Nieuws en actualiteit

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants 

categorieën

TERUG NAAR:
Voorpagina

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties

BUITENLAND:
infopagina's België
infopagina's Duitsland

infopagina's Oostenrijk
reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten

TOURINGCARFOTO'S:
bussen Bertie Willemsen

modelbussen B. Tieben

TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

TERUG NAAR:
Voorpagina
Inhoudsopgave
 


 

 

't Wapen van Stellendam

STELLENDAM (ZH): Restaurant 't Wapen van Stellendam is al sinds 1977 een bekende pleisterplaats voor touringcarbedrijven met hun groepen.  Op doorreis of voor een dagtocht verzorgt men hier graag jullie groepen met koffie-, lunch- of dinerstops op Goerree-Overflakkee tussen Ouddorp en Hellevoetsluis.

StellendamWapenVanStellendam-1

StellendamWapenVanStellendam-7

Het Wapen van Stellendam

Het bedrijf is goed met touringcars te bereiken en de touringcar kan voor de deur stoppen en parkeren, er is zelfs een speciale ingang voor groepen.  En omdat ze hier heel goed begrijpen wat busgroepen willen, wordt alles hier altijd keurig uitgeserveerd.

Alles is gelijkvloers en het bedrijf beschikt over drie ruimtes voor ca. 50 personen, daarmee is het zeer geschikt voor groepen tot 140 personen. Door deze indeling, kan men zelfs meerdere gezelschappen tegelijk bedienen.

StellendamWapenVanStellendam-11

Al vele decennia een goed busadres dat niet mag ontbreken bij Bus-idee !

Meer weten ?

Stellendam: 't Wapen van Stellendam, al sinds 1977 een bekende pleisterplaats voor touringcarbedrijven met hun groepen op doorreis of voor een dagtocht. Prima koffie-, lunch- en dinerstops. Voorstraat 2, 3251 BD, tel: 0187-491376  Infopagina>  Internetsite

Kavel II Eten & Drinken in Middenbeemster

Voor jullie dagtochten of andere reizen naar of via Noord-Holland hebben we hier weer een tip van Eemland Reizen gekregen. Een gezellig adres voor een koffiestop, lunch of diner en ruimte voor groepen van 25 tot 120 personen. Restaurant Kavel II Eten & Drinken is centraal gelegen in het buitengebied van Middenbeemster. Vanuit het restaurant kijk je uit over prachtige groene golfbaan Kavel II en de polders van het werelderfgoed De Beemster.

MiddenbeemsterII-11

MiddenbeemsterII-16

De ideale ligging vlakbij diverse snelwegen, 20 minuten naar Amsterdam, 10 minuten naar de Zaanse Schans, uitstappen voor de deur, gratis parkeren, vlotte bediening en de gastvrijheid maakt Kavel II Eten & Drinken tot een uitvalshaven bij uitstek ! Met lift, plateau traplift en een aangepast toilet. 

MiddenbeemsterII-14

MiddenbeemsterII-12

Voor touringcargroepen zijn ze op reservering vrijwel altijd geopend !

Meer weten ?

Restaurant Kavel II Eten & Drinken, gezellig adres, ca. 5 minuten van de A-7, voor een koffiestop, lunch of diner en ruimte voor groepen van 25 tot 120 personen. Volgerweg 42, 1462 HR, Middenbeemster, tel: 0299-422005 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant op 2 minuten van de A-16 bij Breda

Hier presenteren we jullie een hele praktische ontdekking op maar 2 minuten van de A-16 ter hoogte van Breda in Prinsenbeek.  Je kunt de touringcar op een pleintje in de vorm van een rotonde tot vrijwel voor de deur rijden. Na een goede ervaring met Verschoor Reizen heeft Marktzicht ons gevraagd of ze zichzelf hier mochten presenteren als adres voor koffiestops, lunches en diners tijdens dagtrips of op routes van en naar België, Frankrijk of Engeland.

Ja natuurlijk !!!

PrinsenbeekMarktzicht-10

PrinsenbeekMarktzicht-12

PrinsenbeekMarktzicht-1

Marktzicht is 7 dagen per week open, heeft veel ervaring met groepen en je kunt hier al vanaf 10 uur 's morgens terecht voor koffiestops. Er zijn drie zalen met 50 zitplaatsen, die ook met schuifwanden gecombineerd kunnen worden. Dit is ons snelst bereikbare touringcarrestaurant op de route Antwerpen-Rotterdam v.v.

Meer weten ?

Marktzicht, het snelst bereikbare busrestaurant op de route Rotterdam-Antwerpen, slechts 2 minuten van de A-16 ! Koffiestops vanaf 10 uur al mogelijk, 7 dagen per week open. Markt 10, 4841 AC, Prinsenbeek, tel: 076-5412207  Infopagina>  Internetsite>

Klompenmakerij Koop in prachtig Twente

DE LUTTE (OV): Dagtochtbestemming Klompenmakerij Koop is door oprichter Graets Koop opgezet in 1902, da's ondertussen al ruim een flinke eeuw geleden.  Nu is de vierde generatie in dit prachtige gedeelte van Twente, alweer ijverig bezig met het fabriceren van klompen. Het zit ze hier bij de familie Koop gewoon in de genen !

DeLutteKoop-4

DeLutteKoop-6

DeLutteKoop-2

Deze ambachtelijke Twentse klompenmakerij is nog volledig in bedrijf en is daarmee een van de laatste machinale klompenmakerijen van ons land. Groepen kunnen dat hier nog dagelijks komen bekijken.  Er is een mooie ruime ontvangstruimte, een filmzaal, een museum en een grote werkplaats waar wordt gedemonstreerd.

DeLutteKoop-8

In de filmruimte ziet de groep een film over de Koop's geschiedenis en hoe klompen worden gemaakt.

DeLutteKoop-1

DeLutteKoop-16

Waar klompenmaker Remon zich dagelijks bezig houdt met de productie en demonstraties, is Marjo vaak druk met de (hand)beschildering van de klompen en de zorg voor de winkel, het museum en de koffieruimte, hier kunnen groepen gezellig zitten en een kopje koffie of thee met een heerlijke plak Twentse krentenwegge nuttigen.

DeLutteKoop-12

DeLutteKoop-13

DeLutteKoop-20

De touringcar kan direct voor de  deur op eigen terrein parkeren.

Meer weten ?

Klompenmakerij Koop, ambachtelijke klompenmakerij in Twente die nog volledig in bedrijf is, met filmzaal, koffiekamer, museum en demonstraties door enthousiaste klompenmaker. Lossersestraat 72, 7587 PZ, De Lutte, tel: 0541-551267 Infopagina>  Internetsite>

Landrestaurant 'De Hooiberg' en Blikmuseum

KOEKANGE (DR): Landgoed Welgelegen heeft voor busgroepen een sfeervol Landrestaurant 'De Hooiberg' en een leuk Blikmuseum om te bezoeken.  Moeder Mieneke heeft haar hele leven ouderwetse blikken verzameld van sigarenblikjes tot blikken waspoeder en kan daar in haar presentatie fantastisch over vertellen.

KoekangeLandgoedWelgelegen-2

KoekangeLandgoedWelgelegen-3

KoekangeLandgoedWelgelegen-7

Haar dochters Dieke en Johanna runnen het Landrestaurant met veel passie en inzet.  Ze doen hier alles zelf, waardoor er voor touringcarbedrijven korte lijnen zijn en goede betaalbare prijzen voor alle mogelijke busstops. De dames hebben al veel ervaring met alle soorten ouderengroepen en verenigingen. 

KoekangeLandgoedWelgelegen-6

KoekangeLandgoedWelgelegen-14

KoekangeLandgoedWelgelegen-20

Beneden is plaats voor ca. 35 personen, op de vide (met zicht naar beneden) zijn nog eens 20 zitplaatsen per ruime trap goed bereikbaar.  Het Landgoed is Rijksmonument en heeft ook een leuke bloemenweide om even door te wandelen.  In de zomer is er een prachtig terras waar je heerlijk kunt zitten. 

KoekangeLandgoedWelgelegen-4

Dit leuke busadres is weer een tip voor jullie van Verschoor Reizen !

Meer weten ?

Koekange: Landgoed Welgelegen, erg leuk met Landrestaurant 'De Hooiberg' en Blikmuseum !  Moeder Mieneke en dochters Dieke en Johanna ontvangen graag touringcargroepen. Prinsesseweg 8, 7958 RT, tel: 0522-451771  Infopagina>  Internetsite>

Flevotin Zeewolde kan weer groepen ontvangen !

ZEEWOLDE (FL): Afgelopen jaar heeft Flevotin de indeling van het bedrijf veranderd en besloten ze een gedeelte van het pand te verhuren voor opslag waardoor er minder ruimte was voor de groepen. Nadat ze zich hadden afgemeld bij Bus-idee, kwamen ze toch tot de conclusie dat ze die gezellige groepen toch wel erg leuk vonden...

ZeewoldeFlevotin-10

ZeewoldeFlevotin-7

Met wat denk- en schuifwerk hebben ze het nu kunnen oplossen en zijn ze weer helemaal klaar voor het ontvangen van groepen tot 40 personen.  Tingieterij Flevotin is een familie bedrijf van vader, dochter en schoonzoon. Graag nemen ze jullie groepen mee om ze het oude Tin ambacht te laten zien en leiden daarbij enthousiast rond met uitgebreide uitleg en demonstraties.  Ze laten graag zien hoe ze een artikel van tin maken van het allereerste begin tot dat het product naar de klant gaat of in de winkel komt.   Erg interessant !

ZeewoldeFlevotin-1

ZeewoldeFlevotin-11

Flevotin is gespecialiseerd in het maken van promotie en relatiegeschenken, ook hebben ze een grote collectie met decoratie artikelen. Denk hierbij aan bloemen, dieren, oude beroepen, en nog veel meer leuks. In de winkel hebben ze hier een ruim assortiment met verschillende van tin gemaakte dingen.

ZeewoldeFlevotin-12

Voor iedere bezoeker is er na afloop nog een leuk presentje voor thuis !

Meer weten ?

Zeewolde: Flevotin, familiebedrijf met demonstraties tin gieten en bewerken voor groepen tot 40 personen. Voor iedere bezoeker is er na afloop van het bezoek nog een leuk presentje voor thuis ! Baardmeesweg 37, 3899 XT, tel: 036-5222902  Infopagina>  Internetsite

NIEUW: Restaurant 'De Zwammenberg'

DE MOER (NB): Restaurant De Zwammenberg heeft via een tip van een collega, contact met ons opgenomen omdat ze heel gemotiveerd zijn om touringcargroepen te ontvangen en ze daarvoor een zeer geschikt en sfeervol ingericht bedrijf aan de rand van De Moer hebben. De Moer is een klein gezellig dorpje ten noorden van Tilburg.

