Nieuws en actualiteit

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants 

categorieën

TERUG NAAR:
Voorpagina

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties

BUITENLAND:
infopagina's België
infopagina's Duitsland

infopagina's Oostenrijk
reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten

TOURINGCARFOTO'S:
bussen Bertie Willemsen

modelbussen B. Tieben

TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

TERUG NAAR:
Voorpagina
Inhoudsopgave
 


 

 

Almere Jungle !

ALMERE (FL): Dit is een nieuw 'Bus-idee': Almere Jungle is een overdekte dierentuin waar 135 mensen werken met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt, ze zetten zich met hart en ziel in om hier iets leuks van te maken en dat lukt ze echt geweldig !

AlmereJungle-1

AlmereJungle-8

AlmereJungle-2

De sfeer is hartverwarmend en er is een Jungle Café met een groot terras, alles onder 1 dak en verwarmd. Hier kan de groep ontvangen worden en is het ook mogelijk voor groepen ouderen om met dieren naar de mensen toe te komen. Dan kunnen ze lekker blijven zitten.....

AlmereJungle-13

AlmereJungle-14

AlmereJungle-21

De presentatie wordt dan gedaan door Coen the Racoon, een soort Freek Vonk type die met verve en enthousiasme over dieren kan vertellen. Daarna kan er zelf worden rondgelopen. Bij mooi weer is er ook een buitendeel. Alles is goed rolstoeltoegankelijk, ook buiten.  

AlmereJungle-3

AlmereJungle-11

AlmereJungle-12

Er zijn jungle toiletten met dierengeluiden en er is ook een aangepast toilet in de dierentuin.  De dierenverzorgers leiden de groepen heel graag rond langs de dieren, de opvang en de bijzondere planten.

AlmereJungle-15

AlmereJungle-17

Superleuke dagtocht bestemming, ca. 5 minuten van A-6 en A-27 !

Meer weten ?

Almere Jungle, dierenpark, botanische tuin en zorginstelling onder één dak met rondleidingen en presentaties waarbij de dieren zelfs naar de groep toe worden gebracht, rolstoelvriendelijk ! Kemphaanpad 2, 1358 AC, Almere, telefoon 036-5309930 Infopagina>  Internetsite>

De Waldhoorn en Veluwe Safari Tochten

OTTERLO (GLD): De Waldhoorn is een heerlijk restaurant, midden in het Veluwse dorp Otterlo met prachtige terrassen en een schitterende zaal. Hier kun je huifkartochten maken met groepen of kan bijvoorbeeld gids en boswachtersvrouw Truida mee op de touringcar.

OtterloDeWaldhoorn-1

OtterloDeWaldhoorn-24

Truida komt in boswachters outfit en kan heel gezellig en in geuren en kleuren vertellen over alles in deze omgeving. Eventueel kun je de rit laten eindigen bij het Nederlands Tegelmuseum, voor een rondleiding, film en een kopje thee.

OtterloDeWaldhoorn-13

OtterloDeWaldhoorn-15

De Waldhoorn is van oudsher al een bekend busadres, velen zullen het nog kennen, maar je kent het niet meer terug !  Jan Willem Bloem, de zoveelste generatie in dit familie bedrijf heeft zijn zaak heel eigentijds weten te maken.

OtterloDeWaldhoorn-23

OtterloDeWaldhoorn-2

De vernieuwde Korenschuur heeft al vele complimenten mogen ontvangen. Deze zaal heeft voor groepen een eigen ingang, een besloten terras en een aparte toiletgroep. In het restaurant is daarnaast nog een minder validen toilet.

OtterloDeWaldhoorn-20

OtterloDeWaldhoorn-17

TIP: Veluwse Safari Tocht 1 uur vanaf De Waldhoorn

Meer weten ?

Restaurant De Waldhoorn, Dorpsstraat 2, 6731 AT, telefoon: 0318-591239 Infopagina>  Internetsite>

De Bakkersmolen van Schuld

ELBURG (GLD): Dit is de prachtige lunchroom, desembakkerij, chocolaterie, kleine ijsfabriek en bakkersmolen van Bakkerij Schuld, de Koninklijk onderscheiden bakker uit Oldebroek. Alles onder 1 dak aan de rand van Elburg in hetzelfde gebouw, zelfs de molen ingang.

ElburgBakkersmolenVanSchuld-27

ElburgBakkersmolenVanSchuld-6

Je kunt hier koffie- en lunchstops houden en iedereen lekker rond laten neuzen of er een excursie doen met uitleg en producten proeven. In de molen heeft Bakkerij schuld iets geweldigs bedacht voor groepen.  In de molenvoet is een presentatie door de molenaar met schaalmodel en leuke uitleg over de molen.

ElburgBakkersmolenVanSchuld-11

ElburgBakkersmolenVanSchuld-17

De groep kan hier zitten en ook een film zien over de molen, gemaakt door de molenaars waaronder: "Stella het Molenmeisje". De aller-leukste verrassing is dat de molenaar (m/v) na de film een camera meeneemt en de molen in klimt.

ElburgBakkersmolenVanSchuld-20

ElburgBakkersmolenVanSchuld-22

ElburgBakkersmolenVanSchuld-9

De groep kan dat 'live' op het scherm volgen en neemt zo virtueel een kijkje in de molen zonder steile trappen te beklimmen, UNIEK IN NEDERLAND !! Na afloop allemaal met een ijsje of een tas bonbons met de bus weer verder..  Goed bereikbaar aan de rand van Elburg en prima touringcars parkeren op eigen terrein of direct tegenover.

ElburgBakkersmolenVanSchuld-10

ElburgBakkersmolenVanSchuld-15

Meer weten ?

De Bakkersmolen van Schuld, Zuiderzeestraatweg-Oost 18, 8081 LC, Elburg, telefoon: 0525-631283 Infopagina> Internetsite>

'Natuurlijk Tomaat' met Henriette

DONGEN (NB) Deze bestemming is een tip van touringcarbedrijf Van der Wou  voor jullie.  'Natuurlijk Tomaat' is volgens hen een erg leuke dagtocht bestemming, met rondleidingen door 'Natuurlijk Henriette' zelf.

DongenNatuurlijkTomaat-16

DongenNatuurlijkTomaat-10

DongenNatuurlijkTomaat-17

Henriette schreef kookboeken over tomaat, geeft kookdemonstraties en superleuk: haar heerlijke koffietafel met 'live cooking' van tomaten gerechtjes. Naast dat het lekker is, ook een leerzame belevenis....

DongenNatuurlijkTomaat-7

DongenNatuurlijkTomaat-3

DongenNatuurlijkTomaat-4

In de kas kweekt Henriette met haar man op een biologische manier verschillende soorten tomaten, maar ook komkommers en paprika's en alles zonder gif, ze doen dit puur met behulp van natuurlijke bestrijding zoals hommels en eenden......  ze leggen het hier allemaal uit.

DongenNatuurlijkTomaat-18

DongenNatuurlijkTomaat-8

DongenNatuurlijkTomaat-12

Er is daarnaast ook een prachtige biologische boerderijwinkel en er zijn kookworkshops.  Vanaf 2020 is er een splinternieuwe ontvangstruimte met lift en minder validen toilet. Kom hier vooral kijken, leren, lachen en proeven....met dank aan TC bedrijf Van der Wou voor deze leuke tip !

Meer weten ?

Natuurlijk Tomaat, met rondleidingen door Henriette, ze schrijft kookboeken, doet kookdemo's en superleuk: haar koffietafel met 'live cooking' van tomaten gerechtjes !  Kleindongenseweg 81, 5106 AB, Dongen, telefoon: 06-30211261 Infopagina> Internetsite>

Vander Klooster Modepresentatie

BOSKOOP (ZH): In Boskoop bij Gouda organiseert Vander Klooster Mode een geweldig leuke 'Ladies Day' met modeshow voor maar  € 5,- p/p incl. koffie met gebak, modeshow, prima lunch, prijsvraag, bingo en een advocaatje slagroom. Kopen mag, maar hoeft nooit ! 

Boskoop-VDKL-11

Boskoop-VDKL-9

Een gezellig dagje uit voor een heel klein prijsje. De modeshow is niet statig, maar gezellig en interactief. In de ontvangstruimte wordt koffie met gebak van de plaatselijke banketbakker geserveerd. Daarna is er een modeshow met muziek en accessoires door meerdere mannequins.

Boskoop-VDKL-10

Boskoop-VDKL-7

De ladyspeaker presenteert alles met goede informatie.  Vervolgens is er een lunch met belegde broodjes, krentenbol, mandarijntjes, jus d'orange, koffie en thee. Na de lunch gaat de ene helft van de groep naar een gezellige bingo.  De andere helft kan kijken en eventueel kopen in de winkel van 150 m2. De dames leveren vrijblijvend deskundig advies.

Boskoop-VDKL-6

Boskoop-VDKL-14

Daarna wisselen de groepen. De middag wordt altijd afgesloten met een feestelijk advocaatje met slagroom. Hieronder een korte impressie van een dagtocht door dames van KBO Amersfoort naar deze bestemming.

 

Deze betaalbare 'Ladies Day' is altijd gezellig en geheel vrijblijvend !

Meer weten ?

Vander Klooster Modepresentatie, complete 'Ladies Day' voor € 5,- p/p incl. koffie met gebak, gezellige modeshow, prima lunch, prijsvraag en bingo, kopen mag, maar hoeft nooit ! Boskoopseweg 4, 2271 XN, Boskoop, tel:  0172-212636 Infopagina> Internetsite>

Zoutmuseum & De Twentse Zoutroute

DELDEN (OV): Het Zoutmuseum ligt midden in een heel leuk plaatsje: Delden, dat o.a. bekend is van Landgoed Twickel en Museumboerderij de Wendezoele.  In Twente wordt nog op een hele unieke manier zout gewonnen en hoe dat precies werkt dat kun je hier allemaal bekijken.

