindeloopenSchaatsmuseum-9

Boven is een toonzaal met Hindelooper schilderkunst, winterse taferelen en een mooie stijlkamer....  Voor (bus)groepen is er een demonstratie Hindelooper schilderen mogelijk, er is een inpandige koffiekamer / pannenkoekenrestaurant in typisch Hindelooper stijl voor koffie met gebak, pannenkoeken, lunches en heerlijke buffetten.

HindeloopenSchaatsmuseum-15

HindeloopenSchaatsmuseum-7

Al jarenlang een geliefde bestemming voor meer dan 50 busbedrijven ! Schaatsmuseum, Kleine Weide 1-3, 8713 KZ, Hindeloopen, telefoon: 0514-521683  Infopagina>  Internetsite>

Ieper: leuke Belgische citytrip !

IEPER (B): De afgelopen tijd waren we meerdere keren in Ieper, een leuk stadje op zo'n 3 uur rijden vanaf Utrecht, dicht aan de Franse grens.  We hebben er diverse infopagina's van meerdere hotels en excursiebestemmingen in Ieper en omgeving en een contactpersoon...

IeperFlandersLodge-16

IeperHotelNewRegina-1

IeperHotelNewRegina-7

Ieper leent zich naast voor korte meerdaagse reizen, ook prima als stopplaats onderweg op routes van en naar de tunnel en veerboten naar Engeland via Duinkerken en Calais.  Onlangs mochten we weer een infopagina publiceren over Hotel New Regina, midden op de Grote Markt van Ieper, recht tegenover het Flanders Fields Museum...

IeperHotelNewRegina-4

IeperHotelNewRegina-11

IeperHotelNewRegina-12

Op loopafstand zijn er allemaal leuke restaurantjes, een friterie, een chocolaterie een ijssalon en dagelijks onder de Menenpoort: "The Last Post'  Dit is een indrukwekkende ceremonie, iedere dag om 20:00 uur op 300 meter afstand van het hotel en is ter nagedachtenis  aan de onvoorstelbare aantallen gevallenen rond Ieper in de Eerste Wereldoorlog.  Iedere dag komen hier nog busladingen mensen op af.

IeperFlandersLodge-17

Lo-JulesDestrooper-4

WatouStBernardus-15

Contactpersoon Stefaan kan daarnaast excursiepakketten regelen of je kunt zelf reserveren bij de koekjesfabriek van Jules Destrooper, Het Hooge Crater Oorlogsmuseum of je bezoekt Brouwerij Sint Bernardus, met een proeverij in de 360° panoramabar met dakterras, alle links naar deze pagina's vind je onderaan in de infopagina van Hotel New Regina.

Hotel New Regina, meest beroemde hotel van Ieper werd in 2018 totaal vernieuwd en ligt midden op de Grote Markt van Ieper, voor koffie, lunches, diners, overnachtingen en excursies ! Grote Markt 45, 8900, Ieper tel: 0032-57217000 Infopagina>  Internetsite>

Superscherpe prijzen bij Kampen aan N-50

ZALK (OV): Restaurant Zalkerbroek ligt aan de doorgaande weg Zwolle - Emmeloord bij Kampen aan de westzijde van de IJssel waar de A-50 net is overgegaan in de N-50 en is vanuit beide rijrichtingen prima te bereiken, je moet hier al remmen want er zijn hier stoplichten...

ZalkerbroekHotelZalkerbroek-9

ZalkerbroekHotelZalkerbroek-1

Sinds 2017 heeft dit bedrijf een nieuwe eigenaar en is er veel vernieuwd in het interieur. Voor touringcargroepen heeft men een leuke aparte ronde ruimte, 'De Koepel' met een eigen groepsingang waar je met de touringcar tot voor de deur kunt komen. Even achterom het hotel rijden.

ZalkerbroekHotelZalkerbroek-4

ZalkerbroekHotelZalkerbroek-7

ZalkerbroekHotelZalkerbroek-8

Het bedrijf is dus strategisch zeer gunstig gelegen, keurig verzorgd, er is een minder validen toilet. Alle busgroepen die hier een koffie-, lunch- of dinerstop houden, ontvangen muntjes en kunnen gratis van de toiletten gebruik maken.  We zijn blij met deze enthousiaste nieuwe eigenaar.

Keertje uitproberen ?  Op onze infopagina vind je alle informatie: Hotel Restaurant Zalkerbroek, Rijksweg 3 (N-50), 8276 BZ, Zalk, telefoon: 038-3636282 Infopagina>  Internetsite>

Best Western Nobis Hotel Asten

ASTEN (NB): Dit hotel zullen veel busbedrijven wel kennen maar er misschien nog nooit gestopt zijn, het ligt heel erg handig langs de A-67 tussen Eindhoven en Venlo.  Je zou denken dat het een duur en zakelijk hotel is misschien, maar beide zijn absoluut niet het geval.....