DeMoerZwammenberg-5

DeMoerZwammenberg-7

De grappige naam Zwammenberg komt van een vroegere oesterzwammenkwekerij die vroeger hier op deze locatie was gevestigd.  Deze oesterzwammen komen hier ook vaak terug in de heerlijke huisgemaakte producten, daarmee doen ze bij dit restaurant hun naam graag eer aan, kijk maar eens naar de drie speciale busmenu's in de pagina !

DeMoerZwammenberg-11

DeMoerZwammenberg-13

Binnen heerst een warme huiselijke sfeer en Brabantse gastvrijheid. Langs de rand van het dak staan allemaal leuke oude blikken van vroeger. Bij mooi weer kan de groep ook genieten van het terras met uitzicht op natuurgebied Huis ter Heide.  Er is een minder validen toilet aanwezig en alles is hier gelijkvloers en dus prima toegankelijk.

DeMoerZwammenberg-1

De touringcar kan tot de voordeur rijden en op eigen terrein parkeren.  

Meer weten ?

De Moer: Restaurant De Zwammenberg, voor een warme huiselijke sfeer en Brabantse gastvrijheid. Nieuw en heel gemotiveerd om touringcargroepen te ontvangen ! Zijstraat 20, 5176 NG, telefoon: 013-5156010 / 013-2032616  Infopagina>  Internetsite

Pater-Abt Abibos en zusters Miriam en Elisabeth

OUDENBOSCH (NB): Afgelopen seizoen is de exploitatie van rondvaartboot Merijntje Gijzen overgenomen door pater-abt Abbot Abibos van de Georgisch-Orthodoxe kerk en twee zusters van Reinier van der Zee.  Pater Abibos en de zusters wonen zelf op het enige kloosterschip ter wereld in Dinteloord.  Uiteraard waren we wel erg benieuwd hoe dat allemaal zou gaan met de rondvaarten, want het is natuurlijk wel even wennen en een bijzondere belevenis.

Oudenbosch-Rondvaart-en-Basiliek-12

Oudenbosch-Rondvaart-en-Basiliek-14

Verschoor Reizen had dit voorjaar twee dagen promotiedagtocht met in het programma o.a. een rondvaart met de Merijntje Gijzen, best spannend of dat allemaal goed zou gaan.  Voor de gelegenheid had Verschoor ons ook uitgenodigd om mee te gaan om het allemaal eens zelf te ervaren..... het werd een geweldige belevenis en alles was prima geregeld.  De zusters hadden hun specialiteit, een heerlijke pompoensoep met room en cognac gemaakt !

Oudenbosch-Rondvaart-en-Basiliek-9

Oudenbosch-Rondvaart-en-Basiliek-15

Er was prima uitleg over wat er onderweg allemaal te zien was en als klap op de vuurpijl live-muziek aan boord ! 

Oudenbosch-Rondvaart-en-Basiliek-13

De Merijntje Gijzen doet rondvaarten vanuit Steenbergen naar de filmlocatie van de vroegere VARA televisie serie Merijntje Gijzen en vanuit Oudenbosch waar de Sint Pieter van Oudenbosch voor of na de rondvaart kan worden bezocht met een leuke rondleiding. We zijn blij dat we jullie dus de sympathieke Pater Abibos en zusters Miriam en Elisabeth met een gerust hart kunnen aanbevelen met hun rondvaarten en we hopen ze aan jullie persoonlijk voor te kunnen stellen op onze Bus-idee-dag op donderdag 21 november, dan kunnen jullie zelf met ze kennis maken !

We wensen ze alvast een geweldig seizoen toe met veel leuke touringcargroepen !

Meer weten ?

Oudenbosch: Rondvaart & Basiliek Oudenbosch, bezoek de Sint Pieter uit Rome, maar dan een slagje kleiner, in combinatie met prachtige rondvaart met koffie, appelgebak en lunch aan boord, telefoon: 06-42182611 Infopagina> Internetsite>

Steenbergen: Merijntje Gijzen rondvaarten langs de filmlocatie van de TV-serie Merijntje Gijzen die in 1974 werd uitgezonden door de VARA. Met koffie, appelgebak, lunch en mogelijk entertainment aan boord, telefoon: 06-42182611 Infopagina> Internetsite>

Kloosterdorp Steyl bij Venlo, uniek in de wereld !

STEYL (L): Het Kloosterdorp Steyl ligt aan de Maas bij Venlo en is uniek in de wereld. Als het je er nog nooit van gehoord hebt, dan raden we je aan het filmpje met Huub Stapel onderaan dit artikel te bekijken, er is gewoon zo veel te zien !  Het is zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan een selectie van de bezoekwaardigheden.

SteylKloosterdorp-17

SteylKloosterdorp-4

Daarom zijn er voor touringcargroepen keuzeprogramma's waaruit je een dag(deel) kunt samenstellen waarbij een gids de groep tijdens het programma van A tot Z kan begeleiden.  Bij weersgevoelige onderdelen zoals tuinen kan het programma ter plekke nog worden aangepast als dat eventueel gewenst mocht zijn.

Steylvol keuzemenu:

(vrijwel alles ligt op loopafstand van elkaar)

- Missiemuseum: 75 minuten De tijdcapsule & de dierenwereld van toen
- Wereldpaviljoen: 90 minuten Wereldreis naar Nicaragua en Ghana
- Ketelhuis: 75 minuten: De klooster ambachten en energievoorziening
- Botanische tuin Jochumhof: 75 minuten met kas en terras a.d. Maas
- Kloostertuinen: 75 minuten met bezoek aan uniek gemaakte grotten
- Heilig Hartklooster of Kerk Sint Michael: 75 minuten rondleidingen
- Bierproeverij in Kloosterbrouwerij Steyl: 60 minuten als afsluiter

(deze musea liggen iets verder weg)

- Limburgs Schutterijmuseum: 75 minuten: Mooie Limburgse traditie.
- Tiendschuur: 75 minuten: hier draait alles om prachtig keramiek.

Ontvangst bij aankomst met koffie en vlaai, een lunch of buffet bij Grandcafé Jochumhof of Brasserie ’t Vaerhoes kan worden geregeld. Het hele dag(deel) programma wordt van A tot Z geregeld en desgewenst begeleid (aanrader)

SteylKloosterdorp-15

SteylKloosterdorp-3

SteylKloosterdorp-10

We hebben 3 leuke voorbeeld arrangementen in de infopagina gezet, maar alle combinaties zijn mogelijk.

Bekijk hieronder het filmpje over Kloosterdorp Steyl met Huub Stapel

>>>  Extra veel foto's van deze bestemming in de fotogalerij in de infopagina ! <<<

Meer weten ?

Kloosterdorp Steyl, uniek in de wereld, met keuzeprogramma's waaruit je zelf een dag(deel) kunt samenstellen met een gids die de groep van A tot Z kan begeleiden. Bus parkeren i/d Sint Michaelstraat, 5935 BL tel: 06-33964603 Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: Het Nationaal Grammofoonmuseum !

NIEUWLEUSEN (OV): We hadden er nog nooit van gehoord, maar via Eemland Reizen kregen we contact met een superleuk museum voor seniorengroepen, echt een levendig museum waar muziek in zit ! Hier ga je terug in de tijd waarin er voor het eerst muziek uit apparaten kwam, via speeldoos naar wasrollen, de 78 toeren plaat en de vinyl elpee. In 't Olde Gemientehuus van Nieuwleusen worden groepen ontvangen met oude muziek.

NieuwleusenGrammofoonmuseum-28

NieuwleusenGrammofoonmuseum-31

In dit museum vind je een mega collectie afspeelapparaten uit vervlogen tijden.

Er worden gezellige meezingplaatjes gedraaid van vroeger. Na de koffie en gebak, volgt er een presentatie van een half uur, waarbij van alles wordt gedemonstreerd door een vrijwilliger. Dan gaat de groep door het museum.

NieuwleusenGrammofoonmuseum-23

NieuwleusenGrammofoonmuseum-7

Zo luisterden opa en oma vroeger voor het eerst naar muziek in huis.

Overal worden de meest bijzondere, wonderlijke en vernuftige apparaten gedemonstreerd, meezingen mag ! Er is een lift en er zijn her en der stoelen beschikbaar zodat ook onderweg even gezeten kan worden door ouderen.  In het platencafé kan de groep singeltjes luisteren met ouderwetse oorschelpen zoals vroeger in de platenzaak.

NieuwleusenGrammofoonmuseum-29

Direct naast en tegenover het museum is prima horeca waar de groep eventueel nog kan lunchen. Een geweldige ontdekking !  Dit museum is weer een geweldige tip voor jullie van Eemland Reizen uit Hilversum !

Meer weten ?

Nationaal Grammofoonmuseum, hier spelen ze op de meest bijzondere, wonderlijke en vernuftige afspeelapparaten de muziek van vroeger ! Met wasrollen, 78 toeren platen etc. Westeinde 2, 7711 CK, Nieuwleusen, tel: 06-51272638 Infopagina>  Internetsite

'Busstops 2.0' bij het Afsluitdijk Wadden Center

KORNWERDERZAND (FR): Als je onlangs nog met je touringcar over de Afsluitdijk bent gereden, is je misschien dit bijzondere gebouw nog nooit opgevallen, maar het is de moeite waard ! Er is een schitterend restaurant en erboven iets leuks om te bezoeken.  Er is een lift, een invalidentoilet en verrassend mooie horeca met uitzicht over het water van het IJsselmeer.  Liefhebbers kunnen zelfs per trap het panoramadak nog beklimmen.

KornwerderzandAfsluitdijkWaddenCenter-8

KornwerderzandAfsluitdijkWaddenCenter-10

KornwerderzandAfsluitdijkWaddenCenter-16

Voor een klein bedragje breiden busgroepen een koffie- of lunchstop hier uit met een bezoekerscentrum dat begint met een spectaculaire wind, beeld en geluid beleving in de 'Stormkamer' en eindigt met Aquavista, een visuele rondvlucht over allerlei bezienswaardigheden rond de voormalige Zuiderzee. Met VR brillen kun je zien hoe vissen door de toekomstige 'Migratie Rivier' van de Waddenzee naar het IJsselmeer en terug kunnen zwemmen. 

KornwerderzandAfsluitdijkWaddenCenter-2

Bekijk hierboven een klein fragment uit de filmvertoning Aquavista die je levensgroot kunt bekijken in het Afsluitdijk Wadden Center : “Wat een beleving deze film! Het voelt echt net alsof je meegaat de lucht in!”