Delden Zoutmuseum

Delden Zoutmuseum

Het Zoutmuseum legt uit hoe de zoutwinning in Twente in zijn werk gaat, maar ook hoe het zout in andere delen van de wereld wordt gewonnen, ontstaat, toegepast wordt, wat de symboliek ervan is en hoe er bijvoorbeeld zoutlagen in de grond ontstaan.  Heel erg interessant.

Delden Zoutmuseum

Delden Zoutmuseum

Verbluffend is daarnaast de geweldige verzameling zoutvaatjes hier, zoveel zag u er nog nooit samen, kleurig, grappig, klassiek, modern.....   Het is ook leuk om met uitleg van een gids in de touringcar de 'Twentse Zoutroute' eens te rijden. Op loopafstand (75m) is Hotel Sevenster geschikt voor de koffie ontvangst of bijv. een koffietafel na afloop....

Delden Zoutmuseum

DeldenSevenster-1

DeldenSevenster-2

Meer weten ?

Zoutmuseum & Zoutroute Twente: Bezoek, film, rondleiding en daarna met een gids op de bus een route door het mooie Twentse landschap met de typische zouthuisjes en boortorens. Langestraat 30, 7491 AG, Delden, tel: 074-3764546 Infopagina> Internetsite>

De Paling Experience Harderwijk

HARDERWIJK (GLD): Al meer dan 40 jaar bestaat het bedrijf van Dries van den Berg & zn, in 2018 hebben ze een prachtig nieuw bedrijf neergezet dat helemaal is ingericht op het ontvangen van (bus)groepen. 

HarderwijkPalingExperience-19

Openingsdag Dries vd Berg en zn

Het is heel gemakkelijk bereikbaar voor touringcars. Hier krijgen groepen een uniek kijkje achter de schermen in een ambachtelijke palingrokerij, er is een gratis palingmuseum, een film over de palingvangst, altijd een demonstratie paling fileren en natuurlijk mag iedereen paling proeven.

HarderwijkPalingExperience-23

Openingsdag Dries vd Berg en zn

Na afloop van de Paling Experience kan men in de visspeciaalzaak naast de dagvers gerookte paling & zalm kiezen uit meer dan 100 soorten vis & vislekkernijen; dus voor ieder wat wils.

Openingsdag Dries vd Berg en zn

Openingsdag Dries vd Berg en zn

In het visrestaurant kan men genieten van lekkere gerechten, variërend van een kibbelingmenu tot gebakken tongetjes. Alles is hier onder 1 dak en prima rolstoel toegankelijk.  Deze leuke dagtochtbestemming ligt direct aan een afrit van de N-302 met speciale bus in-/uitstapplaats.

HarderwijkPalingExperience-22

Meer weten ?

Paling Experience, Stephensonstraat 2, 3846 AK, Harderwijk, telefoon: 0341-423723  Infopagina> Internetsite>

De allermooiste koeien van Nederland !

OTTOLAND (ZH): Als je de mooiste koeien van Nederland wilt zien moet je bij Nico Bons in het Zuid-Hollandse Ottoland zijn, zijn koeien winnen jaarlijks eerste prijzen in de 'Miss Universe' verkiezingen voor koeien, showkoeien fokken is zijn lust en zijn leven....  Hier wordt getraind, gewassen, geschoren, geborsteld en zelfs staarten geblondeerd.

OttolandBoerBons-6

OttolandBoerBons-9

Showkoeien zijn gewend aan mensen en zeer rustig en aanhalig

In dit show/melkveebedrijf in Ottoland kom je gewoon in een 5 sterren hotel voor koeien en bijbehorend jongvee.  Het bedrijf is zeer strak en schoon en heeft een ontvangstruimte waar ca. 50 personen kunnen zitten voor de koffie. Alle show trofeeën zijn daar ook uitgestald wat een indrukwekkend gezicht is.

OttolandBoerBons-1

OttolandBoerBons-14

De ontvangstruimte heeft een sfeervolle bar en een toilet. De ramen naar buiten geven een fantastisch uitzicht over de polder, de ramen aan de binnenkant geven prachtig uitzicht in de show stal met de dikke strobedden waar de showkoeien zich bevinden die eenmaal per week gewassen worden.

OttolandBoerBons-2

OttolandBoerBons-11

OttolandBoerBons-12

Het is een echt familie bedrijf met 6o melkkoeien die gefokt en gehouden worden om de miss verkiezing van de koeien te kunnen winnen.  Nico en zijn vrouw Lianne geven dan ook altijd zelf de rondleidingen en beantwoorden alle vragen graag persoonlijk.

TIP: Bekijk ook eens de leuke YouTube filmpjes op de infopagina !

Boer Bons & De Showkoeien, in een soort 5-sterren stal worden de winnaressen gefokt en getraind voor de 'Miss Universe' verkiezingen voor koeien, ze zijn prachtig, lief en aanhalig ! Hoogtweg 6, 2975 LD, Ottoland, telefoon: 06-30141782  Infopagina>  Internetsite> 

De Museumfabriek en de Vuurwerkramp

ENSCHEDE (OV): Midden in de herbouwde wijk Roombeek, die op 13 mei 2000 werd getroffen door de vuurwerkramp, staat De Museumfabriek. Een verrassend museum in een oude fabriek, die wonder boven wonder bij de fatale klap gespaard is gebleven..... 

EnschedeMuseumfabriek-1

EnschedeMuseumfabriek-13

EnschedeMuseumfabriek-8

In dit unieke en veelzijdige museum is zo ontzettend veel te zien dat we voor busdagtochten een selectie van 4 mogelijkheden hebben gemaakt.

1: 'De Vuurwerkramp': Het verhaal van de vuurwerkramp op 13 mei 2000, een film met beelden uit de journaals van toen, persoonlijke voorwerpen als stille getuigen. Vanaf de 7e 'glazen' etage van de Museumfabriek is er een panoramisch uitzicht over de prachtig herbouwde wijk Roombeek. Dan volgt er een korte wandeling naar het 'episch centrum' van de ramp, de krater en het monument, in het park recht tegenover het museum waarbij gidsen die de ramp soms van dichtbij hebben meegemaakt uitleg geven over wat je ziet en de situatie toen en nu. Een zeer indrukwekkende excursie !

EnschedeMuseumfabriek-23

EnschedeMuseumfabriek-24

2: 'Rondleiding door de wijk Roombeek': Gids Titia Boitelle geeft groepen een weergaloze rondleiding door de prachtig herbouwde wijk en haar verrassende architectuur, kunst en cultuur met als startpunt de Museumfabriek.  Ook hoor je alles over de vuurwerkramp, voor wie het 'naadje van de kous' wil weten....

EnschedeMuseumfabriek-14

3: 'De Rariteiten Rondleiding', hierbij nemen gidsen de groep mee langs de meest bizarre, spraakmakende en unieke objecten in de collectie, ondertussen ziet de groep het hele museum, maar valt van de ene verbazing in de andere. Hoogtepunt is 'Frankensteins Griezelkabinet' van dierenarts Toon Tankink

EnschedeMuseumfabriek-7

4: 'De IJzeren Eeuw van Twente', over de opkomst en ondergang van de textielindustrie.  In het museum drijft een stoommachine weefgetouwen aan en wordt er op gedemonstreerd.  Daarnaast is een rondrit met gids optioneel langs de monumentale restanten van de rijke textielgeschiedenis van vroeger. 

EnschedeMuseumfabriek-2

EnschedeMuseumfabriek-4

Voor alle arangementen geldt: Ontvangst met twee kopjes koffie of thee met krentewegge aan de voorzijde bij de inpandige Gastrobar 'Bij Rozendaal', hier zijn toiletten inclusief een minder validen toilet en kan de bus op het pleintje direct voor de ingang stoppen en parkeren.

Kom naar de Museumfabriek, want 'Het is tijd voor Twente'

EnschedeMuseumfabriek-11

 

Meer weten ??

De Museumfabriek & De Vuurwerkramp, Het Rozendaal 11, 7523 XG, Enschede, telefoon: 053-2012099 Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: Het Bijenhuis in Wageningen !

WAGENINGEN (GLD): Dit is een tip voor jullie van touringcarbedrijf Van Kooten, hun klanten vinden dit een superleuke bestemming. Alles over en voor bijen en een rondleiding waarbij iedereen zelfs een echt imkerpak aan mag trekken voor het bezoek aan de bijenkasten....

WageningenBijenhuis-1

WageningenBijenhuis-7

Imker Leo gaat dan met helm op en een klein rokertje met de groep naar de bijenstal, een echte belevenis. In de parkachtige bijentuin met schelpenpaden rondom het Bijenhuis staan allerlei kunstzinnige bijenkasten en bijenkorven.  Het is echt prachtig gedaan....

WageningenBijenhuis-19

WageningenBijenhuis-4

WageningenBijenhuis-15

Het Bijenhuis is de grootste imkerwinkel van Nederland, ze hebben daarnaast een presentatie- en workshopruimte, een heerlijk terras, werkplaatsen voor het maken van bijenkasten, honingplaten en een afvulruimte voor de honing. Groepen kunnen hier ook zelf waskaarsen rollen en/of een proeverij met 8 verschillende soorten honing doen.....

WageningenBijenhuis-13

WageningenBijenhuis-14

Voor meer informatie:

Het Bijenhuis, grootste imkerwinkel van Nederland met bijentuin, werkplaats, rondleiding, waskaarsen rollen, honing proeven en allemaal een imkerpak aan bij de bijenkasten.... Grintweg 173, 6704 AP, tel: 0317-422733 Infopagina> Internetsite>

Bus-idee-dag 2019

BOSKOOP (ZH): Donderdag 31 oktober was weer onze jaarlijkse Bus-idee-dag, het was weer een oergezellig en drukbezocht evenement waar busbedrijven en groepen inspiratie op konden doen voor 2020. 