AstenHotelNobis-0

AstenHotelNobis-1

AstenHotelNobis-19

Het is een familiehotel van de hartelijke familie Loverbosch die graag bussen ontvangen op doorreis voor busstops of overnachtingen in de prachtige Peel.  De kok van dit hotel is door eerdere ervaringen een grote fan van busgroepen en zou graag veel meer bussen ontvangen.

AstenHotelNobis-22

AstenHotelNobis-13

Recht voor de deur is zo'n grote busparkeerplaats dat touroperators hier soms verzamelpunt van maken voor busreizen  naar het buitenland of stoppen op weg naar Duitse Kerstmarkten en daarvoor ligt het hotel ook zeer praktisch.  Er is altijd capaciteit te regelen doordat de familie in de regio nog twee hotels heeft waarvoor dezelfde prijzen gelden.

AstenHotelNobis-11

Dit is zeker een adres dat jullie op je lijstje van favorieten kunnen zetten:

Best Western Hotel Nobis Asten, betaalbaar familiehotel aan de A-67 voor koffie, lunches en diners tussen Eindhoven en Venlo of als uitvalsbasis voor meerdaagse reizen in en rond De Peel, Nobisweg 1, 5721 VA, Asten, tel: 0493-681300
Infopagina> Internetsite>

Restaurant RCN De Potten bij Sneek

OFFINGAWIER (FR): Het restaurant van RCN vakantiepark De Potten is erg geschikt en leuk voor busgroepen. Het ligt aan het water met uitzicht op bootjes en strand. De zonsondergang is vanaf het terras echt geweldig !  En dan de busprijzen, daar werden we even stil van, dus daarom stellen we jullie dit nieuwe busadres graag aan jullie voor.

SneekRCNdePotten-8

SneekRCNdePotten-1

SneekRCNdePotten-3

Met minder validen of gasten die wat minder goed ter been zijn mag de bus in overleg zelfs door de slagboom tot voor de deur rijden, het paaltje wordt dan neergeklapt.  Het restaurant beschikt over een minder validen toilet, er zijn automatische deuren en ligt 5 km van de snelweg A-7 ter hoogte van Sneek.

SneekRCNdePotten-15

SneekRCNdePotten-5

RCN De Potten, heerlijk restaurant aan het water met groot zonnig terras, automatische deuren, minder validen toilet en echt geweldige busprijzen ! De Potten 2, 8626 GG, Offingawier: telefoon: 0515-415205  Infopagina> Internetsite>

Eethuis De Stoeterij bij A-28 Soesterberg

SOESTERBERG (UT) De Stoeterij is een gezellig eethuis in het bos aan de doorgaande oude weg van Amersfoort naar Utrecht, heel handig gelegen op maar ca. 8 minuten rijden van knooppunt Hoevelaken.

SoestStoeterij-23

SoestStoeterij-10

Hier kun je doordeweeks overdag prima met busgroepen terecht. Het is gezellig ingericht met zadels, paardenhoofdstellen, koperen lampen en andere attributen uit stallen aan het plafond.  Er is een grote schouw met open haard en achter een overdekt en verwarmd terras in de winter.

SoestStoeterij-24

SoestStoeterij-7

De gastvrouwen Miranda en Mieke maker er voor groepen en de chauffeurs altijd een gezellige boel van en de keuken houdt wel van een beetje uitdaging, dus ook die hebben er zin in ! De touringcar kan voor de deur, op het eigen parkeerterrein en er is een rolstoelopgang. 

SoestStoeterij-18

SoestStoeterij-14

Superleuk is ook het arrangement met de TrekkerTram naar de grote uitkijktoren met lift i.c.m. een meezingmiddag onder begeleiding van de Ukelele Muziek van vier gezellige meiden van Joekbox....  aanrader !

SoestStoeterij-22

Eethuis de Stoeterij, voor koffiestops & lunches of ritjes met de TrekkerTram, Amersfoortsestraat 91a, 3769 AH, Soesterberg, telefoon: 033-4633175 Infopagina>  Internetsite>

Strandrestaurant Wensveen Scheveningen

SCHEVENINGEN (ZH): Hier hebben we weer een enorm gezellig en gemotiveerd drietal ! Als er een touringcargroep komt leggen ze die helemaal in de watten. Het restaurant ligt op het strand, maar is via een 4 meter breed betonpad ook voor ouderengroepen goed te bereiken.