Meer weten ?

Afsluitdijk Wadden Center, prachtig IJsselmeer panoramarestaurant met op de eerste etage spectaculaire wind, beeld en geluid belevingen ! Rolstoeltoegankelijk. Afsluitdijk 1c, 8752 TP, telefoon: 0517-723026 Infopagina>  Internetsite>

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

SCHOONHOVEN (U): In het vestingstadje Schoonhoven is het Nederlands Zilvermuseum een bestemming die al vele jaren door vele touringcargroepen wordt bezocht.  Naast de prachtige collectie zijn ook de demonstraties van de beroemde zilversmid erg populair.  De groep kan worden ontvangen in de 60 persoons ontvangstruimte met koffie en gebak, waar na een introductie een rondleiding volgt langs topstukken zoals 'Het kroontje van Maxima' dat ze droeg tijdens haar sprookjesachtige huwelijksvoltrekking met Koning Willem-Alexander.

SchoonhovenZilvermuseum-13

SchoonhovenZilvermuseum-16

SchoonhovenZilvermuseum-23

Maar ook o.a. Zeeuwse knopen en een complete winkelinrichting van Van Kempen en Begeer zijn meer dan de moeite waard.  Het museum is rolstoeltoegankelijk, heeft een lift, een museumwinkel en wisselexposities.

SchoonhovenZilvermuseum-2

SchoonhovenZilvermuseum-6

De combinatie met wat vrije tijd om te wandelen en shoppen in het Zilverstadje is geschikt voor groepen die een stukje lopen geen probleem vinden, omdat touringcars niet in het oude centrum kunnen komen. 

SchoonhovenZilvermuseum-33

SchoonhovenZilvermuseum-31

TIP: 'Workshop draadsieraad':  Probeer het zelf en ga naar huis met een zilveren hanger!

Meer weten ?

Het Nederlands Zilvermuseum met demonstraties van de zilversmid en de meest prachtige objecten zoals 'het kroontje van Maxima' dat ze droeg tijdens haar sprookjesachtige huwelijk. Kazerneplein 4, 2871 CZ, Schoonhoven, telefoon: 0182-385612 Infopagina>   Internetsite>

Het Nationaal Modelspoor Museum

SNEEK (FR): Modeltreinen en de bijbehorende modelbouw van treinbanen zijn altijd al populair geweest bij jong en oud. Zeker sinds het TV programma 'De Grote Kleine Treinen Competitie' met Andre van Duin wekelijks op televisie te zien was. Hierin namen teams het tegen elkaar op en bouwden in korte tijd de mooiste treinbanen...

SneekModelspoormuseum-1

SneekModelspoormuseum-5

In het sfeervolle station van Sneek presenteert het Modelspoor Museum de geschiedenis van het Nederlandse spoor in miniatuur, maar ook prachtige voorbeelden van modelbouw en diorama's van de hele wereld in het klein.

SneekModelspoormuseum-4

SneekModelspoormuseum-26

In het museum vind je meer dan 2500 modellen en overal knoppen om treintjes te laten rijden !

Bij een rondleiding gunt het museum ook een kijkje achter de schermen in werkplaats en depot. Er is een lift, een traplift en een rolstoeltoilet. 's Morgens en dinsdags is het museum helemaal voor (touringcar)groepen beschikbaar.

Voor iedere busgroep wordt dan een ontvangstruimte op maat gemaakt

SneekModelspoormuseum-27

SneekModelspoormuseum-25

SneekModelspoormuseum-24

Meer weten ?

Het Nationaal Modelspoor Museum, beleef een soort 'Grote Kleine Treinen Show' in het station van Sneek, met lift, rolstoeltoilet en 's ochtends exclusief voor busgroepen ! Dr. Boumaweg 17b, 8601 GM, Sneek. telefoon: 0515-430021 Infopagina>  Internetsite

***************

Watertoren Werkhoven met lift bij Utrecht

WERKHOVEN (U): Kom op bezoek bij de familie Smeulders, zij wonen met hun hele familie in een prachtige watertoren in het Kromme Rijn gebied bij Utrecht tussen Bunnik en Wijk bij Duurstede! Ze hebben hem helemaal zelf opgeknapt en kunnen daar erg smeuiig over vertellen. Je kunt de toren bezoeken en er is een lift in gebouwd. 

WerkhovenWatertoren-1

WerkhovenWatertoren-11

Op de begane grond is horeca met een overdekt verwarmd terras aan het water. De familie Smeulders serveert hier warme appel-notentaart met echte slagroom inclusief 2 kopjes koffie, cappuccino, thee of fris en/of een lunch.

WerkhovenWatertoren-breed1

WerkhovenWatertoren-10

WerkhovenWatertoren-9

Voor liefhebbers in de groep die wel eens boven willen kijken, leuke uitleg willen hebben over hoe een watertoren werkt en deze familie hier terecht is gekomen, wordt een rondleiding aangeboden tegen een kleine vergoeding.

WerkhovenWatertoren-7

WerkhovenWatertoren-6

Geniet boven in de toren van een adembenemend mooi uitzicht over het Kromme Rijn gebied !

Meer weten ?

Watertoren Werkhoven, koffiestop of lunch bij de familie Smeulders, die wonen met z'n allen in een prachtige watertoren. Leuke rondleidingen tegen een kleine vergoeding. Er is een lift ! Watertorenweg 1, 3975 SK, Werkhoven 06-22581216 Infopagina>  Internetsite

NIEUW: Workshops Bossche Bollen in Raadskelder

DEN BOSCH (NB): Al jarenlang zijn de workshops waarbij busgroepen zelf Bossche Bollen of Brabantse Worstenbroodjes maken bij Bakkerij Royal zeer populair. Het is een geweldige belevenis en na afloop krijgt iedereen twee van die zelfgemaakte lekkernijen mee naar huis.  Vanwege het grote succes heeft Bakkerij Royal nu groot nieuws, sinds september hebben ze een 2e locatie geopend: De oude Raadskelder onder het Stadhuis !

DenBoschRoyalRaadskelder-17

DenBoschRoyalRaadskelder-14

Nadat we dit nieuws hadden gehoord zijn we natuurlijk meteen naar Den Bosch afgereisd om het allemaal te bekijken. Wat een prachtige plek !  De Raadskelder is een zeer sfeervolle locatie voor grote groepen en is toegankelijk voor iedereen die een paar traptreden af kan dalen. Omdat het een monumentale kelder betreft is deze niet toegankelijk voor minder validen, maar deze groepen kunnen natuurlijk altijd bij Bakkerij Royal terecht.

DenBoschRoyalRaadskelder-13

DenBoschRoyal-2

Hier toont Jules van Bakkerij Royal zo'n heerlijk blad vol zelfgemaakte Bossche Bollen. Mochten jullie meer vragen hebben over de mogelijkheden kun  je altijd contact opnemen met de bakkerij natuurlijk.  De Raadskelder kan groepen ontvangen tot 50/55 personen, er is een ontvangstruimte voor de koffie en twee mooie workshopruimtes: Het Lab met capaciteit tot 30 zitplaatsen en de Oude Regtbank met capaciteit tot 26 personen.

DenBoschRoyalRaadskelder-12

DenBoschRoyalRaadskelder-15

Voor meer informatie over de workshops en foto's van Bakkerij & Bakkerscafé Royal en de Raadskelder, klik dan op Infopagina> of neem direct contact op met Coosje of haar collega's via reserveringen@bakkerijroyal.nl.

Bakkerij & Bakkerscafé Royal voor workshops zelf Bossche Bollen maken, superleuk als koffie- of lunchstop.  Nu ook in de Raadskelder onder het stadhuis ! Visstraat 44, 5211 DN, Den Bosch, tel: 073-6143333  Infopagina>  Internetsite>

We feliciteren Bakkerij Royal natuurlijk van harte met deze fantastische uitbreiding !

Museum De Dorpsdokter: “Help, de dokter vertelt”

HILVARENBEEK (NB): Weer een leuke nieuwkomer bij Bus-idee is een tip voor jullie van touringcarbedrijf Van Gompel, het betreft een geweldig leuk nostalgisch museum over de dorpsdokter van vroeger.  Vooral voor ouderen een en al herkenning natuurlijk. Het gaat hier over de eerstelijns zorg, dus niet over ziekenhuizen.

HilvarenbeekMuseumDeDorpsdokter-0

HilvarenbeekMuseumDeDorpsdokter-13

HilvarenbeekMuseumDeDorpsdokter-12

Hier vinden we een dokterspraktijk vol boren, zagen, klemmen, tangen en zelfs bloedzuigers. Maar ook natuurlijk een ouderwetse apotheek, een fysio-afdeling met grote collectie prothesen, de spullen van wijkverpleegster, de vroedvrouw en de tandarts met zijn voetboor en behandelkamer van toen.

HilvarenbeekMuseumDeDorpsdokter-16

HilvarenbeekMuseumDeDorpsdokter-27

Voor busgroepen heeft het museum de voordracht “Help, de dokter vertelt”, hilarische en huiveringwekkende verhalen van dokters en hun patiënten (ca. 45 minuten). Daarna vrij rondlopen in het museum met links en rechts uitleg.  Het museum is gelegen in een prachtige kruidentuin aan de voet van een gerestaureerde Bergmolen.

HilvarenbeekMuseumDeDorpsdokter-28

HilvarenbeekMuseumDeDorpsdokter-30

Meer weten ?

Museum De Dorpsdokter, met een ouderwetse dokterspraktijk, apotheek, drogisterij, tandarts etc. en de hilarische en huiveringwekkende verhalen van dokters en hun patiënten. Doelenstraat 51, 5081 CK, Hilvarenbeek, telefoon: 013-5054093 Infopagina>  Internetsite

Leuk om een dagtocht Volendam mee te beginnen !

VOLENDAM (NH): In het Volendams Museum worden rondleidingen in klederdracht gegeven. Hier hoor je de leukste anekdotes en wetenswaardigheden van dit vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee. Er zijn diverse nostalgische tafereeltje van typische Volendamse situaties van vroeger te zien zoals klederdrachten, huiskamers, winkeltjes, het oude Hotel Spaander, een gezin aan het garnalen pellen en nog veel meer.  Echt uniek is het sigarenbandjeshuisje, beplakt met meer dan 11 miljoen sigarenbandjes. Het museum is geheel rolstoelvriendelijk.