Met meer dan 1350 bezoekers kijken wij terug op een geslaagde dag !  Dit jaar hadden we in totaal 224 bedrijven die deel namen, daarvan waren er dit jaar 29 nieuw of voor het eerst op dit evenement.

We maakten dit jaar ook weer foto's tijdens de beurs, de complete reportage met 185 foto's van deze gezellige dag vind je hier.  De deelnemerslijst 2019 is hier te vinden, hierin vind je alle bedrijven met infopagina's vol informatie over mogelijkheden.  Ook van de nieuwste bestemmingen zijn al een flink aantal infopagina's nu online.

We bedanken alle touringcarbedrijven die ons bezocht hebben met of zonder klanten weer van harte voor hun komst.  Ook het entertainment van de Dutch Show Company, Shantykoor 'Windstilte en de Vander Klooster Modepresentatie voor hun bijdrage aan onze Bus-idee-dag. 

Ook bedanken we alle bedrijven die de touringcars van- en naar de Bus-idee-dag ontvangen en verzorgd hebben met presentaties en maaltijden. Dit heeft zeker bijgedragen aan het succes van deze editie.

Porte Salute, restaurant met mooi verhaal

HOEK VAN HOLLAND (ZH): La Porte Salute in Hoek van Holland is een tip van Rooney Tours, Karin Rooney komt er graag met groepen en liet ons weten dat het echt een leuk busadres is. De zaak wordt gedreven door oud touringcarchauffeur Gerard en Henry zijn kok.

HoekvanHollandPorteSalute-16

HoekvanHollandPorteSalute-19

Gerard heeft altijd op de touringcar gereden, gevaren en horeca zaken gehad. Hij is nu op leeftijd en draagt zijn zaak over aan Henry als hij er straks zelf niet meer is.  Zijn motto is: 'Hier kan alles" dus vraag vooral naar mogelijkheden.

HoekvanHollandPorteSalute-10

HoekvanHollandPorteSalute-14

Als iemand snapt hoe het werkt met busgroepen is hij het en voor zijn kok Henry wil hij deze touringcarmarkt nog graag aan zijn klandizie toevoegen, want eens een bussenman, altijd een bussenman !  Leuk te combineren met een rondje langs strand & zee.

HoekvanHollandPorteSalute-20

Hier is echt alles mogelijk, we hebben vast wat leuke suggesties in de prijslijst gezet, alles met verse ingrediënten en ze zijn hier natuurlijk ook "goed voor de chauffeur !"   Want tja, zo werkt dat toch' zegt Gerard......

Meer weten ?

 Porte Salute, Paviljoensweg 2, 3151 HK, telefoon: 0174-382656 Infopagina> Internetsite>

Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle

ZWOLLE (OV): Al vele opeenvolgende winters is het Nederlands IJsbeelden Festival in december / januari / februari een grote publiekstrekker in Zwolle met jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers.  Het festival heeft  in de afgelopen jaren al veel touringcarbedrijven met groepen uit heel het land (en Duitsland) met succes mogen ontvangen.

ZwolleIJsbeeldenFestival-8

ZwolleIJsbeeldenFestival-2

Het IJsbeelden festival is in een aparte, rolstoeltoegankelijke witte hal naast de IJsselhallen, via een overdekte verbinding kunnen groepen gebruik maken van de luxe horeca faciliteiten van de IJsselhallen en haar grote toiletgroepen.  In de kerstvakantie is er een Winter Wonderland toegevoegd in de verwarmde hallen van de IJsselhallen.

ZwolleIJsbeeldenFestival-5

ZwolleIJsbeeldenFestival-3

Voor busgroepen zijn er naast de entreekaarten, ook warme dranken met appeltaart of warme apfelstrudel en lunches te reserveren tegen hele scherpe inkoopprijzen. Leuk te combineren met bijv. een dagje Zwolle als winterse busdagtocht bestemming in december, januari en februari. 

 

Filmpje van afgelopen jaar met o.a. de IJscarvers aan het werk !

Meer weten ?

Nederlands IJsbeelden Festival, Rieteweg 4, 8011 AB, tel: 06-44342497 Infopagina> Internetsite>

Ronny Piëst van Happy Travel overleden

VELSEN-NOORD (NH): Onlangs ontvingen wij het verdrietige nieuws dat de immer positieve en sympathieke Ronny Piëst, eigenaar van Happy Travel Holland uit Velsen-Noord, afgelopen donderdag 15 augustus 2019 op 56 jarige leeftijd, helaas veel te vroeg is overleden.

VelsenHappyTravelHolland-1

Ron was touringcarchauffeur sinds 1988 en bij velen bekend en geliefd, zo ook bij ons. Uiteindelijk heeft hij de strijd tegen zijn slopende ziekte moeten opgeven. Wij wensen zijn familie en iedereen die hem kende heel veel sterkte en zullen zijn opgewekte persoonlijkheid enorm missen.

++++ Rust zacht Ron ++++
Alkmaar 5 maart 1963 - Haarlem 15 augustus 2019 

Klein boerenmuseum voor een klein prijsje !

EMST (GLD): In Emst bij Apeldoorn hebben Ben en Trees Doorn een uniek 'klein boerenmuseum voor een klein prijsje' in een omgebouwde schuur. In de loop der jaren verzamelden ze van alles uit het boerenleven en de streek op hun boerenbedrijf  't Hinkel.

EmstOldBoernGrei-10

EmstOldBoernGrei-4

EmstOldBoernGrei-14

Naast antieke boeren karren, wagens en koetsen is er ook op huishoudelijk gebied veel te zien.  Zo zijn er een woonkamer, keuken en een slaapkamer ingericht met oud meubilair, textiel en gebruiksvoorwerpen van 1900-1960.

EmstOldBoernGrei-7

EmstOldBoernGrei-11

EmstOldBoernGrei-13

En vergeet niet de verzameling antieke blikken en trommels, de vitrine met knipmutsen, verzameling speldjes, de sigarenbandjes, het heilig hoekje en een schitterend pronkstuk: het poppenhuis, iemands levenswerk in miniatuur....

EmstOldBoernGrei-2

EmstOldBoernGrei-3

Bij busgroepen wordt er een lange tafel gemaakt voor de koffie, heel gezellig.  Ben en Trees worden ondersteund door een aantal vrijwilligers en leggen links en rechts van alles uit bij wat er te zien is.

EmstOldBoernGrei-16

EmstOldBoernGrei-1

Een heerlijk klein boerenmuseum voor een klein prijsje !

Meer weten ? 'Old boer'n grei op 't Hinkel', Nijbroekerweg 5, 8166 KR, telefoon: 0578-661753 / 06-50892051 Infopagina> Internetsite>

Jong duo neemt De Drie Kalkovens over

MEPPEL (DR): In de bijna 25 jaar dat Leo Erberveld en zijn vrouw restaurant De Drie Kalkovens aan de rand van Meppel exploiteerden, werden er ontelbare busgroepen ontvangen en waren er regelmatig kapitaalkrachtige kandidaten die het bedrijf graag wilden overnemen. 

MeppelVillaKalkoven-1

Echter toen de tijd rijp was om  er wegens leeftijd en gezondheid mee te stoppen, wilden ze graag dat het stokje zou worden overgenomen door een kandidaat die hen het gevoel zou geven, door te gaan met dezelfde passie voor deze unieke locatie als dat zij zelf altijd hebben gehad.  Niet degene met de grootste portemonnee, maar degene waar ze het meeste vertrouwen in konden hebben.  En dat is nu gelukt !

MeppelVillaKalkoven-3

Thijs de Lange en Stefan Hoekstra (beide 25 jaar) zorgen vanaf heden voor een frisse wind en een nieuw jasje, zij nemen de zaak na een kwart eeuw over van de familie Erberveld en daar zijn alle partijen erg blij mee.  Leo Erberveld verteld: "In de hele transitie van het bedrijf heb ik een paar maanden meegelopen met deze enthousiaste jongens om ze alles te leren over het bedrijf en natuurlijk ook het ontvangen van de vele touringcargroepen.  Dus zelfs mijn verhaal dat ik altijd vertel aan de groepen over de historie van de Kalkovens kennen ze nu vlekkeloos."

MeppelVillaKalkoven-2

Stefan en Thijs gaan wel met het bedrijf aan de slag en veranderen de naam in Villa Kalkoven.  Het restaurant krijgt een flinke interieur make-over en hoewel de kalkovens zelf rijksmonumentaal zijn en weinig aanpassing mogen, krijgen ook die een update.  Tussentijds kunnen er ook gedurende de update gewoon busgroepen ontvangen worden.

MeppelDrieKalkovens-2015-5

Wij bedanken de familie Erberveld voor de vele jaren dat ze alle touringcargroepen zo gastvrij ontvangen hebben en wensen ze een fijne oude dag in goede gezondheid.  Tegelijkertijd wensen we Thijs en Stefan heel veel succes met hun nieuwe uitdaging.  Leo Erberveld heeft zich voorgenomen om komende Bus-idee-dag in Boskoop met ze mee te komen en ze persoonlijk bij de touringcarbedrijven te introduceren.

MeppelDrieKalkovens-1

Dat vinden we superleuk Leo, dan zien we jullie 31 oktober, tot dan !

Meer weten: Villa Kalkoven (voorheen De 3 Kalkovens) Steenwijkerstraatweg 98, 7942 HR, Meppel, telefoon: 0522-240200   Infopagina>  Internetsite>

Met de touringcar naar Spakenburg

SPAKENBURG (U): Restaurant De Mandemaaker is al sinds de jaren '60 een bekend adres voor touringcarbedrijven.  Het ligt in het hart van Nederland, in het historische centrum van Spakenburg, vlak bij de oude vissershaven en de authentieke scheepshelling..... 