ScheveningenWensveen-6

ScheveningenWensveen-3

De kok Redouan heeft vroeger bij het 'wereldberoemde' busrestaurant Noordzee Boulevard voor vele tienduizenden busgasten het eten verzorgd en wil niets liever dan voor bussen lunches en diners verzorgen. Hij oogt rustig, maar weet wat hij wil... bussen !!

ScheveningenWensveen-9

ScheveningenWensveen-1

Nicolai en Sylvia bedienen de busgroepen in het restaurant en dat doen ze met heel veel humor, hartelijkheid en persoonlijke warmte. In het restaurant en op het terras heb je uitzicht op strand en pier met reuzenrad..... GEWELDIG !!  Meer weten, kijk dan op de infopagina.

Strandrestaurant Wensveen, Strandweg 40, 2586 JL,
Scheveningen telefoon: 070-3544736 Infopagina> Internetsite>

We kregen hier altijd maar 1 bus per jaar !

HELMOND (NB): En dat was dan ook nog een bus vol Chinezen, die kwamen ieder jaar weer terug.  Toen we met een bedrijfsbezoek van Bus-idee de Gaviolizaal bezochten viel onze mond open van verbazing.

Helmond-Gaviolizaal-4

Helmond-Gaviolizaal-1

Dat er nog geen enkel Nederlands busbedrijf is die hier komt !!  Dan is het werkelijk een ontdekking waar jullie flink mee uit de voeten kunnen, want het heeft alles in zich om een zeer succesvolle en superleuke dagtochtbestemming te zijn. De prijs is goed, onderwerp, capaciteit, bereikbaarheid, toegankelijkheid voor minder validen en zooo gezellig !

Helmond-Gaviolizaal-8

Helmond-Gaviolizaal-3

Het doet hier nog het meeste denken aan een danspaleis van vroeger, waar je in het weekend naar toe ging om lekker te dansen op de muziek van gigantische dansorgels van soms wel bijna 7 meter hoog !

Helmond-Gaviolizaal-5

Helmond-Gaviolizaal-15

Hier staan ze ! En natuurlijk worden ze gedemonstreerd en is er een grote dansvloer waar groepen de beentjes van de vloer kunnen gooien. Er zijn grote videoschermen met sfeerbeelden en een enorme dansvloer.

Helmond-Gaviolizaal-14

Helmond-Gaviolizaal-7

De grote Gaudin is nog de enige in de wereld in originele staat en dat klinkt gigantisch. De vrijwilligers hier geven groepen na de koffie met vlaai eerst een rondleiding van ca. 45 minuten langs al het moois, waarna er heerlijk gedanst mag worden op muziek van echte dansorgels. Een busdagtocht ontdekking van formaat vinden wij !!!

De Gaviolizaal, Torenstraat 36A, 5701 SH, Helmond,
telefoon: 06-39682404 Infopagina>  Internetsite>

Bezoek de tuinen van De Roode Hoeve

NIJBROEK (GLD): Wat een enthousiaste, lieve mensen zijn Arie en Liesbeth ! Ze wonen op een prachtige IJsselhoeve in de buurt van Apeldoorn met daaromheen de meest schitterende tuinen.  Maar ook binnen is het fantastisch, groepen worden ontvangen in de tuinkamer.

NijbroekRoodeHoeve-2

NijbroekRoodeHoeve-4

NijbroekRoodeHoeve-3

Deze is zeer smaakvol ingericht met een zeer hoog Libelle gehalte, ze hebben dan ook al in de nodige tuin- en landleven bladen gestaan met hun prachtige plekje op aarde.  Naast de tuin is ook de oude boerderij in het buitengebied van Nijbroek / Terwolde zeer bezienswaardig.

NijbroekRoodeHoeve-1

Nijbroek Tuinen de Roode Hoeve

NijbroekRoodeHoeve-5

Ze verkopen hier prachtige meubels en brocante en er is een ruim toilet met beugels. Op de binnenplaats staan onder een met rozen overgroeide kap ook nog twee oldtimer auto's en is de sfeer compleet, hier is het puur genieten !   Meer weten ?  Kijk dan op de infopagina:

Tuinen de Roode Hoeve, prachtige 100 jaar oude IJsselhoeve met daaromheen de meest schitterende tuinen, compleet met rondleiding en ontvangst in de tuinkamer, Middeldijk 14, 7397 NA, Nijbroek, telefoon: 0571-291670  Infopagina> Internetsite>

Afscheid van Sita Korf bij Bus-idee

AMSTERDAM (NH): Fantastisch leuk nieuws voor onze Sita, per 1 april (nee geen 1 april grap) heeft ze een nieuwe baan gekregen bij het GVB in Amsterdam op de klantenservice, ook weer iets met bussen...