VolendamVolendamsMuseum-12

VolendamVolendamsMuseum-8

VolendamVolendamsMuseum-16

VolendamVolendamsMuseum-17

Geweldig museum om een bezoek aan Volendam mee te beginnen, het ligt op loopafstand van de dijk en haven van Volendam en tegenover Restaurant AMVO waar busgroepen kunnen worden ontvangen met koffie en gebak.

VolendamAMVO-1

VolendamVolendamsMuseum-21

Er is een bushalte voor de deur waar de groep kan in- en uitstappen. 

Meer weten ?

Volendams Museum, met rondleidingen  in klederdracht en tafereeltjes van allerlei traditionele Volendamse situaties van vroeger. Goed bereikbaar, zeer betaalbaar en rolstoelvriendelijk ! Zeestraat 41, 1131 ZD, Volendam, tel: 0299-369258  Infopagina>  Internetsite

Vestingmuseum Naarden met kanonschot !

Ontdek hoe Naarden en Amsterdam werden verdedigd v.a. de 17e eeuw !

NAARDEN (NH): In het pittoreske vestingstadje Naarden pal aan de A1, ligt het Nederlands Vestingmuseum.  Het is gevestigd op bastion Turfpoort in Naarden, één van de zes bastions waar de vestingstad haar typerende stervorm aan ontleent. Deze erfgoedlocatie bevindt zich nog grotendeels in de oorspronkelijke staat en terwijl je door de gangen loopt krijg je een goed inzicht hoe deze vesting functioneerde als verdedigingswerk.

Naarden-Vestingmuseum-3

Naarden-Vestingmuseum-4

De (nieuwe!) interactieve audiotour met lichtbeelden vertelt precies hoe alles functioneerde en wat er is gebeurd.

Naarden-Vestingmuseum-11

Op het buitenterrein kunnen groepen rondlopen in een parkachtige omgeving, kanonnen bewonderen en genieten van het fraaie uitzicht over de grachten en de vestingwerken. In de kazematten zijn de de exposities van het museum.  Groepen worden begeleid door enthousiaste gastheren of -vrouwen. Ze geven een korte inleiding en geven, indien gewenst, uitleg in het museum. Ook kan er in open boten een rondvaart met gids gedaan worden.

Naarden-Vestingmuseum-20

Naarden-Vestingmuseum-13

Naarden-Vestingmuseum-18

TIP: boek een echt KANONSCHOT bij museumbezoek met een groep !

Meer weten ?

Nederlands Vestingmuseum, ontdek hier hoe Naarden en Amsterdam werden verdedigd vanaf de 17e eeuw.  Boek er voor groepen zelfs een echt kanonschot bij ! Westwalstraat 6, 1411 PB, Naarden-Vesting, telefoon: 035-6945459   Infopagina>  Internetsite

Museumboerderij Ot en Sien terug van weggeweest !

SURHUISTERVEEN (FR): Een geweldig leuke dagtochtbestemming in Friesland is terug. Het museum moest in 2020 keuzes maken toen in de coronatijd het museum werd omgetoverd tot dagopvang voor ouderen, hierdoor moest Museumboerderij Ot en Sien noodgedwongen stoppen met busgroepen, wat superjammer was natuurlijk !

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-17

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-4

Dit jaar gaf de dochter van Johanna Pitstra aan dat ze heel graag het museum weer wilde openen voor bussen als ze haar studie afgerond had, dat was voor moeder Johanna een droom die uitkwam want nu konden ze het museum voortzetten.  Wij vonden het het bij Bus-idee altijd al echt wat voor een busdagtocht, alles klopt hier gewoon ! Het onderwerp, de uitvoering, de mensen, de prijzen, de koffie, het gebak.... alles is goed ! 

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-5

Na een periode gesloten te zijn geweest ontvangt Jannie Pitstra vanaf 1 september 2023 van maandag t/m zaterdag weer volop (touringcar)groepen op reservering !  (t/m 31 augustus alleen op donderdag en zaterdag) 

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-2

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-9

Hier vind je alles uit de tijd van 100 jaar terug, de tijd van Ot en Sien. In de Museumboerderij is van alles te zien zoals een oud Hollands schooltje, een dokterspraktijk, een kruidenierswinkel, een opkamer, een kapel, een arbeidershuisje met bedstee, het wasgoed en een echte ouderwetse keuken. 

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-6

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-12

De complete collectie schoolplaten van Cornelis Jetses. Een bezoek begint met een introductie van ca. 20 minuten, daarna kan iedereen rustig gaan rondkijken, de spreekwoorden puzzel of oud Hollandse spelletjes doen  Alles is inbegrepen, rolstoelgeschikt en er is een groot invaliden- en seniorentoilet.  Regelmatig pakt Johanna, als ze aanwezig is, weer haar accordeon voor wat leuke deuntjes waarbij de mensen heerlijk kunnen meezingen !

Meer weten ?

Museumboerderij Ot en Sien, hier vind je alles uit de tijd van 100 jaar terug, de tijd van Ot en Sien.  Rolstoelgeschikt met eigen parkeerplaats voor bussen direct voor de ingang. Jan Binneslaan 84, 9231 CC, Surhuisterveen, telefoon: 0512-340995 Infopagina>  Internetsite>

Waalwijk, Schoenenkwartier en St. Jan de Doper

WAALWIJK (NB): Samen met een rondleiding door het Schoenenkwartier, een leuke stadswandeling met gids is een zeer betaalbaar bezoek aan De Sint Jan de Doperkerk in Waalwijk is een bezoek meer dan waard ! De Sint Jan de Doperkerk in Waalwijk trekt al vanuit de wijde omgeving de aandacht. Met zijn 19 koperen koepels en de minaretachtige klokkentoren domineert de rooms-katholieke Sint-Jan de skyline van de Brabantse stad.

Waalwijk-SintJandeDoper-1

De kerk is gebouwd tussen 1923 en 1925 en heeft vele Oosterse kenmerken. Hoewel de kerk meer dan 2 miljoen bakstenen bevat en er ca. 20.000 kilo koper gebruikt werd voor de koepels, is deze in slechts 2 jaar tijd gebouwd.

Waalwijk-SintJandeDoper-6

Waalwijk-SintJandeDoper-20

Niet alleen de buitenkant, maar ook het interieur van deze kerk is erg indrukwekkend. Als je de Sint-Jan binnenloopt, valt meteen de enorme ruimte op, de symmetrie met de vele bogen. De grote koperen koepel met de prachtige glas-in- loodramen staat als een schitterende kroon op de kerk.

Waalwijk-SintJandeDoper-8

Het is de grootste neo-byzantijnse kerk van Nederland, onderdeel van “Het Grootste Museum van Nederland” en volgens deskundigen één van de beeldbepalende kerken van Nederland met zeer enthousiaste gidsen !  Vlak achter de kerk is geschikte horeca met mindervaliden  toilet en lift naar de zaal voor koffie met gebak of worstenbroodje.

Waalwijk-RBT-DeLangstraat-9

Waalwijk-RBT-DeLangstraat-16

Waalwijk-RBT-DeLangstraat-18

Natuurlijk is het allemaal erg leuk te combineren met een stadwandeling met gids door Waalwijk en/of een bezoek aan het Schoenenkwartier, de moderne opvolger van het Leder en Schoenenmuseum dat gevestigd is in een prachtig historisch pand.  Leuke programma's en rondleidingen zijn te regelen via RBT (Regionaal Bureau voor Toerisme) De Langstraat in Waalwijk.  Deze doen ook geweldig leuke rondleidingen in o.a. Heusden en Dongen....

Meer weten ?

Sint Jan de Doper kerk, grootste neo-byzantijnse kerk van Nederland, onderdeel van “Het Grootste Museum van Nederland” met 19 koperen koepels en zeer enthousiaste gidsen, Sint Jansplein 2, 5141 GR, Waalwijk, tel: 06-29306470 Infopagina> Internetsite>

RBT De Langstraat, voor rondleidingen, architectuur- en stadswandelingen in Waalwijk, Heusden, Dongen, Loon op Zand en alles er tussen in ! Kantooradres: Wilhelminastraat 4A, 5141 HK, Waalwijk, tel: 085-0068763 Infopagina>  Internetsite>

Suzie's Farm Restaurant in de Achterhoek

AALTEN (GLD): Suzie's Farm Restaurant is een prachtig busrestaurant, hier kun je met groepen uitstekend terecht voor bijv. koffiestops, Achterhoekse boerenkoffietafels, buffetten of driegangen diners. Maar ook voor gezellige muziekmiddagen !  Suzie's Farm Restaurant  is namelijk de thuisbasis van het 'Senioren Trekzak Orkestje De Ahof'.

AaltenSuziesFarmRestaurant-1

AaltenSuziesFarmRestaurant-7

Dit orkestje maakt er graag een gezellige accordeonmiddag van voor touringcargroepen met bekende schlagers, meezingers en inhakers.  We hebben nog geprobeerd ze dit voorjaar op de Bus-idee-dag te presenteren, maar ze gingen niet zo ver ver van huis, dus jullie zullen voor deze leuke belevenis toch echt naar Aalten moeten reizen....

 AaltenSuziesFarmRestaurant-4

In de keuken worden producten van eigen boerderij en streek gebruikt voor de gerechten en is de missie: 'Van Boer tot Bord'  Bedenkster van dit concept is Suzanne Ruesink en ze verteld er op verzoek busgroepen graag alles over.

AaltenSuziesFarmRestaurant-11

AaltenSuziesFarmRestaurant-3

Het restaurant heeft tot wel 300 zitplaatsen, is rolstoelvriendelijk, heeft een grote busparkeerplaats, automatische deuren en een winkel met streekproducten en van eigen boerderij. Steun zo dus ook meteen de boeren, je eet en koopt hier producten van eigen bodem !  Ook handig gelegen vanaf de Duitse A-3 via grensovergang Bocholt.

AaltenSuziesFarmMuseum-0

Ludieke Oud Hollandse spelletjes of een Boerenbingo, alles is mogelijk !  Superleuk te combineren met Suzie's Farm Museum>, de geweldig leuke dagtochtbestemming van Suzanne haar ouders op 8 km afstand !

Meer weten ?

Suzie's Farm Restaurant, werkelijk prachtig boerenrestaurant, ook voor gezellige muziekmiddagen met 'Senioren Trekzak Orkestje De Ahof' en goede Achterhoekse boerenkoffietafels ! Loohuisweg 5, 7121 JL, Aalten, telefoon: 0543-473067 Infopagina>  Internetsite>

********************

De Goudse Waag

GOUDA (ZH): Deze twee groepsbestemmingen liggen vlak naast elkaar en zijn perfect te combineren. De Goudse Waag is een prachtig historisch gebouw uit 1668 aan de Markt in de binnenstad van Gouda. Hier werd vroeger kaas gewogen, een authentieke weegschaal op de begane grond van dit gebouw is hier bewaard gebleven...