SpakenburgMandemaaker-12

SpakenburgMandemaaker-3

Je waant je hier nog in een soort openlucht museum en dat slechts op een afstand van 10 minuten van Amersfoort en 25 minuten van Amsterdam.  Hier lopen soms de oude inwoners zelfs nog in Spakenburger klederdracht op straat.

SpakenburgMandemaaker-11

SpakenburgMandemaaker-17

Bij dit sfeervolle restaurant kunnen busgroepen ook een leuke klederdrachtenpresentatie boeken.  Koffiestops, lunches en diners zijn van een uitstekend niveau, evenals de goede toegankelijkheid voor minder validen en het ruime invalidentoilet. 

SpakenburgMandemaaker-7

SpakenburgMandemaaker-8

De zaal is flexibel indeelbaar met schuifwanden, heeft goede stoelen, moderne klimaatbeheersing en Museum Spakenburg en de haven met botters is vlak bij het restaurant. Dus met wat vrije tijd is dit een heerlijke dagdeelbestemming.

SpakenburgMandemaaker-15

SpakenburgMandemaaker-1

Bussen kunnen tot aan de achteringang van het restaurant komen.

Meer weten ?

Restaurant De Mandemaaker, Kerkstraat 103, 3751 AT, Spakenburg, tel: 033-2980255 Infopagina> Internetsite>

All-inclusive bij De Bonte Wever in Assen

ASSEN (DR): Wij dachten bij Bus-idee altijd dat De Bonte Wever een oude ijsbaan aan de rand van Assen was met wat gedateerde horeca en accommodatie er omheen. Maar een bezoek op uitnodiging heeft onze mening daarover totaal veranderd.  Dit is tegenwoordig een luxe **** sterren All-in concept van hoge kwaliteit met 262 kamers !

De Bonte Wever

Assen De Bonte Wever-15

De ijsbaan is verdwenen en het is een zeer professioneel concept geworden dat alles heeft om er een meerdaags programma of busstops te doen. Alles goed en professioneel georganiseerd onder 1 dak en met prima inkoopprijzen voor touringcarbedrijven en hun groepen.

Assen De Bonte Wever-13

Assen De Bonte Wever-10

All-in & All-inclusive 5 daagse reizen met ontbijtbuffet, lunch of lunchpakket, diner in buffetvorm, onbeperkt drankjes uit het huisassortiment overal, ook in de inpandige gezellige Caféstraat met iedere avond gezellig live entertainment. 

Assen De Bonte Wever-1

Assen De Bonte Wever-5

Vrij toegang tot tropisch zwem- en saunaparadijs, bowling en fitness.

Assen De Bonte Wever-9

Assen De Bonte Wever-7

Meer weten ?

De Bonte Wever, Stadsbroek 17, 9405 BK, Assen telefoon: 0592-356000  Infopagina> Internetsite>

NIEUW in Amsterdam: Restaurant Barça !

AMSTERDAM (NH): Nieuw in ons aanbod op Bus-idee is sinds kort groepsrestaurant Barça, het is een beetje sjieker en ligt precies tussen de Heineken Experience en de beroemde dagelijkse Albert Cuypmarkt op een gezellig pleintje.  Het is een supermooi ingericht restaurant met als thema Barcelona en presenteert de wat betere lunches en diners.

AmsterdamBarca-10

AmsterdamBarca-16

Omdat het aan de rand van het centrum ligt hoef je met de touringcar de stad verder niet in, wat met touringcars steeds beperkter mogelijk is.  Halteren kan voor de Heineken Experience, het restaurant ligt erachter.

AmsterdamBarca-5

AmsterdamBarca-2

Jullie contactpersoon Edwin kan ook complete arrangementen met rondvaart regelen. Te voet kan de groep hier vandaan heel gemakkelijk naar de Albert Cuypmarkt, Museumplein, Heineken Experience of de steiger van Blue Boat. Touringcars kun je tegen betaling parkeren in de Q-Park parkeergarage onder het Museumplein. (9 minuten te voet)

AmsterdamBarca-9

Restaurant Barça, aan gezellig pleintje in De Pijp, direct achter de Heineken Experience, bij Museumplein & Albert Cuypmarkt, 3 minuten vanaf een touringcarhalte.  Marie Heinekenplein 30-31, 1072 MH, Amsterdam, tel: 020-4704144 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant Downtown in Dordrecht

DORDRECHT (ZH): Downtown is een leuk restaurant aan het water aan de rand van het centrum van Dordrecht, met uitzicht op het drukst bevaren drie rivierenpunt van Europa. Touringcars kunnen tot voor de deur komen. Ook het treintje van Dordrecht tours vertrekt hier.

DordrechtDowntown-3

DordrechtDowntown-19

Voor touringcargroepen worden er altijd plaatsen binnen gereserveerd, maar als het lekker weer is kan er in overleg ook lekker buiten gezeten worden op het terras aan het water. De uitbaters zijn fijne mensen met een flexibele instelling, die altijd wel een oplossing verzinnen voor alles.

DordrechtDowntown-13

DordrechtDowntown-12

Het toilet is alleen wel in de kelder en slechts bereikbaar met een wenteltrap, maar voor senioren en minder validen mag de ruime toiletgroep en een minder validen toilet bij een bevriend ouderencentrum tegenover gebruikt worden. Downtown is voor busgroepen een leuke tip voor koffiestops, (warme) lunches en diners met uitzicht op het water !

DordrechtDowntown-9

DordrechtDowntown-14

Downtown, leuk restaurant in Dordrecht met terras aan het water, waar je met touringcars tot voor de deur kunt komen. Het treintje van Dordrecht tours vertrekt hier ook voor rondritten, Bleijenhoek 2, 3011 TA, Dordrecht, tel: 078-6132425 Infopagina>  Internetsite>

A'DAM LOOKOUT & THIS IS HOLLAND

AMSTERDAM (NH): Deze week presenteren we twee hoogtepunten voor een bezoek met busgroepen aan onze hoofdstad op Bus-idee. Ze liggen naast elkaar in Amsterdam Noord, dus je hoeft er het centrum niet voor in met de touringcar en er is een touringcarhalte om de hoek...

Ook hebben beide spectaculaire attracties de handen ineengeslagen en geven ze een combinatiekorting.  Bezoek aan A'DAM LOOKOUT  is letterlijk een hoogtepunt, hier heb je het meest spectaculaire uitzicht over de historische stad, het IJ, de scheepvaart en het Centraal Station.

THIS IS HOLLAND !

Bij THIS IS HOLLAND heb je het meest spectaculaire uitzicht over Holland, in een levenechte 5D vliegsimulatie zie je de mooiste locaties van Nederland vanuit de lucht.  Je ziet het, je ruikt het, je voelt het....

 

Omdat het heel lastig is om te vertellen hoe levensecht de ervaring is worden kantoormedewerkers en directies van touringcarbedrijven uitgenodigd om dit zelf een keer gratis te komen ervaren.  Wil je dit een keer uitproberen als je in Amsterdam bent, neem dan contact op met Marciano, je visitekaartje en ID mee voor de vlucht van je leven !

Over beide attracties hebben we twee nieuwe uitgebreide pagina's met mogelijkheden en prijzen voor groepen en busbedrijven. Wij denken dat dit zeker niet mag ontbreken aan een dagje Amsterdam met de bus.....

A'DAM LOOKOUT, het meest geweldige uitzicht over Amsterdam, het IJ en CS, mooier begin van een dagje Amsterdam kun je niet verzinnen !  Lift met lichtshow en dakschommels, Overhoeksplein 5, 1031 KS, Amsterdam, tel: 020-2420100  Infopagina>  Internetsite>

THIS IS HOLLAND, geweldige 5D vliegervaring, een vlucht simulatie over Nederlands mooiste bezienswaardigheden, zeer spectaculair !  Ook voor minder validen. Overhoeksplein 5, 1031 KS, Amsterdam telefoon: 020-2153008 Infopagina> Internetsite>

Fruitkwekerij & Pannenkoekenrestaurant

BRIELLE (ZH): Dit is nieuw en leuk ! Bij Pannenkoekenrestaurant & Fruitkwekerij Klokshuys is voor touringcargroepen bij koffie, lunch of pannenkoek een GRATIS rondleiding of rit met het pluktreintje door de fruitkwekerij met appels, peren, kersen en pruimen inbegrepen !

Brielle-Klokshuys-6

Brielle-Klokshuys-3

Fruittelers Robin en Nienke Klok uit Brielle telen appels, peren, kersen en pruimen, het bedrijf is 15 hectare groot. Tevens runnen ze pannenkoeken-restaurant Klokshuys (open sinds juni 2018) en de grootste Landwinkel van Nederland, waar het eigen fruit en veel streek-, en biologische producten worden verkocht.

Brielle-Klokshuys-22

Het nieuwe restaurant Klokshuys is een klimaatneutrale gebouw met zonnepanelen en een palletkachel en telt ruim 90 zitplaatsen plus een groot buitenterras. Op het menu staan veel soorten pannenkoeken maar ook diverse lunchgerechten zoals een broodjeslunch met soep, gemaakt met streekproducten.

Brielle-Klokshuys-5

Brielle-Klokshuys-12

Door de diversiteit in teelt hebben ze de hele zomer fruit te zien, te plukken en te proeven en allerlei kleuren bloesem in het voorjaar. Het is hier dus superleuk om te stoppen voor koffie met zelfgemaakt fruitgebak of een pannenkoek.

Brielle-Klokshuys-4

Brielle-Klokshuys-7

Robin geeft een leuke presentatie met beelden over hoe een jaar op dit bedrijf eruit ziet en daarna kunnen groepen in een pluktreintje of te voet mee om de prachtige teelt en natuur te kunnen zien met enthousiaste uitleg van de teler.

Brielle-Klokshuys-20

Brielle-Klokshuys-2

In de landwinkel staat na afloop een gratis proeverijtje klaar.