Bus-idee-Sita

Na zo'n 10 jaar Back-office bij Bus-idee was ze toe aan een nieuwe stap en uitdaging.  Jarenlang verzorgde ze bij Bus-idee de administratie, de prijsaanpassingen op de honderden infopagina's van alle restaurants, dagtochtbestemmingen en rondvaartbedrijven op deze website.

Daarnaast organiseerde ze onze jaarlijkse Bus-idee-dag en was tijdens dit evenement het aanspreekpunt aan de infobalie in de entreehal. Jaar na jaar slaagde ze erin dit grote evenement vlekkeloos te laten verlopen en alle eventuele problemen, als die er al waren, uitstekend op te lossen.

Bus-idee-Sita

Waarschijnlijk heeft GVB deze kwaliteiten in haar herkend en Sita daarom een geweldig aanbod gedaan dat te goed was om te laten lopen....  De afgelopen weken heeft ze de interne training bij het GVB in Amsterdam doorlopen en is ze er met vlag en wimpel voor geslaagd.

Bus-idee-Sita

Daarom een dikke bos bloemen voor Sita en onze eeuwige dank voor alles dat ze voor Bus-idee heeft gedaan. We wensen haar alle succes en geluk toe met haar nieuwe job en mocht je op Amsterdam Centraal zijn binnenkort en wil je haar nog even gedag zeggen, dan kun je haar veelal bij de GVB Balie vinden in het kantoortje op het plein voor het station.

 Namens iedereen: Sita bedankt !

XXX

Paleis Het Loo BuitenGewoon Open !

APELDOORN (GLD): Paleis Het Loo is deze zomer BuitenGewoon Open, de tuinen, stallen, koetshuizen en restaurants zijn geopend van 30 maart t/m 30 september, de stallen en koetshuizen zijn ook geopend rondom de Kerstperiode van 15 december t/m 6 januari 2019.

ApeldoornPaleisHetLoo-2 by Erik Hesmerg

ApeldoornPaleisHetLoo-22

Zoals iedereen in het nieuws heeft kunnen horen en zien is het paleis zelf gesloten voor een grote renovatie en uitbreiding. Door middel van een lift aan de buitenzijde van het paleis kan men een bezoek brengen aan het dak, hier heeft men naast een prachtig uitzicht over de tuinen en de omgeving ook een unieke blik op de werkzaamheden op het voorplein.

ApeldoornPaleisHetLoo-16

ApeldoornPaleisHetLoo-8

ApeldoornPaleisHetLoo-17

Onder het voorplein wordt een enorme nieuwe publieksruimte gecreëerd. De prijs voor een bezoek is nu extra vriendelijk en touringcars parkeren gratis. Busgroepen die zich vooraf aanmelden hebben een zeer scherp groepstarief en uiteraard kunnen ze hier ook een horeca reservering en/of rondleiding boeken. Meer info: Infopagina>

Lunchvaarten naar Zaanse Schans !

ZAANDAM (NH): We hebben weer wat leuks en zeer betaalbaars voor busgroepen. Maar lieft 3 uur varen van Zaandam via Amsterdam naar de Zaanse Schans voor een superscherpe prijs met Rederij Lee !

Zaandam-RederijLee-4

Zaandam-RederijLee-12

Rederij Lee is een modern bedrijf dat in eigen beheer schepen laat bouwen en zelf van onder tot boven inricht en technisch onderhoud.  Dit snel groeiende bedrijf exploiteert o.a. komende jaren de Zaanferry, een lijndienst tussen Amsterdam, Zaandam en de Zaanse Schans.

Zaandam-RederijLee-5

Om kennis te maken met Rederij Lee hebben ze een heel erg scherpgeprijsde aanbieding gemaakt, waarbij je 3 uur vaart en een groepslunch aan boord kunt gebruiken.  Vertrek is dan exact om 13:00 uur (met de lijndienst) vanuit Zaandam waar je prima bussen kunt parkeren, dan gaat de tocht over het IJ naar Amsterdam en terug.

Zaandam-RederijLee-11

Zaandam-RederijLee-8

Rond 15:00 uur komt het schip weer terug in Zaandam, hier kan de chauffeur afstappen, de groep vaart dan door naar de Zaanse Schans, hier gaat de groep van boord en kan een bezoek brengen aan dit gratis openlucht museum.  Na afloop kan de bus weer klaar staan op de parkeerplaats van de Zaanse Schans. Is dat geen leuke middagtocht ?

Zaandam-RederijLee-2

Zaandam-RederijLee-7

Onze contactpersoon voor busbedrijven bij Rederij Lee is Eric Ouwehand, hij heeft jarenlange ervaring met busgroepen, kan je alles over deze aanbieding vertellen en maakt graag een passend voorstel.