GoudaGoudseWaag-26

GoudaGoudseWaag-3

Groepen krijgen binnen via een audiotour informatie over de binnen- en buitenkant van het gebouw en de vele ambachten en producten uit Gouda zoals; Goudse kaarsen, Goudse Plateel, Goudse pijpen, Gouds Kuyt Bier etc.

GoudaGoudseWaag-12

GoudaGoudseWaag-18

Uiteraard mag kaas niet ontbreken, op de bovenste verdieping ziet de groep hoe kaas gemaakt wordt en wat er voor nodig is, op de eerste verdieping is het proeflokaal voor proeverijen met prachtig uitzicht over de Goudse Markt. Let wel even op met groepen ouderen, want de verdiepingen en toiletten zijn alleen per trap bereikbaar.

Meer weten ?

De Goudse Waag, met kaasproeverij, kaaswinkel, kaasmuseum in één van de meest markante en beroemde gebouwen aan de Markt in het historische centrum van Gouda. Markt 35, 2801 JK, Gouda, tel: 0182-529996  Infopagina>  Internetsite>

********************

Pannekoekhuis De Nachtegaal in het Kralingse Bos

ROTTERDAM (ZH): Pannekoekhuis De Nachtegaal is prachtig gelegen in het Rotterdamse Kralingse Bos, heeft een goede gratis parkeergelegenheid voor touringcars en is heel vlot bereikbaar vanuit de stad en vanaf de A-16 (afslag Kralingen).  Door de jarenlange ervaring met touringcargroepen, de rustieke ligging in de natuur en de scherpe prijsstelling voor busstops is dit een heerlijk rustpunt voor groep en chauffeur in of rond Rotterdam. 

RotterdamDeNachtegaal-9

RotterdamDeNachtegaal-8

In 2021 werd Jolande Valk de nieuwe trotse uitbaatster van dit heerlijke plekje in de groene natuur en ze heeft het bedrijf sindsdien lekker opgefrist. Er is een aparte ruimte voor groepen beschikbaar, een minder validen toilet en Jolande heeft voor touringcarbedrijven prima koffiestops met gebak, luxe koffietafels met uitbreidingen, heerlijke high tea's of een pannenkoeken groeps-arrangement waarbij standaard twee drankjes in de prijs zijn inbegrepen.

RotterdamDeNachtegaal-1

RotterdamDeNachtegaal-3

RotterdamDeNachtegaal-4

De royale koffietafel wordt altijd met veel enthousiasme ontvangen evenals het pannekoek arrangement. In winter / voorjaar is de huisgemaakte apfelstrudel met slagroom en vanillesaus een absolute aanrader. Hele jaar geopend.

***** De Nachtegaal is al sinds 2003 lid van Bus-idee ! *****

Meer weten ?

Pannekoekhuis De Nachtegaal, koffie, lunches, hig, tea's en pannenkoeken in de groene rust van het Kralingse Bos, soms lopen hier de ooievaars gewoon voor het terras, Prinses Beatrixlaan 11, 3062 CM, Rotterdam, telefoon: 010-4527361 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant 'De Jongens' in Hoek van Holland

Dit is een tip voor jullie van Verschoor Reizen en Rooney Tours

HOEK VAN HOLLAND (ZH): We werden weer op het spoor van dit leuke restaurant gebracht na tips van Verschoor Reizen en Rooney Tours, het voormalige Porte Salute is overgenomen door Remco en Joey de Waard Dit  restaurant waar voorheen al veel touringcargroepen kwamen voor koffie, lunch of diner is dus weer open ! 

HoekvanHollandDeJongensHvH-3

HoekvanHollandDeJongensHvH-15

'De Jongens' willen de samenwerking met touringcarbedrijven heel graag voortzetten !  De energieke Joey is hier gastheer en Remco zwaait de scepter in de keuken, samen hebben ze heel veel humor en maken ze het hun gasten heel graag naar de zin.  Voor touringcargroepen voelt het hier als een 'warm bad' in een gezellige huiselijke sfeer.

HoekvanHollandDeJongensHvH-13

HoekvanHollandDeJongensHvH-11

HoekvanHollandDeJongensHvH-9

Dit laagdrempelige restaurant is in een nieuw vlot jasje gestoken en ligt vlakbij het strand en de Nieuwe Waterweg. Vanuit het restaurant zie je in de verte de enorme zeeschepen voorbij varen en vanuit de serre is zelfs de zee te zien.  Ideaal gelegen met een grote (bus)parkeerplaats direct tegenover, er is een rolstoelhelling en een aangepast toilet. 

Meer weten ?

Restaurant De Jongens HvH, het voormalige Porte Salute is in een leuk nieuw vlot jasje gestoken, vlakbij het strand en de Nieuwe Waterweg. Tip van Rooney Tours & Verschoor Reizen, Badweg 2, 3151 HA, Hoek van Holland, 0174-382656 Infopagina>  Internetsite>

Siroopwafelbakker Mike, bekend van TV

GOUDA (ZH):  Bij Berg's Bakery komen heel veel touringcargroepen die Gouda bezoeken en kunnen ze zelf siroopwafels bakken in een leuke workshop, koffie drinken, een proeverij doen, lunchen, ontbijten of van een high tea genieten.  Wafelbakker Mike is ondertussen een beroemdheid en bekende Nederlander door al zijn optredens in TV programma's zoals: Heel Holland bakt, Bed & Breakfast, Binnenstebuiten, 24 Kitchen en Museum Nederland.

GoudaBergsBakery-3

Er zijn ca. 70 zitplaatsen, achterin is een prachtige workshopruimte met kookeiland, hier krijgen groepen de historie, een film, demonstratie wafels bakken en kunnen ze daarna zelf aan de slag en echte siroopwafels bakken.

In Berg's Bakery Shop is al dat lekkers ook allemaal te koop natuurlijk !

Meer weten ?

Berg's Bakery, genieten van siroopwafels, gebak, koffie en demonstraties waarbij de groep zelf stroopwafels mag bakken, een belevenis met bakker Mike, bekend van TV ! Lange Groenendaal 32, 2801 LT, Gouda, tel: 0182-529975   Infopagina>  Internetsite>

Verrassend mooie Joodse Synagoge in Enschede !

Dit is een tip voor jullie van hotel 'Hof van Twente' en Schepers Tours

ENSCHEDE (OV): In Enschede behoort de synagoge al sinds 1928 tot een absoluut sieraad voor de stad, volgens velen is dit synagoge complex het mooiste van heel West-Europa.  Het is ontworpen door de bekende Amsterdamse architect Karel de Bazel en is voor velen herkenbaar door de drie markante koperen koepels.

EnschedeSynagoge-15

Dit rijksmonument dat onderdeel is van 'Het Grootste Museum van Nederland' is al in de dagtochtprogramma's van veel touringcarbedrijven opgenomen en met veel succes.  Er worden enthousiaste rondleidingen gegeven voor busgroepen door o.a. de grote sjoel, de dagsjoel, de kerkenraadskamer, de originele feestzaal en de Joodse school.

EnschedeSynagoge-3

Er is een ontvangstruimte met gelegenheid tot koffie (gratis en inbegrepen bij een bezoek) eventueel met appeltaart, maar ook een prima lunch voor busgroepen is hier mogelijk, uiteraard allemaal koosjer. De rondleiding is voor handrolstoelen en rollators geschikt, er zijn twee aangepaste toiletten en er is een lift naar de eerste etage.

Meer weten ?

Synagoge Enschede, rondleidingen in de volgens velen mooiste Synagoge van West-Europa, al bij flink veel touringcarbedrijven populair als dagtocht bestemming, zeer indrukwekkend ! Prinsestraat 16, 7513 AL, Enschede telefoon: 053-4323479 Infopagina>  Internetsite>

Museum Buurtspoorweg exclusief voor busgroepen

Haaksbergen (OV): Bij de Museum Buurtspoorweg in het Oveijsselse Haaksbergen is een uniek stukje spoorweggeschiedenis bewaard gebleven. Hier kunnen busgroepen terug in de tijd gaan en beleven ze als het ware weer de periode van stoomtreinen en de industriële revolutie. Uiteraard kunnen ze mee op de vaste rijdagen, maar....

Haaksbergen-MBS-34

Haaksbergen MBS

Speciaal voor (touringcar)groepen heeft de Museum Buurtspoorweg alle woensdagen in september gereserveerd.  Deze dagen zijn er geen reguliere bezoekers, waardoor er in alle rust volop genoten kan worden.  Combineer een nostalgische treinrit door het prachtige Twentse landschap met een heerlijke kop koffie en een verse appelkoek plus een bezoek aan het museum vol boeiende verhalen met het speciale groepsarrangement ‘Net als Vroeger’.  Hoor de bijzondere verhalen die horen bij het monumentale stationsgebouw uit 1884, de nostalgische locomotieven en natuurlijk de overgebleven spoorlijn Haaksbergen-Boekelo, waarover nog steeds deze prachtige treinen rijden.

Haaksbergen MBS

Haaksbergen-MBS-4

Dit arrangement is te boeken op alle woensdagen in september. De treinen rijden dan twee keer; om 11:00 uur en om 14:00 uur. Per tijdstip kan een groepsreservering gedaan worden. Beide stations beschikken over minder valide toiletten en één van de rijtuigen is voorzien van een lift, waardoor ze iedereen veilig aan boord kunnen helpen. Ook voor gasten in een rolstoel of met een rollator is dit uitje dus bijzonder geschikt.

Haaksbergen-MBS-37

Haaksbergen-MBS-36

De trein bestaat uit meerdere rijtuigen. Per groep reserveert de MBS het benodigde aantal zitplekken bij elkaar in één of meerdere exclusieve rijtuig(en). De treinrit duurt maximaal 1,5 uur duurt. De treinreis van station Haaksbergen naar station Boekelo duurt 25 minuten, op station Boekelo blijft de trein ongeveer 40 minuten staan, zodat iedereen die dat wil de museumloods kan bezichtigen en/of een toiletstop kan maken, waarna de trein er ook weer 25 minuten over doet om van Boekelo terug naar Haaksbergen te rijden.

Haaksbergen MBS

Haaksbergen MBS

In de museumloods staan diverse historische rijtuigen en locomotieven opgesteld, evenals een aantal bijzondere modelbanen. Voorafgaand aan de rit of bij terugkomst is er een mogelijkheid om koffie/thee met een verse appelkoek te nuttigen in de museumrestauratie. In museumrestauratie De Goederenloods op station Haaksbergen is het goed vertoeven en ervaren vrijwilligers zullen de touringcargroepen daar natuurlijk gastvrij ontvangen.