Klokshuys, bij koffie, lunch of pannenkoek is een GRATIS rondleiding of rit met het pluktreintje door de fruitkwekerij met appels, peren, kersen en pruimen inbegrepen ! Groene Kruisweg 8A, 3237 KC, Brielle, telefoon: 0181-301025 Infopagina>  Internetsite>

Aspergeboerderij Sandur in Drenthe !

NIEUW-AMSTERDAM (DR): Bij Aspergeboerderij Sandur, kun je zelf een keer proberen om asperges te steken, hier vertellen ze je er alles over. Groepen worden ontvangen met een film over het proces van groeien van de asperge, daarna volgt er een leuke rondleiding.... 

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Sommige asperges zijn groen omdat ze zonder een bed groeien en dus het zonlicht zien. Er is heel veel over te vertellen over hoe dat allemaal werkt op een asperge boerderij en na afloop is vaak de reactie van de mensen: “ ik wist niet dat het telen van asperges zó bewerkelijk is.”

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Bij Sandur maken ze ook de lekkerste gerechtjes met asperges zoals asperge pizzapunten en geven tips.  En ook is er een winkeltje met allerlei recepten en cadeaupakketten met asperge- en streekproducten. 

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

En natuurlijk zijn er kakelvers geschilde asperges te koop !

Neem lekker de tijd, want er is veel te zien.  Zoals de volautomatische schil- en sorteermachine en er is een terras met wijds uitzicht op de aspergevelden. Het asperge seizoen is hier van half april tot eind juni, dan is alles in bedrijf.  Dus mocht je in die periode nog iets zoeken......

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Nieuw-Amsterdam Aspergeboerderij Sandur

Prachtige ontvangstruimte, invaliden toilet & rolstoeltoegankelijk.

Aspergeboerderij Sandur, Vaart N.Z. 186, 7833 HJ, Nieuw-Amsterdam, tel: 0591-554375 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant SED (Samen Eten en Drinken)

's-GRAVENMOER (NB): Via Brabant Expres en EMA reizen werden we getipt over dit restaurant, vier kilometer vanaf de A-27 bij Oosterhout, het heeft alles wat busbedrijven maar kunnen wensen.  Ligging, eigen busparkeerplaats, aangepast toilet en touringcar ervaring.

s-Gravenmoer-SED-12

s-Gravenmoer-SED-22

Dit is namelijk een samenwerking van Wil Noordijk, die vele van jullie nog kennen als de uitbater van De Witte Zwaan in Lage Zwaluwe (waar hij heel veel touringcargroepen ontving), en zijn vriend Chef Patron William Haanskorf, die echt supermooie menu's heeft bedacht.

William Haanskorfs-Gravenmoer-SED-15

s-Gravenmoer-SED-24

s-Gravenmoer-SED-18

Met een capaciteit van ca. 250 zitplaatsen voor busgroepen en een zeer strategische ligging langs een paar belangrijke touringcarroutes van- en naar het zuiden in het gebied tussen Oosterhout en Waalwijk, verwachten we dat dit best wel eens een grote speler kan gaan worden.

s-Gravenmoer-SED-3

Er is een prachtig terras en de grote zaal heeft een eigen ingang.

Meer weten ?

Restaurant SED (Samen Eten en Drinken), Hoofdstraat 75, 5109 AB, 's-Gravenmoer, telefoon: 0162-450888 / 06-10254004 (Wil Noordijk) Infopagina>  Internetsite>

Aanrader van touringcarbedrijf Ghielen !

SCHINVELD (L): Voor een dagje 'Oud-Limburgs' moet je 'Biej de Tant' in Schinveld zijn...  een houten Bistro aan de rand van Schinveld met zo'n vijfenvijftig zitplaatsen, hier vertrekken de huifkarren voor een prachtige tocht door het Limburgs landschap naar Nonke Buusjke....

SchinveldBiejdeTant-19

SchinveldBiejdeTant-13

SchinveldBiejdeTant-12

Dit museumdorpje ligt aan de rand van de Schinveldse bos en is een klein openlucht museum met Zuid-Limburgse vakwerkhuizen uit begin 1900. Alles ademt hier nog de rust en stilte uit die hoort bij deze omgeving. De gerestaureerde vakwerkboerderij, het weefhuis, de timmerwerkplaats, de stroopstokerij, het bakhuis, de klompenmakerij en de schoenmakerij zijn allemaal authentiek.  Je waant je hier gewoon weer even terug in het prachtige Limburg uit vervlogen tijden.

SchinveldBiejdeTant-15

SchinveldBiejdeTant-7

SchinveldBiejdeTant-14

Aangekomen in het Nonke Buusjke wacht er voor de groep een traditioneel zelf gebakken stukje vla met een kopje koffie en is er een rondleiding door de enthousiaste gidsen. Alle gebouwen zijn volledig ingericht met authentieke meubels en gebruiksvoorwerpen die op het Limburgse platteland werden gebruikt.

SchinveldBiejdeTant-18

SchinveldBiejdeTant-20

SchinveldBiejdeTant-1

Na afloop wordt de tocht met de huifkarren (eentje is er zelfs rolstoeltoegankelijk, zie foto boven) voortgezet door de Schinveldse bossen, de rit eindigt weer 'Biej de Tant' in Schinveld, waar een voortreffelijk en typisch Limburgs tafelen op u wacht....

SchinveldBiejdeTant-27

SchinveldBiejdeTant-26

SchinveldBiejdeTant-24

Gestart wordt er met een traditionele rundvleessoep (omasoep), Koude schotel uit eigen keuken, Balkenbrij, Braadworst, Sneetje Zure Zult, Sneetje schink, Speklapje, Limburgse stinkkaas, Gebakken appel, Gebakken ui, Zeem(stroop), mosterd en diverse broodsoorten.....

SchinveldBiejdeTant-3

 

Deze bestemming is een aanrader van GHIELEN Touringcarbedrijf uit Beringe (L) voor jullie, dit loopt daar volgens hun 'als een tierelier'

Meer weten ?

'Biej de Tant', Bouwbergstraat 126, 6451 GR, Schinveld, telefoon: 06-20325179 / 06-51177347 Infopagina>  Internetsite>

Buurderij De Lage Hof bij Nijmegen

OVERASSELT (GLD): Authentieke herenboerderij aan de rand van de Overasseltse Vennen...  Deze museumboerderij is onterecht, nog onbekend bij veel touringcarbedrijven Het is echt een ontdekking want het ligt in een prachtige omgeving en is voor veel senioren een feest der herkenning en uitstekend ingesteld op minder validen.

OverasseltDeLageHof-1

OverasseltDeLageHof-21

OverasseltDeLageHof-5

Beleef het plattelandsleven van rond 1900 en maak een wandeling over de ‘brink’, met een moestuin en mooie opstallen zoals een timmermanswerkplaats en een karnhuisje, alles prachtig onderhouden door meer dan 80 vrijwilligers !

OverasseltDeLageHof-2

OverasseltDeLageHof-11

OverasseltDeLageHof-24

OverasseltDeLageHof-13

Dit museum heeft inpandig een uitgebreide collectie met allerlei landbouwwerktuigen, gereedschappen en stijlkamers, waaronder zelfs nog een authentiek directiekantoor van de boerenleenbank, maar ook een groot aangepast toilet en een moderne traplift naar de 1e etage.

OverasseltDeLageHof-8

OverasseltDeLageHof-14

OverasseltDeLageHof-16

Geniet op het terras van koffie / thee met zelfgemaakte appeltaart.

Buurderij De Lage Hof, Beleef het plattelandsleven van rond 1900 in deze museumboerderij, ontdekking voor busdagtochten ! Aangepast toilet, terras en traplift, Kasteelsestraat 5, 6611 KA, Overasselt (Nijmegen) telefoon: 024-6221680  Infopagina>  Internetsite>

Leuke dagtochtbestemming voor het najaar

AALSMEER / KUDELSTAART (NH): Een geweldig leuk uitstapje in het najaar is om bij Bollenmand.nl met een groep met z'n allen een voorjaarsmand te vullen met bloembollen onder leiding van de professionals, Kees en Trix zijn al bollenkwekers sinds de jaren '60 !

KudelstaartBollenmandNL-1

KudelstaartBollenmandNL-11

KudelstaartBollenmandNL-3

Bollenmanden vullen kun je doen van oktober tot medio januari.

Na ontvangst met koffie, thee en koek is er uitleg en een voorbeeld van het maken van een bollenmand, daarna kan de groep lekker zelf aan de gang in een verwarmde kas.  Er zijn twee maten manden, maar voor busgroepen is er een mand van 23 cm hoog en 30 cm doorsnede met zo'n 60 voorjaarsbollen.

KudelstaartBollenmandNL-5

KudelstaartBollenmandNL-2

KudelstaartBollenmandNL-15

Deze mand wordt in lagen gevuld met bollen die op diverse momenten bloeien zodat je er in het voorjaar minstens drie maanden plezier van hebt.  De mand wordt afgewerkt met bloeiende violen in de bovenlaag, een kaartje met tips over de verzorging, de naam van de maker erop en in de touringcar gezet.

KudelstaartBollenmandNL-18

KudelstaartBollenmandNL-19

KudelstaartBollenmandNL-10

Rolstoeltoegankelijk, groot toilet met beugels, ontvangstruimte en bollen verkoop. Je kunt hier pinnen en als er interesse is wordt er nog een korte rondleiding door het bollenbedrijf gegeven langs de machines etc. 

KudelstaartBollenmandNL-9

KudelstaartBollenmandNL-4

KudelstaartBollenmandNL-6

Deze bestemming werd ons getipt na een succesvolle excursie van Oskam Reizen, zij waren hier zeer enthousiast over.  Met onze dank !