Rederij Lee, Kantooradres: Zuiddijk 384, 1505 HE, Zaandam
telefoon: 06-19443020  Infopagina> Internetsite>

NIEUW: Teuge Airport Tour !

TEUGE (GLD): Dit bedrijf doet rondleidingen over vliegveld Teuge en geeft een blik achter de schermen. Je maakt kennis met activiteiten zoals parachutespringen, zweefvliegen, rondvluchten, vlieglessen en een stukje geschiedenis van Teuge. Erg leuk, origineel en zeer betaalbaar.

TeugeAirportTour-1

TeugeAirportTour-7

Bij deze splinternieuwe excursie neemt de groep neemt plaats in een Boeing 737-800 vluchtsimulator voor de nodige uitleg en er is een collectie vliegtuigen te zien uit de Koude Oorlog. De bus kan zelfs over de start- en landingsbanen rijden langs alles wat er daar te zien is....

TeugeAirportTour-16

TeugeAirportTour-2

Het programma bestaat uit twee delen van 45 minuten, de rondrit met bus en gids over het vliegveld en het andere deel is een bezoek aan het paracentrum, vluchtsimulator en een hangar met allerlei verschillende typen sportvliegtuigen. Deze excursie is geweldig te combineren met eten en drinken bij Brasserie Kriebelz in Terwolde.  Meer weten ??

TeugeAirportTour-9

TeugeAirportTour-11

Teuge Airport Tour, De Zanden 103, 7395 PG, Teuge
telefoon: 06-20362341  Infopagina> Internetsite>

Beachclub NU aan strand bij Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN (FL): Nu Goos Prins per 1 april stopt als uitbater van restaurant Bremerbergse Hoek en ze nog geen opvolger hebben om het daar over te nemen, zjn we blij dat we hier een prima nieuwkomer mogen presenteren die jullie wordt aangeraden door Marion Reizen....

BiddinghuizenBeachclubNU-10

BiddinghuizenBeachclubNU-14

Beachclub NU is een heerlijk restaurant bij de brug van Elburg. Het ligt aan het strand met prachtig uitzicht over de vele schepen en watersport op het Veluwemeer.  Naast een grote parkeerplaats is het restaurant prima rolstoeltoegankelijk, zijn er op aanraden van Marion Reizen drempels weggehaald of aangepast en zijn er 2 trapliften ingebouwd.

BiddinghuizenBeachclubNU-4

BiddinghuizenBeachclubNU-20

BiddinghuizenBeachclubNU-7

Op de begane grond is er in het restaurant en serre plaats voor zo'n 110 personen.  Boven kunnen nog eens 65 gasten plaats nemen en op het terras ruim 200. De jonge uitbater Jelbert, die de Beachclub vorig jaar overnam van zijn toenmalige baas, is tevens hier de chefkok en erg enthousiast om met zijn team jullie touringcargroepen te ontvangen.

BiddinghuizenBeachclubNU-15

BiddinghuizenBeachclubNU-16

Nette busprijzen en geschikt voor grote en kleine groepen.  We bedanken Marion Reizen voor deze geweldige aanwinst in de polder !  

 Beachclub NU, Bremerbergerdijk 10, 8256 RD,Biddinghuizen, telefoon: 0321-331629  Infopagina> Internetsite>

Chocolade- en Koffiehuis Magdalena

VIERAKKER / ZUTPHEN (GLD): Prachtig in het bos bij Vierakker / Zutphen ligt Chocolade- en Koffiehuis Magdalena, naast de mooiste kerk van Gelderland volgens velen.  Hier maken Michael en Magdaleen met hun team chocolade, arretjescake en schenken ze koffie...

Vierakker Chocolaterie Magdalena

Vierakker-Magdalena-3

Het sfeervolle pand bestaat uit een koffieschenkerij met heerlijk terras, een chocoladewinkel en een grote ruimte met bar en podium voor het ontvangen van touringcargroepen.  Hier volgt de presentatie, een film en een leuke demonstratie chocolade maken.  In dit Chocolade-atelier worden door Magdaleen de bonbons nog echt handgemaakt...

Vierakker-Magdalena-5

Vierakker Chocolaterie Magdalena

Vierakker-Magdalena-11

Je kunt hier zelf aan de slag, er zijn koffietafels met heerlijke streekproducten mogelijk of je kunt even naar de naastgelegen kerk met bijbehorende Ludgerus belevingstuin wandelen. Dit is maar 200 meter lopen en het pad er naar toe begint direct naast het koffiehuis. 