Haaksbergen-MBS-7

Haaksbergen-MBS-28

Het is ook mogelijk om alleen de treinrit te maken. - Op het parkeerterrein bij station Haaksbergen is plek voor 2-3 touringcars In overleg is er altijd een goede gratis parkeerplek en uiteraard zorgen ze goed voor de chauffeur(s).

Meer weten ?

Museum Buurtspoorweg, rijden met historische stoom- en dieseltreinen van Haaksbergen naar Boekelo v.v., iedere woensdag in september is exclusief voor (touringcar)groepen, Stationsstraat 3, 7481 JA, tel: 053-5721516, Haaksbergen  Infopagina>  Internetsite>

Bedankt voor een superleuke Bus-idee-dag !

BOSKOOP (ZH): We zijn zeer dankbaar voor de geweldige Bus-idee-dag die we met zoveel mensen hebben mogen beleven afgelopen donderdag 9 maart !  Het aantal deelnemende bedrijven waren er dit jaar ruim 40 meer dan op de laatste editie in 2022.  Verenigingen, reiscommissies en verder vertegenwoordigers van groepen kwamen in 15 volle touringcars naar Boskoop en ook waren directies, medewerkers en chauffeurs van touringcarbedrijven goed vertegenwoordigd, ondanks dat er een paar toch nog moesten afzeggen i.v.m. extreme drukte op het werk.

Bus-idee-dag-9-maart-2023-6

Bus-idee-dag-9-maart-2023-5

Bus-idee-dag-9-maart-2023-4

Nieuw dit jaar was dat de touringcars direct voor de ingang konden stoppen om de mensen uit te laten stappen.  In de meeste bussen mochten we ook nog even een kort welkomstpraatje houden.  We bedanken ook vooral de touringcarbedrijven die met hun beste klanten naar Boskoop kwamen voor het vertrouwen dat  ze in ons hebben.  Het doet ons oprecht heel erg goed om zoveel mensen bij elkaar te mogen brengen.  De familiaire, positieve sfeer en al het enthousiasme dat we hebben mogen ervaren was weer hartverwarmend !  Hopelijk komen er weer heel veel leuke groepsuitstapjes uit voort die mensen ook weer bij elkaar brengt, dat is toch zo belangrijk in deze tijd !

Bus-idee-dag-9-maart-2023-10

Bus-idee-dag-9-maart-2023-8

Bus-idee-dag-9-maart-2023-1

Bus-idee-dag-9-maart-2023-3

We bedanken ook iedereen voor de positieve reacties die we mochten ontvangen, het is een dag die voor ons zo motiverend is om dit met Bus-idee te mogen doen en iedereen weer te ontmoeten.  Speciale dank gaat ook uit naar The Dutch Show Company en Suzie Roose van De Commerce uit Kruisland voor hun optredens.  We hadden dit jaar twee podia waarvan de podiumtruck werd gesponsord door Workbus / Logistic Force, waarvoor onze dank !

Bus-idee-dag-9-maart-2023-9

Bus-idee-dag-9-maart-2023-2

De videoclip van Suzie Roose met haar nieuwste single: 'Ik Weet Zeker Dat Ik Win' (officiële videoclip)

Restaurant De Commerce uit Kruisland die met de optredens van Suzie Roose een voorproefje gaf van de Brabantse Muziekmiddagen die ze organiseren voor busgroepen hadden ook nog geweldig nieuws: Edwin en Suzie zijn in blijde verwachting van een tweeling !  Het was voor Suzie sowieso een geweldige week, want haar nieuwste single werd 11 maart gepresenteerd en ook haar videoclip is nu online.  We feliciteren ze dan ook van harte !!

We kijken met Bus-idee, iedereen van het Plantariumgebouw en Dufais Catering uit Boskoop terug op een zeer geslaagde dag die we zonder jullie massale steun niet hadden kunnen organiseren, we wensen dan ook iedereen een heel goed seizoen toe en hopen jullie allemaal weer te zien op een volgende editie van de Bus-idee-dag.....

NIEUW: De Proeftuin van Holland !

BOSKOOP (ZH): De Proeftuin van Holland is GRATIS te bezoeken ! Groepen kunnen er een boeiende rondleiding krijgen door de assortimentstuin langs alles wat in en om Boskoop gekweekt wordt. Er is prachtige horeca voor bijv. koffie of lunch bij BUCK bar.kitchen en theeschenkerij 'Proef de Tuin met leuke streekwinkel.

BoskoopProeftuinvanHolland-10

BoskoopProeftuinvanHolland-8

BoskoopProeftuinvanHolland-15

De rondleiding door de assortimentstuin en kas is een echte aanrader !

Oorspronkelijk was op deze locatie het ‘Proefstation voor de Boomkwekerij’ gevestigd. Op grote schaal werden hier verschillende boomkwekerijgewassen getest, verdeeld over proefvelden en in een kas. Het toenmalige kantoor met laboratorium is nog steeds onderdeel van de huidige Proeftuin van Holland.

BoskoopProeftuinvanHolland-4

BoskoopProeftuinvanHolland-5

BoskoopProeftuinvanHolland-17

BoskoopProeftuinvanHolland-12

Ook leuk om te zien zijn hier de accommodaties in de vorm van drijvende tuinkamers waar je kunt overnachten op het water. Op de daken hiervan staan kassen die een prachtig uitzicht op het omliggende polderlandschap bieden.  Een heerlijk plek om een paar uur te vertoeven en te genieten van al het groen.

BoskoopProeftuinvanHolland-6

Boskoop Flora

De proeftuin van Holland is bijvoorbeeld ook leuk te combineren met een diner bij Flora Boskoop

Leuk om te vermelden is misschien is dat de Proeftuin onderdeel is van hetzelfde bedrijf (Proba) dat ook het Plantariumgebouw exploiteert waar wij al vele jaren onze Bus-idee-dagen organiseren.  Flora Boskoop is onderdeel van Dufais dat al jaren de catering voor bezoekers, deelnemers en chaufeurs verzorgd tijdens onze Bus-idee-dagen. 

Meer weten ?

De Proeftuin van Holland, GRATIS te bezoeken assortimentstuin en kas van het ‘Proefstation voor de Boomkwekerij’ met streekwinkel, horeca, theeschenkerij en drijvende tuinkamers. Rijneveld 153, 2771 XV, Boskoop, tel: 0172-235401 Infopagina>  Internetsite>

Flora Boskoop, restaurant van de Dufais broers (cateraars van de Bus-idee-dag) in een uniek mooi gebouw met een historisch Rosarium voor de deur en een prachtig ingebouwd theater, Parklaan 4, 2771 GB, Boskoop tel: 0172-766047  Infopagina>  Internetsite>

Suzie's Farm Museum heeft een treintje !

AALTEN (GLD): Bij Suzie's Farm Museum in Aalten hebben ze de grootste nostalgische verzameling spullen van de Achterhoek !   Joke is een 'verzamelboerin' en Erik is een 'knutselboer' en samen hebben ze iets unieks, superleuk om te bezoeken met busgroepen. Het was alleen te ver lopen voor groepen om het allemaal te kunnen zien. Tijdens een bezoek dat we onlangs brachten kregen we samen het idee van een treintje, dat zou de perfecte oplossing zijn !

AaltenSuziesFarmMuseum-0

AaltenSuziesFarmMuseum-22

AaltenSuziesFarmMuseum-19

AaltenSuziesFarmMuseum-17

Erik en Joke lieten het er niet bij zitten en gingen op zoek naar een leuk treintje waar ook eventueel een rolstoel in mee zou kunnen. Het werd 'boter bij de vis' want binnen twee weken hadden ze een geschikt exemplaar gevonden. 

Nu kunnen groepen echt alles zien ! De nostalgische verzamelingen lopen uiteen van grasmaaiers, oude radio's, bandrecorders, naaimachines, strijkijzers, wasmachines, droogwringers, eierdopjes, wekkers, koffiemolens, oude handgereedschappen, grijs gewolkt emaille gebruiksvoorwerpen tot een collectie prachtige antieke kinderwagens.

AaltenSuziesFarmMuseum-5

AaltenSuziesFarmMuseum-15

AaltenSuziesFarmMuseum-6

Maar het absolute hoogtepunt zijn de Engelse Theepotten !   Joke en Erik hebben het complete Limburgse theepottenmuseum uit Weert overgenomen met meer dan 2200 gekke theepotten.  Dit museum werd in 2013 nog uitgeroepen tot 'Het leukste uitje van Limburg', want de theepotten zijn stuk voor absolute kunstwerken met veel humor. Die moet je echt gezien hebben om het te begrijpen, je valt werkelijk van de ene in de andere verbazing !

Suzie's Farm Museum bestaat uit twee aparte gebouwen met daartussen een 'Rariteitenbos' en  vier prachtige 'Art Silo's. Er rijdt een treintje van het ene gebouw naar het andere met uitleg onderweg. Er is een ontvangstruimte voor groepen tot 80 personen, ruime busparkeerplaats en een minder validen toilet.  En dochter Suzanne heeft op 8 kilometer afstand een prachtig 'Boeren Restaurant' met heerlijk eten en zelfs een 'Senioren Trekzak Orkest'......

AaltenSuziesFarmMuseum-20

AaltenSuziesFarmMuseum-1

AaltenSuziesFarmMuseum-26

Suzies Farm Museum is dan ook superleuk te combineren met Suzie's Farm Restaurant (klik erop om de infopagina te bezoeken) een aanrader voor dagtochten, maar het ligt ook dichtbij de grensovergang via het Duitse Bocholt vanaf de Duitse A-3 (Oberhausen - Arnhem). In de zaal staat gewoon een goudkleurige trekker...Gaat dat zien !
 AaltenSuziesFarmRestaurant-1

Suzie's Farm Museum, grootste  verzameling nostalgische spullen van de Achterhoek ! Nu ook uniek Engels theepottenmuseum, unieke artsilo's en met treintje door het rariteitenbos, Westendorpweg 2, 7122 JT, tel: 0543-466294 Infopagina>  Internetsite>

Suzies Farm Museum is ook aanwezig op de Bus-idee-dag !!

Bus-idee in dagtochtengids '23/'24 Arriva Touring !

GRONINGEN (GR): Hier zijn we bij Bus-idee supertrots op, Arriva Touring uit Groningen heeft ons in haar nieuwe dagtochtengids aanbevolen aan haar groepen die op zoek zijn naar leuke en geschikte dagtochtbestemmingen. Dat we dat vertrouwen van deze grote touroperator uit het noorden hebben, voelt als een echte kroon op ons werk !