Bollenmand.nl, van oktober tot medio januari mooie bollenmand vullen met zo'n 60 bloembollen onder leiding van de professionals, in de lente er 3 maanden plezier van ! Hoofdweg 152, 1433 JX, Kudelstaart (Aalsmeer) tel: 0297-367254 Infopagina>  Internetsite>

Dierenshows bij Dierenpark De Oliemeulen

TILBURG (NB): Bij dierenpark De Oliemeulen komen de verzorgers met de dieren naar de groepen toe, dat is voor iedereen een hele belevenis, want sommige dieren zijn best spannend om te aaien, om je nek te hebben of zelf eens een keer vast te mogen houden...

TilburgOliemeulen-8

TilburgOliemeulen-18

TilburgOliemeulen-14

Hier krijgen groepen een onvergetelijke ervaring, dit is misschien wel de leukste 'meet and greet' die je met dieren kunt hebben en ook zeer geschikt voor seniorengroepen.  Het dierenpark heeft hartverwarmende medewerkers die hun passie en liefde voor dieren geweldig op mensen kunnen overbrengen.

TilburgOliemeulen-22

TilburgOliemeulen-11

TilburgOliemeulen-20

Er is een grote verwarmde tent met een zijkant die kan worden open geklapt en waardoor de groep direct op het veld kijkt waar de vogeldemonstraties worden gegeven. Er is een binnengedeelte met reptielen en een buitengedeelte met allerlei dieren zoals aapjes, katachtigen, uilen, stokstaartjes enzovoort....

TilburgOliemeulen-27

TilburgOliemeulen-26

TilburgOliemeulen-29

Dierenpark De Oliemeulen, leuke compacte dierentuin waar ze met de dieren naar de mensen toe komen, voor seniorengroepen is er een verwarmde tent en aangepast toilet, Reitse Hoevenstraat 30, 5042 EH, Tilburg, telefoon: 013-4630026  Infopagina>  Internetsite>

Nederlands Steendrukmuseum

VALKENSWAARD (NB): Dit museum is véééééééééééééééééél leuker dan je zou denken, het leek ons persoonlijk ook een vrij saai onderwerp, maar toen we recensies hadden gelezen van bezoekers op internet die allemaal super enthousiast waren...........  zijn we er gaan kijken en na het bezoek aan dit museum waren we definitief om !

ValkenswaardSteendrukmuseum-2

ValkenswaardSteendrukmuseum-23

Wat een enthousiaste en lieve mensen die alles heel geduldig laten zien en uitleggen, het is er gezellig, er worden machines gedemonstreerd die echt draaien. Er wordt een complete drukdemonstratie gegeven en de resultaten: verbluffend ! 

ValkenswaardSteendrukmuseum-3

ValkenswaardSteendrukmuseum-21

ValkenswaardSteendrukmuseum-5

Wat een mooie kunstwerken worden ermee gemaakt, er zijn tekeningen van complete steden die de tekenaar uit zijn hoofd heeft gemaakt. En alles moest in spiegelbeeld ook nog, zowel tekening als tekst, zo knap.

ValkenswaardSteendrukmuseum-11

ValkenswaardSteendrukmuseum-12

ValkenswaardSteendrukmuseum-15

Voor busgroepen wordt de groep in twee of drie opgedeeld en wisselt tussen een demonstratie van de steendruk procedure en een rondleiding met mooie verhalen, platen, sigarenbandjes, blikken en draaiende machines....  aanrader !

ValkenswaardSteendrukmuseum-19

ValkenswaardSteendrukmuseum-14

Grote ontvangstruimte, aangepast toilet en rolstoelvriendelijk.

 Nederlands Steendrukmuseum, het is  véééééééééééééééééél leuker dan je zou denken ! Dit leek ons persoonlijk ook een vrij saai onderwerp, maar......(lees verder>) Oranje Nassaustraat 8C, 5554 AG, Valkenswaard, tel: 040-2049841 Infopagina>  Internetsite>

Rondvaarten over de Vinkeveense Plassen

Dit hadden we nog niet, een leuke rondvaart voor touringcargroepen over de Vinkeveense Plassen.  Jim Klinkhamer, de eigenaar, kwam in 2018 in gesprek met Basjan Verschoor van Verschoor Reizen en die bracht hem op het idee om meer met touringcargroepen te gaan doen.

VinkeveenRondvaart-1

VinkeveenRondvaart-6

Klinkhamer beschikt over twee passagiersschepen, met capaciteiten van 1 x 40 personen en 1 x 70 personen. Het vaargebied Vinkeveense Plassen beslaat in totaal zo'n 10.000 hectare prachtige natuur en dit rondvaartbedrijf ligt er midden in, perfect voor een leuke vaartocht.

VinkeveenRondvaart-7

VinkeveenRondvaart-19

Parkeren kunnen touringcars op eigen terrein, 1 schip heeft een rolstoellift en er is catering en bar aan boord.  Een gids aan boord is mogelijk en dit bedrijf heeft voor busbedrijven een scherp aanbod omdat ze heel graag willen varen.  Voor busbedrijven zijn er korte lijnen, want schipper Jim Klinkhamer is hier ook zelf de ondernemer !

VinkeveenRondvaart-16

VinkeveenRondvaart-4

Klinkhamer Rondvaarten, Baambrugse Zuwe 204, 3645 AM, Vinkeveen tel: 0294-291545 / 06-25014306 Infopagina>  Internetsite>

Zalencentrum Torenzicht in Lienden bij Tiel

LIENDEN (GLD) Ja, hier klopt alles weer... goede ligging, goede accommodatie, goede prijzen, goede busparkeerplaats, goed ingesteld op minder validen, goeie uitbater die zijn hand niet omdraait voor grotere groepen en daarnaast ook nog eens een sympathieke vent is...

LiendenTorenzicht-10

LiendenTorenzicht-4

Uitbater Albert van Westreenen is van huis uit cateraar en heeft daarom ervaring met grote groepen en kan door groot inkopen voor beide bedrijven ook hele goede busprijzen aanbieden....  4 kilometer van de A-15 bij Tiel !

LiendenTorenzicht-16

LiendenTorenzicht-9

LiendenTorenzicht-5

Het partycentrum is heel erg sfeervol ingericht, beschikt over een hele grote toiletgroep, een aparte groepsingang met brede deuren, een rolstoelhelling, grote capaciteit tot wel 290 zitplaatsen en speciale touringcarparkeerplaatsen op het plein, direct voor de ingang.  

LiendenTorenzicht-14

LiendenTorenzicht-13

LiendenTorenzicht-2

We werden over dit bedrijf voor jullie getipt door Krol Reizen uit Tiel.  Meer weten ?  Zalencentrum Torenzicht, Waterstraat 11, 4033 EC, Lienden, tel: 06-51548948  Infopagina>  Internetsite>

Hypermodern kasteel in Noord-Limburg

KESSEL (L): Dit is misschien wel het meest verrassende kasteel van Nederland, het is op de oude kasteelruïne met de modernste technieken en materialen herbouwd en voorzien van een glazen dak, gekleurde led verlichting, 12-persoons lift en zelfs een groot minder validen toilet (!)

KesselDeKeverberg-18

KesselDeKeverberg-9

KesselDeKeverberg-22

Midden in Kasteel de Keverberg is een centrale ruimte met prachtige horeca. Voor busgroepen zijn er rondleidingen door gedreven gidsen en twee korte films over de geschiedenis en de herbouw inbegrepen.

KesselDeKeverberg-1

KesselDeKeverberg-5

KesselDeKeverberg-11

Daarnaast is er op de vierde etage een model van het kasteel waarbij de gidsen laten zien hoe het vroeger was. Door de glazen ramen is hier ook een fenomenaal uitzicht over de Maas vanaf ruim 30 meter hoogte.

KesselDeKeverberg-16

KesselDeKeverberg-6

KesselDeKeverberg-12

Door ligging direct aan de rivier is er op loopafstand een aanlegsteiger voor rondvaartboten. Rondom liggen de kasteeltuinen en aangrenzend is er een leuk marktpleintje met gezellige terrasjes en winkeltjes. Wat een heerlijke dagtochtbestemming, bekijk hieronder vooral het filmpje !!

 

Kasteel De Keverberg, geheel nieuw op de oude ruïne met de modernste technieken herbouwd, compleet met 12-persoons lift, glazen dak, led verlichting en minder validen toilet (!), Kasteelhof 4, 5995 BX, Kessel tel: 077-7600666  Infopagina>  Internetsite>

Grolsch Brouwerij Tour

ENSCHEDE (OV): Een zeer indrukwekkende excursie is de Grolsch Brouwerij Tour, door het publiek al meerdere jaren verkozen tot het 'Beste Uitje' van Overijssel.  In deze hypermoderne brouwerij krijgen busgroepen een persoonlijke rondleiding door deskundige gidsen.

EnschedeGrolsch-3

EnschedeGrolsch-2

EnschedeGrolsch-12

Een kijkje achter de schermen van een bedrijf waar meer dan 1 miljoen liter bier per dag wordt gebrouwen, gebotteld en gedistribueerd naar meer dan 70 landen in de wereld.  Hoe doen ze dat ? En wat zit er achter dat succes ?  Hier wordt het haarfijn uit de doeken gedaan...

EnschedeGrolsch-25

EnschedeGrolsch-28

EnschedeGrolsch-27

Een tour begint met koffie en thee en een korte speelfilm over de historie van Grolsch, daarna volgt de rondleiding door de brouwerij, die wordt afgesloten in een van de gezellige cafés met een proeverij van bieren met kaas & worst of eventueel een stamppottenbuffet.

EnschedeGrolsch-5

EnschedeGrolsch-20

EnschedeGrolsch-24

Na afloop is er voor iedereen nog een klein presentje als herinnering ! (voor ons was dat trouwens wel een heeeeel speciaal presentje....)