Chocolade- en Koffiehuis Magdalena, Vierakkersestraatweg 37A, 7233 SH, Vierakker, telefoon: 0575-441581 Infopagina> Internetsite>

Plantentuin & Plantenpaleis in Meise (B)

MEISE (BRUSSEL) B: De Plantentuin Meise is een gigantische tuin in een dorpje aan de rand van Brussel met een kasteel, een megagroot Plantenpaleis en zelfs een treintje om dat allemaal te kunnen bekijken. 

MeisePlantentuinMeise-18

MeisePlantentuinMeise-10

In tegenstelling tot de Koninklijke Serres van Laken is deze tuin en haar immense kassencomplex het gehele jaar geopend.  De tuin telt maar liefst 18.000 plantensoorten, 92 hectare tuin en 185 medewerkers !

MeisePlantentuinMeise-6

MeisePlantentuinMeise-19

Omdat het zo'n grote tuin is maken groepen vaak gebruik van het treintje voor 50/60 personen dat per uur te huur is en waarbij dan ook uitleg is door een gids met stops onderweg om dingen te bekijken. Er kunnen enkele rolstoelen mee in het treintje en in de tuinen zijn drie mindervalidentoiletten aanwezig.

MeisePlantentuinMeise-13

MeisePlantentuinMeise-8

Een leuk programma is aankomst met koffie en koek in de Oranjerie, dan met het treintje een rondrit om een uurtje later het overdekte Plantenparadijs te bezoeken.  Daarna kan de groep terug wandelen naar de Oranjerie voor de lunch, waarna vrije tijd voor bijv. bezoek aan Kasteel, tuinwinkel of het terras. 

MeisePlantentuinMeise-14

MeisePlantentuinMeise-20

Onze contactpersoon voor busbedrijven is Patrick Bockstael, hij heeft vele tips voor leuke excursies en betaalbare groepshotels in Brussel.

Brussel-Meise (B): Plantentuin Meise, gigantische tuinen met 18.000 plantensoorten, 92 hectare tuin en 185 medewerkers, megagroot Plantenpaleis, treintje en echt kasteel ! Nieuwelaan 38, B-1860, Meise, telefoon: 0032-22600970  Infopagina>  Internetsite>

Dagtocht naar Duits Waddeneiland Borkum

EEMSHAVEN (GR) Echt vakantiegevoel krijg je van een dagtocht naar het Duitse Waddeneiland Borkum, je rijdt met de touringcar naar Eemshaven waar de Borkumlijn in het zomerseizoen 's morgens altijd om 10:15 uur vertrekt en 's avonds om 19:00 uur weer keurig aanlegt.

EemshavenBorkumlijn-0

EemshavenBorkumlijn-23

De groep vaart vanuit Eemshaven in een klein uurtje naar Borkum.  Daar staat in de haven een gratis boemeltreintje klaar.  Deze rijdt in iets meer dan een kwartiertje naar het stadje Borkum met haar heerlijke strandpromenade, vele leuke winkeltjes, cafés en gezellige terrasjes.

EemshavenBorkumlijn-2

EemshavenBorkumlijn-1

Je kunt hier prima fietsen huren, natuurwandelingen, huifkartochten of zelfs een nostalgische busrit maken.  Het treintje vertrekt eind van de middag weer naar de boot rond 17:40 uur. Aan boord is self-service om individueel iets te eten. Ondertussen staat de bus precies negen uur stil aan de wal, dus erg praktisch voor de rij- en rusttijden v/d chauffeur.

EemshavenBorkumlijn-13

EemshavenBorkumlijn-14

Echt een heerlijk dagje weg naar een verrassend Duits Waddeneiland !

Voor meer informatie: Borkumlijn, Borkumkade 1, 9979 XX, Eemshaven telefoon: 0596-519191 Infopagina> Internetsite>

Bus-idee-Smart weer bijna nieuw in de lak

DEVENTER (OV): Dit jaar was het weer tijd voor een opfrismoment van ons wagenpark.  Zoals jullie weten proberen we altijd met zo min mogelijk kosten dit bedrijf te laten draaien om het voor iedereen een beetje betaalbaar te houden en dat lukt ons gelukkig nog steeds prima.

IMG_2884

IMG_2828

Voor 2018 kochten we een rode Smart diesel (verbruik 1:30) van de Brandweer met nog maar heel weinig kilometers op de teller en hebben de panelen in de huiskamer met de verfroller van een mooi Bus-idee blauw kleurtje voorzien.  Nu nog even alles in elkaar zetten, logo's erop laten plakken en we kunnen er komend seizoen weer prima tegenaan !