In de jarenlange samenwerking met Arriva Touring hebben we ook al heel veel tips over leuke bestemmingen en goede restaurants voor touringcargroepen met elkaar uitgewisseld. Dat de samenwerking nu zelfs tot zo'n leuk artikel in hun dagtochtengids voor groepen heeft geleid, daar zijn we echt enorm trots op !  Heel erg bedankt, geweldig !

Groepen welkom bij de Eekhoeve in Veenendaal

Deze prachtige beleefboerderij en advocaatmakerij van Veens Kaatje is GRATIS te bezoeken !  Maar natuurlijk kun je hier ook prima koffie met gebak, een groepslunch, een rondleiding en/of advocaatproeverij reserveren...

VeenendaalEekhoeve-20

VeenendaalEekhoeve-18

VeenendaalEekhoeve-22

Het 'hooiberg theehuis' is vernoemd naar opa en oma: Bij Kees & Sien

Voor busgroepen hebben ze een geweldige aanbieding met bezoek aan de advocaatmakerij en proeverij van drie soorten advocaat....  Ze maken hier naast Veens Kaatje trouwens ook boeren ijs, appeltaart en seizoensgebak.

VeenendaalEekhoeve-3

VeenendaalEekhoeve-11

Er is een pluktuin, moestuin, showtuin en allerlei lieve dieren om te aaien of te bekijken: o.a. Herefords koeien, ezels, paarden, geiten, schapen, eenden, cavia's, konijnen, eekhoorns, parkieten, een pauw, kalkoen, kippen etc.

VeenendaalEekhoeve-24

VeenendaalEekhoeve-9

VeenendaalEekhoeve-1

Met rondleiding en advocaatproeverij zeker 2,5 uur voor uittrekken !

Meer weten ?

De Eekhoeve, GRATIS bezoek aan prachtige boerderij met landwinkel, theehuis, pluktuin, alle boerderijdieren en ..... er is een advocaatmakerij compleet met heerlijke proeverij !  Dijkstraat 115, 3904 DB, tel: 0318-550561  Infopagina>  Internetsite>

***************

Museumboerderij Hoeksche Waard komt tot leven !

HEINENOORD (ZH): Bij Museumboerderij Hoeksche Waard krijgen groepen geen standaard rondleiding maar gaan ze zelf op bezoek bij historische personages in kleding van vroeger, die graag uitleg geven over hoe men indertijd leefde en werkte.  Een hele originele manier van rondleiden, zo komen oude tijden uit de Hoeksche Waard tot leven voor de bezoekers.  Vooral voor ouderen een feest der herkenning met alle verhalen en spullen van toen.

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-8

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-1

Groepen ontmoeten hier bijvoorbeeld de dorpsdokter van vroeger in zijn apotheek, de winkelierster in haar originele kruidenierswinkeltje uit 1912, de schoenlapper in zijn werkplaats of het schoolkind in haar schoolklasje. 

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-3

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-25

Duidelijk wordt ook de ongelijkheid, die vroeger als vanzelfsprekend bestond tussen heren en arbeiders en tussen mannen en vrouwen. Men ziet hoe mensen hier vroeger leefden en werkten. Van rijke herenboer tot arme landarbeider. Maar hier zie je bijvoorbeeld ook gereedschappen en materialen van de schoenlapper van vroeger.

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-4

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-26

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-22

Dit is echt een geweldige monumentale museumboerderij die onzichtbaar toch van alle gemakken voorzien is, compleet met een personenlift, groot invalidentoilet, vloerverwarming en een geweldige 'Skywalk', van hieruit heeft de groep prachtig uitzicht over de gigantische verlichte rieten kap met oude spanten en gebinten.

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-23

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-20

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-30

Ieder bezoek begint met koffie en gebak, een voorstelronde van de 'bewoners' en eindigt in de kruidenierswinkel, hier krijgt iedereen uit de groep nog een klein puntzakje ouderwets snoep mee voor in de bus op de terugweg.

TIP: Boek een streekgids die meegaat in de touringcar een leuke rondrit maken door de Hoeksche Waard

Meer weten ?  Bel Henk van Hal !

Museumboerderij Hoeksche Waard, met uitleg door historische figuren in kostuum en in het kruidenierswinkeltje uit 1912 krijgt iedereen na afloop een puntzakje ouderwets snoep mee ! Dorpsstraat 13, 3274 BB, Heinenoord, telefoon: 06-12471891  Infopagina>  Internetsite>

Bevrijdingsexcursie: 'De Weg naar Vrijheid 40-45'

MEDEMBLIK (NH): Kom binnen in de feestelijke ontvangstruimte in bevrijdingssfeer waar deze hoopvolle excursie begint met koffie en heerlijke Bevrijdingstaart, een door de huismoeders van toen bedachte delicatesse met verkruimeld beschuit, custardpudding, stukjes biscuit, fruitjam en opgeklopte room....

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-3

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-19

Dan volgt de rondleiding in het jaren '40 dorpje ‘Almersdorp’ met dorpsplein, kruidenier, bruincafé, een schoolklasje en een drukkerij waar verzetskrantjes werden gedrukt. Hier hielden de mensen hoop en hielpen ze elkaar. Ontdek waar stiekem onderduikers werden verstopt en de illegale radio op zolder...

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-22

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-25

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-34

Daarna gaat de groep naar een echte jaren '40 bioscoop waar de uitbundige feestsfeer van de bevrijding van Nederland wordt herbeleefd. Origineel beeldmateriaal dat je echt mee terugneemt naar de tijd van de bevrijding van Nederland, mooier te zien dan ooit omdat dit oude beeldmateriaal nu door professionals is ingekleurd.

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-32

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-13

Daarna gaan we naar het verhaal van de geallieerde bevrijders, hier zien we hun materialen, vaartuigen, pontonbruggen, legervoertuigen en horen we van de enorme operatie om de troepen onderweg van voedsel te voorzien. Tijdens deze excursie over de bevrijders ontdekken we een aantal minder bekende verhalen die uiteindelijk wel zeer belangrijk bleken voor onze vrijheid nu.

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-21

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-6

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-7

Deze excursie wordt afgesloten met een heerlijke lunch bestaande uit versbereide soepen, belegde broodjes en een broodje kroket inclusief drinken geserveerd vanuit ‘Rosi’s Gaarkeuken’. Uitbreidingen zijn o.a. een rondrit in oude bevrijdingsvoertuigen met stop en verhaal bij het allereerste W.O.II Monument van Nederland of leuke Oer-Hollandsche bevrijdingsspelletjes. Alles onder 1 dak en rolstoeltoegankelijk bij deze hoopgevende excursie !

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-2

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-11

Meer weten ?

De Weg naar Vrijheid 40-45, feestelijke bevrijdingsexcursie met jaren '40 dorpje, nostalgische bioscoop met bevrijdingsfilm, materialen en voertuigen van de bevrijders, ook voor rondritten ! Zeldenrust 5, 1671 GW, Medemblik, tel: 06-23975661 Infopagina>  Internetsite>

In de Brouwerij en City Train Leeuwarden

LEEUWARDEN (FR): 'In de Brouwerij' is een groot restaurant met inpandige brouwerij in een schitterend gerestaureerd historisch pand in het centrum van Leeuwarden. Hier kunnen touringcars tot voor de deur komen om hun gasten in- en uit te laten stappen en vertrekt een leuk toeristentreintje voor een ritje door de binnenstad.

LeeuwardenIndeBrouwerij-4

LeeuwardenCitytrain-2

Je kunt hier een compleet dagdeel boeken met koffie & gebak, een rondrit van 45 minuten met uitleg door het centrum en daarna wat vrije tijd.  Op korte afstand zijn er gezellige winkelstraten, terrasjes en ook de beroemde scheve toren De Oldehove (550 mtr) en Museum de Grutterswinkel (ca. 290 mtr) om even heen te lopen.

LeeuwardenIndeBrouwerij-9

LeeuwardenIndeBrouwerij-3

Zo'n dagdeel kun je dan weer heel mooi afsluiten kan met een betaalbaar Twaalfuurtje met soep en kroket of een prima driegangen menu bij 'In de Brouwerij'. Op de begane grond is alles rolstoeltoegankelijk, rolstoelvriendelijk en er is een minder validen toilet. 's Zomers kan het glazen dak van het restaurant helemaal geopend worden, uniek !

LeeuwardenIndeBrouwerij-8

LeeuwardenIndeBrouwerij-12

Een bezoek is voor liefhebbers uit te breiden met een rondleiding (1 trap beklimmen) door dit historische pand met o.a. een inpandige brouwerij, glazen open dak, vide, de gerestaureerde beschilderde plafonds, unieke lampen en prachtige muurschilderingen met een verhaal. Ook kunnen groepen hier een heerlijke bierproeverij met Speciaal bier en fruitige Biercocktails (populair bij dames & ook alcoholvrij mogelijk) boeken.

Meer weten ?

In de Brouwerij, Zaailand 94, 8911 BN, Leeuwarden, telefoon: 058-8459580 / 06-34584034 Infopagina>  Internetsite>

Gidsen in middeleeuwse kledij bij Kasteel Helmond

HELMOND (NB): Veel mensen weten waarschijnlijk helemaal niet dat er midden in het Brabantse Helmond een prachtig middeleeuws kasteel staat.  Het is helemaal ingericht en voorzien van alle moderne middelen om het ook goed toegankelijk te maken voor minder validen en senioren. Een onzichtbare plateaulift vanaf de binnenplaats, een moderne personenlift in glazen liftschacht naar alle verdiepingen en in het kasteel zijn nog diverse trapliften. 

HelmondKasteelHelmond-1

HelmondKasteelHelmond-24

Daarnaast is er ook gezorgd voor een prachtig aangepast toilet en steken de vele vrijwilligers graag hun handen uit de mouwen om hun gasten te helpen. Busgroepen kunnen hier worden rondgeleid door gidsen in middeleeuwse kledij en onderweg worden er vaak nog allerlei acteurs ingezet die van alles demonstreren en uitleggen. De groep kan in- en uitstappen op het voorplein.  Dit kasteel is vooral bekend in Nederland als 'Het Huis van Sinterklaas'

HelmondKasteelHelmond-5

HelmondKasteelHelmond-10

HelmondKasteelHelmond-16

Kasteel Helmond is onderdeel van Museum Helmond met nog een Kunsthal aan de overzijde van de weg, voor liefhebbers is deze gratis te bezoeken op dezelfde dag door het tonen van het toegangsbewijs van het kasteel.  Uiteraard hebben we hiervan ook weer een leuke infopagina gemaakt voor als je hier met groepen naar toe wilt.