Grolsch Brouwerij Tour, indrukwekkende excursie met koffie, film over historie, rondleiding met gids en gezellige proeverij, al meerdere jaren verkozen tot het 'Beste Uitje' van Overijssel ! Brouwerslaan 1, 7548 XA, Enschede, telefoon: 053-4833290  Infopagina>  Internetsite>

Met Promotiereis Krol naar klompenmaker

DUSSEN (NB): Ieder jaar gaan we van Bus-idee wel een keer mee met een busdagtocht om het zelf weer even te ervaren vanuit het perspectief van de gast en om met busbedrijven van gedachten te wisselen over ontwikkelingen, wensen en praktijkzaken in hun werk....

51575926_2033343493368709_760954929383735296_n

Promotiereis Krol 2019 - 1

Vorig jaar gingen we een dagje met de Sterreis van Jacobs Reizen mee, dit jaar waren we te gast bij de Promotiereis van Krol Reizen uit Tiel.  Drie dagen op rij werden beslissers van ruim 125 groepen en verenigingen een voorbeeld-dagtocht aangeboden met bezoek aan een leuke touringcarbestemming.  Dit jaar was de keuze het bedrijf van Peter den Dekker, de humoristische klompenmaker uit Dussen.

Promotiereis Krol 2019 -6

Promotiereis Krol 2019 -3

Deze ambachtelijke klopenmakerij is al sinds 2004 lid van Bus-idee en zonder meer een zeer succesvolle busdagtochtbestemming.  Na de ontvangst met koffie en gebak werd gestart met de demonstratie klompen maken door klompenmaker Peter in een cabaret-achtige sfeer.

Promotiereis Krol 2019 -7

Na de lunch werd met de touringcars de route van het Hank-O-Mobieltje gereden, het treintje van de klompenmaker waarmee in het zomerseizoen met groepen een tochtje door de omgeving gemaakt kan worden.  Eind van de middag werd door Krol Reizen de nieuwe dagtochtbrochure gepresenteerd die met veel belangstelling door alle deelnemers aan de promotie dagtocht in ontvangst werd genomen.

Promotiereis Krol 2019 -4

Onderweg werden er veel ervaringen uitgewisseld door deze contactpersonen en ook bij Bus-idee hadden we veel aan de tips en opmerkingen die we zo links en rechts kregen tijdens de dagtocht.  Niets is zo leerzaam als midden tussen je doelgroep in een touringcar te zitten en over allerlei zaken met ze van gedachten te kunnen wisselen.

Promotiereis Krol 2019 -11

Opmerkelijk en voor onze markt leuk om te horen vonden we dat verschillende ouderenverenigingen het aantal leden de afgelopen tijd weer zagen stijgen.  Vooral bij ondernemende en actieve verenigingen voor ouderen bleken er bij een aantal in het afgelopen jaar, door mond tot mond reclame, weer tientallen nieuwe leden bij te zijn gekomen. 

DSC02473

Het sociale aspect van gezamenlijke activiteiten, ook voor de jongere oudere, blijkt toch in deze doelgroep weer heel aardig in de lift te zitten zo bleek. En daar waren de jaarlijkse uitstapjes met de bus zeker een belangrijke en gewaardeerde activiteit in.  Wat een geweldig nieuws ! 

Promotiereis Krol 2019 -8

We bedanken Krol Reizen voor de geweldig leuke en leerzame dag en natuurlijk ook de familie Den Dekker voor de uitstekende verzorging en gastvrijheid.  Kijk gerust op hun infopagina als jullie meer willen weten over de Klompenmakerij en alle mogelijkheden voor busgroepen.

Johannes de Stoker & Kaasboerderij

LIEVELDE (GLD): In de Achterhoek, in Lievelde bij Groenlo, heeft de familie Weenink een geweldig leuk bedrijf om te bezoeken met busgroepen. Zoon Johannes stookt op ambachtelijke wijze heerlijke fruitlikeuren en de familie runt daar een grote moderne kaasboerderij.

LieveldeWeenink-1

LieveldeWeenink-27

Tijdens een bezoek krijgt de groep een demonstratie met uitleg van zoon 'Johannes de Stoker' over hoe hij fruitlikeur maakt en hoe dat allemaal zo begonnen is. Met een beetje creativiteit kun je dat na afloop zelf thuis ook. Proef tijdens dit bezoek van diverse heerlijke kaassoorten en de ambachtelijk gestookte Achterhoekse fruitlikeur !

LieveldeWeenink-6

LieveldeWeenink-5

Er is een film over het reilen en zeilen op de kaasboerderij het jaar rond en daarna is er een rondleiding over de 'beleef boulevard, met diverse etalages waarbij je in de stallen met de melkrobot en de kaasmakerij kunt kijken en door de grote kaasopslag van de familie Weenink komt.

LieveldeWeenink-2

LieveldeWeenink-11

LieveldeWeenink-18

De groep neemt zelfs een kijkje in de mini stokerij van Johannes in de hooiberg. Er is een mooie groepsruimte in oude stijl, een minder validen toilet en overal zie je oude bouwmaterialen zoals gevangenisdeuren en de kleurige 'Hundertwasser stijl' van betegelen terug. 

LieveldeWeenink-24

LieveldeWeenink-15

LieveldeWeenink-17

Bezoek ook de boerderijwinkel met kaas, likeur en streekproducten. 

Meer weten ?

Johannes de Stoker & Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3, 7137 HG, Lievelde, telefoon: 0544-371446  Infopagina>  Internetsite>

De Tulperij, zooooo gezellig ingericht !

VOORHOUT (ZH) De Tulperij is het kleurrijk bloembollenbedrijf van Daan en Anja Jansze, slechts 10 minuten van de Keukenhof (leuke combinatie). Een bezoek bestaat uit een rondleiding over en rond het bedrijf met het verhaal van de groei en bloei van de bol tot bloem.

VoorhoutDeTulperij-11

VoorhoutDeTulperij-1

Iedereen krijgt hier natuurlijk ook de gelegenheid om foto's te maken tussen de felgekleurde bloemenvelden. Binnen in de nostalgisch ingerichte bloemenkas wordt een korte film vertoond over het planten, rooien, verwerken en het versturen van de bloembollen.

VoorhoutDeTulperij-8

VoorhoutDeTulperij-16

In de kas zijn vele soorten tulpen, narcissen en hyacinten te zien, gezellige zitjes en vele oude materialen en gereedschap uit het bollenvak.  Hier bakken ze de hele dag verse stroopwafels en hebben verse zelfgebakken appeltaart.

VoorhoutDeTulperij-17

VoorhoutDeTulperij-7

NIEUW: Je kunt hier nu ook van 1 augustus tot half oktober terecht, dan is er een grote Dahlia showtuin met 600 verschillende soorten dahlia's. Er worden dan ook rondleidingen geven op afspraak en ze vertellen dan het verhaal over de groei en bloei van de dahlia.

VoorhoutDeTulperij-12

VoorhoutDeTulperij-14

Deze leuke nieuwe bestemming is een tip voor jullie van Krol Reizen.

De Tulperij, wat is dat hier allemaal gezellig ingericht ! Bloembollenbedrijf van hartelijke en creatieve Daan en Anja, ze leiden rond, bakken stroopwafels, leuke film, etc. Oude Herenweg 16B, 2215 RZ, Voorhout, tel: 06-42233291 Infopagina>  Internetsite>

SIEMei en De Noordkade in Veghel

VEGHEL (NB): SIEMei (Stichting Industrieel Erfgoed Meierij) is een levendig museum met voorbeelden van industriële en ambachtelijke bedrijvigheid uit de Meierij. De collectie loopt uiteen van letterzetmachines, hout verspaanders en een dragline, tot oude telefoontoestellen, gereedschappen en een lintzaagmachine. 

VeghelSiemei-11

VeghelSiemei-13

VeghelSiemei-1

Maar ook zijn er antieke weegschalen, keukenapparatuur, televisies en radio's uit vervlogen tijden. De vrijwilligers herstellen al deze zaken weer in oude luister en brengen machines na jaren stilstand weer tot leven...

VeghelSiemei-23

VeghelSiemei-2

VeghelSiemei-3

Op de Noordkade, waar het museum is gevestigd, bruist het iedere dag van de activiteiten. Een oude veevoederfabriek is in volle glorie hersteld en biedt nu onderdak aan diverse culturele instellingen, restaurants, winkeltjes, een escaperoom, een theater, de stadsbrouwerij en zelfs een service Bioscoop....  

VeghelSiemei-5

VeghelSiemei-18

VeghelSiemei-6

Er zijn dan ook twee rondleidingen mogelijk, zodat de groep kan kiezen of splitsen.  Kies voor de techniek van vroeger in het SIEMei Museum, een rondleiding langs alle leuke winkeltjes, restaurantjes en activiteiten er omheen, of doe een combinatie van beide rondleidingen....   

VeghelSiemei-9

SIEMei, 'n Museum dat werkt ! Met rondleidingen door de techniek van vroeger in het museum en langs alle winkeltjes, restaurantjes en activiteiten van de Noordkade er omheen, Verlengde Noordkade 8, 5462 EH, Veghel Infopagina>  Internetsite>

Koperen Hoogte tussen Zwolle en Meppel

ZWOLLE (OV): De Koperen Hoogte kent iedereen wel, het ligt direct langs de A-28 tussen Meppel en Zwolle. In een oude watertoren is een draaiend panorama-restaurant op 55 meter hoogte en ook beneden zijn er verschillende restaurants en is er zelfs nog een Maritiem Museum.

ZwolleKoperenHoogte-2

ZwolleKoperenHoogte-14

ZwolleKoperenHoogte-13

Dit museum is gratis te bezoeken bij een koffie-, lunch of dinerstop en beschikt over een traplift voor minder validen.

ZwolleKoperenHoogte-6

ZwolleKoperenHoogte-10

ZwolleKoperenHoogte-5

Bij de entree is een enorm cilindervormig aquarium en naar het Panorama Restaurant zijn er glazen liften. Een bijzondere locatie waar iedere touringcarpassagier zeker van onder de indruk zal zijn.