IMG_1577

De camper hebben we in 2017 al onder handen genomen en ook die staat weer klaar voor bedrijfsbezoeken die wat verder weg zijn. Zo kunnen we dan meteen blijven overnachten en de volgende dag verder.

NIEUW Brasserie Palace Scheveningen !

DEN HAAG (ZH) In Scheveningen was John van Veersen met zijn busrestaurants Lido en later Noordzee-Boulevard sinds de jaren '80 een begrip voor touringcarbedrijven met tienduizenden gasten per jaar. Hij heeft dit met heel veel plezier gedaan en we bedanken John van Veersen dan ook voor al zijn jaren dat hij al die busgroepen ontving !

ScheveningenBrasseriePalace-2

ScheveningenBrasseriePalace-1

In 2017 heeft hij waardige opvolgers gezocht die aan zijn eisen voldeden om de busgroepen van hem te kunnen overnemen en gevonden in de enthousiaste collega's Sonja Gorter en Maarten Bakker, eigenaren van Brasserie Palace en ze onlangs aan ons voorgesteld.

ScheveningenBrasseriePalace-6

ScheveningenBrasseriePalace-4

We zijn op bezoek geweest om het allemaal te bekijken en het is een prima geschikt busrestaurant met ruim 180 zitplaatsen in de Palace Promenade, het overdekte winkelcentrum van Scheveningen, tegenover de Pier met het reuzenrad en vlakbij het beroemde Kurhaus hotel.

ScheveningenBrasseriePalace-5

ScheveningenBrasseriePalace-3

Het is goed bereikbaar met liften en roltrappen op de eerste verdieping met schitterend uitzicht over strand en de Pier van Scheveningen.  Het bestaat uit een modern gedeelte en een deel in Oud Scheveningse stijl met 'Zeesteeg'.  We hebben er een mooie nieuwe pagina over gemaakt.

ScheveningenBrasseriePalace-10

Brasserie Palace, met uitzicht op zee en Pier en combinatie van moderne inrichting en oud Scheveningse stijl met 'Zeesteeg' als ingang voor groepen, Strandweg 41a, 2586 BZ, Scheveningen / Den Haag telefoon: 070-3317751 Infopagina>  Internetsite>

Landgoed Warmelo & Zandsculpturen

DIEPENHEIM (OV): Bij Landgoed Warmelo kunnen groepen wandelen in de historische tuinen rond het kasteel (rijksmonument) en een bezoek brengen aan de opgestelde zandsculpturen...

DiepenheimWarmelo-1

DiepenheimWarmelo-11

De route is duidelijk met pijlen aangegeven. Nieuw in 2018 zijn de 3D-Streetart: tekeningen met verrassend gezichtsbedrog.  Midden voor het kasteel is een groot zonnig terras, in het koetshuis is horeca.

DiepenheimWarmelo-7

Direct vooraan in de tuinen ligt de Oranjerie, waar busgroepen ook de lunch kunnen gebruiken. Bij ontvangst is er uitleg voor de groep over het landgoed en tuinen, daarna is er vrije tijd om alles te gaan bekijken.

DiepenheimWarmelo-9

DiepenheimWarmelo-8

Naast de verschillende tuinstijlen, zijn er vijverpartijen, is er een vogeltuin en zijn er grote stallen met een schitterende en unieke rijtuigencollectie waarvan maar weinig mensen weet hebben, hier staat zelfs nog een echte postkoets en wordt rondgeleid.  Er zijn leenparaplu's, is een minder validen toilet en golfkar beschikbaar.

DiepenheimWarmelo-2

Landgoed Warmelo, met historische tuinen, prachtige zandsculpturen, 3D-streetart en een unieke rijtuigencollectie. Leenparaplu's, minder validen toilet en golfkar beschikbaar ! Stedeke 11, 7478 RV, Diepenheim, telefoon: 0547-351280  Infopagina>  Internetsite>

Kalter Aardbeien in IJsselmuiden

IJSSELMUIDEN (OV): Een leuke enthousiaste rondleiding door een aardbeienkwekerij, een heerlijk kopje koffie met een aardbeienschelp, zelf een bakje aardbeien plukken in de kas.... zelfs als je in een rolstoel zit, is dit bedrijf van jong tot oud een geweldige ervaring !

Kalter_-6316

IJsselmuiden Kalter

Annet en Richard zijn een zeer hartelijk en gastvrij stel dat al meer dan 15 jaar aardbeien teelt en daar boeiend en grappig over kan vertellen. De uitleg wordt tijdens de rondleiding gegeven met behulp van een headset en een speaker en is voor iedereen dus goed te volgen.