Meer weten ?

Kasteel Helmond, prachtig kasteel met leuke rondleidingen door historische personages in middeleeuwse kledij, ook goed toegankelijk voor minder validen en senioren. Kasteelplein 1, 5701 PP, Helmond, telefoon: 0492-587716  Infopagina>  Internetsite>

De Heische Hoeve en de BUS whisky stokerij

LOOSBFROEK (NB): Welkom in de Brabantse streekproductenboerderij: De Heische Hoeve !  Hier brouwt en stookt men Bus Whisky ! Dit is dus met recht een echte 'Bus dagtocht bestemming'....  Bovendien is het ook nog een erg leuk verhaal hoe het allemaal zo gekomen is, dat hangt werkelijk van toevalligheden aan elkaar.

LoosbroekDeHeischeHoeve-21

LoosbroekDeHeischeHoeve-14

Daarom begint een rondleiding met een prachtig gemaakte film waarin dit leuke verhaal wordt verteld.  Daarna volgt een rondleiding (45 à 60 min.) door brouwerij, stokerij en warehouse van de Bus whiskystokerij, inclusief proeven van deze Brabantse whisky. Voor groepen van 15 tot 150 personen 7 dagen per week.

Robert Mies Photography

Voor busgroepen is er ontvangst met koffie en vlaai mogelijk en/of een lunch. In het restaurant kijk je aan de ene kant in de open keuken naar het werk van de koks. En als je je omdraait, zie je de whiskystokers aan het werk in de distilleerderij van 's werelds meest duurzame whisky.... Bus Whisky !  In de inpandige Brabantse streekproducten winkel worden o.a. ook zelf gebrouwen en gebottelde bieren, frisdranken en likeuren verkocht.

LoosbroekDeHeischeHoeve-13

LoosbroekDeHeischeHoeve-7

Meer weten ?

De Heische Hoeve / Bus Whisky Distillers, hier brouwt en stookt men 's werelds meest duurzame Whisky ! Bezoek met koffie en vlaai, film, rondleiding, proeven en lunch of diner, Heideweg 1a, 5472 LC, Loosbroek, telefoon: 0413-418016  Infopagina>  Internetsite>

Abdij Ulingsheide vlakbij grensovergang Venlo

TEGELEN (L): Deze ontdekking door een paar touringcarbedrijven zorgde ervoor dat dit adres contact met ons opnam en meteen onze aandacht had, zo'n mooie locatie met scherpe prijzen en een perfect ligging. Hier mag je met de touringcar de binnenplaats van het klooster op rijden en parkeren om de groep direct voor de ingang van kloosterrestaurant De Refter uit te laten stappen.  In dit restaurant heeft iedereen uitzicht op de kloostertuin.

Rendiz Horeca

Rendiz Horeca

"In die tuin mag na de maaltijd ook altijd gerust even rondgewandeld worden door de groep"

Abdij Ulingsheide is een voormalig kloostercomplex compleet met kapel en alle bijbehorende gebouwen op slechts 5 minuten afstand van de snelwegen A-67 en A-73.  Een geweldige sfeervolle ontdekking voor touringcargroepen op doorreis van/naar Duitsland of tijdens dagtochten rondom en/of via (grensovergang) Venlo.

Rendiz Horeca

Rendiz Horeca

Alles is gelijkvloers en goed toegankelijk voor minder validen, ook is er een prachtig minder validen toilet.  Abdij Ulingsheide is onderdeel van Rendiz, dezelfde organisatie als van De Bekkerie in Boekend met dezelfde prijzen.  Henri Bruins is jullie contactpersoon en hij is super enthousiast om touringcargroepen te ontvangen.  Omdat de Bekkerie in Boekend maar tot 17:00 uur geopend is, hadden ze een aantal bussen doorverwezen naar deze nieuwe locatie.  De buschauffeurs waren meteen enthousiast en zeiden dat ze met ons contact moesten opnemen zodat meer busbedrijven dit adres konden ontdekken.  We zijn er meteen op af gegaan en ze hadden gelijk !

TegelenAbdijUlingsheide-1

Rendiz Horeca

Prima busadres, waar groepen blij door verrast zullen zijn. In principe zijn ze voor individuele gasten alleen op woensdag, zaterdag en zondag geopend, maar voor touringcargroepen hebben ze vrijwel altijd mogelijkheden. Dus dan heb je ook nog vaak de hele zaak exclusief voor je busgroep.  Bel gerust Ton als je meer wilt weten.

TIP: Tijdens de Kerstmarktperiode is alles hier prachtig in Kerstsfeer !

Meer weten ?

Abdij Ulingsheide, restaurant met kloostertuin op slecht 5 minuten van A-67 en A-73 vlakbij grensovergang Venlo, grote capaciteit, rolstoel vriendelijk en scherp geprijsd ! Ulingsheide 3, 5932 NA, tel: 077-3031001 / 06-37270098 Infopagina>  Internetsite>

 

Heldhaftige bestemming: de Grutte Pier Brouwerij

BARTLEHIEM (FR): Zo'n 10 kilometer ten noorden van Leeuwarden, in het dorpje Bartlehiem, kom je in 'Friesland ten voeten uit' terecht ! Bij de heldhaftige Grutte Pier Brouwerij zit je aan het water waar zeilschepen voorbij varen en vroeger de schaatsers van de Elfstedentocht onder het beroemde bruggetje doorkwamen.

BartlehiemGruttePierBrouwerij-19

BartlehiemGruttePierBrouwerij-6

Hier leeft nog altijd het verhaal van Grutte Pier, de boomlange volksheld en vrijheidsstrijder uit de rijke Friese geschiedenis en bedachten Renze en Frans, een stel Friese vrienden, een heel lekker en eigenzinnig bier dat in korte tijd tot de meest populaire en grootste speciaalbier merken van Friesland uitgroeide.

BartlehiemGruttePierBrouwerij-9

BartlehiemGruttePierBrouwerij-3

Voor busgroepen is er een leuk arrangement (ook voor 'niet-bierdrinkers') met uitleg en presentatie, het verhaal van 'Grutte Pier' en een leuke rondrit met gids Greetje langs diverse Friese- en Elfsteden bezienswaardigheden rond Bartlehiem waarbij het beroemde bruggetje uit de elfstedentochten zeker niet zal ontbreken.

BartlehiemGruttePierBrouwerij-18

Kom naar het 'bierlaboratorium' in Bartlehiem waar het allemaal ontstaat en laat de brouwers je kennis laten maken met de Friese vrijheid, hoe ze bier brouwen en kom zelf proeven wat daar het prachtige resultaat van is.

Met een heldhaftige proost: 'Wees welkom in Friesland ten voeten uit !'

Meer weten ?

Grutte Pier Brouwerij, Bartlehiem 23, 9091 BH, Wyns / Bartlehiem, telefoon: 06-18532624 (Greetje)   Infopagina>  Internetsite>

Met de Bus-idee-Smart (camper) naar Zuid-Spanje

door Steven Korf

DEVENTER (OV): Zoals velen van jullie wel zullen weten rijd ik voor Bus-idee altijd het hele land door om leuke en betaalbare adressen te bezoeken waar jullie met jullie groepen terecht kunnen. Om alles een beetje betaalbaar te kunnen houden heb ik daarvoor een superzuinige Smart diesel.  Omdat ik ook mijn best doe om zo zuinig mogelijk te rijden, haal ik gemiddeld 1:35 oftewel ik kan ruim 105 kilometer rijden op 3 liter diesel brandstof.

Smart-camper-1

Smart-camper-7

Een tijdje geleden begon ik te denken dat ik op die manier dan ook wel heel betaalbaar grote afstanden zou moeten kunnen afleggen om een keer bij mijn oudste zus in Spanje op ziekenbezoek te gaan, want Skypen is leuk, maar een goeie knuffel is nog veel fijner. Het zou natuurlijk een sport zijn als ik dan ook nog geen of weinig kosten zou hebben voor tol en overnachtingen. En zo ontstond langzamerhand een idee: De Smart 1-persoons camper !

Smart-camper-10

Smart-camper-11

Nadat ik het karretje van binnen had opgemeten van voorruit tot achterruit, bleek dat exact 2 meter te zijn. Daar moet je toch in kunnen slapen !! Een flinke middag zagen en knutselen resulteerde in een prachtig recht bed waar volgens mij nog nooit iemand van had gedacht dat dat in zo'n klein autootje zou passen..... maar het kon precies.

Smart-camper-9

Smart-camper-8

De passagiersstoel werd er met vier bouten uitgeschroefd. Een luchtbedje en een slaapzak, een klein mobiel keukentje en een nachthoes voor over de auto en de 'Smart-Micro-Camper' was een feit.  In de ruimte onder het bed paste een heleboel bagage en eten en wat niemand voor mogelijk had gehouden was gelukt.  Dinsdagochtend 16 augustus ben ik vertrokken en in drie dagen over lokale en regionale wegen, tolvrij naar Zuid-Spanje gereden.

Smart-camper-12

Smart-camper-13

Smart-camper-6

Slapen in de Smart ging echt boven verwachting goed. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van gratis douches voor truckers of van afspoel douches op het strand na 's morgens natuurlijk eerst een frisse duik in de Middellandse Zee te hebben genomen.  In Spanje was mijn zus compleet verrast door mijn bezoek.  Na een aantal weken ziekbed gaat het met haar gelukkig alweer een stuk beter en ik vond het fijn dat met eigen ogen te kunnen zien.

Smart-camper-2

We hebben genoten van ons samenzijn en zonder gebruik te maken van tolwegen ben ik daarna via de leukste routes door vele dorpen en steden en de Baskische Pyreneeën in 2,5 dag weer terug naar Nederland gereden.  Ondertussen is de 'Smart-Micro-Camper' weer ontmanteld en staat ie weer klaar voor de eerste bedrijfsbezoeken in Nederland die alweer in september gepland staan.  De totale afstand van deze reis was 4239 km met een gemiddeld verbruik op heen- en terugweg van 1:31,21 ! Wat een geweldig geslaagd idee en fantastische ervaring !

terug naar boven >
terug naar voorpagina>

google
zoek op bus-idee
zoek op internet

NIEUWS EN ACTUALITEIT:

In deze rubriek verzamelen wij leuke nieuwsberichtjes en voorpagina-artikelen die interessant zijn voor de touringcarbranche.

  adreslijsten

touringcarbedrijven: klik op een provincie >

    

groepsrestaurants
klik op een provincie >

bezoekwaardigheden klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie > 

 


 

 

© Deze website is 30-05-24 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

's >