ZwolleKoperenHoogte-11

ZwolleKoperenHoogte-17

De familie Van der Most heeft sinds 2018 het restaurant weer in eigen beheer genomen en voert sindsdien weer een prijsvriendelijk beleid voor touringcargroepen. In alle prijzen zijn museumbezoek en e.v.t. gebruik van de glazen liften naar het panorama-restaurant inbegrepen.  

ZwolleKoperenHoogte-3

De Koperen Hoogte, draaiend restaurant langs de A-28 op 55 meter hoogte met glazen liften en ook beneden zijn er diverse restaurants en is een gratis Maritiem Museum inbegrepen, Lichtmisweg 51, 8035 PL, Zwolle telefoon: 0529-428428  Infopagina>  Internetsite>

Rondvaart historische binnenstad Haarlem

HAARLEM (NH): Rederij 't Smidtje heeft voor busgroepen prachtige rondvaarten door en rond de historische binnenstad van Haarlem, o.a. langs Molen de Adriaan, het Teylers Hofje en de Basiliek St. Bavo...

HaarlemSmidtje-0

HaarlemSmidtje-5

Opstappen is recht tegenover Teylers Museum aan het Spaarne, hier mag de touringcar tijdelijk even stoppen om de groep in- en uit te laten stappen voor de rondvaart van ca. 50 minuten langs de Haarlemse bezienswaardigheden.

HaarlemSmidtje-4

De twee lage rondvaartboten van 40 en 26 personen hebben een inrichting met tafeltjes, daarnaast is er bij mooi weer ook een sloep voor 32 personen. Voor grotere groepen is er een rolstoeltoegankelijk partyschip beschikbaar.

HaarlemSmidtje-13

HaarlemSmidtje-11

Aan boord is koffie of zijn lunches mogelijk, bel Marissa voor meer info

Smidtje Rondvaart Haarlem, door en rond de stad historische binnenstad van Haarlem. In 50 minuten o.a. langs Molen de Adriaan, het Teylers Hofje en de Basiliek St. Bavo, Spaarne 11a, 2011 CC, Haarlem, tel: 023-5357723 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant Belvedère op de Markt in Gouda

GOUDA (ZH): Restaurant Belvedère ligt in het hart van Gouda, met prachtig uitzicht op de Markt en het historische stadhuis. Het restaurant werkt met name met ambachtelijke en lokale producten uit Gouda en haar directe omgeving. We werden getipt over deze locatie.

GoudaBelvedere-3

GoudaBelvedere-1

Pal voor dit restaurant is in de zomer iedere woensdag, van begin juni tot de tweede week september, de Curiosa Mont-Martre Markt en van begin april tot eind augustus op donderdagmorgen de Kaasmarkt.

GoudaBelvedere-7

GoudaBelvedere-4

Voor touringcargroepen wordt altijd het restaurant op de begane grond gereserveerd. Touringcars kunnen parkeren op parkeerplaats Klein Amerika, van daaruit is het voor de groep ca. 550 meter te voet door een gezellige winkelstraat naar het restaurant op de Markt. 

GoudaBelvedere-2

GoudaBelvedere-8

Mocht de groep iets minder goed ter been zijn, dan kan men ook dichterbij uitstappen op ca. 170 meter afstand bij de St. Jansbrug.  Hier mag de bus 15 minuten stoppen om gasten in- en/of uit te laten stappen.

Belvedère is een prima tip voor jullie van Triomf Tours uit Nieuwegein !

Restaurant Belvedère, Markt 45, 2801 JK, Gouda, tel: 0182-512421  Infopagina>  Internetsite>

Pannenkoekenrestaurant Berg & Dal

HOOG-SOEREN (GLD): In het prachtige bos- en heidegebied van Hoog-Soeren in de gemeente Apeldoorn ligt dit zeer sfeervolle pannenkoekenrestaurant, dat helemaal is ingericht met hout- en wildversieringen.  En de heerlijke pannenkoeken zijn beroemd !

HoogSoerenBergenDal-1

HoogSoerenBergenDal-2

Voor busbedrijven en touroperators heeft men hier een heel scherp en mooi aanbod, op een sprookjesachtige locatie, amper 10 kilometer van de afslag in de A-1 en vrijwel in de achtertuin van Paleis Het Loo.

HoogSoerenBergenDal-3

HoogSoerenBergenDal-9

Zeer betaalbaar zijn ook de tochten met gids die mee kan rijden op de touringcar en waarbij er een mooie rondrit wordt gemaakt door de omgeving langs o.a. de kroondomeinen en het imposante art-deco zendstation Radio Kootwijk, een uniek rijksmonument.

HoogSoerenBergenDal-10

HoogSoerenBergenDal-11

Koffie en thee met appelgebak, 12-uurtje met soep en kroket of Gelders pannenkoeken menu met soep en en ijs na.  Een gids op de bus of een workshop 'Pannenkoeken borden schilderen'... echt leuk en betaalbaar !

Pannenkoekenrestaurant Berg & Dal, Hoog Soeren 30, 7346 AB, Hoog Soeren, telefoon: 055-5191219 Infopagina>  Internetsite>

Bezoek aan de fabriek van Schrobbelèr

TILBURG (NB): Schrobbelèr, het Brabantse likeurtje, heeft sinds 2018 een verrassende en nieuwe experience.  De groep gaat door een geheime deur en wordt meegenomen in de Bourgondische wereld van deze kruidenlikeur met decors, licht, geluid en visuele verrassingen !

Tilburg Schrobbeler

Tilburg Schrobbeler

Tijdens deze ontdekkingstocht maken groepen kennis met het verhaal achter Schrobbelèr. Proef, ruik en luister je weg door de historie, het geheim van het familierecept, het bottelen van de kruiken en de warme sfeer van Schrobbelèr. Hier kun je proeven, ruiken en een film bekijken.

Tilburg Schrobbeler

Tilburg Schrobbeler

Het Brabantse kruidenlikeurtje ontstond in de jaren '70 in het huisbarretje van Jan Wassing, als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank.  Op eigen initiatief mengde hij wat dranken, aangevuld met homeopathische middelen... en dat mengseltje bleek een groot succes !

Tilburg Schrobbeler

Tilburg Schrobbeler

Zo ontstond de gewaardeerde sfeerverhogende kruidenlikeur Schrobbelèr. De distilleerderij en fabriek in Tilburg en de bijbehorende  fabriekswinkel is geweldig voor touringcargroepen om te bezoeken.

meezingmiddag-schrobbeler

Tilburg Schrobbeler

Een excursie begint en eindigt altijd in het gezellige proeflokaal 'Bij d'n Schrobbelèr' op de eerste etage, hier is vooraf en na afloop voor iedereen nog een heerlijk glaasje Schrobbelèr en eventueel zelfs live muziek bij te boeken.  (zie ook het filmpje hieronder voor een indruk)

 

TilburgSchrobbeler-1

-- Zeer goed en professioneel gedaan, wij vinden dit een topexcursie --

Schrobbelèr, met fabrieksrondleiding, de experience, likeur proeverij en eventueel meezingen met live muziek in proeflokaal 'Bij d'n Schrobbelèr', incl. bezoek aan de fabriekswinkel. Polluxstraat 29, 5047 RA, Tilburg, telefoon: 013-5156160 Infopagina>  Internetsite>

Naar Rob Achten in het Weserbergland !

VLOTHO (D): Op maar 135 kilometer over de Nederlandse grens bij Oldenzaal ligt het Best Western Hotel Bonneberg in het Weserbergland tussen Osnabruck en Hannover, een groot hotel met 98 kamers...

VlothoHotelBonneberg-12

VlothoHotelBonneberg-5

Het hotel ligt midden in een heel erg leuk gebied voor busreizen. Ook op routes richting Hannover/Berlijn ligt het heel praktisch en op korte afstand van het kruispunt tussen de AB-30 & AB-2.  Een perfect busadres voor betaalbare koffie-, lunch- en dinerstops onderweg.

VlothoHotelBonneberg-4

VlothoHotelBonneberg-13

Directeur is de gastvrije Limburger Rob Achten, bij veel busbedrijven voorheen bekend van Hotel Holst bij Hamburg. 

Luftbild-des-Kaiser-Wilhelm-Denkmals

VlothoHotelBonneberg-15

Hij kan behulpzaam zijn met tips en adviezen voor leuke excursies in de omgeving en scherpe aanbiedingen doen.  Bel hem gerust voor een persoonlijke offerte of ga eens gezellig een keer bij hem langs....

Best Western Hotel Bonneberg, met betaalbare busstops en leuke meerdaagse reizen naar het Weserbergland en de gastvrije Limburger Rob Achten (v/h Hotel Holst), Wilhelmstrasse 8, 32602, Vlotho, telefoon: 0049-57337930  Infopagina>  Internetsite>

-----------------------------------------------------

Meer in het Nieuwsarchief 2019-2018>
Meer in het Nieuwsarchief 2018-2017>
Meer in het Nieuwsarchief 2017-2016>
Meer in het Nieuwsarchief 2016-2015>
Meer in het Nieuwsarchief 2015-2014>

Meer in het Nieuwsarchief 2014-2013>
Meer in het Nieuwsarchief 2013-2012>
Meer in het Nieuwsarchief 2011-2010>

terug naar boven >
terug naar voorpagina>

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

NIEUWS EN ACTUALITEIT:

In deze rubriek verzamelen wij leuke nieuwsberichtjes en voorpagina-artikelen die interessant zijn voor de touringcarbranche.

  adreslijsten

touringcarbedrijven: klik op een provincie >

    

groepsrestaurants klik op een provincie >

bezoekwaardigheden klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie > 

vip & business class: klik op een provincie >

    

 


 

 

© Deze website is 17-01-20 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

's >