IJsselmuiden-Kalter-7

IJsselmuiden Kalter

Alles is overdekt, er is een moderne toiletgroep met minder validen toilet, een mooie ontvangstruimte, een winkel en er kunnen gedurende het hele seizoen (half april - eind oktober) aardbeien geplukt worden in de aardbeienpluktuin. Neem een bakje, pluk hem vol en smullen maar !

IJsselmuiden Kalter

IJsselmuiden-Kalter-6

Kalter Aardbeien, ontzettend gastvrij bedrijf met leuke rondleiding, zelf plukken (ook met rolstoelen), winkel, groepsruimte en een mooi minder validen toilet.  Tuindersweg 2-1, 8271 PK, IJsselmuiden telefoon: 038-3859719 Infopagina>  Internetsite>

Museum Het Schip & Amsterdamse School

AMSTERDAM (NH): Wat architectuur van Gaudi is voor Barcelona is Museum Het Schip en de architectuur van 'De Amsterdamse School' voor Amsterdam, echt geweldig !  Op donderdag 28 december bezochten we het museum met rondleiding en deden de bustour.....

Amsterdam-Het-Schip-4

Amsterdam-Het-Schip-9

Er is een postkantoor, een museumwoning, een kleine krotwoning van vóór de Woningwet in een container te zien en een schitterend gebouwencomplex met golvende gevels en leuke details. Tijdens de rondleiding gaat de groep hier allemaal langs en door en is, op de toren van de museumwoning na, vrijwel alles rolstoeltoegankelijk.

Amsterdam-Het-Schip-1

Amsterdam-Het-Schip-16

Daarna is er vrije tijd om het museum te bezoeken en de tentoonstellingen en rustig te bekijken. In het museum is een lift, een museumshop en een museumcafé. Helemaal leuk is het om een rondrit met uitleg van een gids in de bus te maken langs de hoogtepunten van de Amsterdamse School, inclusief een kopje koffie of thee en een leuke begeleide wandeling bij de prachtige gebouwen van De Dageraad. 

Amsterdam-Het-Schip-6

We vonden het een superleuke tour en omdat de route niet door het centrum van de stad gaat mag je overal nog met de touringcar komen.

Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45, Amsterdam,
telefoon: 020-6868595 Infopagina>  Internetsite>

Merijntje Gijzen, kent u hem nog ?

STEENBERGEN (NB):  Dit is een bijzonder leuke rondvaart, met name voor de oudere generatie, deze gaat namelijk langs de originele filmlocatie van de TV-serie Merijntje Gijzen die in 1974 werd uitgezonden door de VARA naar een streekroman van A.M. de Jong.

SteenbergenMerijntjeGijzen-3

SteenbergenMerijntjeGijzen-7

Het schip vaart door de sluis en langs de boerderij en het café uit de TV-serie naar het 'Drie Provinciën Punt' waar de grenzen van Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant bij elkaar komen.

SteenbergenMerijntjeGijzen-5

SteenbergenMerijntjeGijzen-6

Echt een leuke vaartocht met een fijn schip, dit is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een vrij groot toilet dat over het algemeen voldoende ruimte biedt voor minder validen.  Het personeel aan boord maakt er, indien gewenst, ook nog graag een gezellig muziekfeestje van.

SteenbergenMerijntjeGijzen-17

SteenbergenMerijntjeGijzen-13

Aan boord zijn zelfs de boeken en DVD's van Merijntje Gijzen te koop.  Deze rondvaart wordt zeer hoog gewaardeerd door o.a. PCOB, KBO en Zonnebloem groepen !  Wij vinden het een aanrader.

Merijntje Gijzen Rondvaarten, langs de plek waar deze VARA TV-serie uit de jaren '70 werd opgenomen, rolstoelvriendelijke 60-persoons boot met eventueel zingende bediening....een hit voor senioren ! tel: 06-53818888  Infopagina> Internetsite>

-----------------------------------------------------

Meer in het Nieuwsarchief 2018-2017>
Meer in het Nieuwsarchief 2017-2016>
Meer in het Nieuwsarchief 2016-2015>
Meer in het Nieuwsarchief 2015-2014>

Meer in het Nieuwsarchief 2014-2013>
Meer in het Nieuwsarchief 2013-2012>
Meer in het Nieuwsarchief 2011-2010>

terug naar boven >
terug naar voorpagina>

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

NIEUWS EN ACTUALITEIT:

In deze rubriek verzamelen wij leuke nieuwsberichtjes en voorpagina-artikelen die interessant zijn voor de touringcarbranche.

  adreslijsten

touringcarbedrijven: klik op een provincie >

    

groepsrestaurants klik op een provincie >

bezoekwaardigheden klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie > 

vip & business class: klik op een provincie >

    

 


 

 

© Deze website is 16-07-19 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

's >